Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122890
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Syf

ocenił(a) serial na 3

Nie dziwię się czemu, taki syf, ma tak dobrą ocenę jak tu same dzieci głosują, syf totalny,
cała główna obsada, jest wysoko w TOP 100 ale za co ? Za tę rolę, przepraszam bardzo, ale
specjalnych umiejętności aktorskich, to oni nie wykazują, i jeszcze wszystko takie same jak
ze Zmierzchu, rzygać się chce, po obejrzeniu 3 odcinków dałem sobie spokój, nie chciałem
siebie dłużej męczyć, koniec tematu 1/10

ocenił(a) serial na 1
BeautyAndStupid

W sumie nie ma o co walczyć.
napisałam przemowę lepszą niż komorowski, ale stwierdziłam, że teraz korzenie sie przed wami byłoby poniżające (ta, wiem)
pozdrawiam

ocenił(a) serial na 9
ChylinskaFan

Dobra zróbmy test. Evilmended napisała mniej więcej tak: "Krytykujecie każdego, kto napisał, że VD jest do bani". Teraz ja napiszę, że VD jest do du py:) Zobaczmy, jak mi odpiszecie na ten komentarz:P

jerry0

Jurek, ja cię będę krytykować. Podniosłeś temat i zobacz co się narobiło. 50 pompek i to migiem :P

ocenił(a) serial na 9
aivia

Nie dam rady, bo mam zakwasy:P Zapomniałem Aga, że jak dodam komentarz, to temat wskakuje na top:)

jerry0

Z drugiej strony nie dowiedziałabym się, że ignorowanie kogoś to synonim wyrażenia ,,patrzeć na kogoś z góry". Człowiek się całe życie uczy :P

ocenił(a) serial na 9
aivia

A i tak umiera głupi:)

jerry0

Niektórzy nawet pod koniec życia zamiast przybliżać sie do tej mądrości to się cofają :P

ocenił(a) serial na 1
aivia

I don't get it...napisałam cos takiego?o.O

ocenił(a) serial na 9
Evilminded

Nie wiem, może się mylę, ale są osoby, którym podoba się VD i są też takie, którym VD się nie podoba:P W rzeczywistości forum VD jest opanowane przez miłośników tego serialu. W związku z tym Twoja krytyczna "opinia" jest stosowna max do jednego zdania. Wszystko co ponad to, jest wielkim nieporozumieniem i słowną potyczką. Poza tym, wskaż mi jakieś dwa inne seriale, które skrytykowałaś na forum, zaczynając podobny temat??? Wiarygodność ma tu znaczenie, bo mi jakoś do głowy nie przychodzi żeby skakać na fora poszczególnych seriali i pisać, jak to bardzo są denne:P

ocenił(a) serial na 1
jerry0

Nie, nie skaczę z forum do forum i nie hejtuje na wszystkie seriale.
Tylko tu już nawet nie głównym tematem było VD, ale to z jaką dokładnością można przepisać definicje ze słownika i jak "NiE pOdOba c! $ie to spie*dalaj, dzieciaQ".

I tak, serial można ocenić po dwóch odcinkach. Ale skoro trzeba poczekać "aż się rozkręci" żeby wciągnął to raczej nie jest za dobry.
Dobry serial powinien wciagać w każdej minucie, w każdym odcinku. Chociażby "True blood".
Albp lepiej nie, no bo przecież tam głównym tematem jest seks, wiec co to w ogóle za serial, nieprawdaż.
A z seriali dla młodzieży to "plotkara" i "skins".
Nie mają może "tej wielkiej głębi" jaką niesie VD, ale przynajmniej nie masz ochoty uciąć komara podczas emisij.

ocenił(a) serial na 6
Evilminded

Z tym, że serial musi wciągać w każdej minucie to nie rozbrajaj.
Bo to po prostu niemożliwe.
I właśnie że często trzeba poczekać, aż dany serial się rozkręci.
Wiem po sobie;)
Niemal żaden serial, który po zapoznaniu się z całością - zakwalifikowałam do moich ulubionych, z początku nie zachwycał.
Ba, zwykle wręcz odwrotnie...
Chyba tylko "Rome" wciągnął mnie natychmiast po pilocieXD

