PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=468032}

Pingwiny z Madagaskaru

The Penguins of Madagascar
2008 - 2013
8,0 127 tys. ocen
8,0 10 1 127349
8,3 23 krytyków
Pingwiny z Madagaskaru
powrót do forum serialu Pingwiny z Madagaskaru

Ostatni sezon?

ocenił(a) serial na 8

Ostatnio natrafiłam na informację, że studio DreamWorks planuje zakończyć ten serial na 3
sezonie. :((( Myślicie, że to prawda?

Mika9842

Dzięki, biorąc pod uwagę, że to jest ten projekt, który robi się raz w gimnazjum, a dowiedziałam się o nim w zeszłym tygodniu, to pozdrawiam nauczyciela...

ocenił(a) serial na 9
Flutterlie

hah.. ;d przekaż pozdrowienia również ode mnie :>
a tak na serio to my mamy nową babę z fizyki.. Ja jak nie rozumiałam za bardzo jednego pojęcia i się jej zapytałam o co chodzi to ona mi wyjechała z tekstem że możemy pogadać po lekcji i żebym jej nie przeszkadzała w realizowaniu tematu.. o.O

ocenił(a) serial na 10
Mika9842

"Marley i ja"jest świetne!
Mika ja tez się za tb stęskniłam ;D
SP2 faktycznie naciągane.
I z lekka nierealistyczne.
Ale PP znowu walczyła ze swoim alter ego...
Hahahahahha zwała ;D
Biedaczka była taka załamana.
Drugi raz ją dedła...
O.O
Ale szczerze-nie żal mi jej.
A wszystko przez...
A szkoda gadać ;P
Hehehe :)

ocenił(a) serial na 9
Angela1997

hahah !
weźź! myślałam już że zaginęłaś w akcji Xd
się wystraszyłam że ktoś cię porwał i zmuszał do jedzenia pierogów z mięsem i papryką (kto coś takiego wgl. je?)
ja tam to czytałam ale już dawno ;D pomykałam po angielsku. A teraz idę jeść kolacje bom głodna ! hue hue

ocenił(a) serial na 10
Mika9842

Zginęłam,ale żyję ;P
Pierogi z mięsem są dobre,ale bez papryki ;D
No wiem,że ty daaawno czytałaś ;D
A notki na blogu przeczytałaś?? ;>

ocenił(a) serial na 9
Angela1997

hah ;D
a ja wgl. nawet z mięsem nie zjem pierogów.. z owocami.. truskawkami, śliwkami, jagodami.. TAK, ruskie też, ale z mięsem.. yyyy ; //
no ale każdy ma inny gust.
A co do notek to nie czytałam. JESZCZE... po prostu ja teraz oprócz tego co pisze na tablicy nic nie czytam.. choć teraz nawet i tego. Bum.. przez to że nie czytam tak jakoś nie umiem racjonalnie ułożyć zdania XD
hmm.. skąd ja wgl. znam takie słowo? no nieważne.. bum?

Mika9842

Ja zjem każde pierogi :D
Racjonalnie... może od Angeli. Albo ode mnie. Albo od kogoś :D
U mnie nie masz (chyba) co nadrabiać, przeżywam kryzys twórczy potocznie zwany szkołą. I drugi, poważniejszy, znany pod jakże fachową nazwą "6 sprawdzianów w tygodniu" :(
Ale za to projekt jakoś poszedł (akurat gdy się pomyliłam, trzasnęły drzwi [duchy w szkole], więc nikt nie zwrócił na to uwagi :D).

ocenił(a) serial na 9
Flutterlie

hahaha Xd
może masz jakieś ukryte moce, tylko jeszcze o nich nie wiesz co? Łooooohohoho! ja chciałabym mieć właśnie takie jakieś nadprzyrodzone zdolności! telepatia, transformacja, kinematyczność! (dobra, dobra... wiem że takie słowo nawet nie istnieje ale i tak by było fajnie ;>) poruszanie przedmiotami za pomocą siły woli.. i.. i.. LATANIE! OOOOO! to takie moje skryte marzenie, które niestety nigdy się nie spełni, bo nie polega ono na tym by np. lecieć samolotem albo cóś.. ale tak swobodnie wśród chmur ! mmmm :]]]]]]]]]]]]]]]]]]]
sryy... rozmarzyłam się ;D

