Witam, w tym temacie będziemy pisać wrażenia z dzisiejszego odcinka np, co wam się podobało, nie podobało, albo zainteresowała , może zauważyliście jakoś wpadke, absurd. Jeśli ktoś ma jakieś pomysły prosze pisac,może uda nam się rozwinać ten temat. Zapraszam do wspóltworzenia tego tematu.
Fajna może będzie para Mateusz Asią. Julka w spiącze a dziadek jej nawet nie odzwiedził, wystarczy że Majka coś tam powie że był lub będzie. Marek wujek Marysi, lekarz powinnen byc pokazany jak pomoga Majce.
już dawno(jakiś czas temu pisałem) że mogliby tej Aśce znaleźć jakiegoś boy'a i żeby to był ten asystent Wekslera
PS.Jowita i Aśka niby taki pseudo-psiapsiuły a ta jej nawet fuchy w tym fitnesie nie chce załatwić i sie biedna musi na kasie w biedrze czy innej stonce męczyć
Spokojnie, znajdą dla niej najbardziej bzdetną fuchę. Jeszcze Rysiu przyjedzie do tego fitnessu i schudnie żeby zmienić wygląd i nie dać się złapać.
No ja nie mogę nie wiem która gorsza czy ta użalająca sie nad sobą oferma bez wykształcenia Beatka czy ta zadufana w sobie która ma chyba pierwszą fuchę załatwioną w inny sposób niż łóżko Jowita.Z Aśką niby takie psiapsiółki(Aśka jako jedyna nie licząc oczywiście jej pieska na posyłki Radzia oraz tego przygłupa Kaśki ją odwiedziła podczas jej choroby[w sumie to Radzio i Kaśka i tak z nią mieszkali więc?])No i jeszcze te pamiętne wspólne wakacje nad morzem gdzie Zygmuś dostarczył im nico lepszych wrażeń oraz to wspólne dissowanie tej płaczki Luizy podczas urodzin Błazena a ta jej za to sie tak odwdzięcza.To nawet takiej sierotce jak Daria dała robote chodź i pewnie ona coś zmajstruje np doda te swoje bakterie do jakichś odżywek itp .Lub tej drugiej niby najlepszej instruktorce(od nie wiadomo czego)Luizie pewnie zaraz sie będzie chciała wieszać na jakimś sprzęcie do ćwiczeń.Ale to już nie długo za niedługo zonwu Jowitka będzie mieć zwierzątko i ciekawe kto wtedy będzie tym super-managerem tego czegoś.
Z Sabiną to samo kolejne warzywo po Julce,nikt jej nie odwiedza no bo kto jak taka Aśka czy tam Luiza zna ją przez palce a takiego kaśki to by nawet tam nie wpuścili.Jowita ma ją centralnie w 4 literach chociaż już niby wiadomo że to nie jej wina ale ta pewnie wielka pani menago jej będzie wypominać że gdyby Daga po nią schlaną tam nie przyjeżdzała to by dalej żyła i by była kasa za super koszulki bo by miał kto je szyć i by zebrali w 3-4tyg na spłate Igora bo przecież te koszulki to hit tego sezonu.
Natan pewnie też ją ma gdzieś i gdzieś tam puka Izabele(panią dyrektor tego szpitala)aby zostać za jakiś czas ordynatorem.
Aneta też taka odważna ciekawe czy swojego durnego synka Anszejka też by tak walecznie patelnią obroniła jak Majeczkę ?!
Jowita z Sabiną nigdy się nie przyjaźniły. Nawet kiedyś Radzio przecież z nią Sabinę zdradził. Jowita jest teraz strasznie denerwująca. Ma się za lepszą od wszystkich. Aneta też jest dobra, swoje miała za uszami, a czepia się tej Melki, chociaż ona przy niej to prawie święta.
