Liga Obrony Chucka to stowarzyszenie oparte na silnych fundamentach, jakie stanowią: pozbawiona wszelkiej logiki miłość do Chucka Bassa, niezachwiana wiara w nadejście lepszych czasów dla Chair oraz nieodparta chęć dzielenia się swoimi wrażeniami (dotyczącymi oczywiście wyżej wymienionego Chucka Bassa, jak i całego serialu Gossip Girl) z innymi siostrami-członkiniami niniejszego stowarzyszenia.
Hasło przewodnie, odzew, znak rozpoznawczy stowarzyszenia: I’m Chuck Bass
(http://www.youtube.com/watch?v=z92Jku_iEoY&feature=rela ted )
Wstępując w szeregi LOCu bierzesz na swoje barki pewną odpowiedzialność, decydujesz się na przestrzeganie określonych zasad, których złamanie grozi natychmiastowym wydaleniem z naszej organizacji, a także wiecznym potępieniem przez jej członkinie:
Zasady:
1. Bronić Chucka do ostatniej kropli whisky.
2. Na każdy zarzut odpowiadać "I'm Chuck Bass" (dopuszczalne są również inne wypowiedzi, ale z doświadczenia wiadomo, że tylko to hasło skutecznie kończy dyskusję, tym samym uwalniając nas od obowiązku czytania kolejnych, wciąż tych samych zarzutów).
3. Codziennie dodawać coś, co jest związane z Chuckiem [animacja, zdjęcie, filmik itp.]
4. Odpowiadać ‘Amen’ na wypowiedzi, z którymi się zgadzamy.
5. Codziennie klikać w brzuszek Pajacyka [ www.pajacyk.pl ] – zasada ta wiąże się z charytatywnym charakterem naszego stowarzyszenia.
6. Wypowiadać się kulturalnie, także do osób, które tej zasady nie przestrzegają.
7. Możliwie aktywnie uczestniczyć w dyskusji na forum.
-------------------------------------------------------------------------------- --------------------------------
Członkowie:
1. Kilmenyy - Angela
2. Fusiatko44 – Kasia [19 listopada]
3. Alkamb – Ala [7 lipca]
4. Karolina1 – Karolina [22 października]
5. MotherChucker – Nikola [4 grudnia]
6. Magoria – Ula [26 sierpnia]
7. Blair__waldorf – Kasia [28 kwietnia]
8. Dzastulaa_ - Justyna
9. coconutP – Patrycja [2 maja]
10. Lise – Ola
11. Mojapleckobieta – Agata [9 maja]
12. Yellow_Kar - Karolina
13. Sazemka
14. Sanjay – Gosia
15. andziara_karolinka - Ania [21 stycznia]
16. Kreciolka - Sylwia [6 marzec]
17. mammoth03 - Magda [10 sierpnia]
18. Cpt_Pchelka
W nawiasach znajdują się daty urodzin członkiń Ligi, by nie zapomnieć złożyć życzeń w tak ważnym dla każdego dniu.
* Będąc aktywną użytkowniczką naszego stowarzyszenia możesz ubiegać się o jakąś niezwykle ważną funkcję! Do tej pory nadano niżej wymienione tytuły:
1. Klimenyy – Angela – Matka Założycielka Naszej Organizacji
2. Fusiatko44 – Kasia – Zastępczyni Matki Założycielki oraz Obrońca w Sądzie Najwyższym LOCu
3. MotherChucker - Nikola - Zastępczyni Matki Założycielki i Główny Łącznik do Spraw Związanych ze Sportem
4. Alkamb – Ala – Główna Odpowiedzialna za Dostarczanie Materiałów Związanych z Charlesem ‘ Chuckiem’ Bassem
5. Magoria – Ula - Dyrektor Sekcji Postcrossingu (SP) oraz Głowna Konsultantka do Spraw Rekreacji
6. andziara_karolinka -Ania- Zastępca Głównej Odpowiedzialnej za Dostarczanie Materiałów Związanych z Charlesem ‘ Chuckiem’ Bassem i Zastępca Głównego Łącznika do Spraw Związanych ze Sportem
* Na naszym forum istnieją również Organy Ścigania wszelkich forumowych trolli oraz uczestniczek nieprzestrzegających regulaminu LOCu w osobach:
1. Blair__waldorf – Kasia – Sąd Najwyższy LOCu oraz Strażniczka porządku
2. Karolina1 – Karolina - Oskarżycielka stowarzyszenia LOCu oraz Główna Strażniczka
Najwyższym wymiarem kary jest wydalenie z szeregów naszego stowarzyszenia, nieco łagodniejszą karą jest tzw. żółta kartka. Polega ona na wymierzonym przez sąd okresie czasu, w którym na awatarze osądzonej musi znajdować się wizerunek Taylor Pandy Momsen.
