Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122893
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

http://www.youtube.com/watch?v=UCVI9PTPTZY
zapowiada się niesamowicie!

Dodo140

Oby jednak skończyło się na Delenie :P Steleny mam szczerze dość od baaardzo dawna, a Melena to by pomyłka była :P

użytkownik usunięty
Evarini

Scenarzyści raczej zrobili by tego fanom (na szczęście).
Ja osobiście jestem od początku do końca na Deleną :D

ocenił(a) serial na 5
butterfly24

Dzisiaj króciutko na temat odcinka, o kuurrr...a. Dziękuję. Nie no żart. Sztefano, no no no nawet dał dzisiaj czadu, chociaż ta jego troska o Elenę mnie dobija, niby zauroczony a jednak, fle. Ciekawi mnie ta zamiana ról: Stefan - zły, Damon - dobry, trochę mnie to niepokoi i mam nadzieję, że teraz będzie dwóch złych braci, to byłoby coś. Wracając do Pierdzimączka, to chłopina nam się rozkręca, oby tak dalej, wyjdzie mu to na dobre, nooo i te jego zmarchy, on żyć bez nich nie może. Nawet jak jest zły widzę jego zmarchy, aj hejt Stefans łrinkless. ELENA!!! OMG jak ta dziewucha mnie wkurza, matko i córko jakby stała przede mną tak był jej ryjofona obiła, że nawet Damon nie powstrzymałby mnie. Jak ona w ogóle mogła tak potraktować Danona. Facet zabiera ją ze szpitala, odzyskał dla niej naszyjnik a ta wylatuje z litanią do świętego Stefana, trzeba mózgownicy nie mieć , na tej scenie myślałam że mnie do Tworek odwiozą.. Przynajmniej pielęgniarka myśli i ją uśpiła, wiedziałam że służba zdrowia mnie nie zawiedzie w tym serialu. Dobra koniec o pannie E bo mi ciśnienie skacze . Teraz ktoś, kto mnie najbardziej zaskoczył a mowa o... Szszszsz.....mmmm...mmmmaa.....aaaaaa.mmaammamama... nie no dzisiaj mi to przez klawiaturę nie przejdzie, oczywiście mowa o Macie, gościu w końcu pokazał, że ma jaja. Fakt zajęło mu to ze 2 sezony, ale chłop pomedytował, spiął poślady i udowodnił, że może jeszcze z niego będzie facet a nie pipa. Kaśka myślałam, że bzyknie się z Damonem w tym fajnym autku a tu masz no, mogliby tak dla rozładowania atmosfery chociaż, raz. Wiem, wiem pobożne życzenia. Co do wątku z duchami to w końcu się na coś przydały, zobaczymy co będzie dalej. No i Majkel, strrasznie mnie ciekawi kto to taki i co zrobi, już się nie mogę doczekać. Szkoda było mi również Tajlera i Karolinki, ciekawe dlaczego nie kojfnął po tej niby przemianie, przecież Elena żyje. Może ktoś ma jakieś pomysły?
Podsumowując jak do tej pory najlepszy odcinek 3 sezonu, mam nadzieję, że kolejne będą jeszcze lepsze. Dziękuję za uwagę.

biedroneczka_90_8

Tyler żyje bo Klaus dał mu się napić krwi Eleny. krew Eleny jest potrzebna dla hybrydek do przeżycia/dokończenia przemiany.

ocenił(a) serial na 7
biedroneczka_90_8

Ja świeżo po seansie. Zmasakrował mnie ten odcinek! Potwierdzam Elena wk... na maksa. Mogli ją zabić, Katherina mnie bardziej interesuje. Stefan, odbicie Damona z pierwszej serii ale wiecie co, jak zabiją Klausa to te jego hokus pokus przestanie działać i znów będzie sobą, a Elena może nie od razu ale po czasie da się udobruchać. Wciąż podtrzymuję że ojciec Caroline odegra w tym nie małą rolę. Do tej pory wszystkie 5 odcinków miały mega poziom, oby tak dalej!

użytkownik usunięty
Katerinaxoxo

Eee tam :D Elene od razu da się udobruchać ponieważ to nie jest wina Stefanka że zabija ludzi tylko Klausa :) Stefanek przecież nie jest niczemu winien...Ja naprawdę nie wiem dlaczego Damon się w niej zakochał..:D ale bądź co bądź nadal czekam na Delene, może wtedy Damon będzie szczęśliwy ;:PP

oby nie zabili klausa! :(ale jestem dobrej myśli , zresztą joseph morgan przeciez dołączył do stałej obsady <3

ocenił(a) serial na 8
biedroneczka_90_8

oj, to był odcinek rozpierducha;D pełno krwi i śmierci:D normalnie nie mogłam w trakcie. Ta zamiana ról między Damonem i Stefanem jest troche zabawna, ale zobaczymy co z tego wyjdzie. Szalenie podoba mi się para Caroline-Tyler! oby jak najdłużej. Zaczynam mieć podejrzenia że nasza czarownica Bonnie zacznie coś świrować do Matta. Zobaczymy:)