Evilminded

To, że w ,, Plotkarze" seksu mniej pokazują (to nie kablówka) nie znaczy, ze jednym z jego głównych tematów nie jest seks :P. A ,,Skins" na pzrykład też jest dużo bardziej kontrowersyjne od ,,True Blood".
Co do TB to mnie na przykład nie wciągnęło od pierwszych odcinków, baa nawet uważam, ze pierwsza seria jest nudna, ale potem się rozkręcił. I nie chodzi tu o sceny seksu. VD na pewno nie ma ,,wielkiej głębi" bo nie jest film Kubricka tylko serial dla młodzieży.

ps. Nie przepisać. Znać. W tym przypadku prawie robi już nie wielką, ale kolosalną różnicę.

użytkownik usunięty
Evilminded

True Blood powiadasz? To może napisz coś konstruktywnego na ten temat? Bo jakoś nie kojarzę Cię z tamtejszego forum.Jest tam taki fajny temat porównujący oba seriale a chciałabym poznać Twoje zdanie.

ocenił(a) serial na 9
Evilminded

Bzdury piszesz, co tu więcej pisać. Dziewczyny napisały Ci już wszystko w tym temacie. Nie czytasz, nie słuchasz, przemyśl. Rozbroił mnie tekst z oceną serialu po dwóch odcinkach:D hehe Spróbuj, może powinieneś zaczynać oglądać od końca?:P

ChylinskaFan

oj tam, oj tam . Ian (Damon) gra bardzo fajnie ;)
ale żeby nie było, to mówię,że każdy ma swoje zdanie i swój gust.
a serial ten niekoniecznie oglądają głupie nastolatki :)

ocenił(a) serial na 10
ChylinskaFan

A True Blood wciągnęło Cię od pierwszego odcinka ? Sama jakiś czas temu trochę pojechałam po Czystej Krwi - sorki - po jakimś czasie chyba po 6 czy 7 odcinku się wciągnęłam , ale dalej sądzę że poziom aktorstwa w jednym i drugim serialu nie jest najlepszy i aktorów stać na dużo więcej .

ocenił(a) serial na 9
lizzie1983

ja obstaję przy tym że aktorsko serial stoi bardzo dobrze, nie potrafię się do nikogo przyczepić. Ale skoro pojawiają się głosy krytyki, to bardzo proszę, słucham w jakich serialach aktorzy tak świetnie grają :)

ocenił(a) serial na 10
vera232

Dobra spróbuję z tego wybrnąć :) . Jak na serial gra aktorska jest dobra ale niektórzy zaczynają mnie zwyczajnie irytować - co gorsza aktorzy przez których zainteresowałam się serialem - Ian i Matt . Wiem , że stać Ich na więcej a z każdym odcinkiem mam coraz większe wrażenie , że grają tak samo . Dobra już się nie czepiam .

ocenił(a) serial na 9
lizzie1983

rozumiem, też Matta nie lubię :)
ale wiedz o tym że Iana połowa tego forum będzie bronić do ostatniej kropli krwi. Tego aktora widziałam w kilku filmowych produkcjach i nie masz racji, wszędzie gra inaczej. A staram się odciąć Iana od Damona :) Żeby nie było!

ocenił(a) serial na 10
vera232

Chodziło mi o Matta Davisa czyli serialowego Alarica zarówno jego jak i Iana stać na dużo więcej . Dodam jeszcze , że byłam i jestem fanką zarówno Matta Davisa jak i Iana od kilku lat na długo przed Pamiętnikami :)

ocenił(a) serial na 9
lizzie1983

uu jestem zaskoczona :D skąd ich znałaś?
ok moja pomyłka, jakoś lepiej operuje mi się serialowymi imionami xD

ocenił(a) serial na 10
vera232

Matt - od roli Warnera w Legalnej Blondynce Ian - od roli Boone'a w Lost i tak parę lat zleciało obejrzałam chyba wszystko co się dało z nimi obejrzeć :) . Czepiam się tylko Pamiętników niczego więcej już przestaję uwielbiam obydwóch i mam nadzieję , że w 3 sezonie Alaric i Damon narozrabiają :)

