PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=155173}
4,6 35 tys. ocen
4,6 10 1 34528
1,0 4 krytyków
Pierwsza miłość
powrót do forum serialu Pierwsza miłość

Niebezpieczny pościg i walka o życie Melki (Ewa Jakubowicz), awantura między Michałem (Wojciech Błach) i Marysią (Aneta Zając) oraz jej coraz większa zażyłość z Hubertem (Michał Czernecki). Tak w skrócie zapowiada się wyjątkowo mocny początek nowego sezonu "Pierwszej miłości". To jednak nie koniec zawirowań w życiu bohaterów. Czy ślub Marysi z Michałem stanie pod znakiem zapytania? Przekonamy się już wkrótce, tak jak w przypadku związku Bartka (Rafał Kwietniewski) i Emilki (Anna Ilczuk). Miedzianowski podejmie kolejną próbę odzyskania żony. Czy ich miłość można jeszcze uratować? Jesienią będziemy także świadkami niespodziewanego powrotu Oli Król (Dominika Kojro). Dlaczego wróciła i jaką tajemnicę skrywa? Czy przyjaciele zdołają uratować dziewczynę przed tragedią? Jesień w "Pierwszej miłości" pełna będzie nieoczekiwanych zwrotów akcji i zaskakujących rozwiązań. Pojawią się też nowi bohaterowie Katarzyna Sawczuk w roli Marianny, oraz Krzysztof Wieszczek jako Olek.

Odcinek 2319

Hubert zwierza się Marysi ze swoich zmartwień i szuka u niej wsparcia i pocieszenia. Ich zażyłość staje się powodem jej kłótni z Michałem. Jowita postanawia zerwać z Radkiem i poświęcić się wychowaniu dziecka. Dziewczyna nieoczekiwanie trafia do szpitala. Wypadek, jakiemu w "King's fitness" uległa Luiza, staje się okazją do pojednania z Aśką.

Odcinek 2320

Jowita pragnie spokoju, by szczęśliwie urodzić swoje dziecko. Uważa, że u boku Radka nie jest to już możliwe. Mimo wszystko Radek próbuje otoczyć ją opieką. Bartek szuka pretekstu, by zamieszkać u Emilki. Tola nie chce mieć już z Arturem żadnych układów. Tymczasem Maks podejrzewa, że oboje chcą go oszukać i wycofuje się z podpisania z Żukowskim umowy.

Odcinek 2321

Beata pada ofiarą napadu, do którego dochodzi w "Barbarianie". Przejęty Lew, bojąc się o jej bezpieczeństwo, proponuje jej pracę w filmie. Bartek bardzo stara się udowodnić Emilce, że zasługuje na jej miłość. Michała nie stać na prywatny turnus rehabilitacyjny, który jest szansą na odzyskanie sprawności w rękach. Hubert oferuje swoją pomoc finansową, próbując jednocześnie uwieść Marysię. Czy w Majce odżyją dawne uczucia do Huberta?

Odcinek 2322

Beata i Mikser pomagają Jeremiemu poderwać dziewczynę ze szkoły. Pierwsza randka chłopca nie wypada jednak pomyślnie. Marysia prosi Krystiana o pieniądze, aby spłacić dług Hubertowi. Tymczasem Michał dowiaduje się, kto zapłacił za jego rehabilitację. Samotna Sabina zapija smutki w "Barbarianie" i tu spotyka Melkę i Martę. Między dziewczynami dochodzi do kłótni. Sabina trafia na komisariat.

Odcinek 2323

Lew bezskutecznie próbuje naprawić swoje relacje z synem. Ku jego zaskoczeniu, Jeremi pragnie zamieszkać z Beatą. Gdy Marysia otrzymuje od Huberta sporą sumę pieniędzy i pożegnalną wiadomość, jest przekonana, że mężczyzna chce popełnić samobójstwo. Razem z Michałem postanawiają go powstrzymać… Sabina zaprasza do siebie Melkę i Martę na pojednawczy obiad.

Coshand

Odcinek 2379

Zazdrosny Krystian wciąż zabiega o względy Melki. Tymczasem dziewczyna idzie na pierwszą randkę z Pawłem. Dla córeczki Jowity szansą na uratowanie jej życia może okazać się prywatna klinika. Gdy Radek próbuje uzbierać potrzebne na ten cel pieniądze, ktoś nieoczekiwanie płaci za jej leczenie. Anna daje rodzinie Śmiałka lekcje dobrych manier przy stole. Wszystko po to, by z klasą przywitać tajemniczego gościa.

Odcinek 2380

Melka odbiera Krystianowi nadzieję, że będą razem i proponuje mu przyjaźń. Zazdrosny chłopak ucieka się do kłamstwa, by nie dopuścić do jej spotkania z Pawłem. Róża po raz kolejny pomaga Lwu ratować jego karierę. Podczas spotkania dochodzi między nimi do pocałunku. Całą sytuację obserwuje Filip. Grzegorz z bólem przyjmuje informację o rozstaniu Błażeja z Darią i pobycie Oli na odwyku.

Odcinek 2381

Filip żąda od Lwa zapłaty, w zamian za milczenie. Z opresji ratuje aktora Róża i daje szantażyście pieniądze. Krystian przekazuje Melce fałszywy list od Pawła. Zaskoczona jego treścią dziewczyna próbuje się z nim skontaktować, by wyjaśnić powstałe nieporozumienie. Jednak przeszkadza jej w tym Elżbieta. Zauroczony Asią Bogumił zaprasza ją do siebie. Dziewczyna traktuje to jako początek wspaniałej przygody u boku bogatego mężczyzny.

