PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=136269}

Plotkara

Gossip Girl
2007 - 2012
7,7 108 tys. ocen
7,7 10 1 108473
6,5 12 krytyków
Plotkara
powrót do forum serialu Plotkara

Liga Obrony Chucka to stowarzyszenie oparte na silnych fundamentach, jakie stanowią pozbawiona wszelkiej logiki miłość do Chucka Bassa, niezachwiana wiara w nadejście lepszych czasów dla Chair oraz nieodparta chęć dzielenia się swoimi wrażeniami (dotyczącymi oczywiście wyżej wymienionego Chucka Bassa, jak i całego serialu Gossip Girl) z innymi siostrami-członkiniami niniejszego stowarzyszenia.

Hasło przewodnie, odzew, znak rozpoznawczy stowarzyszenia: I’m Chuck Bass

Wstępując w szeregi LOCu bierzesz na swoje barki pewną odpowiedzialność, decydujesz się na przestrzeganie określonych zasad, których złamanie grozi natychmiastowym wydaleniem z naszej organizacji, a także wiecznym potępieniem przez jej członkinie:

Zasady:
1. Bronić Chucka do ostatniej kropli whisky.
2. Na każdy zarzut odpowiadać "I'm Chuck Bass" (dopuszczalne są również inne wypowiedzi, ale z doświadczenia wiadomo, że tylko to hasło skutecznie kończy dyskusję, tym samym uwalniając nas od obowiązku czytania kolejnych, wciąż tych samych zarzutów).
3. Codziennie dodawać coś, co jest związane z Chuckiem [animacja, zdjęcie, filmik itp.]
4. Odpowiadać ‘Amen’ na wypowiedzi, z którymi się zgadzamy.
5. Codziennie klikać w brzuszek Pajacyka [http://pajacyk.pl/] – zasada ta wiąże się z charytatywnym charakterem naszego stowarzyszenia.
6. Wypowiadać się kulturalnie, także do osób, które tej zasady nie przestrzegają.
7. Możliwie aktywnie uczestniczyć w dyskusji na forum.

Członkowie:
1. Kilmenyy - Angela
2. Aniula_anka - Ania
3. Fusiatko44 - Kasia
4. Alkamb - Ala
5. Karolina1 - Karolina
6. LeNa_ - Ania
7. MotherChucker - Nicola
8. Magoria - Ula
9. Carmelove - Kasia
10. Mitenka
11. Blair__waldorf - Kasia
12. Carmunia
13. Dzastulaa_ - Justyna
14. coconutP - Patrycja
15. Lise – Ola
16. DreamsAreMyLife
17. Mojapleckobieta – Agata
18. Yellow_Kar - Karolina
19. Sazemka
20. Karolina_4400 – Karolina
21. dap88 - Daria

Zarządzenia, ogłoszenia, obwieszczenia :
1. Cały czas poszukujemy nowych chętnych do rozmowy. Jeżeli jesteś fanką (lub fanem Chucka) nie bój się - pisz!
2. Jest to temat off-topowy, w którym możemy rozmawiać na wszelkie dowolne tematy ale pamiętając o Chucku!
3. Uprasza się, aby nowe członkinie LOCu przy wstąpieniu do stowarzyszenia, przedstawiły się.
4. Wszelkie propozycje, sugestie, pomysły dotyczące działalności LOCu są mile widziane i z pewnością zostaną rozpatrzone.

Ogłoszenie wielkiej wagi:
My, tutaj zgromadzone członkinie Ligi Obrony Chucka z całą stanowczością odżegnujemy się od tzw. Chuckistanu, którego działalność całkowicie potępiamy.

Na koniec pragniemy zaznaczyć, że jesteśmy zawsze chętne do dyskusji. Możesz brać udział w rozmowie, nie będąc fanką Chucka, a nawet będąc jego antyfanką. O ile uszanujesz nasze stanowisko – my uszanujemy twoje.

Zapraszamy do dyskusji!

ocenił(a) serial na 7
Karolina1

http://www.filmweb.pl/serial/Plotkara-2007-136269/discussion/Liga+Obrony+Chucka% E2%80%99a+%2B+Offtop+cz.3,1695290?page=20
Kończymy najpierw stary temat.

ocenił(a) serial na 7
Karolina1

Skończyłyśmy tamten temat, więc przenosimy się tutaj;)

W przez jedno.

