Liga Obrony Chucka to stowarzyszenie oparte na silnych fundamentach, jakie stanowią: pozbawiona wszelkiej logiki miłość do Chucka Bassa, niezachwiana wiara w nadejście lepszych czasów dla Chair oraz nieodparta chęć dzielenia się swoimi wrażeniami (dotyczącymi oczywiście wyżej wymienionego Chucka Bassa, jak i całego serialu Gossip Girl) z innymi siostrami-członkiniami niniejszego stowarzyszenia.
Hasło przewodnie, odzew, znak rozpoznawczy stowarzyszenia: I’m Chuck Bass
(http://www.youtube.com/watch?v=z92Jku_iEoY&feature=rela ted )
Wstępując w szeregi LOCu bierzesz na swoje barki pewną odpowiedzialność, decydujesz się na przestrzeganie określonych zasad, których złamanie grozi natychmiastowym wydaleniem z naszej organizacji, a także wiecznym potępieniem przez jej członkinie:
Zasady:
1. Bronić Chucka do ostatniej kropli whisky.
2. Na każdy zarzut odpowiadać "I'm Chuck Bass" (dopuszczalne są również inne wypowiedzi, ale z doświadczenia wiadomo, że tylko to hasło skutecznie kończy dyskusję, tym samym uwalniając nas od obowiązku czytania kolejnych, wciąż tych samych zarzutów).
3. Codziennie dodawać coś, co jest związane z Chuckiem [animacja, zdjęcie, filmik itp.]
4. Odpowiadać ‘Amen’ na wypowiedzi, z którymi się zgadzamy.
5. Codziennie klikać w brzuszek Pajacyka [ www.pajacyk.pl ] – zasada ta wiąże się z charytatywnym charakterem naszego stowarzyszenia.
6. Wypowiadać się kulturalnie, także do osób, które tej zasady nie przestrzegają.
7. Możliwie aktywnie uczestniczyć w dyskusji na forum.
-------------------------------------------------------------------------------- --------------------------------
Członkowie:
1. Kilmenyy - Angela
2. Fusiatko44 – Kasia [19 listopada]
3. Alkamb – Ala [7 lipca]
4. Karolina1 – Karolina [22 października]
5. MotherChucker – Nikola [4 grudnia]
6. Magoria – Ula [26 sierpnia]
7. Blair__waldorf – Kasia [28 kwietnia]
8. Dzastulaa_ - Justyna
9. coconutP – Patrycja [2 maja]
10. Lise – Ola
11. Mojapleckobieta – Agata [9 maja]
12. Yellow_Kar - Karolina
13. Sazemka
14. Sanjay – Gosia
15. andziara_karolinka - Ania [21 stycznia]
16. Kreciolka - Sylwia [6 marzec]
17. mammoth03 - Magda [10 sierpnia]
18. Cpt_Pchelka
W nawiasach znajdują się daty urodzin członkiń Ligi, by nie zapomnieć złożyć życzeń w tak ważnym dla każdego dniu.
* Będąc aktywną użytkowniczką naszego stowarzyszenia możesz ubiegać się o jakąś niezwykle ważną funkcję! Do tej pory nadano niżej wymienione tytuły:
1. Klimenyy – Angela – Matka Założycielka Naszej Organizacji
2. Fusiatko44 – Kasia – Zastępczyni Matki Założycielki oraz Obrońca w Sądzie Najwyższym LOCu
3. MotherChucker - Nikola - Zastępczyni Matki Założycielki i Główny Łącznik do Spraw Związanych ze Sportem
4. Alkamb – Ala – Główna Odpowiedzialna za Dostarczanie Materiałów Związanych z Charlesem ‘ Chuckiem’ Bassem
5. Magoria – Ula - Dyrektor Sekcji Postcrossingu (SP) oraz Głowna Konsultantka do Spraw Rekreacji
6. andziara_karolinka -Ania- Zastępca Głównej Odpowiedzialnej za Dostarczanie Materiałów Związanych z Charlesem ‘ Chuckiem’ Bassem i Zastępca Głównego Łącznika do Spraw Związanych ze Sportem
* Na naszym forum istnieją również Organy Ścigania wszelkich forumowych trolli oraz uczestniczek nieprzestrzegających regulaminu LOCu w osobach:
1. Blair__waldorf – Kasia – Sąd Najwyższy LOCu oraz Strażniczka porządku
2. Karolina1 – Karolina - Oskarżycielka stowarzyszenia LOCu oraz Główna Strażniczka
Najwyższym wymiarem kary jest wydalenie z szeregów naszego stowarzyszenia, nieco łagodniejszą karą jest tzw. żółta kartka. Polega ona na wymierzonym przez sąd okresie czasu, w którym na awatarze osądzonej musi znajdować się wizerunek Taylor Pandy Momsen.
