Ponieważ tam się miejsce skończyło 2 godziny temu, podsumowanie zrobię za godzinę, tutaj jeszcze osoby które chciały zagłosować (a jeszcze dziś tego nie robiły) na zagrożonych mają chwilę czasu :P
Tak więc.... Juliet czy Dan? Kto ma odpaść?
Nie wiem czy zauważyłaś, ale jedyne "oskarżenie" jakie rzuciłam, to była stronniczość Sajmona. Choć nie nazwałabym tego oskarżeniem, bo to niezaprzeczalny fakt, który widać gołym okiem wiec nie wiem jak tym sposobem miałabym odwrócić uwagę od siebie (zwłaszcza, że nie zostałam wymieniona w liście osób 'podejrzanych'). Po prostu nie lubię pustego rzucania oskarżeniami bez pokrycia, zwłaszcza, jeśli są one rzucane jedynie na jedną grupę osób.
guzjel, to była tylko ironia ;) Chodzi o to, że mi też zarzucano fałszywe konto, ale kiedy ktoś jasno wskazał inne "podejrzane" osoby, tylko że głosujące na Jenny, było brak odzewu ze strony Sajmonaaa. Ewidentna stronniczość. Albo oskarżamy wszystkich tak samo, albo darujmy sobie te śmieszne akcje i głosujmy jak normalni ludzie. To jest tylko zabawa nie?
Dokładnie tak samo myślę ;) Już raz zwróciłam Sajmonowi uwagę na temat jego stronniczości - wtedy obyło się bez krwi, że tak to ujmę. Ot, przyznał mi rację i... Wszystko było ok. Jak widać, do czasu. Wydaje mi się, że nie które osoby, jeśli chodzi o zabawę, zostały jeszcze na etapie gry w chowanego. Cóż... ;)
Tylko że te dziewczyny głosowały już od dawna. Kto tu nie umie przegrywać? To nie ja piszę Blair z dużych liter i stawiam wykrzykniku przy jej nazwie. Głosujemy tutaj na postać serialową, a nie na zespół muzyczny czy wokalistę! Mi się średnio podoba muzyka Leighton mimo to głosuję na Blair, bo lubię jej postać. Ma klasę i jej intrygi też mają klasę. A Jenny to zwykła dziwka.
W zupełności zgadzam się z lady__lady__, papergirl121 itd.
Sajmonnn to że się zakochałeś w Jenny, a my nie to twoja sprawa, nie przelewaj goryczy tutaj. Jak chcesz się pobawić w detektywa to załóż sobie agencję detektywistyczną. A ze zwyczajnej zabawy, którą SAM ZAŁOŻYŁEŚ nie rób skandalu roku.
3 - Blair
2 - Chuck
1 - Dan
Widzisz dla mnie Blair to rozkapryszona egocentryczka, która myśli że jest królową świata , a ewidentnie nie jest.. a Chuck.... brak słów co do jego osoby. Ani raz nie obraziłem żadnego bohatera nazywając go "dziwką" więc uszanujcie, że ktoś ma inny gust :)
Ależ ja jak najbardziej szanuję gust innych. Są gusta i guściki. Jak to mówią jedni lubią kwiatki, inni jak im z tyłka śmierdzi. I chwała za to, bo gdyby każdy lubił to samo, świat byłby monotonny. Ale sam przyznasz, że Twoje wyszukiwanie na siłę kont, które zagrażają Jenny, jest delikatnie mówiąc niesprawiedliwe. Lubisz Jenny. Tak jak wielu innych użytkowników tego portalu. Ale uszanuj, że są też fani innych postaci. Dlaczego Twoim zdaniem akurat nasza grupa ma oszukiwać? Bo Blair ma coraz więcej głosów?
Co do sprawy z powielaniem kont to ja się zgadzam z marilynqueen, guzjel, Magoria i innymi.Nie dlatego, że te osoby głosują tak jak ja i zaraz może też mnie ktoś oskarży że też mamy jedno konto.. Ja chciałabym powiedzieć, że już wcześniej zauważyłam, że kilka osób bardzo podobnie głosuje. Mam na myśli osoby takie jak: wiecu, ziom112, matteusss. Ale po prostu tego nie zgłaszałam bo nie chciałam robić zamieszania, no ale jeśli widzę że już powstała afera to nie zamierzam nie oddać głosu. Bo to na prawd wygląda tak jakby Sajmonnn widząc, że Blair dogania Jenny postanowił wyeliminować kilka osób, które głosuja na Blair. Nikt na prawdę nie wie czy to są inne osoby czy te same.. Ale z głupich przypuszczeń nie można nie uwzględniać głosów tych osób. Ja na początku niezbyt lubiłam Blair i zbytnio często na nią nie głosowalam, ale teraz bardziej ją polubiłam i staram się zawsze na nią głosować... Jenny przyznam, że nigdy mi się nie podobało że ona wygrywa i z tak wielką przewagą i zawsze miałam nadzieję, że może wreszcie ona spadnie niżej, nie stało się tak, ale nie robiłam z tej sprawy żadnej afery.. I na prawdę nie podoba mi się to, że ktoś teraz robi aferę, że Blair idzie do góry... Według mnie jest to normalne, bo zrobiła się ona teraz bardzo przyjazną postacią i nie dziwię się że wielu osobom się to podoba.
