Ostatnio natrafiłam na informację, że studio DreamWorks planuje zakończyć ten serial na 3
sezonie. :((( Myślicie, że to prawda?
Hmhmh,a tak dla szczegółu.
O jakim filmie mówisz?
Bo za bardzo nie kojarzę.
Hehehe,nawiązanie do Star Wars,mogłoby być fajne ;D
Look at my avatar! To ten u dołu po prawej to L. Z Death Note'a jest.
Dlaczego akurat do Star Wars?
Dlaczego?
Bo fajnie wyglądało jak Skipper miał miecz świetlny ;D
I w ogóle taka między galaktyczna wojna to było by coś
O.O
Z resztą ja nawiążę do tego w moim opku ;D
Ale nawiązanie to już czysty Easter Egg. Chodziło ci o połączenie tych filmów, prawda?
Crossovery są fajne :) Death Note nie oglądam, lecz dużo o tym słyszałam. Zgadnijcie jaki ja bym zrobiła crossover :P
Dobrze mniemasz :) Kocham oba te seriale, choć pewnym crossoverem jest chociażby Lunacorn Apocalypse :P Tylko że mogliby zrobić taki stricte crossover z MLP, tzn. Mane6, Equestria, Celestia, jakieś inne postaci, magia itp. Ale dobra, wiem że tego nie zrobią, poza tym nie wszyscy to lubią. Ale mogliby też zrobić z Harrym Potterem (kocham tę serię, masz przed sobą fankę nr 1 :P).
Lunacorn Apocalypse będzie crossoverem? Dlaczego tak uważasz, bo jakoś nie wiem (znaczy się, chyba wiem)... Szanse na crossovery są mniejsze w przypadku seriali animowanych, chociażby z powodu sposobu wyświetlania...
Też lubię Harry'ego Pottera. Kiedyś przeczytałem wszystkie książki i ciągle do nich wracam. :P
Nie mówię, że tak będzie, trochę żartowałam :P Chodziło mi raczej o to, że w dobie bronies i zainteresowania kucykami, to co wcześniej było malutkim dodatkiem (lunacorny, czy jak kto woli, słodkorożce) dostały własny odcinek.
Harry... Ja czytałam książki dziesiątki razy, "Insygniom" wypada 200 ostatnich stron, bo czytałam to tak dużo razy, że się rozwaliło :P
To twoja ulubiona część?
Mój ranking wygląda tak:
1. Insygnia Śmierci
2. Zakon Feniksa
3. Więzień Azkabanu
4. Czara Ognia
5. Książę Półkrwi
6. Kamień filozoficzny
7. Komnata Tajemnic
A mój tak:
1. Zakon Feniksa
Więzień Azkabanu (oba lubię tak samo)
3. Insygnia Śmierci
4. Kamień Filozoficzny
5. Czara Ognia
6. Książę Półkrwi
7. Komnata Tajemnic
Zakon Feniksa lubię za to, że jest długi i ciekawy, no i w fajny sposób pokazuje bunt w szkole przeciwko Umbridge. Często było śmiesznie i po prostu... fajnie. "Więzień" jest ciekawy, bo całkiem fajnie podróżowali w czasie (ten temat po prostu KOCHAM i na pewno [spojler w pewnym sensie] pojawi się w moich opowiadaniach), choć tylko raz... Insygnia: w końcu wyszli z tej szkoły i nie było już to samo, co w innych częściach. Nie potrafię powiedzieć, dlaczego Kamień Filozoficzny i Czara Ognia są w takiej pozycji. Po prostu je lubię, ale nie wielbię. Książę Półkrwi zrobił się lekko nudnawy, choć dało się go czytać i ciągle to była klasyka. Za to Komnata Tajemnic nie dość, że była nudna, to jeszcze miała głupie tematy.