Mika9842

JA TEŻ! Chcę być pegazem! Czy tam zhumanizowanym pegazem (czyli człowiekiem ze skrzydłami, czyli... aniołem? Nie, ja jestem diabłem, miota mną szatan :P). Poza tym telekineza (czyli to poruszanie :)) byłaby zajebista dla kogoś mojego pokroju (tzn. leniwego do granic możliwości - np. pilot leży za daleko, co za tragedia!). Kinematyczność? Ale o co chodzi? Wiem, że jest energia kinetyczna, ale co ona robi, to nie wiem (I hate fizyka :P). A telepatia to nie. Nie lubię gadać z kimś, nie otwierając japy. A czytanie w myślach... Ludzie to idioci/świnie/psychopaci/wszystko na raz, więc niech zostaną ze swoimi myślami sam na sam.

ocenił(a) serial na 9
Flutterlie

ja też ;D ogólnie latać.. czy ze skrzydłami czy bez.. LATAĆ! zawsze jak patrzę w niebo i na te puszyste, białe chmury to czuję jakbym tam była i szybowała nad miastem i.. i..! no kurde! CHCEM! a co do tego anioła to możesz być np serafem . Taki NIE DO KOŃCA dobry ;D (Heroes.. kojarzysz taką grę PC?) aż zachciało mi sie zagrać kampanie..dooooooooobra.. ja idę do kwiaciarni ;P chyba nie trzeba pytać o powody.. a potem, jak zwykle będę jeść biszkopt.. woho

Mika9842

Ja bym chciała właśnie ze skrzydłami. Wings rules :D Kojarzyć to kojarzę, ale o co w niej chodzi, postacie, czy fabuła - nie wiem, nie znam, nie mam pojęcia.
A ja byłam w kwiaciarni :) Jak wracałam z sesji (na której mówiłam projekt). A biszkopt też rules :D

ocenił(a) serial na 9
Flutterlie

haha ;D a no masz racje.. ze skrzydłami lepiej ;P ale istotne by latać ^ ^ pamiętam kiedyś, jak coś zawsze rysowałam to ze skrzydłami Xd konie, psy, koty, ludzie (choć ludzi nie umiem rysować.. to nie dla mnie) ale ogółem.. to jest takie PIĘKNE! dobra.. uff... emocje.. pffyy! 5, 4, 3, 2 ,1.. dobra.. przeszło mi :D i właśnie dlatego wolałabym być pegazem, choć.. jednorożce, magia.. też nice ;D a najlepiej tym i tym.. czyli... alicornem? ^ ^ ja się tam nie znam ;PP

Mika9842

Alicorny to księżniczki, a ja księżniczką być nie chce, bo to za dużo roboty :P Jednorożce są nadęte. Spójrz na Rarity, Trxie, na całą tą elitę canterlocką. Twi i jej braciszek są spoko, ale reszta? Masakra. A magii większość i tak nie potrafi używać, poza telekinezą (a Sweetie Belle i tego nie umie). A pegazy są zarąbiste :D

ocenił(a) serial na 9
Flutterlie

ach.. no to masz racje.. ale chodziło mi tak ogólnie ;D a weź.. CMC to cioty i tyle. Robią sobie nadzieje, a i tak każdy wie że nie uda im się zdobyć tych zakichanym znaczków. Nie to żebym coś do nich miała ani nic, ale odcinki z nimi troszku mnie irytują. Ale być pegazem jak najbardziej ; ]]] weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeee! ja się muszę już zacząć pakować na wycieczkę ;D

Mika9842

CMC są irytujące. Niedawno nawet lubiłam Sweetie Belle, ale po H&HD oraz Ponyville Confidetal tak mnie wkurzała, że wolę Scootaloo, choć ją tylko "toleruję", natomiast SB już nie lubię, a AB nienawidzę! Odcinki z nimi i ze Spikiem w roli głównej są najsłabsze (Spike dobrze się sprawdza jako pomocnik Twi, a nie jako główna postać). A Scoot nie umie latać, SB używać magii. Co to w ogóle jest? Pound Cake umie latać, jego siostra czarować. To tylko bardziej pogrąża CMC...
A gdzie jedziesz na wycieczkę?

ocenił(a) serial na 9
Flutterlie

też tak sądzę... to wgl. jest jakieś dziwne.. dlatego uważam że są największymi miernotami i beztalenciami w całej Equestri. (tak to sie pisze ;D?) no bo w końcu prawda.. nawet durnego znaczka na zadzie nie umieją sobie załatwić. A ostatnio jak jechałam tramwajem to się tak zastanawiałam jakby wyglądał mój Cutie mark ;D pewnie jakiś dupny xd a co do ulubionej postaci z całej trójki to Scootaloo. Potem Apple Bloom i na koniec Sweetie Belle. Hejtam ją jak mało kogo ;P oby nie wyrosła na takie samo ,,cudo" jak jej siostrzyczka. Kolejna postać której nie cierpię. Ja jadę do Warszawy na 3 dni. Kurde.. to temat o pingwinach o.O? lol.. hahah Xd nawet nie zauważyłam.. a tak wgl. to o co chodzi z tym 3 sezonem?