Y - Yuki, czyli nazwisko służki Blair;P

ocenił(a) serial na 9
Karolina1

Z - zabawa
Kurcze kiepskie te moje hasła

ocenił(a) serial na 9
Karolina1

Ja wysyłam zwykłe pocztówki , z widoczkiem lub z jakimś rysunkiem , byle by to była pocztówka . Wiem ze są też np z jakimiś pieskami , truskawkami itd.
Musisz sie zalogować na stronie postrcrossing.com

ocenił(a) serial na 7
fusiatko44

Ok, a co ze znaczkami? Wszędzie są takie same? Czy to zależy od czegoś np. od kontynentu, czy coś?

ocenił(a) serial na 9
Karolina1

Ja po prostu idę na pocztę i np mówię proszę znaczek do Japonii . Ja wysyłam co tydzień jedną kartkę i tak sobie chodzę na pocztę i panie na niej co tydzień patrzą się na mnie jak na wariatkę :) ( znaczki średnio kosztują 3 zł )

ocenił(a) serial na 7
fusiatko44

Ok, ok;) A czy sama możesz decydować, ile kartek chcesz wysłać, czy masz konkretną liczbę, którą musisz wysłać? I czy można to przerwać kiedy się chce?

Karolina1

Wygląda to tak:
Initially you can send 5 postcards. As you exchange more postcards with other members of the site, the number of postcards that you can send (that is, have simultaneously traveling) will increase. This system encourages new users to try out the project while allowing more avid members to send more postcards.

For every 20 postcards that you send and have been registered, the number of postcards that you can send will increment by 1. When you reach 100 postcards registered, you will be allowed 1 extra postcard for every 50 postcards sent and registered.
For example:

* If you have sent between 0 and 19 postcards, you can send 5 postcards.
* If you have sent between 20 and 39 postcards, you can send 6 postcards.
* If you have sent between 40 and 59 postcards, you can send 7 postcards.
* If you have sent between 60 and 79 postcards, you can send 8 postcards.
* If you have sent between 80 and 99 postcards, you can send 9 postcards.
* If you have sent between 100 and 149 postcards, you can send 10 postcards.
* If you have sent between 150 and 199 postcards, you can send 11 postcards.
* If you have sent between 200 and 249 postcards, you can send 12 postcards.
* ... and so on, in increments of 1 postcard for each 50 you send.

This means that if you have sent 21 postcards, you can have at most 6 postcards traveling simultaneously to other members.

Once you have reached your limit, the only way to free up a slot to send another postcard is to either have a postcard you have sent be registered or have a postcard you have sent time out (expire) in transit. Postcards expire after traveling 60 days although they can still be (and often are) registered after that time frame.

Note: Adjustments to these limits may occur in the future.

Więc na początku możesz mieć 5 pocztówek podróżujących. Potem to się zmienia.

ocenił(a) serial na 7
Magoria

Ok, rozumiem, że 5 to maksymalna liczba, ale powiedzmy, że te moje 5 kartek doszło, a ja np. nie wiem, jestem poza domem i nie mogę wysłać kolejnych, albo po prostu nie chce mi się już w to bawić i co wtedy? Mogę tak po prostu przestać wysyłać kolejne? Bez żadnych konsekwencji? Pytam, bo w tym tekście, który wstawiłaś chyba nie ma takiej informacji (albo ja jej nie widzę;)).

Karolina1

Nie musisz. Może skończyć tą zabawę kiedy tylko zechcesz. Chyba jest nawet taka opcja, że można "uśpić" swoje konto. Możesz wysłać 5 kartek maksium, ale nie jest powiedziane, ze musisz. Jak chcesz możesz wysłać 3, wtedy prawdopodobnie też 3 dostaniesz i możesz zakończyć swoją zabawę z postcrossingiem. Bez konsekwencji.

ocenił(a) serial na 7
Magoria

Ok, dziękuję bardzo za wszystkie informacje, i tobie i Kasi;)

Karolina1

Nie ma za co ;);*

Karolina1

Zwykłe do Europy (łącznie z Cyprem, całą Rosją i Izraelem) 2,40, poza granice Europy 2,50
Priorytet. Europa (łącznie z Cyprem, całą Rosją i Izraelem) - 3 zł, Ameryka Północna, Afryka 3,20 zł Ameryka Południowa, Środkowa i Azja 3,50 zł, Australia i Oceania 4,50 zł

Ja do Europy wysyłam zwykły znaczek, poza granice Europy priorytet.

ocenił(a) serial na 7
Magoria

Dziękuję bardzo za informację;) Chyba zaopatrzę się w zapas kartek przy okazji kolejnej wizyty w mieście i zacznę wysyłać;]

Karolina1

A co do kartek jakie ja wysyłam. To na początku wysyłałam takie jakie znalazłam w domu. Potem zaopatrzyłam się w takie pocztówki z widokiem i cytatem, które można znaleźć w sklepach religijnych. Ostatnio byłam w Krakowie i nakupiłam pocztówek. Poprosiłam koleżankę, która była w górach, żeby mi trochę kupiła. Troszkę w Grecji kupiłam. I gdzie tylko jestem to kupuję. Takie zboczenie postcrossera. Na początku masz mało pocztówek, potem w nich toniesz. Z mojego miasta są brzydkie pocztówki, ale też mam parę.
Ogólnie w postcrossing bawię się ja i moja siostra więc wspólnie kupujemy kartki i mamy wspólny zbiór.