Podpisuję się pod tym co napisała urszulankaa w 100%! Wyjęłaś mi to z ust normlanie.
Jeśli miałabym coś dodać to tylko to, że powinniśmy przestać węszyć, oskarżać siebie nawzajem i doszukiwać się spisków. Nigdy nie będziemy mieć pewności kto ma fałszywe konto a kto nie.
Z resztą, mi to nawet obojętne. Jeśli ktoś ma czas i chęci żeby założyć sobie 100 kont i z nich głosować- to życzę powodzenia;-)
Proponuję zakończenie sporu i ogłoszenie ponownie wolnego głosowania bez dyskryminacji, kłótni i bezsensownych dyskusji.
Ktoś jest za?
Urszulankaa ma totalną rację. Katherie, ja jestem za! Cóż, właściwie to, co chciałam powiedzieć, powiedziano już wcześniej, więc nie będę się rozpisywać. Mam tylko nadzieję, że zaraz z powodu moich głosów mnie nie wykluczą. Sajmonnn - naprawdę powienieneś być mniej stronniczy. Według mnie Juliet jest fałszywą, dwulicową suką, a Jenny, jak ktoś to wyżej napisał - dziwką. Dlatego na nie nie głosuję. I każdy ma takie prawo.
3 Blair
2 Nate
1 Georgina
Tak ogólnie poprzez tą cała dyskusję jaka powstała zaczynam się zastanawiać czy Sajmonnn wcześniej prawidłowo dodawał głosy, czy nie robił jakiś przekrętów. Jak przyjdzie kolejne podsumowanie to z ciekawości sama podliczę głosy.
Aha i ogólnie drogi Sajmonie NIE ZGADZAM SIĘ żebyś nie brał tych nicków co wcześniej wymieniłeś pod uwagę, bo jeśli ich nie bierzesz to w takim razie żądam abyś nie brał pod uwagę również tych co osoby przede mną wymieniały
Bo w ogóle nie masz podstaw żeby oskarżać tamte konta. Nagle, bo ty sobie tak wymyśliłeś nie mają prawa głosować tak? To w takim razie nasi "podejrzani" też. Albo wszystko albo nic. Jest tylko 6 postaci na które można głosować i nie dziwne, że głosy się powielają. A że nie idą po twojej myśli to już nie mój problem.
Magoria-zgadzam się z Tobą. Dla wielu jest to krzywdzące bo tak naprawdę wszystko opiera się tylko na tym co twierdzi jedna osoba. I najlepiej będzie jak Sajmonn weźmie wszystkie głosy pod uwagę. A jeśli nie, to niech nie bierze również tych wskazanych przez nas, z którymi ewidentnie jest coś nie tak.
3 Dan
2 Blair
1 Chuck
Co do ogółu... dobrze ktoś napisał, najlepszą obroną jest atak... śmiech warte po prostu!!
Że niby ja mam kilka kont?? Nie. Mając 25 lat, pracę, której poświęcam dużo czasu oraz dość rozwinięte życie towarzyskie, raczej nie miałbym czasu na prowadzenie kilku kont :] sorry - nie moja bajka...
Macie wątpliwości, czy dobrze głosy zliczałem do tej pory??? Proszę sobie sprawdzić, powodzenia bo mało tego nie jest... A jak któraś jest taka mądra niech sobie założy konkurs i go prowadzi, co tydzień podlicza itd... Chciałem w miły sposób rozpocząć po prostu fajną zabwę na forum, ale widać że niektóre osoby nie potrafią tego docenić...
Poza tym prowadziłem konkurs również w Pamiętnikach wampirów, ludzie byli zadowoleni, na koniec w fajny sposób usłyszałem od nich "dziękuję", ale to kwestia kultury i charakteru... Nigdy w tamtym konkursie nie było takiej sytuacji i było całkiem ok.. A i wiecie co?? Moja faworytka Pamiętników nigdy nie zajmowała 1 miejsca w podsumowaniu, finalnie zajęła 2, a co jeszcze ciekawsze - moja druga faworytka zajęła 14 miejsce..cóż, bywa... Więc niech mi nikt nie mówi,że się bawić nie umiem albo przegrywać, bo gówniarzem przestałem być 10 lat temu, czego chyba o niektórych powiedzieć nie mogę..........
Co do obrażania bohaterów i nazywania np Jenny "dziwką" albo Juliet "suką" uważam za niestosowne i świadczy to o tym, że komuś "słoma z butów wystaje", ja nie lubię Blair, uważam ją za rozpieszczoną itd.. mniejsza z tym, ale nie używam wulgarnych tekstów pod jej adresem, bo mam troche kultury i nie zamieszam się zniżać do poziomu "dna i wodorostów"....