Odcinek 2382

Gdy Radek próbuje się dowiedzieć, kto zapłacił za prywatne leczenie ich córki, w klinice niespodziewanie zjawia się siostra Teda - Ingrid. Bogumił hojnie wynagradza Aśkę za jej pracę. Jego kolejna propozycja staje się dla dziewczyny świetną okazją do zarobienia dużych pieniędzy. W domu Śmiałka pojawia się brat Anny. Mimo usilnych starań całej rodziny, wizyta kończy się kłótnią.

Odcinek 2383

Między Radkiem i Jowitą dochodzi do kolejnej awantury. Tymczasem Ingrid oferuje Radkowi sporą sumę pieniędzy, w zamian za rezygnację z praw do dziecka i zeznawanie w sądzie na jej korzyść. Krystian po raz kolejny ucieka się do kłamstw, by utrudnić Pawłowi kontakt z Melką. Gdy mimo wszystko Paweł postanawia się z nią spotkać, na jego drodze ponownie pojawia się Dragon. Anna chce wyjechać z Wadlewa, by zaopiekować się chorym bratem.

użytkownik usunięty
Coshand

wkleiłeś identyczne streszczenia co ja dwa dni temu.

A sorry nie zauważyłem tego. Zazwyczaj opisy pojawiają się w piątki na telemagazyn.

użytkownik usunięty
Coshand

nie gniewam się,tylko głupio to wygląda dwa takie same opisy.Zazwyczaj nie wklejam tych streszczeń,zostawiam tobie,ale ostatnio w środę,byłem ciekaw co nowego,że może będzie jakieś streszczenie,a potem miałem dać komentarz na temat tego co czytałem,a potem uznałem że dziwnie komentować,to co nie jest napisane.Następnym razem,zostawię tobie do wklejania.

Coshand

Odcinek 2384

Gdy Aśka w prowokacyjnym stroju pokojówki sprząta mieszkanie Bogumiła, mężczyzna przedstawia jej kolejną propozycję pracy. Krystian wciąż zabiega o względy Melki. Dziewczyna jednak nie może zapomnieć o Pawle. Nie wie, że jej ukochany przetrzymywany jest przez Dragona. Gdy idzie samotnie w parku, ponownie staje twarzą w twarz ze swoim oprawcą. Filip próbuje wyznać Beacie prawdę o tym, za co dostał pieniądze od Lwa.

Odcinek 2385

Dragon żąda od Melki zapłaty w zamian za życie Pawła. Zdesperowana dziewczyna podstępnie próbuje uzyskać dostęp do konta bankowego Krystiana. Gdy w tajemnicy chce pójść na umówione spotkanie z Dragonem, przeszkadza jej w tym policja. W prasie pojawia się niepochlebny artykuł o nowym romansie Lwa. By się wytłumaczyć, mężczyzna okłamuje Beatę. Tymczasem Filip próbuje ostrzec byłą żonę przed oszustwem aktora. Bogumił nalega, aby Aśka przyjęła jego propozycję pracy, oferując za nią coraz wyższe wynagrodzenie.

Odcinek 2386

Wycieńczony Paweł próbuje uciec swojemu porywaczowi. Tymczasem Melka gubi pilnujących ją tajniaków i dociera do kryjówki Dragona. Olek zaprasza Wiktorię na romantyczną kolację. Gdy kobieta dostrzega w jego rękach pierścionek, ucieka. Lew nie chce dłużej oszukiwać Beaty i postanawia przyznać się do swojej zdrady.

Odcinek 2387

Melka podaje Dragonowi dane do konta Krystiana, w zamian za uwolnienie Pawła. Gdy policja dociera do kryjówki porywacza, Melka i Paweł są nieprzytomni. Jednocześnie z ratunkową rozpoczyna się akcja poszukiwawcza Dragona. Artur z Kingą przygotowują się do procesu. Tymczasem Karol proponuje Kulczyckiemu pomoc w odzyskaniu firmy. Zrozpaczona Wiktoria nie wie, jak powiedzieć Olkowi prawdę o swoim mężu.

Odcinek 2388

Lew zamierza oświadczyć się Beacie. Rezygnuje ze współpracy z Różą, bojąc się, by ukochana nie dowiedziała się o ich romansie. Tymczasem odrzucona kobieta planuje zemstę. Aśka przyjmuje propozycję nowej pracy u Bogumiła. Olek z księdzem zastanawiają się, jak unieważnić małżeństwo Wiktorii. Gdy okazuje się, że nie jest to takie proste, Olek postanawia odnaleźć Ryśka.

użytkownik usunięty
Coshand

Wymiotować się chce,Filip chce zdemaskować Lwa,od którego wziął kasę za milczenie.o Olek chce po bożemu,wreszcie temat Ryśka powrócił.Karol i Artur razem ramię w ramię,dla mnie bomba.

Coshand

Niech wreszcie aresztują tego Dragona. O, Wiki sobie przypomni że ma męża, no świetnie :). I będzie chciała unieważnić małżeństwo, no cóż unieważnienie małżenstwa kościelnego nie jest łatwe, najwyżej zadowolą się cywilnym, ale po co już myśleć o ślubie? Ale w ogóle już był motyw, że Wiki dostała papiery od Ryśka, że on chce się rozwieść, ale o tym zapomnieli:/.