ja ostatnio jak oglądałem odcinki sprzed roku i cyrki z Aleksem to w oczy rzuciło mi się gadanie Anety że "Aleks powinien ponieść karę", ogólnie że to zły człowiek i w ogóle i w ogóle tyle tam bredni nagdała że uszy więdły. OK, a ciekawe jakie ma zdanie o legendarnym wypadku w Wadlewie, w którym brała udział razem z Andrzejem
Haha, chyba miała namyśli by miała większy mózg to tak. A kiedyś Majka była najlepszą uczennicą i studentką medycyny, ba prawie ją skończyła hahahahhahah
Jowita z charakteru nie jest zbyt fajna. Kiedyś była pusta, teraz jest pseudo poważna z tym swoim ego. To co powiedziała Aśce, że może zostawić cv to jakaś kpina. W tym samym odcinku tuliła się do luizy. A w ogóle jak Daga żyła to w sumie miała ją gdzieś, a jak umarła to nagle płacz, bo jej the best kumpela zmarła. Chociaż w sumie to ma sens że po śmierci dopiero do niej dotarło że była dla niej ważna. Aż dziwne że jej związek z Radziem jeszcze się trzyma, najwidoczniej im to pasuje że ona tu nosi spodnie.
jeszcze pewnie za jakiś czas Kinie wygryzie z całego biznesu,kopnie w dupe tego nieudacznika Radzia i wpakuje sie do łóżeczka z Arturem(zawsze miała słabość do poważnych byznesmenów a raczej do ich forsy)
Ale już jakoś ona zapomniała o Dadze jak i wszyscy inni :). Jowita najfajniejsza była jak była chora i bez roboty :P. A Mikser też jak rozpaczał po Dadze a teraz ? :P. Generalnie PM był dla mnie najlepszym serialem z tych bardzo długo trwających a teraz poziomem dorównuje klanowi :P. No cóż. Przyzwyczajenie :P. Ciekawe że Jowita po kilku dniach wie jaki będzie zysk, jak nawet jeszcze nie zaczęli pracować, przynajmniej Luizka która będzie najważniejsza bo to ona będzie fitneski prowadziła z klientelą . Bilans robić po kilku dniach też dziwne zwyczaje czy to już minął miesiąc a ja nie wiem ? A nawet jeśli to kto prowadził zajęcia z klientami ? :P. Ciekawe też czy Kinga płaci Beacie więcej, przecież ona zasuwa za wszystkich pracowników i jeszcze za Majkę. Święty by nie wyrobił :). Jowita dla Aśki też była wredna, ale cóż, taka już jest.
Haha, dobre Daria doda bakterii do odżywki a Luiza powiesi się na sprzęcie :P. A swoją drogą to lubię patrzeć na uśmiech i oczy Aśki, są naprawdę ładne, bo jak się nie uśmiecha to wydaje się przeciętna, ale tak to bardzo piękna dziewczyna, nie żebym była lesbijką :P/.
Aśka niby nie jest jakaś brzydka, ale jej zachowanie mnie poraża. ile ona w ogóle ma lat? zasadza się na starego bogatego faceta jak jakaś smarkula. puste i przygłupie dziewuszysko. nigdy nie darzyłem ją szczególną sympatią
ona jest pewnie gdzieś w wieku Sabiny/Darii/Błażeja(nawet płk. Król sobie mażył że będzie ona idealną kandydatką na przyszłą synową taa Błazen i Aśka jakoś sobie tego nie wyobrażam...)Ma wiele wspólnego z Jowitką obie pragną kolesi z pozycją i grubym portfelem
Wczorajszy odcinek był fajny, szkoda Dragona, spodobał mi się tekst jego- O od cichego wielbiciela hej lalka coś tam, coś tam a nie to ja :-)
licze na kolejny jego powrót. Nie wie ktoś kiedy ma się pojawić matka Krystiana ?
Melka powinna byc z Dragonem. Chyba cos jest na rzeczy, bo jak Melka rozmawiala z Majka to powiedziala, ze juz niczego nie jest pewna. Na policji tez pytala tylko o dragona. I dobrze, mogliby probowac pociagnac ten watek. Krystian mnie denerwuje
Popieram, ale niewiadomo czy wgl jeszcze kiedykolwiek Dragon pojawi się w Pierwszej miłości. Jednak skoro Melka sie w nim zakochała, a chyba rzeczywiście tak jest, to ciężko jej będzie zapomnieć o Dragonie a tym samym sprawa z nim będzie jeszcze jakby nie domknięta więc może wróci i zrobią jakiś wątek z nim i Melką. :) Chyba że głupia Maryśka nagada jej rzeczy typu: "To jest przestępca zapomnij o nim bla bla" i wtedy Melka sobie coś wmówi że to jednak Krystian jest jej wielką miłością. Oby niee!