Co do The Pretty Reckless, uważam że grają świetną muzykę, porządnego rock'a, w okal Taylor jest na bardzo wysokim poziomie - wystarczy posłuchać występów live... Ale jak ktoś zauważył tu nie oceniamy zespółów ani piosenkarskich zdolności aktorów....
Serdecznie pozdrawiam wszystkich użytkowników konkursu :]
Od nie ogółu: przeczytaj dokładnie niektóre wypowiedzi. Użytkowniczka, która zarzuciła Ci mnogość kont sama później przyznała, że była to ironia. Zabawa faktycznie BYŁA fajna, dopóki nie zacząłeś rzucać oskarżeń na użytkowników, a co za tym idzie, oni zaczęli rzucać oskarżenie w Twoją stronę. Ot, takie słowne rzucanie w siebie pomidorami. I nie, to nie jest kwestia kultury i charakteru. Oskarżałeś kogoś w konkursie Pamiętników Wampirów? Nie? To załóż kolejny konkurs i spróbuj. Gwarantuję Ci, że odzew byłby podobny.
Co do nazywanie kogokolwiek dzi*ką czy su*ką - masz rację. To było nie na miejscu, aczkolwiek zauważ, że nie byłam to ja. Próbuję znaleźć konsensus tej sytuacji, ale Ty bazujesz jedynie na tych wypowiedziach, do których możesz się przyczepić.
Nie masz czasu na zakładanie kilku kont? Ale na wywęszenie rzekomego spisku czas miałeś? Trochę to niekonsekwentne.
P.S. Piszesz, że masz 25 lat, wiec jako, że też jestem nieco starszą użytkowniczką, piszę do Ciebie jak do dorosłego człowieka. I liczę na DOROSŁĄ rozmowę. Bo wzajemne obrzucanie się gównem to dopiero jest poziom "dna i wodorostów" jak to określiłeś.
No własnie to napisałem w odpowiedzi do KatkerineRierce, I odnośnie wulgaryzmów wobec Jenny czy Juliet nie zarzuciłem tego bezpośrednio Tobie, ani nikomu innego, wystarczy cofnąć się parę postów wstecz... I przyznaje po zastanowieniu, że zabawa w węszenie prawdziwości poszczególnych kont raczej nie była odpowiednia co do mojego wieku... Tak więc skończmy te oskarżenia i wzajemne osądy, które do niczego nie prowadzą... Traktujmy to wszyscy jako zabawę i niechaj tak się to skończy :-) i wzajemne "obrzucanie się gównem" jak napisałaś nie prowadzi do niczego dobrego, więc zostawmy temat, jak dla mnie jest zakończony i przyznam - zupełnie niepotrzebnie rozpoczęty.
Drogi Sajmoniee...jak sam piszesz że nie masz czasu na zabawę w robienie kilku kont. Mnie natomiast intryguje że znajdujesz czas na prowadzenie kilku konkursów na raz np. VD, PLL, Plotkatra, Glee, nie mówiąc już o udzieleniu się na forum w różnych porach dnia. Ale ok. Twoja sprawa. Znalazłeś też czas żeby przeszpiegować konta wielbicieli Blair i wywęszyć rzekome podstępy. Hm. Dziwne.
Jedyne co chcemy to to, żebyś był bezstronny. Żebyś zaczynając inwigilację fanów Blair, zaczął konsekwentnie szpiegować fanów Jenny.
Chociaż najrozsądniejszym wyjściem jest abyś zaprzestał "prześladowań" forumowiczów i liczył wszystkie głosy. To takie trudne?
Pokój.
Moja droga KathreinePierce87 jakbyś się wczytała w post który napisałem powyżej to dokładnie to mam na myśli - jak ktoś ma czas i ochotę niech sobie prowadzi nawet i 20 kont - ja do takich nie należę, a to że mam czas na prowadzenie konkursów, to moja sprawa... Może i niepotrzebnie oskarżyłem kogoś o prowadzenie kilku kont, po prostu przejrzałem profile kilku osób z rzędu oddających głosy i wydawały mi się dziwne, ale mniejsza z tym... wolałbym raczej żyć z Wami w pokojowych relacjach, tak więc więc lubisz Blair - świetnie, lub ją dalej; lubisz Jenny też świetnie lub ją dalej , każdy ma prawo wyboru i uważam temat za zakończony, tak więc zakonczmy ten konkurs jak ludzie na poziomie - tak wię traktujmy to jako zabawę... Pokoj
I mamy pokój:)
Co do nieprawdziwych kont to myślę że być może znalazło by się kilka po obu stronach barykady ale w takiej sytuacji nigdy niema pewności, A czy i jest sens i wyższy cel w doszukiwaniu się? Nie sądzę bo to tak naprawdę jest nieistotne. Kwestia czy komuś się chce to robić;p
Nie wiem też czemu utarło się że jak ktoś lubi Jenny to nie lubi Blair, i na odwrót.. Ja uwielbiam Blair, ale Jenny, zwłaszcza w 2 pierwszych sezonach zawsze budziła moją sympatię.
Ale to też sprawa indywidualna.