Mika9842

Ja wolę SB od AB, ale obu nie lubię :P Poza tym CMC są głupie. SB umie śpiewać, AB remontować, Scoot wywijać triki na tym swoim scooterze :P Mogłyby już dostać te znaczki na dupie. Mój to byłby (mam nadzieję) pies. Tak bardzo bym chciała zostać zoopsychologiem :D Jak jedziesz do Wawy, to możesz u mnie nocować :P A 3 sezonem czego? MLP czy PzM?

ocenił(a) serial na 9
Flutterlie

sorka.. może powinnam się zapytać trochę inaczej. Tak jak w temacie.. po 3 sezonie pingwinów mają zaprzestać emisji. To prawda? A ja jak zwykle nie wiem co i jak ;D ale JAK JUŻ PEWNIE WIESZ. Zapłon mam taki że głowa boli a opóźniona to ja jestem dosłownie we wszystkim. A co do tego nocowania.. daj mi swoje namiary Xd albo znajdę cię swoim ultra wyczulonym węchem.. jestem jak... pies! albo rekin.. albo rekinopies (psorekin?) no mniejsza.. ale spodziewaj się najgorszego, bo zazwyczaj jak ktoś mnie u siebie gości to rozwalam mu całą chatę ;d

ocenił(a) serial na 10
Mika9842

Hahaha,ja byłam w Warszawie,ale Fluterlie nie spotkałam.
Buuuuuuuuuuuuuuuu!
Podobno mają skończyć,ale...
NIECH SIĘ BOJĄ!!!
Jeśli to zrobią to....
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!
ZABIJĘ
Po prostu ich tam wszystkich wydedam ;P

ocenił(a) serial na 9
Angela1997

ze mną u swojego boku!
będziemy jak niepokonany rycerz i jego wierny giermek ! ja oczywiście zaliczam się do RYCERSKIEGO rodu, dlatego tobie pozostaje rola lichego giermka.. pasuje? cieszę się :>
ale jeśli to zrobią to ja im nie daruję.. ciekawi mnie jaki jest tego powód.. przecież jak nie mają pomysłu mogą zgarnąć jakiś od was ;D

Mika9842

Angie, ja rezyduję na Ursynowie, tam mnie możesz spotkać :P Mika, psorekiny raczej nie istnieją, ale to szczegół :P A chatę możesz mi rozwalić, zwłaszcza pokój dzienny, i tak niedługo remont :P
A co do końca po 3 sezonie... Niech się boją, jeśli skończą. My, niczym Avengers (oglądałyście?) jesteśmy niepokonane i jeśli zechcą skończyć, to odpowiemy im ogniem. Ale się będzie działo :D

ocenił(a) serial na 10
Flutterlie

Uuu... Mogę do was dołączyć w kaboomowaniu? ;D

ocenił(a) serial na 8
Szeherezadaaa

ja też się dołonczę. O fajny pomysł mi przyszedł na odcinek Pingwinów w moim opo. A nazwa jego będzie taka "Jak nickoledeon zakończył swój żywot" ;D główni bochaterowie:
-Szeherezadaaa
-Angela
-Flutterie
-Mika
-I ja! :D
-Nickelodeon
:D

LastDay

Ja całkowicie popieram zakończenie serialu na trzeciej serii.

Powód? Pomysły na nowe odcinki skończyły się w połowie drugiego sezonu. Zasypują nas jakąś kompletną fantastyką, zaawansowane technologie, przybysze z kosmosu i zmutowane potwory - a to wszystko w uniwersum Madagaskaru, przedstawiającego raczej realny świat.

Spin off był kapitalny za czasów pierwszego sezonu. Scenariusze kolejnych odcinków bazowały na nieznajomości zasad świata "człowieków" przez zwierzęta, większość z tłem w postaci genialnych tekstów Juliana, które kolejno stawały się częścią języka potocznego.