Jedynie fajnie, że Dragon pewnie oskubie Kryśkę i że Karol i Artur razem znów będą współpracować :). Bo reszta to się ciągnie. Ciągle ten Paweł i Melka porywani. Ten Lew i Róża romans, Filip szantażysta a do tego Róża chce się mścić, znów motyw jak z Tolą? Najlepszy koment Daniela który przytoczę: wymiotować się chce :P a ja dopowiem że jeszcze upaść potem na twarz.

użytkownik usunięty
maria_88_3

nie wiem,co oni mają z tym żeby zawsze za moralizatorów robiły największe szuje jak Filip i pewnie każde świństwo będzie miał wymówkę,musiałem,nie mam kasy,grozą mi,a nic nie robi żeby to zmienić,lolek-trolek bez kasy z długami nie szuka pracy.

ocenił(a) serial na 4
Coshand

o, fajnie że znowu Artur i Karol będą współpracować. Myślałem że jednak pójdą na łatwiznę i jak ktoś w końcu udowodni winę Toli to Artur znowu będzie kierował firmą (bo Maksia już nie ma, a Tola do psychiatryka), a potem by puścili w niepamięć podział udziałów.

Z tymi porwaniami też już kabaret. Jak skończą wątek z Dragonem to pewnie będzie rywalizacja Krystyna vs Paweł o Melkę.

Z Aśką pewnie znowu się tak skończy że wyjdzie na dziwkę i dopiero potem pomyśli że "ojej, puszczam się za kasę, choć właśnie tego chciałam". Nie mogą dać jej w końcu normalnego wątku? A jak nie mają pomysłu to wypad z serialu, wróciła do Kołobrzegu i już.

Z Wiktorią też dno. Latała za Olkiem jak każda, a jak już się z nią umówił to nagle "ale ja mam męża". I to takiego za którym jeszcze niedawno tęskniła. Nie zdziwię się jak cała policja w kraju nie umiała znaleźć Ryśka, a Olek go znajdzie i wtedy albo się okaże że on już ma nową kobietę i nowe życie, albo wróci do Wadlewa i przez kolejne 120 odcinków rywalizacja.

użytkownik usunięty
qwerty95960

z takim absurdem jak to że Izie skasowano 50 procent udziałów i przepisano na Artura,już to że Artur po śmierci Maksa i aresztowaniu Toli znów miałby 100 byłoby mniejszym absurdem.Zawsze można wymyślić,że Tola i Maks jak większość postaci,nie miało żadnej rodziny,i te udziały stały się niczyje,a Artur je przejmuje,głupie owszem,ale z Iza było głupsze.

albo wystawione na sprzeda za śmieszne pieniądze,które ten wykopuje.

Nie zdziwię się jak Artur dzięki Karolowi odzyska całą firmę i zacznie się spinka między nimi bo Karol będzie chciał za dużo,zdaniem Artura udziałów,czyli tak jak ostatnio spinka między Karolem a Andrzejem a Darią a Sabiną,zacznie się wymiana zasługami Karol,dzięki mnie odzyskałeś syna,a ten a dzięki mnie znów masz kasę.

Potem że Karol beze mnie nie odzyskałaś byś firmy,a ten ale nie zasługujesz na aż tyle udziałów.

z Aśką robią że niby idiotki są same,bo nikt ich nie chce,a jakby to mało było facetów idiotów,albo facetów którzy biorą się za atrakcyjne idiotki zamiast brzydkie,rozsądne dziewczyny,i ewentualnie potem dochodzą do wniosku że już lepsza ta brzydsza dziewczyna.

użytkownik usunięty

Tola za zabójstwo i próbę zabójstwa dostałaby dożywocie,albo przynajmniej z 25 lat,na pewno nie jest to zabójstwo w afekcie,bo jej działania były przemyślane,ale pewnie zważywszy na całokształt trafi na oddział sądowy,szpitala psychiatrycznego,zamiast puszki.

Nie wiem,czy za wrobienie w morderstwo i składanie fałszywy zeznań,oraz utrudnianie śledztwa też by coś dorzucili.

Pewnie tak, dadzą ją do wariatkowa zamiast do pudła. A to wiadomo, będzie krócej trwało, wypuszczą ją albo ucieknie i znów zacznie świrować.

Z Aśki robią taką drugą Jowitę, skoro ta pierwsza się ogarnęła i będzie matką. Aśka chce kasę, łatwym sposobem i nie pracując. Bez kitu z Filipem by pasowała ;). Teraz romans będzie z kolejnym starszym gościem z kasą. I pewnie skończy się źle. Widać Daria nie wkręci jej do swojej firmy, jak Aśka sobie wymarzyła po stracie posady sprzątaczki. Rzeczywiście Aśka mogłaby wyjechać do Kołobrzegu i tyle.

To prawda, że Iza miała połowę udziałów, mogli by to wyjaśnić, ale cóż. Kto to wie. Wystarczyłoby wspomniec że Iza sprzedała Arturowi swoje udziały, bo chciała mieć spokój i pieniądze i wolała się skupić na pracy w szpitalu i nie miałaby czasu jeszcze na firmę Kulczyckich. Ale po co to wyjaśniać? Dobrze że chociaż teraz będzie jakaś walka o firmę ale pewnie tak będzie że Weksler będzie chciał min 50% jak nie więcej, i znów Artur by miał jak z Maksem.

użytkownik usunięty
maria_88_3

nie osoba która jest niepoczytalna,ma spędzić taki sam okres kary,tylko że w szpitalu na oddziale sądowym a nie w więzieniu,to ma być jedyny przywilej dla osoby chorej psychicznie,zresztą i tak często są spory w tej kwestii,bo dużo osób widząc że to jego winna,próbuje grać wariata,bo w psychiatryku już lepiej,na dodatek łatwiej prysnąć.