ocenił(a) serial na 9
Magoria

Ja zawsze daje priorytet , bo już pare razy zginęły przesyłki albo szły miesiąc. Na początku możesz wysłać 5 kartek na raz jak dojdą to dalej 5 , jak już na wysyłasz ileś tam to pula się zwiększa , ale na początku w obiegu może być 5

ocenił(a) serial na 9
Karolina1

http://fc09.deviantart.net/fs39/f/2008/332/6/3/Ain__t_A_Love_Song__Chuck_Bass_by _Nuptaa.jpg
http://th03.deviantart.net/fs46/PRE/f/2009/217/9/4/Chuck_Bass_Request_by_renerz. png
http://fc00.deviantart.net/fs70/f/2010/108/2/c/Chuck_Bass_Wallpaper_by_Vaney97.j pg

fusiatko44

Nie działa mi drugi link ;((

ocenił(a) serial na 7
Magoria

Mi działają wszystkie, spróbuj jeszcze raz.

Karolina1

Za trzecim razem się udało. Podoba mi się xD

W ogóle to chciałam zapytać czy jesteście na forum someonelikeyou? Od razu mówię, że mnie tam nie ma.

ocenił(a) serial na 9
Magoria

Ja tam tylko czytam spojlery i oglądam zdjęcia , czyli ekskluzywne informacje xD i raczej tyle

fusiatko44

Jak czytałam to trzeba mieć tam 5 postów, żeby mieć dostęp do spojlerów?

ocenił(a) serial na 9
Magoria

Chyba nawet 15

fusiatko44

Zarejestruję się, zobaczę jak tam jest.

ocenił(a) serial na 9
Magoria

Nie jest tak zle :) Nawet fajnie , ale ja wolę nasz LOC

ocenił(a) serial na 7
Magoria

Ja jestem i szczerze mówiąc troszkę się uzależniłam. Bardzo podoba mi się tamto forum, szczerze mówiąc. Ale oczywiście z LOCiem łączy mnie sentyment, więc go nie opuszczę;)

ocenił(a) serial na 9
Karolina1

Karolina ty również jakiś czas oglądasz Plotkarę , co sprawiło ze ją oglądasz .
Ja pamiętam ze zaczęłam to oglądać głównie z ciekawości co to jest , tak na prawdę nigdy wcześniej nie oglądałam wtedy serialu jak ten , no moze poza jakimiś w telewizji .

ocenił(a) serial na 9
fusiatko44

Pytanie w sumie skierowane do wszytkich was :)

fusiatko44

Mnie koleżanka zmusiła, żebym obejrzała pierwsze 5 odcinków, a potem samo poszło. Czerwiec rok temu. Chyba w niecałe 3 tygodnie ogarnęłam 3 sezony.

ocenił(a) serial na 7
Magoria

Nowy avatar? Bardzo ładny w większym rozmiarze, szkoda, że troszkę słabo widać w miniaturce;) A przy okazji, weszłam na twój profil (właśnie po to, żeby zobaczyć avatar w całej okazałość:)) i zobaczyłam, że wysoko oceniłaś 'Melodie miłości', nigdy nie słyszałam o tym filmie, aż tak dobry? Bo może bym obejrzała:)

Karolina1

Muszę coś jeszcze pokombinować z tym avatarem, ale urzekło mnie zdjęcie.
"Melodie miłości" - kwestia gustu, może to ze względu na słabość do Juda Law. Ale film mi się niemiernie podobał. Przez to, że go oglądałam dostałam banię z fizyki, bo wolałam oglądać film niż uczyć się na sprawdzian. ;))

ocenił(a) serial na 7
Magoria

Ja za Jude'm także przepadam, więc stanowi to dla mnie ogromny plus:)
A oglądałaś 'Bliżej'?