PS. Chyba za często używałem słowa "fajny". Ale to nic. W końcu seria HP to już bestsellery. :)
Bestsellery i to jakie! Najlepsze na świecie :D
Ja Insygnia kocham za to, że były inne od innych części, miały ciekawe wątki, J.K.Rowling nie zrobiła tak, że trójka od razu znalazła horkruksy, czy nawet dowiedziała się, gdzie one są. Za nieprzewidywalność (ok, że Vujek Vładek padnie trupem, to było wiadomo, ale np. nie spodziewałam się śmierci mojej ukochanej postaci, czyli Freda [Moja ulubiona trójka to Fred, George i Syriusz]). Zakon i Więzień to takie same powody jak ty :) Czara Ognia była spoko (lubię smoki :D), Książę Półkrwi dobrze wprowadził temat horkruksów. Kamień to wprowadzenie, więc zamiast na akcji skupia się na przedstawieniu bohaterów. Natomiast o Komnacie mam takie same zdanie jak ty.
Ranking filmów jest nieco inny u mnie, niż książek. Na 1 miejscu jest Więzień.
A tak ogólnie, to fragment Harry'ego wprowadziłam do pingwinów, w Koszmarze Skippera. Ty w końcu czytałeś to opowiadanie, czy nie, bo nigdy nic nie mówiłeś?
https://docs.google.com/document/d/1tj8lad4vo7REWcsIsBwANO7qFrsoJMsG1iJTDkHu-BA/ edit?pli=1
Najprawdopodobniej jest tam spacja, to skopiuj link i ją usuń.
O w cholerę! Tego jest tak dużo, że dzisiaj na pewno tego nie przeczytam! Przeczytam może do poniedziałku.
Też lubię Syriusza, chyba najbardziej z nich wszystkich. Fred i George byli śmieszni, niestety, Fred był śmieszniejszy, więc jego odejście znaczyło: "będzie mniej śmiesznie (choć ten element nie zniknie)". Ogólnie, to nie zależało mi zbytnio na Fredzie (wiem, jestem okropny), bardziej byłem smutny z powodu Lupina i Tonks. Nawet nie pokazali tej śmierci, wiemy tylko KTO i JAK. I to zaraz po narodzinach ich dziecka...
Ja od śmierci Zgredka to ciągle ryczałam, czytając książkę. A na filmie od śmierci Snape'a. Kurczę, podziwiam Rowling za odwagę zabicia tylu postaci, które z pewnością miały swoich fanów. Wiele postaci, które lubiłam, zginęło. Mi też było smutno z powodu śmierci Lupina i Tonks, biedny Teddy...
Też uwielbiam Harry;ego! :D
Mój ranking jest taki:
1. Więzień Azkabanu (Syriusz to moja ulubiona postać i nie mogłam przeboleć, że Rowling go uśmierciła :( )
2. Zakon Feniksa
3. Insygnia Śmierci
4. Czara ognia
5. Kamień filozoficzny
6. Książę Półkrwi
7. Komnata tajemnic :P
A ranking filmów? Ech... Trochę inaczej ;)
Najbardziej żałowałam śmierci Syriusza, Lupina i Tonks. Fred był... po prostu umarł i tyle. Lubiłam go, ale jakoś bardzo po jego śmierci nie rozpaczałam.
A tak ogólnie, to lubię klimaty Harry'ego. Znacie jakieś książki tego typu? ;D
Ja znam trochę fantastyki, ale to bardziej w stronę jakiś wampirów, wilkołaków itp. - ble, Pedward :P Harry jest wyjątkowy :)
Nom... :)
Wilkołaki też mogą być ;) A z wampirów to znam tylko Zmierzch i Pamiętniki... ;)
Pamiętniki Wampirów czytałam, są spoko. Czytam jeszcze Dom Nocy (Naznaczona, Zdradzona itd.). I parę innych o takich krwiopijcach przeczytałam :P
Aaa... No, ja z domu nocy mam 3. część :)
I jeszcze z tytułu znam "Akademię wampirów" :)
Ale nie muszą być wampiry... Lubię też serie typu "Felix, Net i Nika" :D
Ja uwielbiam GONE. Gdzieś, kiedyś, na tym forum o tym pisałam. No i kocham powieści o psach, jak "Marley i ja" czy "Wspaniała Gracie" :)
Z GONE czytałam jedną część - pierwszą :) Ebook, bo nie ma u mnie w bibliotece :/
Spodobała mi się, ale podobno w następnych częściach jest... hmm... ostrzej ;) A mi już dało na wyobraźnię, jak Drake'owi tą mackę zamiast ręki dali :O
Ja również. Pierwsza część jest lajtowa (co nie znaczy, że jest zła :)), lecz dalej już jest ostro. Poczytaj sobie w internecie :)
Aha,tak miałam na myśli połączenie filmów ;D
Hehehe,na pewno :P
Szeregowy by się ucieszył z prawdziwych,nie niebezpiecznych kucyków.
