Liga Obrony Chucka to stowarzyszenie oparte na silnych fundamentach, jakie stanowią: pozbawiona wszelkiej logiki miłość do Chucka Bassa, niezachwiana wiara w nadejście lepszych czasów dla Chair oraz nieodparta chęć dzielenia się swoimi wrażeniami (dotyczącymi oczywiście wyżej wymienionego Chucka Bassa, jak i całego serialu Gossip Girl) z innymi siostrami-członkiniami niniejszego stowarzyszenia.
Hasło przewodnie, odzew, znak rozpoznawczy stowarzyszenia: I’m Chuck Bass
(http://www.youtube.com/watch?v=z92Jku_iEoY&feature=rela ted )
Wstępując w szeregi LOCu bierzesz na swoje barki pewną odpowiedzialność, decydujesz się na przestrzeganie określonych zasad, których złamanie grozi natychmiastowym wydaleniem z naszej organizacji, a także wiecznym potępieniem przez jej członkinie:
Zasady:
1. Bronić Chucka do ostatniej kropli whisky.
2. Na każdy zarzut odpowiadać "I'm Chuck Bass" (dopuszczalne są również inne wypowiedzi, ale z doświadczenia wiadomo, że tylko to hasło skutecznie kończy dyskusję, tym samym uwalniając nas od obowiązku czytania kolejnych, wciąż tych samych zarzutów).
3. Codziennie dodawać coś, co jest związane z Chuckiem [animacja, zdjęcie, filmik itp.]
4. Odpowiadać ‘Amen’ na wypowiedzi, z którymi się zgadzamy.
5. Codziennie klikać w brzuszek Pajacyka [ www.pajacyk.pl ] – zasada ta wiąże się z charytatywnym charakterem naszego stowarzyszenia.
6. Wypowiadać się kulturalnie, także do osób, które tej zasady nie przestrzegają.
7. Możliwie aktywnie uczestniczyć w dyskusji na forum.
-------------------------------------------------------------------------------- --------------------------------
Członkowie:
1. Kilmenyy - Angela
2. Fusiatko44 – Kasia [19 listopada]
3. Alkamb – Ala [7 lipca]
4. Karolina1 – Karolina [22 października]
5. MotherChucker – Nikola [4 grudnia]
6. Magoria – Ula [26 sierpnia]
7. Blair__waldorf – Kasia [28 kwietnia]
8. Dzastulaa_ - Justyna
9. coconutP – Patrycja [2 maja]
10. Lise – Ola
11. Mojapleckobieta – Agata [9 maja]
12. Yellow_Kar - Karolina
13. Sazemka
14. Sanjay – Gosia
15. andziara_karolinka - Ania [21 stycznia]
16. Kreciolka - Sylwia [6 marzec]
17. mammoth03 - Magda [10 sierpnia]
18. Cpt_Pchelka
W nawiasach znajdują się daty urodzin członkiń Ligi, by nie zapomnieć złożyć życzeń w tak ważnym dla każdego dniu.
* Będąc aktywną użytkowniczką naszego stowarzyszenia możesz ubiegać się o jakąś niezwykle ważną funkcję! Do tej pory nadano niżej wymienione tytuły:
1. Klimenyy – Angela – Matka Założycielka Naszej Organizacji
2. Fusiatko44 – Kasia – Zastępczyni Matki Założycielki oraz Obrońca w Sądzie Najwyższym LOCu
3. MotherChucker - Nikola - Zastępczyni Matki Założycielki i Główny Łącznik do Spraw Związanych ze Sportem
4. Alkamb – Ala – Główna Odpowiedzialna za Dostarczanie Materiałów Związanych z Charlesem ‘ Chuckiem’ Bassem
5. Magoria – Ula - Dyrektor Sekcji Postcrossingu (SP) oraz Głowna Konsultantka do Spraw Rekreacji
6. andziara_karolinka -Ania- Zastępca Głównej Odpowiedzialnej za Dostarczanie Materiałów Związanych z Charlesem ‘ Chuckiem’ Bassem i Zastępca Głównego Łącznika do Spraw Związanych ze Sportem
* Na naszym forum istnieją również Organy Ścigania wszelkich forumowych trolli oraz uczestniczek nieprzestrzegających regulaminu LOCu w osobach:
1. Blair__waldorf – Kasia – Sąd Najwyższy LOCu oraz Strażniczka porządku
2. Karolina1 – Karolina - Oskarżycielka stowarzyszenia LOCu oraz Główna Strażniczka
Najwyższym wymiarem kary jest wydalenie z szeregów naszego stowarzyszenia, nieco łagodniejszą karą jest tzw. żółta kartka. Polega ona na wymierzonym przez sąd okresie czasu, w którym na awatarze osądzonej musi znajdować się wizerunek Taylor Pandy Momsen.