Niestety z czasem było coraz gorzej. Stało się dokładnie to samo co z rodzimymi "Władcami Móch" - najważniejsze osoby odpowiedzialne za scenariusz i dialogi odeszły, a odcinki stały się nudne i przesadzone.

Wydawane obecnie epizody do zlepek odgrzewanych, wciąż powtarzających się trzecioplanowych postaci, mało zabawnych gagów i historii będących chyba pierwszym co przyszło na myśl scenarzyście po wypiciu kilku "głębszych".

W żadnym wypadku nie chciałbym sezonu czwartego. Skończyć można to było nawet na pierwszym, wzorem posiadającego jedynie 14 odcinków "Hotelu Zacisze", chyba najlepszego sitcomu w historii.

ocenił(a) serial na 9
nezumi1

po długim namyśle trochę się z tym zgadzam. Jak mają wymyślać scenariusze na siłę, to lepiej niech dadzą sobie spokój a zaczną z czymś całkiem nowym. Ja rozumiem.. serial zbił masę kasy i fanów z dosłownie wszystkich stron świata, ale.. może czas powiedzieć STOP? ale fajnie by było gdyby jednak sezon 3 zakończyliby takim super bumaśnym odcinkiem. Tak, aby zawsze można było wrócić (choćby samymi myślami) do czasów dzieciństwa kiedy to oglądało się właśnie takie mega kreskówki ;D

ocenił(a) serial na 10
Mika9842

Wiesz co?!
Wstyd O.O
Przecież te odcinki trzymają poziom.
Z resztą szkoda by było tak dobrego serialu.

Mika9842

Jak dla mnie każdy serial ma lepsze i gorsze odcinki, a PzM w sezonie 2 miały tyle samo dobrych odcinków co w 1. Ok, Alienated też mi się nie podobało, ogólnie odcinki z tą kałamarnicą nie są zbyt dobre... Ale to są 2 odcinki. A reszta? Jest świetna, albo co najmniej dobra. Ogólnie nawet 2 sezon podoba mi się bardziej niż 1. A PzM nie są serialem, który ma stałą fabułę, tzn. nie czekamy na zakończenie, rozwiązanie wątków, jak w telenowelach. Kiedy ktoś chce przestać oglądać, nie ma problemu. Nie musi czekać na zakończenie. A dla tych co chcą oglądać PzM powinien powstać 4 sezon. Oczywiście, gdyby scenarzyści nagle zaczęli robić jakieś super słabe odcinki, to nie ma sensu. Ale wydaje mi się, że do tego nie dojdzie.

ocenił(a) serial na 9
Flutterlie

EJJ!
ale nie sądźcie że ja uważam zakończenie 3 sezonu za słuszny.. proszę was ;((((
przecież tam jest mój ulubiony Rico! pan i władca
Ale mówię że ZAZWYCZAJ tak bywa.. i zgodzę się.. 2 sezon jest genialny, bo tak jak wcześniej wspomniałam trzyma poziom 1 i nic do niego nie mam.. ale ja godzę się z myślą że i tak prędzej czy później muszą zakończyć tworzenie nowych odcinków. Ale co by się nie działo.. nadal będę trwać przy nim swoją duszą, umysłem, sercem i czym się tam jeszcze da! nie wyprę się mego maniactwa i do końca będę trwać jako EBYZKKSPzM. Wiem że teraz mnie nienawidzicie ;( tak jak zresztą wszyscy..

ocenił(a) serial na 10
Mika9842

Już dobrze,wybaczam ci ta chwilę słabości
Jeżeli przestaną emitować PzM,wtedy skupię się jeszcze bardziej na opkach.
Na tym jak dane wątki mogłyby się zakończyć.
No wiecie,o co chodzi ;D

Mika9842

Nie wiem, co to EBYZKKSPzM. I nie nienawidzę cię :P ZAZWYCZAJ w dobrych serialach (czyli PzM) pomysły kończą się na 5-6 sezonie, o czym pisałam wcześniej (1 strona). A teraz sorry, ale skończę tą ypowiedź, bo przez łzy nie widzę klawiatury...

ocenił(a) serial na 10
Flutterlie

Aha,także tak sądzę.
A pomysły są fajne.
Tylko trzeba się odpowiednio nastawić,bo serial został przekwalifikowany na starszych widzów-czyli NAS ;D

użytkownik usunięty
LastDay

Ekhem... Wtrącę się do tego odcinka jako antybohater, ok?