LINK : http://img29.imageshack.us/img29/2678/35962269.jpg
* Na naszym forum występuje również gościnnie BeautyAndStupid - Oliwia (BAS) w roli łącznika z LOD (Ligą Obrony Damona) z forum The Vampire Diaries
-------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------
* Na forum działa Sekcja Postcrossingu której w skład wchodzą:
1. Magoria
2. fusiatko44
3. alkamb
4. Mojapleckobieta
5. Karolina1
6. andziara_karolinka
Jeśli też interesuje Cię wymiana kartek z ludzi z całego świata, a nie wiesz o co dokładnie chodzi – pytaj!
-------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------
Nasze członkinie poza Postcrossingiem posiadają wiele innych zainteresowań i hobby . Jednym z nich jest gotowanie. Dlatego zachęcamy do dzielenia pomysłami oraz niezwykłymi lub całkiem zwykłymi przepisami!;)
Zarządzenia, ogłoszenia, obwieszczenia :
1. Cały czas poszukujemy nowych chętnych do rozmowy. Jeżeli jesteś fanką (lub fanem) Chucka nie bój się - pisz!
2. Jest to temat off-topowy, w którym możemy rozmawiać na wszelkie dowolne tematy, ale pamiętając o Chucku!
3. Uprasza się, aby nowe członkinie LOCu przy wstąpieniu do stowarzyszenia, przedstawiły się.
4. Wszelkie propozycje, sugestie, pomysły dotyczące działalności LOCu są mile widziane i z pewnością zostaną rozpatrzone.
5. Uprasza się by obecni już członkowie czym prędzej uzupełnili brakujące dane - Imię data Urodzin - Z góry dziękujemy.
6. Jeśli z jakiegoś powodu zostałeś wydalony z naszej Ligi wiedz, że przyjmiemy Cię z otwartymi ramionami ponownie - ale musisz się postarać by to się nie powtórzyło ;)
Ogłoszenie wielkiej wagi:
My, tutaj zgromadzone członkinie Ligi Obrony Chucka z całą stanowczością odżegnujemy się od tzw. Chuckistanu, którego działalność całkowicie potępiamy.
-------------------------------------------------------------------------------- ------------------------------
Na koniec pragniemy zaznaczyć, że jesteśmy zawsze chętne do dyskusji. Możesz brać udział w rozmowie, nie będąc fanką Chucka, a nawet będąc jego antyfanką. O ile uszanujesz nasze stanowisko – my uszanujemy twoje.
Zapraszamy do dyskusji!
Hej , mnie nie ma w domu w weekend wiec to jest jedyna okazja zeby tu zaglądnąć .
LOC troche podupadł . Ja jestem dalej wierna Chuckowi i Chair jak mówi nasz wstęp, tylko to trzyma nas razem myślę. Ale wbija nam sie tutaj troche Dair
Moim zdaniem tak naprawdę to, kto kogo lubi ma tutaj niewielkie znaczenie;) Wchodzimy i gadamy o pierdołach, Chuck i Chair zeszli na dalszy plan;) Szkoda tylko, że ostatnio jakoś szalonej aktywności na tym forum nie zaliczamy;)
Jestem! Z przerazeniem spostrzeglam, ze moje odczucia względem Dair zmieniły się.. Jeśli Blair miałaby nie być z Chuckiem to niech będzie z Danem. Już on bardziej mi do niej pasuje od świętego Louisa...;p
co robicie? Jest ktoś?;>
Jak to..? Nijak, miedzy nimi nic nie ma przecież..;p
Ania, byłas na meczu?;> kurde, spodziewalam się innego wyniku, nie bd ukrywać, ze kibicowalam cichemu ;d
hej;) A jest ktoś teraz? Mnie też podoba się perspektywa Dair i to bardzo, oczywiście pragnę Chair jako final couple ale póki co, z chęcią pooglądałabym sobie D i B razem;)
Dokładnie Ula . Ja mówilam ze byłabym ich w stanie zaakceptować ale ta para jest kiepska i nudna . Szczerze powiedziawszy ten cały sezon wieje nudą . Na prawdę mile zaskoczył mnie jedynie Chuck , który daje rade w tym sezonie i pokazuje realne emocje. Ta Blair to nie Blair
Zgadzam się z opinia co do chucka... Jak widzę Blair brakuje mi w niej czegoś, co posiadała wcześniej. Nie umiem tego sprecyzowac. Ale przy Lousie na
pewno nie jest ta powerful woman, która kiedyś chciała być...
Scenarzyści są strasznie niekonsekwentni. Chuck i Blair rezygnują z siebie, bo B chce być powerful woman, ale jak zjawia sie Louis to jakoś już o tym nie myśli, teraz liczy się fairytale.
Ja bym powiedziała ze Blair brakuje dawnego blasku , nie knuje właściwie . Jest nudna , bardzo nie tak jak ona przyjęla tą ciąże
Blair bardziej kojarzy mi się obecnie z męczennicą niż osobą pełną intryg. I jak Blair się zmieniła to nagle taką się Dan zafascynował.