LINK : http://img29.imageshack.us/img29/2678/35962269.jpg
* Na naszym forum występuje również gościnnie BeautyAndStupid - Oliwia (BAS) w roli łącznika z LOD (Ligą Obrony Damona) z forum The Vampire Diaries
-------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------
* Na forum działa Sekcja Postcrossingu której w skład wchodzą:
1. Magoria
2. fusiatko44
3. alkamb
4. Mojapleckobieta
5. Karolina1
6. andziara_karolinka
Jeśli też interesuje Cię wymiana kartek z ludzi z całego świata, a nie wiesz o co dokładnie chodzi – pytaj!
-------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------
Nasze członkinie poza Postcrossingiem posiadają wiele innych zainteresowań i hobby . Jednym z nich jest gotowanie. Dlatego zachęcamy do dzielenia pomysłami oraz niezwykłymi lub całkiem zwykłymi przepisami!;)
Zarządzenia, ogłoszenia, obwieszczenia :
1. Cały czas poszukujemy nowych chętnych do rozmowy. Jeżeli jesteś fanką (lub fanem) Chucka nie bój się - pisz!
2. Jest to temat off-topowy, w którym możemy rozmawiać na wszelkie dowolne tematy, ale pamiętając o Chucku!
3. Uprasza się, aby nowe członkinie LOCu przy wstąpieniu do stowarzyszenia, przedstawiły się.
4. Wszelkie propozycje, sugestie, pomysły dotyczące działalności LOCu są mile widziane i z pewnością zostaną rozpatrzone.
5. Uprasza się by obecni już członkowie czym prędzej uzupełnili brakujące dane - Imię data Urodzin - Z góry dziękujemy.
6. Jeśli z jakiegoś powodu zostałeś wydalony z naszej Ligi wiedz, że przyjmiemy Cię z otwartymi ramionami ponownie - ale musisz się postarać by to się nie powtórzyło ;)
Ogłoszenie wielkiej wagi:
My, tutaj zgromadzone członkinie Ligi Obrony Chucka z całą stanowczością odżegnujemy się od tzw. Chuckistanu, którego działalność całkowicie potępiamy.
-------------------------------------------------------------------------------- ------------------------------
Na koniec pragniemy zaznaczyć, że jesteśmy zawsze chętne do dyskusji. Możesz brać udział w rozmowie, nie będąc fanką Chucka, a nawet będąc jego antyfanką. O ile uszanujesz nasze stanowisko – my uszanujemy twoje.
Zapraszamy do dyskusji!
Nie na martwego tylko na MARTWO.
Co za człowiek... Nie chciałabym być WCIPSKA, ale jaka jest historia waszej znajomości? Narzekałaś mu wcześniej na tę WCIPSKĄ sąsiadkę, czy co?
WCIBSKA właścicielka xD
Napisałam ogłoszenie, on się odezwał i zapytał dlaczego rezygnujemy, napisałam, że ze względu na właścicielkę (włazi gdy nas nie ma, nie wolno nam zapraszać gości, itp.) ale podziękowałam mu za ofertę, bo to nie moja lokalizacja, że tak powiem, a teraz taka rozmowa xD
Ja jak zawsze postaram się złapac tvn on line ;)
Jaka zła siostra!
Kasia, mieszkania nie chciałaś, ale miałaś przynajmniej szansę na romans i co? Spieprzyłaś to!
haha to była na pewno miłość mojego życia ;P
ja się zmywam bo mi internet szwankuje standardowo ;)
może zajrzę po naszym ulubionym programie ;)
a jak nie to dobranoc ;*
ps. nie podobał mi się chyba z tego co pamiętam ;p
No to dobranoc, bo ja już raczej po tap madl nie wejdę.;)
No ja mam takie same stanowisko jak Ania;) A czytałaś, że to podobno kochanek Wolińskiego?
W ogóle mi do siebie nie pasują;) W ogóle w życiu bym nie pomyślała, że ten koszykarz może być gejem albo bi.
Wszystkie już poszły..?
Aniu, gratulacje dla Zaksy za dzisiejszy wynik ;)
Skra pokonana znów (tym razem przez Resovie), nie wierze własnym oczom..
To ja tez spać idę. Dobranoc ;)
Witam ;)
Cieszy mnie odpadnięcie wczoraj z tap madl tej małej dzikuski.
Ale zdębiałam jak się okazało, że płaczka ma najlepsze zdjęcie..
Hej;)
Mnie za płaczka z każdym odcinkiem denerwuje coraz bardziej... Teraz okazało się, że nie dość, że jest płaczką to jeszcze jaką suką!