Tak sobie pomyślałam, że może scenarzyści będą chcieli wpleść taki wątek, gdzie nastoletnia Melka jest rozdarta między miłością do 2 facetów:D
mam nadzieję, że Dragon nie znikinie, może zrobią z niego jakiegoś świadka koronnego:)
coś nudne teraz te odcinki jedynie czwartkowy byl fajny, ale zacznie się teraz z Igorem to bedzie lepiej.
Ja ostatnio to tylko oglądałam wątki Melki i Dragona. Ten odcinek w czw był super. A teraz tak jakoś dziwnie zrobili że czasem cały odcinek jest o danych osobach, np. ostatnio był odcinek gdzie ciągle pokazywali co się dzieje u ludzi w Wadlewie, teraz w czw tylko Dragon&Melka i Majka&Michał, ale ten odc akurat wyszedł na dobre.
Oglądam na Ipli piątkowy i poniedziałkowy niech zakończa już ten wątek Emilki i Bartka, niech wróci te wadlewo co kiedyś.
Już lepsza Emilka z Bartkiem jak ta Paulina z księdzem. Śmiałek z Sewerynem cały odcinek zastanawiali się co ksiądz ma w szafie. Masakra
pół odcinka o plastusiu Krystianu, który zachowywał się jak debil albo psychopata
- pierdyliard telefonów do Melki-srelki
- gadanie z samym sobą "o, jak się cieszę że mi wybaczyłaś. Wiedziałem że tak będzie" (czy coś w tym stylu)
- przygotowanie obiadu - "Marysia i Melka przyjdą do nas na obiad. Wysłałem im smsa"
- w ogóle jak do ojca wyjechał z tekstem o Julce "po co jej prezent? przecież ona cały czas śpi"
- jak padł na kolana przed Melką, odwrócił się i mówi "tato!" to myślałem że pie*dolnę
- gadanie o więzieniu podczas obiadu (jeśli chciał rozkręcić dyskusję to marnie wybrał temat), o Julkę spytał tylko dlatego że zapadła niezręczna cisza
- jak powiedział o handlu dragami od Dragona że "zrobiłem to dla nas" - JAK MOŻNA BYĆ TAK GŁUPIM?!
- prowokacja do kłótni (on tam przyszedł przeprosić Melkę czy żeby się wyżalić jaki to biedny że musiał siedzieć w więzieniu i udowadniać że niby on jest pokrzywdzony?)
Nie zdziwiłbym się jakby w następnym odcinku Krystian powiedział że to dzięki niemu Julka się obudziła, bo on zaczął kłótnię xD
Plastus zakłócił ciepło domowego ogniska i stał sie CUD..!!...chyba już ma wybaczone,tylko chwila przecież plastus jest "tylko" na przepustce,czas wracać do pierdla i nie pokazuj mi się w serialu ty amatorze
i jeszcze ta chamówa (na którą akurat sie załapałem pod koniec odcinka)co do Majki z ryjem na ty wyjechał z niego to byłby dobry aktor ale do paradokumentów co najwyżej chociaż i tam mam obawy że co poniektórzy "pseudoaktorzy" by go przerastali "talentem"
Przecież w tych serialach typu "Dlaczego ja" są już lepsi "aktorzy" od tego Pniewskiego, naprawdę!
