Kolejny głupi serial z beznadziejną grą aktorską.
Wyznaję zasadę, że dopóki nie obejrzę to nie oceniam.. Dlatego zmusiłam się do zobaczenie jednego odcinka. Jedno wielkie nieporozumienie.. Naprawdę Polacy nie mogą stworzyć czegoś dobrego?
To jedno wielkie gówno. Jak patrzę na tych... eee, aktorów tak? Mam wrażenie, że nawet moi koledzy z klasy zagraliby fenomenalnie w porónaniu do nich.
W Niemczech jest całkowicie analogiczny serial. Oczywiście nie muszę dodawać, że tak samo denny jak nasz... Pewnie robią go na jakieś "licencji".
Tak, to jest zrobione na podstawie niemieckiego serialu, sądząc po tych wszystkich domach na Kanarach albo Loret de Mar odcinki są identyczne jak w wersji niemieckiej. Ciekawe tylko, czy u Niemców było coś podobnego do Mięsnego jeża:D
Wszędzie mówią o tym mięsnym jeżu... Co to w ogóle jest? Aż czuję lekkie zaciekawienie...
Nie oglądałeś tego?
http://www.youtube.com/watch?v=f8oR8-dQFjE
Ale ja też nie rozumiem, czym się ludzie podniecają, fakt, raz się można usmiechnąc, ale to nie jest humor na pięc gwiazdek.
Odcinek z tą grubaśnicą widziałem, ale tego mięsnego jeża w ogóle nie zapamiętałem. Nic śmiesznego. Ale ta scenka przy stole to KWINTESENCJA tego serialu: totalne DNO aktorskie...
No fakt, aktorstwo beznadziejne, jednak tam grają amatorzy. Ja akurat jeża zapamiętałem, ale głównie dlatego, że każdy się tym podniecał, jakby to był ósmy cud świata.A już czasami menel spod sklepu czasami potrafi zrobic coś śmiezniejszego.
No właśnie, to nie są aktorzy, więc po co coś takiego w ogóle kręcą? Dla kogo takie gówno jest przeznaczone? Coś niesamowitego...
Nie zatrudniają aktorów, bo wychodzi taniej,niż gdyby mieli zatrudnic Szyca lub Małaszyńskiego- efekt byłby ten sam a ich stawka większa:D.
Najgorsze, że duża część moich znajomych i ich rodziców to ogląda zachwycając się realizmem historii ;/ No ja pierdzielę... Niech otworzą okno, wystawią okno i zobaczą prawdziwą patologię a ten serial to nieporozumienie
Niech otworzą okno, wystawią okno - miało być "Niech otworzą okno, wystawią GŁOWĘ" :) A co do wypowiedzi 5476 to nie rozumiem o co Ci chodzi(?)
skąd wiesz że życie patologicznych rodzin wygląda inaczej? Ja widzę tutaj wiele idealnych odwzorowań patologicznych rodzin i sytuacji
Po prostu wiem. W końcu to tylko internet i można trafić na każdego więc może sam jestem z patologicznej rodziny i trzymam córkę w lesie pod garażem gwałcąc ją regularnie?
A serio:
Studiowałem resocjalizację, już trochę w zawodzie popracowałem i z trudnymi przypadkami mam do czynienia na co dzień więc cośtam cośtam w temacie jestem ogarnięty ;) Zdarzają się oczywiście nawet trudniejsze przypadki niż z serialu, ale jest ich bardzo niewiele. Te przedstawiane w odcinkach to ekstremum. A bardziej niż o treść chodzi mi o przesłanie jakie niosą tego typu serie telewizyjne. "Nasrałem do bidetu" mówi starszy Pan, który po incydencie zadzwonił po córkę żeby zrobiła porządek ;| A wiara to ogląda i myśli sobie "jak dobrze że mój ojciec TYLKO mnie gwałci a brata bije i nikt o tym nie wie. Jakby zrobił coś takiego i każdy by się o tym dowiedział to spaliłabym się ze wstydu. Moje życie jednak jest o wiele lepsze od innych. Nie ma co narzekać". Papka która jest obecnie pokazywana w TV mnie dobija. Totalne odmóżdżenie, bajki dla dzieci ze scenami przemocy... A ludzie oglądają głupiutkie teleturnieje oraz programy typu Dariusz z wanny/Dlaczemu ty/ Trótne sprafy. Zamiast zająć się swoim ciekawszym życiem wolą oglądać innych by oderwać się od problemów codzienności. Bezsens. Jest to już zresztą problem poruszany przez współczesną pedagogikę
Najlepsze jest to, że wiele osób wierzy, że to są autentyczne historie, a kamera naprawdę towarzyszy realnym bohaterom.
Wy naprawdę nie rozumiecie, że 'to' takie miało być? Po prostu o to chodziło, większość może przejrzeć w nim jak w lustrze, wg mnie to całkiem udany żart reżysera.