Wiem, że wy lubicie tę ex-grubaskę (Oliwia?), ale moim zdaniem ta dziewczyna na absolutnie każdym zdjęciu ma identyczną minę... I ciekawa jestem ile jeszcze będę musiała nasłuchać się zachwytów nad nią, aż w końcu któryś z jurorów to zauważy;/
No spójrzcie:
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/307320_300621186620660_1374 23636273750_1493723_1580491498_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/310312_298025340213578_1374 23636273750_1481529_97077187_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/293325_301561226526656_1374 23636273750_1498006_1559316205_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/s720x720/293636_30516834616 5944_137423636273750_1515176_1988990603_n.jpg
Ja uwielbiam Verę i Honorotę, obie są moim zdaniem idealne na modelki, może nie za piękne, ale właśnie takie 'modelowe';)
Dzień dobry ;)
mi się wczoraj najbardziej podobała Viktoria czy jak jej tam.. Taka co ma tatuaz na nodze. A Ania to jakieś nieporozumienie. Oliwia to samo..;/
Tak, Victorię też bardzo lubię, ale jest troszkę niska i obawiam się, że nie da rady w 'świecie mody';) Ale wczoraj jej zdjęcie podobało mi się najbardziej;)
Spadam obejrzeć w końcu odcinek!
No jasne, ze tak zrobię! ;pp
mam już dość, stoje tu od dawna, a jej ciagle nie ma. Gorąco, tloczno ;/
Na Paris warto poczekać ;D
Nie oglądam Top model, ale wczoraj oglądałam kawałek odcinka i powiem wam, że dla mnie najładniejsza jest Dorota, co prawda nie ma figury modelki, ale jest piękna zdrową kobietą z ładnymi kształtami. ;))
Ale piękna chmura jest na niebie, taka ogromna pomarańczowa przechodząca w fiolet. ;D
Cóż za poetycki opis chmury!
Nikola, relacjonuj nam na bieżąco wizytę Paris!;)
Relacja jest taka, że już praktycznie zniknęła ;p
W 1 klasie lekcja o chmurach na geografii była jedyną lekcją, która mnie tak bardzo zainteresowała i którą pamiętam do dziś. ;D
culmulusy, stratusy, cirrusy, cululostaratusy, cumulonibusy i tak dalej ;D
Niee. Poza chmurami nie kręci mnie w geografii już nic. Sama się czasem zastanawiam co ja robię na tym profilu.
Ja nie miałam lekcji o chmurach:(
Ale za to jestem świetna w wyszukiwaniu kształtów w chmurach;) Wychodzą mi z tego takie kwiatki jak 'pies jadący na żółwiu w stronę drugiego żółwia bez nóg';)
Co do ex-grubaski, ja nie mówię, że się na modelkę nadaje bo na to to bardziej straszydło w stylu Honoraty, ale że jest po prostu bardzo ładna ;) No i ej, poznanianka :D
Rozmowa o chmurach <ok>
Nikola, ja chcę autograf Paris :(
Nie pisałam wcześniej, bo telefon mi padł, a dopiero przed chwila wróciłam do domu.
Generalnie ludzie widząc Paris zachowywali się gorzej niż bydło. Pchali się jak nie wiem co, żeby tylko ja z bliska potem zobaczyć. Stała dosyć długo i rozdawala autografy/zdj robiła. Uprzedzajax pytanie, nie mam ani tego ani tego- nie wykazalam się odpowiednia determinacja najwyraźniej.
Goście mnie jedni rozwalili- zaczęli drzec się "one night in Paris!" hahaha xd
jak chcecie jej autoraf, wejdzcie na Jakas stronę silesi na fejsie i tam od poniedzialku mozna zdobyć jakoś zdj Paris z jej podpisem... ;d
Sądzę, że żadnej z nas nie zależy za bardzo na tym autografie;) Ale ogólnie zachowywała się przyjaźnie, mówisz?
Z tego co mówił Dowbor (nie wiem czy wspominalam, ale to on wraz z Agnieszka Popielewicz prowadzili to) to wiem, ze Paris miała wyjść na scenę i w sumie mówić coś do nas. Ale potem sama od siebie podeszla do nas i zaczęła rozdawać te podpisy. Choć w sumie nie musiała. No dosyć długo to robiła. A ktoś się poplakal (chyba ktoś zrobił krzywdę tej osobie pod wpływem napierajaxego tłumu) to podeszla do tej osoby nawet ;o
pisze trochę nie po polskiemu, może zrozumiecie mnie.. Spać mi się już chce..
Oglądała któraś "rozstania i powroty"? Nie wiem czy oglądać..
Proszę, ileż empatii w tej Paris! A 'Rozstań i powrotów' chyba nie widziałam...
Ja również :D
Ej ja chcę autograf Paris, Karolina ;/
Nie umiem logiki nananana..
Dobra panienki, ja właśnie wybieram się do domu, także prawdopodobnie do poniedziałku się tutaj nie pojawię, także miłego ;*
Dzień dobry, jest tu ktoś...?
Kasiu, mam nadzieje, ze wpadniesz, bo trzeba będzie potem ustalić odpowiedzi do Ligi GG ;)