Kiedyś chyba była taka sprawa,że osoba była lub udawała chorą psychicznie i po odbyciu części wyroku w zakładzie psychiatrycznym próbowała starać się o wyjście na wolność i nie wiem jak się skończyło,ale pamiętam że sobie myślałem,no fajnie dostanie za zabójstwo np 25 lat,odegra chorą psychicznie ,będzie mieć te 25 lat spędzić w szpitalu psychiatrycznym,a po góra 5 latach odsiadki,zacznie wszystkim pokazywać jaka jest normalna to na wolność,nie resztę wyroku do więzienia odbywać.

O ile jeszcze przy równym wyroku czy jako normalny czy niepoczytalny,ludzie pewnie nie wiedzieli by co wybrać,przy założeniu że kara w szpitalu miała mniejsza,wiadomo że woleli by to drugie.

Przy mniejszych przestępstwach,zakładając że ktoś nie trafi do jakieś celi gdzie go będą bić,gwałcić,tylko siedzieć i odbywać karę,to już więzienie być może lepsze,bo co przy drugiej opcji już pewnie zawsze jak na wariata się będą patrzeć.

qwerty95960

No prawda, Wiki to od początku za nim latała. Najbardziej Malwa, ale Wiki zaraz po niej i Kazanowej. Też inne kobity latały, ale szybciej im się skończyło a Wiki i ciasta nosiła, kusiła tego Olka, z Malwą się pobiła :). A nagle dostanie olśnienia że ma męża, kto wie czy to nie ktoś powie Olkowi, że Wiki ma męża. Niedawno Wiktoria o Ryśku wspominała i tęskniła, mówiła że chce by wrócił, ale wiadomo Olek przyjechał i o Ryśku już nie myśli, jednak mąż jest, a ona zachowuje się jakby nigdy nie było :). I nawet powiedziała że jest wolna do Malwy :).

Coshand

Odcinek 2389

Paweł odzyskuje przytomność. Przy jego łóżku cały czas czuwa Melka. Tymczasem Krystian odkrywa brak pieniędzy na swoim koncie. Świat Beaty legł w gruzach, gdy w prasie pojawiły się kompromitujące zdjęcia Lwa u boku Róży. Załamanej kobiecie dotrzymuje towarzystwa Jeremi. Wiktoria pomaga Kazanowej rozbudzić u Seweryna romantyczne uczucia.

Odcinek 2390

Jowita odbiera wyniki testu na ojcostwo. Badaniami żywo zainteresowana jest również Ingrid oraz Ted. Na jego polecenie Wereszko odwiedza pracownika kliniki. Lew prosi Beatę o wybaczenie. Krystian podejrzewa, że to Ewa ukradła jego pieniądze. Olek pomaga Sewerynowi przygotować romantyczną niespodziankę dla Kazanowej.

Odcinek 2391

Nadszedł dzień ogłoszenia wyroku w sprawie zabójstwa Maksa. Artur z Kingą idą na rozprawę. Wbrew ich oczekiwaniom, obrońca Toli przedstawia nowe dowody, które mogą ją uniewinnić. Melka chce przyznać się Krystianowi do kradzieży. Gdy jednak słyszy, jak chłopak grozi Ewie więzieniem, przerażona wyznaje prawdę Pawłowi i prosi go o pomoc. Olek próbuje wyciągnąć od znajomego policjanta informacje na temat miejsca pobytu Ryśka męża Wiktorii.

Odcinek 2392

Karol chce odkupić od Toli udziały Kulczycki Corporation, aby Artur mógł wrócić do firmy. W tym celu umawia się z nią na spotkanie. Kobieta stawia jednak swoje warunki. Aśka rezygnuje z posady u Bogumiła. Dostaje nową, równie nietypową propozycję pracy od poznanego w jego domu, Tymoteusza. Olek odkrywa tajemnicę Ryśka. Czy wyjawi Wiktorii prawdę o jej mężu?

Odcinek 2393

Kinga spotyka się z Tolą. Gest, na jaki zdobyła się Kaniewska, otwiera przed Arturem szansę na powrót do firmy. Karol nie wyznał jednak Kulczyckiemu całej prawdy o swoich planach dotyczących warunków ich współpracy. Olek przekazuje Wiktorii informację o tym, że jej mąż od dawna jest uniewinniony. Dziewczyna chce odnaleźć Ryśka, by wziąć z nim rozwód i poślubić Olka. Beata spędza miły wieczór z Jeremim. Lew kolejny raz prosi ją, by do niego wróciła.

użytkownik usunięty
Coshand

Wereszko już na wolności szybko,może Ted też już wyjdzie.Rysiek od dawna na wolności,ale zapomniał wrócić do domu.Tola na wolności spox,może się okaże że Maks sam rzucił się pod koła.

ocenił(a) serial na 4

wydaje mi sie ze Maks zyje. absurd ale coz... w tym serialu wszystko jest mozliwe

użytkownik usunięty
marajka

ja rozumiem że serial nie może być taki standardowy jak prawdziwie życie,ale albo będzie Maks żyje,zabił go ktoś inny,albo okoliczności łagodzące w stylu nie wyhamowała,rzucił jej się pod koła czy próbował ją zabić i przejechała go w obronie koniecznej,głupie dla widzów,a nie dla scenarzystów.Tak jak Olo co siedział w więzieniu,za zabicie syna który...żył.

Coshand

Fajnie Tola na wolności, Dragon pewnie jeszcze też będzie na wolności. Ciekawe czy Radek czy Ted będą ojcem, a może żaden z nich, chociaż raczej nie :P. Rysiek od dawna uniewinniony ale nie chciał wracać do żony :P. I co ta Wiki ma z tymi ślubami. Ryśka też poznała i trochę pospotykali się i ślub, teraz Olka ledwo zna i ślub :P. Kazanowej marzy się romantyczny związek, już jej się znudził tylko seks ;P.