butterfly24

Odcinek był po prostu fantastyczny, genialny, świetny :D Tyle się działo :P
Michaela już kocham, mino, że tak właściwie mało o nim było :) On to dopiero będzie niesamowity i na pewno bardzo namiesza. Skoro boi się go sam Klaus, to naprawdę musi być potężny.
Tyler hybrydą - no ciekawy pomysł. Zobaczymy jak to się teraz wszystko rozwinie. No i Klaus nie jest już jedynym mieszańcem :P
Tak myślałam, że w bagażniku będzie Jer :P Szkoda, że tak go było mało w tym odcinku, bo w tym sezonie wygląda i jest naprawdę świetny :D Z Kath tworzą fajny duet :P
Klaus był świetny w tym odcinku :)
Matt w końcu wziął sprawy w swoje ręce. Może nareszcie przestanie być takim nudziarzem :P
Stefan zamienił się teraz w Damona z pierwszego sezonu. Jestem zdecydowanie na tak - lepsze to, niż jego zachowanie szczególnie w drugim sezonie,
Damon oczywiście genialny. Szkoda, że tak mało go było w tym odcinku, ale każda scena z jego udziałem była świetna. Jak zwykle musiał ratować sytuację i świetnie to rozegrał strasząc Klausa Michaelem :) Delenowe sceny były cudne.
Elena mnie nawet dzisiaj nie denerwowała, ale coś czuję, że ze Stefka to jeszcze nie zrezygnuje.
Brakowało mi Alarica w tym odcinku.

Kate123

Kejciuch dopiero obejrzałaś? :)
Wiesz, jak ja czekam na Michaela? :D

Madame_7

Wczoraj obejrzałam, ale nawet nie miałam kiedy napisać wrażeń z odcinka, bo późno do domu przyjechałam :P
Ja już bym chciała, żeby w następnym odcinku się pojawił :D To będzie rewelacyjna postać :)

Kate123

Pojawi się pojawi :) Wiesz zastanawia mnie dlaczego od razu po otworzeniu trumny, on otworzył oczy? Nie było sztyletu ani nic. Leżały na nim łańcuchy, dziwne.

Madame_7

No właśnie mnie też to zastanowiło. Może został na niego rzucony jakiś specjalny czar? Ale mam nadzieję, że wszystkiego się dowiemy :)

Kate123

Oglądając poraz trzeci :D to Jeremy mówił, że wiedźma go tam ukryła, nie Klaus. Hm.......

Madame_7

No właśnie, dlatego, że Jer wspomniał, że chodziło o wiedźmę, to pomyślałam sobie, że rzuciła jakieś potężne zaklęcie np. nie mogąc go zabić, sprawiła, że nie może się wydostać z tej trumny.

Kate123

Hm, to jak go uwolnią? :D Bonnie wkroczy do akcji. Zresztą jaki to ma związek: czarownica-Michael-Klaus?

Madame_7

Albo Bonnie, albo może Anna będzie coś wiedziała. Jak ja już bym chciała wiedzieć o co chodzi :P

Kate123

Ja już chcę następny odcinek :D Muszę opis znaleźć, co w nim będzie :D

Madame_7

Proszę :) Opis odcinka :)
Pierwszego dnia w klasie maturalnej Elena, Caroline, Bonnie i Matt są wciąż poruszeni ostatnimi wydarzeniami, gdy tymczasem Tyler zdaje się za bardzo wszystkim cieszyć. Damon jest zirytowany nowym gościem w domu, a wszyscy są zaskoczeni pojawieniem się nowego ucznia na lekcji historii w klasie Alarika. Matt prosi Bonnie o pomocy gdy zdaje sobie sprawę, że popełnił poważny błąd. W tym samym czasie Stefan nadal wykonuje najnowsze zadanie powierzone mu przez Klausa (który nie pojawi się w tym odcinku).

Kate123

Nie będzie Klausa no miodzio!!!!
Nowy gość w domu, to pewnie Stefan :D A nowy uczeń to Rebecka? :P

Madame_7

Tak myślałam, że się ucieszysz :P
Też tak myślę :)

ocenił(a) serial na 6
Madame_7

Aaagr;)
Czyli ja już wiem, że szału to nie bydzie...

Madame_7

Ja oglądałam 2 razy, ale mam zamiar obejrzeć po raz 3 :D Bo odcinek był naprawdę świetny :)

butterfly24

Odcinek super :) Klaus wie jak rozkręcić imprezę :D:D
Bałam się o Tylera ,że nie przeżyje .Matt przydał się choć na moment.
Michael to dopiero będzie postać już się go nie mogę doczekać :) Jestem ciekawa jego historii :)
Stefan...było mi go szkoda gdy bił się ze swoimi uczuciami ale Klaus "naprawił go" i już raczej nie będzie miał problemu z wykonywaniem zadań:) Ciekawe na jak długo będzie tym złym.
Sceny Damona i Eleny - cudne jak zawsze :) Ciekawa zmiana ról braci.