LINK : http://img29.imageshack.us/img29/2678/35962269.jpg
* Na naszym forum występuje również gościnnie BeautyAndStupid - Oliwia (BAS) w roli łącznika z LOD (Ligą Obrony Damona) z forum The Vampire Diaries
-------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------
* Na forum działa Sekcja Postcrossingu której w skład wchodzą:
1. Magoria
2. fusiatko44
3. alkamb
4. Mojapleckobieta
5. Karolina1
6. andziara_karolinka
Jeśli też interesuje Cię wymiana kartek z ludzi z całego świata, a nie wiesz o co dokładnie chodzi – pytaj!
-------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------
Nasze członkinie poza Postcrossingiem posiadają wiele innych zainteresowań i hobby . Jednym z nich jest gotowanie. Dlatego zachęcamy do dzielenia pomysłami oraz niezwykłymi lub całkiem zwykłymi przepisami!;)
Zarządzenia, ogłoszenia, obwieszczenia :
1. Cały czas poszukujemy nowych chętnych do rozmowy. Jeżeli jesteś fanką (lub fanem) Chucka nie bój się - pisz!
2. Jest to temat off-topowy, w którym możemy rozmawiać na wszelkie dowolne tematy, ale pamiętając o Chucku!
3. Uprasza się, aby nowe członkinie LOCu przy wstąpieniu do stowarzyszenia, przedstawiły się.
4. Wszelkie propozycje, sugestie, pomysły dotyczące działalności LOCu są mile widziane i z pewnością zostaną rozpatrzone.
5. Uprasza się by obecni już członkowie czym prędzej uzupełnili brakujące dane - Imię data Urodzin - Z góry dziękujemy.
6. Jeśli z jakiegoś powodu zostałeś wydalony z naszej Ligi wiedz, że przyjmiemy Cię z otwartymi ramionami ponownie - ale musisz się postarać by to się nie powtórzyło ;)
Ogłoszenie wielkiej wagi:
My, tutaj zgromadzone członkinie Ligi Obrony Chucka z całą stanowczością odżegnujemy się od tzw. Chuckistanu, którego działalność całkowicie potępiamy.
-------------------------------------------------------------------------------- ------------------------------
Na koniec pragniemy zaznaczyć, że jesteśmy zawsze chętne do dyskusji. Możesz brać udział w rozmowie, nie będąc fanką Chucka, a nawet będąc jego antyfanką. O ile uszanujesz nasze stanowisko – my uszanujemy twoje.
Zapraszamy do dyskusji!
No to go! Po ukończeniu tego tematu będziemy miały na koncie LOCu 10000 postów, moje panie;)
Nie mam telewizora ;x
Od razu wnoszę o 24h pandy dla Patrycji ;P
Byłam dziś na obiedzie u wujka i cioci <mniam>
Nakarmili mnie na zapas ;P
No i zaliczyłam wybory.
A ja nie mogę jeszcze na wybory:(
Ale, ale! Prawdopodobnie nie osiągniecie (wy, wyborcy) 50%, więc będzie druga tura za 2 tygodnie i wtedy będę już mogła głosować!
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/301098_260284657348147_2118 43758858904_765216_1738893259_n.jpg
Straciłaś niepowtarzalną okazję na spłodzenie przyszłego geniusza. Współczuję.