Coshand

Odcinek 2394

Melka chce się przyznać Krystianowi do kradzieży. Powstrzymuje ją przed tym Paweł, który właśnie przyjechał do Wrocławia, by pomóc jej rozwiązać ten problem. Ingrid żąda od Jowity, by zrobiła test na ojcostwo. Załamana dziewczyna boi się, że Ted zabierze jej dziecko. Beata za pośrednictwem Lwa załatwia jej dobrego prawnika. Aśka udziela Tymoteuszowi pierwszej lekcji randkowania.

Odcinek 2395

Kulczycki wraca do pracy. Nie chce się jednak zgodzić na propozycję Karola, by jego wspólniczką została Sabina. Melka chce ponieść konsekwencje swojego czynu. Tymczasem Paweł postanawia sprzedać w lombardzie cenną pamiątkę, by spłacić jej dług. Gdy dziewczyna odkrywa prawdę o utraconej przez Pawła szansie na zrobienie pisarskiej kariery, odmawia przyjęcia jego pomocy. Grażyna z rodziną przygotowuje niespodziankę urodzinową dla Grzegorza.

Odcinek 2396

Ewa próbuje przekonać Krystiana, że to Melka miała motyw, by go okraść. Chłopak nie wierzy jej oskarżeniom. Podobne podejrzenia ma Michał. Gdy dzieli się nimi z Marysią, dochodzi między nimi do kłótni, po której Michał wyprowadza się z jej mieszkania. Marta za plecami Melki próbuje poderwać Pawła. Chłopak po raz kolejny chce sprzedać rodzinną pamiątkę, by spłacić dług. W prasie pojawia się artykuł o rozstaniu Beaty z Lwem, którego autorem okazuje się Filip.

Odcinek 2397

Melka idzie na spotykanie z Krystianem, aby wyznać mu prawdę. Chce jej w tym przeszkodzić Paweł, któremu udaje się w końcu sprzedać swój cenny naszyjnik. Tymczasem Marysia bezskutecznie próbuje pogodzić się z Michałem. Czy tym razem definitywnie rozpadnie się ich związek? Aśka przygotowuje Tymoteusza do pierwszej prawdziwej randki i zaprasza go do siebie. Przyjaciołom przedstawia go jako swojego chłopaka.

Odcinek 2398

Oskarżenia Krystiana i Michała w stosunku do Melki stają się po raz kolejny powodem ich kłótni z Marysią. Kobieta nie dopuszcza do siebie myśli, że Amelia mogła ukraść pieniądze. Mała Daga w końcu opuszcza szpital. Radość Jowity i Radka nie trwa jednak długo. Oboje tracą pracę. Dowiadują się także, że Ingrid pozwała ich do sądu. Śmiałek przyjeżdża do Wadlewa w odwiedziny. Wykorzystują to mieszkańcy wsi, prosząc go, aby pomógł rozwiązać ich problemy.

użytkownik usunięty
Coshand

Jowita traci pracę niby gdzie jak nie miała na początku ciąży a wątpię żeby potem ją zatrudnili.Krystian nie wierzy w kradzież Melki znowu zabawa w rycerza,Sabina wspólniczką Artura,dobre sobie nie poradziła sobie w małej a poradzi w dużej.Proponuje żeby Artur poszedł z nią do łóżka,ona sama a on powie że dla rodziny żeby ratować firmę,albo Artur będzie ciągnął firmę,albo kolejna firma na dno.

Nie ogarniam w 2390 odc Jowita odbiera test na ojcostwo a w 2394 Ingrid żada zrobienia testów to co dwa mają robić?

No właśnie jaka Jowita i robota? Skąd niby miałaby ja zdobyć. I z tymi testami nie jarzę. Może Jowita po prostu nie chciała powiedzieć kto jest ojcem i skłamała że testów nie zrobiła albo to Ted jest ojcem i nie chce się przyznać, by córki nie stracić. Ale skoro Ted i Ingrid byli tacy zainteresowani wynikiem i wiedzieli że Jowita robi testy, no to raczej by się dowiedzieli wyniku, bo wiadomo Ingrid ma sposoby by się dowiedzieć i jest wścibska.

Sabina i Artur wspólnikami, tak super pomysł.

Melka też kombinuje czy powiedzieć czy nie że ukradła kasę. W dodatku biedak z DD ma jej pożyczyć. Krystian szlachetny, też coś, a teraz tak intryguje że szkoda gadać.

użytkownik usunięty
maria_88_3

Radek że coś tam dostał jeszcze niech będzie ale Jowita.Ciekawe ile ta pamiątka jest warta bo Drago pewnie sporo wziął.Ale miała rację ta Ela żeby sobie pracy poszukał,bo co w Wro,mieszka u tego gnojka K,a tutaj w DD,raczej pasowałby bardziej na wychowawcę,nawet na początku myślałem że on jest tak wychowawcą albo byłym mieszkańcem,albo starszym bratem np tego blondynka,za harcerza chyba ten blondynek robi.

W dzisiejszym odc Jowita nie chce testów jakby wiedziała że Tedzio jest ojcem,a potem że się boi.

No Drago chciał/ będzie chciał 10 tys jak dobrze pamiętam, więc rzeczywiście ta pamiątka dużo warta.

I prawda Elżbieta powiedziała to samo co i my, że musi mieć tą robotę i swoje pieniadze i znaleźć choćby i pokój gdzieś lub mieszkanie z współlokatorami, bo mieszkanie z Kryśką to bardzo głupi pomysł.