ChylinskaFan

Oglądałem wszystkie odcinki, nie każdy był porywający, ale ogólnie serial mi się podoba. Dominuje w nim atmosfera napięcia, ciekawe wątki. Mi tam się podoba. Zmierzch to może pierwsze odcinki przypominały, gdy się dalej ogląda całe szczęście tak nie jest.

ocenił(a) serial na 8
ChylinskaFan

nie mów kolego że to syf bo to jest super serial i nie masz nic do niego. Przejrzałam seriale jakie oglądasz i też powiem że to syf bo Simpsonowie na pewno nie sa ambitnym serialem. Nawiązałeś jeszcze do zmierzhu. Też nie lubię tej sagi no ale niektórzy ja uwielbiają i się do tego nie mieszam bo każdy lubi co chce. Chciałabym tylko powiedzieć że Pamiętniki Wampirów były napisane na długo zanim meyer wpadła na pomysł aby napisać zmierzch.

I nie mów że to syf bo to obraża innych ludzi którzy uwielbiaja TVD( w tym mnie). Więc daj sobie spokój i zostaw takie uwagi dla siebie.

ocenił(a) serial na 7
ChylinskaFan

zapewne filmy oceniasz po pierwszych 5 minutach... żal

bo nie widzę innego wyjaśnienia skoro oceniasz serial po obejrzeniu zaledwie 7% odcinków

w takiej sytuacji zaznaczasz "nie chce obejrzeć" lub "chce obejrzeć" zamiast "oglądałem" bo to zwyczajne kłamstwo

ocenił(a) serial na 3
Martusia_18

nie obchodzi mnie twoje zdanie,. serial MOIM ZDANIEM jest totalnym dnem i nieporozumieniem więc 1/10

ocenił(a) serial na 5
ChylinskaFan

Oooo widzę, że macie tu nowego trolla, coś się dzieje fajno.

ocenił(a) serial na 7
ChylinskaFan

a mnie nie obchodzi Twoje zdanie, nie nadajesz się na użytkownika takiej strony bo nie umiesz oceniać

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 7
ChylinskaFan

Dziecko, nie powiedziałam przecież, że nie można używać najniższej noty...
tylko, że aby oceniać trzeba obejrzeć... Naucz się czytać ze zrozumieniem.

Zobacz pierwszy odcinek drugiego sezonu i napisz tutaj w czym przypomina Zmierzch i wtedy możemy dalej prowadzić wymianę zdań... Bo póki co do niczego ona nie zmierza.

ocenił(a) serial na 3
Martusia_18

HAHA ten serial nie przypomina mi Zmierzchu w ogóle, mało tego, Zmierzch moim zdaniem jest o wiele lepszy, po co mam oglądać więcej jak po 2 pierwszych już mnie mdli. KONIEC nie zmienię oceny ,a twoje zdanie naprawdę nic mnie nie obchodzi.

użytkownik usunięty
ChylinskaFan

Jesteś zwyczajną ignorantką, nie warto z Tobą dyskutować.

użytkownik usunięty

Ignorantem, przepraszam.

ocenił(a) serial na 7
ChylinskaFan

" i jeszcze wszystko takie same jak ze Zmierzchu" - to twoje słowa, sam sobie zaprzeczasz

ocenił(a) serial na 3
Martusia_18

Wszystko takie same jak ze zmierzchu chodziło mi o tę samą fabułę, mimo to, zmierzch jest bardziej DLA MNIE wciągający, chociaż też MOIM zdaniem arcydziełem nazwać tego nie można.