ocenił(a) serial na 10

Zależy dla kogo.
Mi odcinki bardzo się podobają.
Zwłaszcza te nowe O.O
Ja chętnie się przyłączę do tego opka ;D

ocenił(a) serial na 9
Flutterlie

ja będę jak Hulk !
tak jak w tym:
-my mamy oddziały zbrojne
-a my mamy Hulka
buhahahahah ;D będziemy tworzyć własną grupę.. tych no.. elitarnie.. bumaśnych.. yo.. ziomków... którzy.. kochają... serial.. PzM? EBYZKKSPzM? Nazwe się jeszcze dopracuje Xd
BUHAHAHAHAHAA! ANONYMOUS ! DO BOJU!

ocenił(a) serial na 10
Mika9842

Spoko.
Ja mogę być-nie wiem-Iron Menem?
Rozkabumujemy pół okolicy ;D

ocenił(a) serial na 10
Mika9842

Hahaha no pewnie...
Jak zwykle jestem giermkiem.
Emm,a mogę być chociaż mądra???
Plise ;D

Angela1997

Ja mogę być Iron Manem :P Albo Hawkeye :D Widziałam taki świetny art z MLP Avengers :D

ocenił(a) serial na 9
Flutterlie

ja też ;D ale nie wiem czy ten sam :P
ale moim zdaniem: Fluttershy jako hulk?
iście genialne Xd
a no właśnie! (srry za zmianę tematu)
dzisiaj patrzę, a mój kolega ma na avatarze właśnie Fluttershy ;D myślałam że się kaboomne ze śmiechu!

Mika9842

Akurat FS na tym arcie to była Czarna Wdowa, a Hulk to Spike. Rarity - Iron Man, PP - Hawkeye, RD - Captain America, AJ - Thor, a Twi - Nick Fury. Ja na zdjęcie profilowym na facebooku miałam niegdyś Fluttie :)

ocenił(a) serial na 9
Flutterlie

hahah ;D
to możesz mi pokazać ^ ^
ja widziałam trochu inny ;P
ale dobija mnie (pozytywnie) to że na da jak patrzę nowe arty to co 2 strona, zawsze musi być tam coś związane z MLP Xd co 10 art a nawet częściej Xd buhahahahahhaah się

Mika9842

I bardzo dobrze! Trzeba pokazać światu ideę bronies!

ocenił(a) serial na 9
Angela1997

no jak tam bardzo chcesz!
Ale będziesz mi doradzać! będziesz giermko-doradcą
bumaśnie genialne!
bum
a tak sobie myślę że.... można by...
bum
pobumać! buhahahhahhhahahum ! mój makabryczny śmiech zakończyłam na ,,um".. rozumiecie? HAHAHAA! nie no dobra.. odwala mi już :>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

ocenił(a) serial na 10
Mika9842

Widzę,ale stęskniłam się za tymi twoimi wybuchami ;D
Doradca?
Hmhm,może być...

ocenił(a) serial na 9
Angela1997

MOŻE BYĆ?!
to ja ci tu proponuję takie dobre stanowisko a ty... ,,może być"?! osz ty!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
sprzeciwiasz się swojemu władcy?

Mika9842

Eee... Odwalatus Pospolitus znowu atakuje? :>

ocenił(a) serial na 10
Mika9842

Hmhmh,nie sprzeciwiam.
Doradzam.
Ochędóstwo i pospolitość w kąt odrzucić nadobna pani

ocenił(a) serial na 8

pomogę ci, jak chcesz :D szykuje już kijaszek :D

użytkownik usunięty
Merkura

Heh... Twitter ma swoje zalety. Schooley odpowiedział na jakiś tam twitt (nie mój) właśnie tak: "We think of the third Blowhole special as our finale. There is Dreamworks Penguin movie coming too." To pierwsze: kiedy zobaczyłem, wbrew pozorom, wcale się nie ucieszyłem. Oni niszczą Bulgota za każdym razem, kiedy go pokazują. Drugie: film potwierdzony. I dobrze.

I jeszcze jedno co do pierwszego: NIE! NIE! NIE!!! TAK ma się skończyć ten serial?! Ja tak nie chcę! Nie chcę końca serialu! Nie chcę! A jeśli już ma być, to Bulgot nie ma być głównym wrogiem!

ocenił(a) serial na 10

ŻAAAAL!!!
Płaczę!
Ja nie chcę!
Błagam...
Nieeeeeeeeeeeee.
Ale i tak wiedziałam,że Bulgot wróci!
xD
;P
Ale nie chcę ; '((((

NIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!