Jowita to niezła aparatka, skąd ma wiedzieć kto jest ojcem, i że na pewno Ted, przecież spała z dwoma. Mogłaby mieć pewność gdyby z Radziem się zabezpieczyli a z Tedziem nie. Ale ona się boi że jak wyjdzie że z Tedziem, to odbiorą jej dziecko. Ale lepiej to wyjaśnić bo np jak to Radka dziecko to raczej Ingrid się wycofa, po co jej cudzy bachor z takimi genami :P. Więc lepiej zaryzykować, a tak to przecież ta Ingrid zaraz do sądu pójdzie i będzie kłopot.

użytkownik usunięty
maria_88_3

10 tysięcy jak na Dragona wcale nie tak dużo,myślałem że więcej,a K robi aferę jakby mu milion buchnęli.Ela jest w porządku dziewczyna,no jak matka martwi się o Pawła,przecież ta Melka trochę dziwnie się zachowuje,ucieka z randki,pozwala żeby K cały czas się koło niej kręcił.

No tak to prawda, że Melka może wydawać sie dziwna. No cóż Krystian koło niej sie kręci, ale to też przez związek Majki i Michała, M jest skazana na K. Dragon i owszem mógłby więcej chcieć, ale wie że Melka w sumie dużo kasy nie załatwi, więc woli mniej, a żeby było pewne że będzie mieć. Krystian miliona już nie ma, bo rozeszło się, nie wiadomo ile dokładnie ma, ale kilkaset tysięcy pewnie tak. No Dragon mógł chcieć 100 tys, to Melka raczej też by załatwiła, ale 10 tys to już jakiś pieniądz konkretny a Melka może załatwić szybciej i łatwiej.

użytkownik usunięty
maria_88_3

to bezsens mieszkają w klitce w 4 osoby,Julia coraz większa,a K zamiast zaprosić chociaż ojca,ciągle d..pakuje do nich,nawet nie zająknął się że to przesada on sam w domu,a oni tak.Dobrze że Dragon nie chciał 10 złotych,a tutaj Melka nie ma,Majka nie ma i trzeba ukraść K.

Haha :). No tak, to prawda Krystian mógłby zaprosić do siebie, ale wiadomo on nie do ojca, ale do Melki, bo jak Melki nie było, to Krystian przecież tylko na chacie siedział i grał w gierki, a wcześniej Michał narzekał że Krystian go olał i ojca nie potrzebuje ;P. A nagle Krystian codziennie ojca odwiedza :P.

Tak, to byłoby dobre. Ja myślę że Melka tradycyjnie nic nie powie Majce i michałowi, bo tak to coś by wymyślili i skądś kasę wzięli, Michał na pewno coś tam ma. Niby w teorii. Coś wspólnie by wymyślili. Ale Melka będzie chciała w tajemnicy to trzymać i dlatego nie mając wyjścia oskubie Krystiana. Myślę że jeżeli chodziłoby o 10 zł, poprosiła by Majkę niby na swoje wydatki, ale 10 tys to już nie :P.

użytkownik usunięty
maria_88_3

chodziło mi o to że Dragon taki dziad że nawet 10 złotych nie ma,a porywa kolesia,chyba już jak ktoś za tysiąc kogoś porywa to rzadkość,a za niższą kwotę się nie opłaca.

no tak. W sumie Dragon to dziad, w ogóle kasy nie ma i nie zapłacili mu za robótkę :). No cóż. Teraz wychodzi że bycie przestępcą nie zawsze się opłaca, bo nawet taki Paweł który nigdy nie pracował, ma wartą dużo pieniędzy pamiątkę, a Drago nie ma nawet na nową bluzę. Właśnie mógłby nawet porwać Pabla za 50 zł na nową bluzę, no ale lepiej już wziąć więcej kasy, żeby było też na inne rzeczy np jakieś mydło. Dziwne że nie rozkłada jeszcze ludzi na łopatki swoją perfumą :).

Ahh pewnie i tak Drago dostanie 10 tys a dalej będzie w jednej bluzie, bo ją lubi, ale chociaż będzie miał proszek by ja w końcu wyprać.

użytkownik usunięty
maria_88_3

ta kasa to zapewne na ucieczkę z kraju,albo gdzieś daleko policja się spisuje facet cały czas był w rodzinnej miejscowości Pawła.

Tak, to wiem, ze na pewno te pieniądze to to ucieczkę. Rzeczywiście policja masakrycznie świetna. Nic dziwnego że Melka doskonale wie że znalezienie tej ukrainki graniczy z cudem a policja na pewno jej nie znajdzie, szybciej ona sama, Paweł albo nawet i Majka. Krystian oczywiście dalej śpiewka by zostawić to policji. Gdyby tak Maryśka zostawiła wszystko policji oraz Paweł nie pomagał, Melka już by była dziwką w niemieckim burdelu.

użytkownik usunięty
maria_88_3

proponuje żeby D zwierzył się P wiesz ja potrzebuje tej kasy bo dawno się nie myłem,śmierdzę,potrzebuję nowych ubrań itd.A P na to stary co za problem pójdziemy razem do DD,tam się prześpisz,umyjesz,zjesz i coś tam uzbiera się na drogę,a kiedy D będzie się mył,albo spał wparuje Policja.

Haha, dobre :). Ale policja pewnie by nie wiedziała gdzie jest jedyny sierociniec w bądź co bądź małym miasteczku, prawie wsi :P.

maria_88_3

Marta za plecami Melki próbuje poderwać Pawła. - o nieee! Taka fajna postać! Co za głupek wymyśla te scenariusze.