Ale przecież pomysł na Dair to wciąż pomysł;)
Co do Blair i jej bycia 'powerful woman' - to jest dla mnie jakaś kpina, od pierwszego sezonu słyszę, że B chce taką być, ale moim zdaniem NIGDY taka nie była. To się już robi wkurzające. Prawda jest taka, że ona wciąż coś poświęca dla czegoś, ciągle goni za jakimś facetem, najpierw Nate'm, potem Chuckiem, potem Louisem i Chuckiem. Mówcie co chcecie ale ja bym nie powiedziała, że tak zachowuje się powerful women...
W ogóle to przepraszam, że tak włażę znienacka, ale zajęłam się prezentację na WOK i nie zauważyłam, że ktoś napisał:)
No właśnie brak pomysłów jak dla mnie. Bo to już skłonienie się do każdy z każdym. Jeszcze brakuje nam Chucka i Sereny do kolekcji, a potem już tylko związki homo.
Zresztą czy tylko dla mnie Dair są nudni i naciągani? Ja nie widzę pomiędzy nimi nic. Dan coś nieudolnie próbuje pokazać, Blair jest nijaka już dla każdego. Jak już napisałam Kasi wcześniej - więcej chemii widze pomiędzy psem Chucka, a Chuckiem niż pomiędzy Danem a Blair.
W sumie chciałaby zauważyć, że każdej z nas należy się karna panda, bo nie przestrzegamy zasad, które same sobie ustaliłyśmy ;) Gdzie porcja Chucka na każdy dzień? Gdzie wierność Chuckowi jak przechodzimy na Danowską stronę mocy? ;p
O nie, moje drogie! Ja nie twierdzę, że przechodzę na stronę Dana, od samego początku istnienia LOCu mówiłam, że jestem za Dair, ale na krótką metę, a potem powrót do Chair;)
Co do Dair - moim zdaniem nie są nudni, to jeden z najlepszych wątków w tym sezonie, a chemia? Przyznaję, nie iskrzy między nimi jak między C i B ale jednak mają ten swój inny, specyficzny rodzaj chemii, podoba mi się ich związek na poziomie czysto intelektualnym, emocjonalnym, a nie seksualnym jak w przypadku Chair;)
Ja też lecę . I tak już nadużywam komputera kuzyna .
Buziaki. Niech CHUCK bedzie z wami !!!
Cześć, zaglądam na chwilkę w przerwie do nauki na kolokwium ;)
No cóż, ja bardziej niż fanką Chucka, jestem fanką Blair.
I ja nie wiem jak wy możecie nie widzieć tego co jest między nimi, dla mnie to jak z dobrego love story :D
Oczywiście koniec koncow i tak bedzie z Chuckiem i co rowniez bedzie romantyczne :D
Ale ja nie o tym, a o aktywności.
Trochę pand by się posypało, zwłaszcza dla Patrycji ;)
Ja mam nadzieję, że do wtorku sobie nie zasłużę.
Poza tym.. nie uważam tak jak Kasia, że tylko 'to' (Chuck) trzyma nas razem ;)
Hahah, już jestem jakby co ;p
wcielo mnie na dłuższa chwile.. Zgadzam się z wami. Dair okej, ale na dłuższa metę to by nie zdalo egzaminu.
Ale wolałabym oglądać Blair z Danem niż Louisem. Z nim to już wgl jest nudna. I to dążenie do fairytale. Mam już tego dość.
Ja też jestem cały czas, tylko męczę się z tą prezentacją, więc wchodzę tutaj co 10-20 minut;)
Ja uwielbiam patrzeć na Louisa i go słuchać i po prostu nie potrafię mieć mu za złe tego, że jest taki nudny:)
Louis dla mnie kiedyś był przystojny, teraz jakoś jego uroda mnie nie powala ;p
ciagle czekam na jakiś skandalik z jego strony, niech pokaże, ze nie jest nudny!
Dzień dobry ;)
tutaj nikogo nie ma znów od rana..? Nieladnie koleżanki, nieladnie!;d
Ja jestem na sekunde bo zaraz wracam do nauki ;)
Wrócę z tego domu o 10kg grubsza, tak mnie karmią, że to jakaś masakra :D
I mama i babcia upiekły ciasto xD
Witam Witam ! :D:D Mam sporo do roboty ostatnio :PP Studia i brak czasu
oraz Między innymi mam nowego idola Michael'a Fassbender'a :D:D
Ale oczywiście wciąż uwielbienie dla Chucka jest!
Proszę, proszę! Nikola, wpadaj na Pończochy, trzeba ogarnąć dziś ostateczne (albo w miarę ostateczne) wyniki;)
Zaraz ogarne typowanie ;)
ja zrobiłam wcześniej zadanie, teraz oglądam tak to lecialo z Edyta Górniak z braku lepszego zajęcia -,-