Nom, tak czuję z tą drugą turą, strasznie licho poszło. Nie rozumiem właściwie czemu ludzie to tak lekceważą, ja mam tak silne poczucie obowiązku obywatelskiego że nie mogłabym spać w nocy :D
Nie otwiera mi sie cos ten link
Nie otwiera się bo wstawiła się (sama) spacja. Spróbuję ci wkleić w dwóch fragmentach, a ty je sobie połącz:
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/301098_
260284657348147_211843758858904_765216_1738893259_n.jpg
A co do wyborów - ja z jednej strony się dziwię, bo sama od lat marzę o tym, żeby w końcu móc zagłosować, ale z drugiej strony, rozumiem, że ludzi są zawiedzeni stanem tej naszej polityki i nie idą głosować, bo sądzą, że kto by nie wygrał i tak nic się nie zmieni...
Właśnie poszły pierwsze wyniki: 1) PO 2) PiS 3) Ruch Palikota (głosowałabym na niego, gdybym mogła, więc mnie to cieszy);D
Ja zagłosowałam na PO, na Palikota wcześniej chciałam, ale nigdy nie poprę legalizacji narkotyków, więc sobie nie zasłużył, ale ucieszę się gdyby stworzył koalicję z PO.
Ja się strasznie zawiodłam na PO po tej kadencji. Co do legalizacji - nie byłam za, ale w sumie prawda jest taka (i potwierdzają to przykłady z krajów, które zalegalizowały), że legalizacja lub jej brak ma niewielki wpływ na liczbę ludzi palących (no bo chodzi głównie o marihuanę), kto chce palić i tak będzie palił, a kto nie chce to i po legalizacji nie będzie. A plusem legalizacji jest kasa do budżetu państwa z opodatkowania tych miękkich narkotyków.
Idę na czas honoru, postaram się jeszcze wejść później, ale gdybym nie weszła, albo gdyby cię już nie było, to: DOBRANOC:)
Mi chodzi bardziej o kwestie moralne, bo zdaje sobię sprawę z możliwości zarobku.
Nie przekonuje mnie tez kwestia związków partnerskich, ale nie ze względu na homoseksualistów, a na możliwość zwiększenia sie oszust podatkowych.
Ania na stanowisku, to rozumiem.
Ale gdzie Ula, Kasia, Patrycja, Nikola?
Ala i Karolina tez zaglądają.
Jakiś strajk?
Jestem! Kurna, jakieś durne wypracowanie maturalne z oswiecenia jutro pisze na lekcji. Pewnie nie zdam, bo kompletnie nie wiem jak mam się do tego przygotować. Bd pisać coś takiego w zasadzie po raz pierwszy w życiu..;/
Hej jestem , miałam cieżki tydzień a w weekend nie kontaktowałam ze światem , wiec... Więc bałagam o umorzenie kary
Co tam słychać ?
znalazłam ciekawe zdj z planu GG (sugestia dla Kasi i Karoliny, by weszły na stronę Szokujaco Wyzywajacych Ponczoch ;p)
ja spadam. Muszę zrobić zadanie na angielski dodatkowy..;/
spróbuje wejść na Ligę przed uplynieciem czasu na podanie typów...
Ja coś tam się uczyłam, ale jestem dziś tak padnięta, że ledwo coś mi weszło do tej głowy;/
Ania! Czy ty ogladalas dzisiaj mecz?!;p
na angielskim dzisiaj miałam telefon na ławce i do końca sprawdzalam co chwile wynik. Ile emocji w tir breaku ;p
Hello ;]
10 LOC... można by to nazwać swoista rocznicą ;P
A propos eventów pomyślałam ze możemy zrobić świąteczną gale ;P Nominacje itp. Z racji ze jeszcze daleko do świat mamy dużo czasu ;P A jeśli chciałybyśmy szybciej możemy zrobić Halloweenową party ;D
Tak mnie natchnęło xD
Hej wam , właśnie obejrzałam nowy odcinek. Jejku tak mi było szkoda Chucka . Szczerze to na scenach Chair popłynęły mi łzy....