Majka i Michał rozstaną się? No tak, przecież miał być ślub, a tu byle nieporozumienie i już rozstanie :D

Wiktoria chce odnaleźć Ryśka, by wziąć z nim rozwód i poślubić Olka - znają się kilka dni i już biorą ślub? Mam dosyć tego serialu :)

kkarolinkka2

W ogóle Marta nie umie sobie znaleźć jakiegoś "swojego" faceta a nie byłego kumpeli czyli Melki, albo niedoszłego czy przyszłego faceta jakim jest Paweł i raczej Marta doskonale wie że Paweł i Melka mają sie ku sobie i wiele już razem przeszli.

Majka i Michał to dziwna para, niby tacy dojrzali a niedojrzali :)

Wiki właśnie spieszy się ze ślubem z Olkiem. Po pierwsze prawie się nie znają, bo sa krótko razem a w dodatku to leczący się seksoholik. Z rozwodem z Ryśkiem popieram i by się spotykała z Olkiem, ale po co od razu ślub? :P

użytkownik usunięty
maria_88_3

weszli by nie pod tej prysznic co trzeba,albo nie do tej sali,i glina westchnąłby nie zdążyliśmy,przechytrzył nas,jest bardzo cwany niż myśleliśmy.

ocenił(a) serial na 4

Znowu ta głupia Marta będzie wyrywać chłopaka przyjaciółki :P

użytkownik usunięty
DoomedMistress

nie wiem co ekscytujące w zaliczeniu dziewczyny przyjaciela,dla mnie to zakazany owoc,ale może to że mną jest problem,a nie że scenarzystami.Proponuje żeby Marta jeszcze poszła do łóżka z tym Jo-Jo byłym Melki jak chce wszystkich to wszystkich,przy okazji jeszcze z Dragonem.

Martę z Dragonem to nawet widze :D. Dodatkowo Marta raczej kablem nie jest, skoro chciała jakoś kryć Aśkę, chociaż Luiza jeszcze bardziej :). Tylko jak Marta Dragona wykiwa jak Melka, to wie już co może ją czekać :). Nie no Marta to naprawdę. Niech poszuka kogoś innego, albo wróci do Krystka bo on jest wolny, a przy okazji Melce zniknie problem z głowy i może już się Krystek odwali od niej. Jakby facetów brakowało. Zawsze jest teraz Henio wolny i Mikser i Błażej :)

Coshand

Odcinek 2399

Melka dowiaduje się od Marty, że Paweł sprzedał naszyjnik w lombardzie. Postanawia oddać sprzedawcy pieniądze i odzyskać rodzinną pamiątkę chłopaka. Tymczasem Marysia odkrywa prawdę o kradzieży. Radek spotyka się z prawnikiem. Ingrid podstępnie kompromituje Jowitę przed pielęgniarką środowiskową. Tymoteusz zaprasza Aśkę na ostatnią randkę. Dziewczyna ma nadzieję, że chłopak wyzna jej miłość.

Odcinek 2400

Marysia zdobyła pieniądze dla Melki. Dziewczyna idzie do Krystiana oddać swój dług. Czy dzięki temu Majka pogodzi się z Michałem? Artur musi przygotować prezentację dla potencjalnego sponsora kawy. Tymczasem między nim a Sabiną dochodzi do kłótni. W Wadlewie niespodziewanie zjawia się mąż Wiktorii Rysiek.

Odcinek 2401

Melka oddaje Pawłowi wykupiony z lombardu naszyjnik. Tymczasem Krystian okłamuje wszystkich, że nie dostał od niej żadnych pieniędzy. Rysiek wyznaje Wiktorii przykrą prawdę o jego nowym związku. Na polecenie Teda Wereszko ponownie zastrasza pracownika kliniki, by sfałszował wyniki testu na ojcostwo. Przed planowaną kontrolą w mieszkaniu Jowity Ingrid odwiedza pracownicę opieki społecznej.

Odcinek 2402

Kłamstwo Krystiana staje się powodem kolejnych kłótni. Ewa namawia syna, by poszedł na policję. Załamana Melka ma nadzieję, że Marysia uwierzy jej zapewnieniom. Przed kolejną wizytą pracownicy opieki społecznej, przyjaciele pomagają Jowicie i Radkowi doprowadzić mieszkanie do porządku. Po nieudanej randce Tymoteusz prosi Aśkę o kolejne lekcje. Tym razem to on zaprasza ją do siebie.

Odcinek 2403

Po bójce z Krystianem Paweł znajduje nocleg u Sabiny. Tymczasem Krystian postanawia spalić otrzymane od Melki pieniądze. By zrobić dobre wrażenie na pracownicy opieki społecznej, Jowita wspólnie z Kaśką uciekają się do kłamstwa. W wadlewskim kościele dochodzi do kradzieży. Wszystko wskazuje na to, że złodziejem jest ktoś z mieszkańców.

Coshand

Krystian to już śmieć do kwadratu, przejmuje rolę po Dragonie, ale w dodatku to cienias. A historia Róży i Lwa jeszcze przerodzi się w historię Toli i Artura. Jeden seks, kobieta czuje się wykorzystana i planuje zemstę, to juz nudne i było przed chwilą z Tolą. Ciekawe czy Róża też kogoś zabije. Nuda. No chyba że Jeremiego ukatrupi to może jeszcze ten wątek wyjdzie na plus.

użytkownik usunięty
maria_88_3

Ale Lew też debil,zdradza ukochaną,odrzuca kochankę,wywali ją z pracy i zdziwiony że ona się mści,a co myślał że będzie cieszyć się ich szczęściem i może jeszcze powie Beacie od kiedy jesteście razem,on ust do obcej nie odtworzył.