ocenił(a) serial na 7
ChylinskaFan

Fabuła nie jest taka sama, ale tłumaczenie się nie zmieni tego, że sam sobie zaprzeczyłeś i dalej to robisz... możemy tak w kółko pisać ;]

ChylinskaFan

Taka sama fabuła hmmm
1. Więc tak i w Zmierzchu i w Pamiętnikach głównymi bohaterami są wampiry - ale, chwileczkę czy przypadkiem w ,,W wywiadzie z wampirem" też przypadkiem tak nie jest?
2. No, ale i w Zmierzchu i w Pamiętnikach mamy wampira zakochanego w śmiertelniczce - podobnie jak w Więzach Krwi, Nick Knight czy Moonlight - to chyba najbardziej popularny motyw w wampirzym nurcie
3. No, ale tylko w Zmierzchu i w VD jest dwóch wampirów zakochanych w jednej kobiecie - a nie przepraszam to nie Zmierzch to True Blood
4. No, ale zarówno w Zmierzchu jak i VD jest walka wampirów z wilkołakami - Z tym, że oba seriale to mogły ściągnąć z serii Underworld, które było pierwsze :p
5. I VD i Zmierzchu wampiry zaiwaniają po słoneczku - z tym, że w Sadze pani Meyer świecą :p We wcześniejszym Moonlight również, ale bez efektu świetlnego

To nie jest zarzut tylko do ciebie, ale do wszystkich którzy porównują Pamiętniki do Zmierzchu. Ludzie, ja się pytam jak fabuła tych dwóch może być taka sama?! Byłabym w stanie wysunąć kontrowersyjną hipotezę, że VD jest fabularnie podobne do TB, ale nie do Zmierzchu!

ocenił(a) serial na 7
ChylinskaFan

i trzeba dodać jeszcze, że to co opisała aivia to nie są główne wątki, a raczej poboczne fakty... głównymi wątkami w fabule są mniej wiecej po kolei: odwieczna (dosłownie) walka dwóch braci, zła i okrutna Katherine, klątwa, rodzina pierwotnych... o czymś zapomniałam?

Martusia_18

No tak, ale w Zmierzchu Cullenowie to kochająca rodzinka, jedyna zła (?) wampirzyca, to ta ruda co potrafi uciekać (nie pamiętam imienia), ale romansu z Edziem nie miała, co do klątwy to na upartego dałoby sie podciągnąć to jasnowidztwo Cullenówny, a już rodzina Pierwotnych to już wypisz wymaluj Volturi :P

ocenił(a) serial na 7
aivia

jakby się chciało tak wszystko podczepiać to można by powiedzieć, że bajka "reksio" była jak film "wilkołak" ;p

no z klątwą to w sumie gdyby ktoś założył klątwę na zdolności Cullenów to tak by było tyle, że w Zmierzchu jedynie wampiry wiedziały o swoim istnieniu plus te "niby" wilkołaki ;p (niby bo czytałam ksiązkę i tam było jasno powiedziane, że nie są wilkołakami) :P
Volturi bardziej pasuje do TB bo oni rządzili wampirami, a rodzina pierwotnych to po prostu twarde skurczybyki ;p

ocenił(a) serial na 10
ChylinskaFan

po 3 odcinkach to sie może nie wypowiadaj....serial naprawdę dobry...choć muszę przyznać, że gdybym oceniała go po 3 odcinkach to bym mówiła że słaby...

ocenił(a) serial na 8
ChylinskaFan

Bardzo lubię VD, ale z jednym muszę się zgodzić - TOP100 aktorów na filmwebie jest bardzo niemiarodajne... to nie jest ranking najlepszych aktorów, a zaledwie najpopularniejszych - stąd aktorzy o średnich zdolnościach grający w popularnych serialach i produkcjach uzyskują lepsze noty niż naprawdę świetni aktorzy z niesamowitym warsztatem, którzy grają w czymś mniej popularnym - tak jest i raczej nic tego nie zmieni.