No chyba,że PP zechciała by zrobić babeczki
Buhahaha ;D
Aha... ;D
Chociaż zawsze nie wiadomo,czy Flutershy nie zaczęła by wariować,biegając i krzycząc do pingwinków "Macie mnie kochać".
Skipper chyba by oszalał ;P
O, gdyby ze mną tak zrobiła, to "Fluttershy, ale ja już cię kocham" :D Jak jej nie kochać? Przecież ona jest najlepszą postacią w MLP ever!
Hahaha :D
Każdy ma swojego ulubieńca ;D
Ale Flutershy jest spoko : )
Tez ją lubię :>
Ty jesteś za Twi, ja za Flutt, Mika za Dash... Jeszcze PP jest spoko, AJ taka neutralna, a Rarity... uch, jak ja jej nie cierpię -.-
Hehehe PP jest spoko.
Jednak przez Mikę trochę boję się tej postaci ;P
A właśnie przeczytałam nowe rozdziały SP2 ;D
Fajnie jest ; )
No, fajne, tylko...
Trochę mnie zawiodło. Ok, FlutterDash nie lubię, i wiedziałam że to będzie w tym ff, ale irytuje mnie to bardziej niż normalnie. I jeszcze to podkreślanie "moja dziewczyna". A poza tym... trochę gorsze od SP. Spodziewałam się czegoś lepszego (wiadomo, Shy :)), a tu klops. Ok, nadal jest fajne, ale nie ma tak niepowtarzalnego klimatu jak jedynka.
UFF! myślałam że nie wytrzymam.. nie mogłam ani wysyłać prywatnych wiadomości, ani dodawać postów, bo zawsze miałam logout. Ale już jest okey, dlatego (jak zawsze zresztą i za to przepraszam) muszę wtrącić się do rozmowy ;D och.. tylko nie bijcie! ale już taka jestem że udzielam się wszędzie gdzie sie tylko da! buhahah
Ja również uważam że SP lepsze.. wyjątkowe.. ale zauważcie: zazwyczaj jest tak że to właśnie 1 jest naj, bo kontynuacje często są robione na przymus bo pierwsza część dobrze zeszła. Ale ja się tam za bardzo nie znam. SP3 ma być o samej Twilight. Ciekawe co wymyślą. Ale szczerze? SP2
Sorka.. za wcześnie enter kliknęłam Xd
no więc.. SP2 mnie trochę odpycha.. ale to pewnie ze względu na to że nie za bardzo toleruję wszelkie shippingi.. po prostu ja nie mogę czegoś takiego czytać.. odruchowo biegnę do łazienki.. bleee ; ///
Mika, ja myślałam, że ty umarłaś, czy coś, bo znaku życia nie dawałaś! Udzielaj się, ile wlezie :D
Wiesz, ja uważam, że często 2 i dalsze części są lepsze, bo w 1 poznajemy bohaterów (tu nie mówię o ff, tylko bardziej o filmach/książkach), a akcji jest mniej, natomiast w dalszych to jest prawie sama akcja.
żyję ;D zapamiętaj.. ja jestem nieśmiertelna Xd
jeszcze tam miałam wiadomość od ciebie, ale za każdym razem (tak jak już wcześniej wspomniałam) jak chciałam wysłać to dawało mnie do strony startowej.. myślałam że mnie coś trafi ;D
z tym się zgodzę.. ale to też zależy ile, kto wkłada w to pracy. Ale SP2 nie przypadło mi do gustu.. i to nie chodzi tylko o te że Shy i Dash są parą (yyy.. -.-) ale ogółem.. takie trochę to naciągane..
a co do poprzednich postów.. wspomniałaś o książce ,,Marley i ja" CUUUUDO!
ale smutne ; ((
Dobrze, zapamiętam :)
Marley i ja to najbardziej wzruszająca książka, jaką czytałam. Po prostu to kocham :)
Ok, dziś z tobą za długo nie pogadam (a powinnam, bo tak długo cię nie było), bo muszę robić projekt na jutro :(