No dokładnie. Nie każda kobieta zaraz by pędziła do partnerki swojego kochanka, by poinformować o zdradzie itd. Nie każda by się mściła, niektóre machnęłyby ręką, ale jednak Róża wiadomo było od początku że nie da się zrobić w bambuko, dać się wykorzystać, porzucić i jeszcze wyrzucić z roboty i ma się cieszyć szczęściem Lwa i Beaty. No nie. Poza tym nawet jak Róża dałaby sobie spokój, to Lew nie jest zwykłym janem Kowalskim pracującym na budowie, ale jest aktorem, tak sławnym że ciągle o nim pisza i jeszcze czają się w krzakach paparazzi. No to jasne, że w gazecie mogą coś bardziej pikantnego opisać, mogą mieć skądś zdjęcia Lwa i Róży ale już jednoznaczne, że nie będzie mógł gadać że to ustawka.

użytkownik usunięty
maria_88_3

tak naprawdę żadna ze stron nie może oczekiwać że kochanek będzie ją krył,więc tym bardziej Lew powinien ją trzymać w pracy,a wyrzucenie jej to wydanie wyroku na samego siebie,z tym że może uda się powiedzieć że ustawka pewnie nawet jakby ich sekstaśma wyszła to udawany seks dla mediów.

No tak, jakby chcial to by ściemniał dalej, że to jego sobowtór lub ustawka, fotomontaż. Itd. Dopiero gdy Beata na żywo widziała ich figle w łóżku i co do siebie mówią, to by wtedy na 100% była pewna że to nie ustawka i już Lew nie mógłby ściemniać. Chociaż z drugiej strony też by mógł mówić jak nie Lew, tylko sobowtór. Chyba że Róża by do niego powiedziała Lew. Ale to znów by mógł powiedzieć, że oszukał Różę że jest Lwem, by poszła z nim do łóżka a tak naprawdę jest sobowtórem. Tak to można i do śmierci się wykręcać :). Później Beata musiałaby się leczyć, bo już by nie wiedziała co jest prawdą a co ściemą, nawet by sama nie wiedziała czy całuje się z Lwem czy z jego sobowtórem :P.

użytkownik usunięty
maria_88_3

kiedyś się dziwiłem jak kobiety lub zdradzani faceci mówili zdradziłeś//aś mnie i okłamywałaś co by im to dało,jednak zawsze coś kiedy druga strona zawsze po zdradzie mówi sama od siebie co i jak,przynajmniej nie sypia się potem z tą drugą osobą,myśląc że ona by mnie nie zdradziła,owszem człowiek już wie że jest to osoba zdolna do zdrady,jednakże myśli sobie że przynajmniej po zdradzie można liczyć na info.

No dokładnie zawsze coś, przynajmniej jakaś szczerość. Zawsze to lepiej, niż być oszukiwanym kilka miesięcy lub dłużej i sypiać dalej z partnerem/rką i myśleć że ta osoba cię kocha i jest tylko dla ciebie a jak nie widzisz to idzie w tango z inną osobą.

użytkownik usunięty
maria_88_3

to takie uwłaszczanie godności,wiem że partnerka mnie zostawi jak dowie się o zdradzie,albo ci co chwalą się że mają sposoby żeby partnerka nie dowiedziała się o zdradzie.

Coshand

Odcinek 2404

Michał zawiedziony postawą swego syna chce, by przeprosił on Melkę i przyznał się do kłamstwa. Ewa namawia Krystiana, by tego nie robił. Zauroczona Tymoteuszem Aśka rezygnuje z kolejnych spotkań z Bogumiłem. Otrzymane od niego pieniądze pragnie przekazać na pożyteczny cel. Jowita z Radkiem ustalają kolejny plan działania w walce o małą Dagę. Nadzieję na zwycięstwo daje im Kaśka informacją o kupnie mieszkania.

Odcinek 2405

Nasilają się kradzieże w Wadlewie. Mieszkańcy wytypowali podejrzanego. Tymoteusz uświadamia sobie, że darzy szczególnym uczuciem Asię i rezygnuje z kolejnej randki ze swoją szkolną miłością. Tymczasem Bogumił, chcąc się zemścić, psuje Aśce reputację. Krystian w końcu przyznaje się, że dostał od Melki pieniądze. Michał przekazuje Marysi smutną informację, że zamierza razem z synem wyjechać.

Odcinek 2406

Bojąc się o swoje mienie, mieszkańcy wsi wpadają w panikę. Aby pomóc rozwikłać zagadkę tajemniczego złodzieja, do Wadlewa przyjeżdża Śmiałek. Razem z Emilką organizują patrole. Tymczasem pozbawiona środków do życia, Malwina poszukuje nowego zajęcia. Mimo oskarżeń Bogumiła Aneta daje Aśce kolejną szansę. Stawia jej jednak swoje warunki ich dalszej współpracy. Jednym z nich jest zerwanie kontaktów z Tymoteuszem.

Odcinek 2407

Ewa obwinia Marysię o to, że Michał z Krystianem wyjechali, nie zdradzając nikomu swojego miejsca pobytu. Melka przygotowuje imprezę w gronie przyjaciół. Wojtek wykorzystuje sytuację panującą w Wadlewie i rozkręca swój interes. Dostarcza mieszkańcom zakupy z pobliskiej wsi. Zawiedziona jego zachowaniem Malwina rozpoczyna pracę u Pauliny. Tymoteusz próbuje skontaktować się z Aśką. Przeszkadzają mu w tym Aneta z Luizą.