Dzisiejszy odcinek (środa, 23.09.15r.) był jednym z najgorszych tego serialu a przynajmniej tego sezonu. Same absurdy ! Majka zachowująca się jak dziecko: "Melka zobacz, ona nie rusza paluszkami". Kinga która dzwoni do Jowity i pyta na telefon (!) o prace dla Aśki, w dodatku wtedy gdy ta załatwia ważne sprawy u lekarza. Daria płacząca nad kartonem, ja nie wiem co te seriale mają do tych kartonów, jedna w nie wjeżdża i umiera, druga nad nimi płacze... Aśka zachowująca się jak szmacisko, głupio sie przymila do tego szofera Karola żeby tylko dostać pracę. Najgorsze: Melka wybacza Krystianowi... ;/ Na tego idiotę to nie mogę patrzeć, naprawdę. I to jak Krystian z Michałem weszli do Marysi domu - oczywiście pierwsze spojrzenie na Marysie i Melke bo one najważniejsze, potem dopiero na Julke, ona nieważna w tej sytuacji. Nie rozumiem tego jak mogli tak łatwo wybaczyć krystianowi, przecież tak naprawdę niczego sobie nie wyjaśnili, on wgl nie czuje sie winny za to że przez niego Julka zapadła w śpiączke, Melce też nie podziękował że go uratowała. Ten serial czasami szerzy zło, naprawde xd Np. jak Krystian powiedział w zeszłym odcinku: "a co mam kupić Julce piżame, przeciez ona spi" to Michał mu wgl nie zwrocil za to uwagi co powiedzial. Najwidoczniej scenarzysci chcieli tym tekstem wywołać u widzów śmiech, a nie to by pomyślano jaki Krystian jest bezczelny. Okropne. I taki gówniarz nie zrozumiał swoich błędów a mu wybaczono. Nie zdziwie sie jak znowu popelni jakas gafe. Żenada. W tym odcinku najlepszy był Karol, pomimo tego że nie występował dzisiaj a jedynie był wspomniany w rozmowie przez telefon z Mateuszem. Powiedział mu żeby nie zadawał sie z Aśką i na nią uważał. I dobrze xD P.S Dlaczego ten lekarz Jowity sie smial? xd
No i znów się z Tobą zgadzam. ;) Co do postaci Krystiana to w zupełności popieram... Kompletnie nie poczuwa się do winy i jakiekolwiek odpowiedzialności za swoje czyny...
A dziś też beznadziejny odcinek. Za dużo przede wszystkim durnych scen z Beatą ustylizowaną na faceta... Przeciągali tę akcję niemiłosiernie. Postać tego klienta, który wziął Beatę za prostytutke też jakaś dziwna. Miało być w założeniu śmiesznie, a wyszło z tego wątku takie nie wiadomo co. Na plus na pewno to, że dziś nie było w ogóle Krystiana. Ale generalnie nuda straszna. Przede wszystkim bardzo mało Karola, a wątek Igora ledwie poruszono... Liczylem, że już dziś go zobaczymy, a tu lipa. Dobrze, że chociaż pojawiła się nowa postać grana przez Jerzego Bończaka.
Julka wybudza się z śpiączki jak z zwykłego snu, a póżniej się bawi normalnie bez żadnej wizyty u lekarza po śpiacze chyba nalezy.
Mateusz taki nieśmiały był a teraz :-) Scenarzyści błagam zróbcie wątek jak Krystian wyjedża na studia najlepiej zagranice no ale czy ktoś by go z takim upośledzeniem przyjął.
Ja również błagam o wyrzucenie Krystiana, żadna postać nie jest tak denerwująca jak on.
Też o to proszę (jeśli ktokolwiek w ogóle weźmie nasze głosy pod uwagę). ;) Albo chociaż zmieńcie aktora grającego tę rolę na jakiegoś zdolniejszego. ;)
Ja w ogóle nie chce tej postaci, aktor jest mi obojętny. Krystian to idiota. Nie znoszę go od momentu jak chciał kręcić film o śmierci klienta w barbarianie.
Tego Krystiana powinni wywalić a dać jakaś lepszą co nie będzie ta postać taka debilna bez żadnego charakteru i na wszystko narzekająca
spoiler ! ! !
http://m.superseriale.se.pl/newsy/pierwsza-milosc-ewa-gawryluk-w-pierwszej-milos ci-matka-krystiana-zniszczy-romans-marysi-i-michala_688194.html
niestety będzie coraz więcej Krystian. Dlaczego jak Marysia ma z kimś być zaczynają się kłopoty. Jak była z Aleksem odrazu pojawił się Wiktor.
Cały czas to samo z tą Majką, znowu pojawia się była jej faceta, już Hubert zdradził ją z Sandrą, to teraz matka Krystiana na pewno uwiedzie Michała.