Karolina1

Nie oglądałam. A o czym to?

ocenił(a) serial na 7
Magoria

Ciężko to streścić w kilku słowach. Naprawdę świetny film, z genialną obsadą (Clive Owen, Jude, Natalie Portman i niezbyt przeze mnie lubiana, ale jednak całkiem zdolna Julia Roberts). Otóż cała historia kręci się wokół tej czwórki bohaterów, którzy tworzą ze sobą związki w różnych kombinacjach;) No i tematyka filmu to stosunki damsko-męskie, seks, miłość, zdrada, rozczarowanie etc etc. Naprawdę polecam, jeden z moich ulubionych filmów, w dodatku tematem muzycznym jest świetna piosenka Damiena Rice'a - The Blower's Daughter.

ocenił(a) serial na 7
fusiatko44

Ja chyba tak, jak ty. Tzn. pierwszy serial, który zaczęłam oglądać to były 'Gotowe na wszystko', o którym dużo słyszałam, więc w któreś wakacje parę lat temu obejrzałam wszystkie sezony (wtedy było ich chyba 4 czy 5), potem nie oglądałam nic i kiedyś jak się nudziłam przypomniało mi się o tych serialach, więc wybrałam w sumie na chybił-trafił;) Zaczęłam chyba oglądać w trakcie sezonu drugiego, ale w przeciwieństwie do was nie nadrobiłam wszystkiego tak błyskawicznie i dopiero 3 sezon oglądałam na bieżąco;)

użytkownik usunięty
Karolina1

Ja już jestem! :D Mecz obejrzałam, z psem wyszłam, teraz mogę siedzieć bezkarnie i bezczynnie przed komputerem :P
Co mnei skłoniło do obejrzenia GG? Książka, która mi się bardzo spodobała, usłyszałam o serialu, obejrzałam chyba z 5 odcinków, namówiłam przyjaciółkę i tak oglądałyśmy razem do końca 2 sezon. Ona przerwała po kilku odc 3 sezonu, ja ciągle kochałam się w C :D

Mam podobną sytuację. Koleżanka, która wciągnęła mnie w seriale, już nie kontynuuje tej miłości, ja zostałam. Ona tłumaczy się nawałem nauki, jest na biol-chemie. Ale dla mnie nauka to żadna wymówka xD

użytkownik usunięty
Magoria

A moja przyjaciółka tłumaczy się tym, że ten serial już jest do dupy ;p

Bo jego poziom zdecydowanie się obniżył. I nie mówię tak, bo każdy tak mówi, po prostu tęsknię za klimatem Constance i tamtymi intrygami. i żadne nawiązania do starych filmów mi tego nie wynagrodzą.

użytkownik usunięty
Magoria

Ja też tęsknię. wiem, ze niektóre z was są przeciwniczkami Queen B, która uwielbia się wywyższać i pomiatać innymi, ale ja właśnie taką ją pokochałam! :)
No ale jeśli ktoś lubi ten serial to nie zniechęci się do niego po obejrzeniu jednek odcinka z 3 sezonu... A ona tak zrobiła. ;p

No cóż. Ogólnie pozmieniało się. Na 4 sezon czekałam z ogromną niecierpliwością, obecnie jakoś nie oczekuję specjalnie 5. Jak będzie to będzie.

użytkownik usunięty
Magoria

Ja w sumei nie czekam tyle na wrzesień co na maj przyszłego roku. Nie interesuje mnie aż tak co się wydarzy teraz. Do końca tego sezonu wiele rzeczy się pewnie zmieni i to ostatnie minuty tego sezonu będą decydujące. Wiec co mi za różnica z kim B będzie teraZ?

Ja nie czekam na maj, o nie! Ja mam nadzieję, że maj przyjdzie jak najpóźniej... bo w maju czeka mnie matura!

użytkownik usunięty
Magoria

Oooo! Ja mam rok więcej... ;p A z czego zdajesz maturę? Sory, pewnie to już mówiłaś, ale ja nie mam za dobrej pamięci...:(

Chyba nie mówiłam. Mam zamiar zdawać podstawowy polski, bo muszę, rozszerzoną matematykę, podstawowa geografię i zastanawiam się nad poziomem angielskiego, ale chyba wezmę rozszerzony.

użytkownik usunięty
Magoria

Moi nauczyciele przekonują mnie do angielskiego rozszerzonego.. I to od jakichś dwóch lat :P
Co robicie laski teraz?xD Tylko ja i Ula tu jesteśmy?

użytkownik usunięty

ooo, wracam a tu już 4, brawa xD :D
wybaczcie moją nieobecność, jutro wszystko nadrobię :)
teraz lecę na imprezę :P

ocenił(a) serial na 9
Karolina1

O nie było mnie chwilkę ,a wy jak sie rozpisąłyście :)
Dlaczego nikt nie docenił wspaniałego podrasowania przez Karolinę naszego wstępu:P . Oczywiście nie odbieram zasług Ali , która stworzyła pierwotną wersję :)

użytkownik usunięty
fusiatko44

Właśnie, wstęp jak najbardziej fajny! :) No i wiadomo, nie mozna odbierać Angeli zasług jako matce założycielce, hahaha xD
A ty Kasia baw się na imprezie za nas wszystkie, które aktualnie siedzimy w domu! ;p

ocenił(a) serial na 9

Co to jakaś zmiana avatara Nikola ?