PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=136269}

Plotkara

Gossip Girl
2007 - 2012
7,7 108 tys. ocen
7,7 10 1 108473
6,5 12 krytyków
Plotkara
powrót do forum serialu Plotkara

Liga Obrony Chucka to stowarzyszenie oparte na silnych fundamentach, jakie stanowią pozbawiona wszelkiej logiki miłość do Chucka Bassa, niezachwiana wiara w nadejście lepszych czasów dla Chair oraz nieodparta chęć dzielenia się swoimi wrażeniami (dotyczącymi oczywiście wyżej wymienionego Chucka Bassa, jak i całego serialu Gossip Girl) z innymi siostrami-członkiniami niniejszego stowarzyszenia.

Hasło przewodnie, odzew, znak rozpoznawczy stowarzyszenia: I’m Chuck Bass

Wstępując w szeregi LOCu bierzesz na swoje barki pewną odpowiedzialność, decydujesz się na przestrzeganie określonych zasad, których złamanie grozi natychmiastowym wydaleniem z naszej organizacji, a także wiecznym potępieniem przez jej członkinie:

Zasady:
1. Bronić Chucka do ostatniej kropli whisky.
2. Na każdy zarzut odpowiadać "I'm Chuck Bass" (dopuszczalne są również inne wypowiedzi, ale z doświadczenia wiadomo, że tylko to hasło skutecznie kończy dyskusję, tym samym uwalniając nas od obowiązku czytania kolejnych, wciąż tych samych zarzutów).
3. Codziennie dodawać coś, co jest związane z Chuckiem [animacja, zdjęcie, filmik itp.]
4. Odpowiadać ‘Amen’ na wypowiedzi, z którymi się zgadzamy.
5. Codziennie klikać w brzuszek Pajacyka [http://pajacyk.pl/] – zasada ta wiąże się z charytatywnym charakterem naszego stowarzyszenia.
6. Wypowiadać się kulturalnie, także do osób, które tej zasady nie przestrzegają.
7. Możliwie aktywnie uczestniczyć w dyskusji na forum.

Członkowie:
1. Kilmenyy - Angela
2. Aniula_anka - Ania
3. Fusiatko44 - Kasia
4. Alkamb - Ala
5. Karolina1 - Karolina
6. LeNa_ - Ania
7. MotherChucker - Nicola
8. Magoria - Ula
9. Carmelove - Kasia
10. Mitenka
11. Blair__waldorf - Kasia
12. Carmunia
13. Dzastulaa_ - Justyna
14. coconutP - Patrycja
15. Lise – Ola
16. DreamsAreMyLife
17. Mojapleckobieta – Agata
18. Yellow_Kar - Karolina
19. Sazemka
20. Karolina_4400 – Karolina
21. dap88 - Daria

Zarządzenia, ogłoszenia, obwieszczenia :
1. Cały czas poszukujemy nowych chętnych do rozmowy. Jeżeli jesteś fanką (lub fanem Chucka) nie bój się - pisz!
2. Jest to temat off-topowy, w którym możemy rozmawiać na wszelkie dowolne tematy ale pamiętając o Chucku!
3. Uprasza się, aby nowe członkinie LOCu przy wstąpieniu do stowarzyszenia, przedstawiły się.
4. Wszelkie propozycje, sugestie, pomysły dotyczące działalności LOCu są mile widziane i z pewnością zostaną rozpatrzone.

Ogłoszenie wielkiej wagi:
My, tutaj zgromadzone członkinie Ligi Obrony Chucka z całą stanowczością odżegnujemy się od tzw. Chuckistanu, którego działalność całkowicie potępiamy.

Na koniec pragniemy zaznaczyć, że jesteśmy zawsze chętne do dyskusji. Możesz brać udział w rozmowie, nie będąc fanką Chucka, a nawet będąc jego antyfanką. O ile uszanujesz nasze stanowisko – my uszanujemy twoje.

Zapraszamy do dyskusji!

ocenił(a) serial na 7
fusiatko44

Dziękuję bardzo za docenienie;)

ocenił(a) serial na 9
Karolina1

Nie ma za co :) Co porabiasz ? :) Ja sie pakuje , bo wracam do domu i jestem z tego powodu nieszczęśliwa. Od jutra 24 na dobę jestem na LOCu już

fusiatko44

To prawda! Wspaniały temat Karolina!

24 h na dobę? Nie za dużo. Mnie jutro chyba w ogóle nie będzie tutaj.

ocenił(a) serial na 9
Magoria

Nie no może 12 , drugie 12 będę spać ;) Moje wakacje od jutra będą nudnie zmierzać do końca

fusiatko44

Moje już nudnie zmierzają. Chociaż w sumie codziennie się z kimś spotykam, za tydzień mam 18 koleżanki, potem swoją, a pod koniec wakacji planuję jeszcze raz odwiedzić Kraków, tym razem z koleżankami. Więc może tak nudno nie będzie.

ocenił(a) serial na 7
Magoria

Dziękuję;)
Ja sobie właśnie czytam zaległości na drugim forum i wtrącam swoje trzy grosze to tu to tam;) Ja mogłabym siedzieć 24 na dobę, gdyby nie mój brat;/ Błagam, nie mówcie mi o końcu wakacji bo zaraz dostaję ataku paniki. Jak myślę koniec wakacji to od razu widzę: klasę maturalną, decyzje, wybory przedmiotów na maturę, zakuwanie na tę maturę, potworny stres przed maturą i samą maturę, a potem jeszcze szaleństwo z tymi podaniami na studia itd. A ja nawet nie wiem, co chcę w życiu robić. Ale zostawmy ten temat, bo dostanę jakiegoś ataku, serio, ostatnio o niczym innym nie myślę, tylko tej cholernej klasie maturalnej...

ocenił(a) serial na 9
Karolina1

Nie wiem czy zauważyłyście ale chyba wszystkie mamy barci którzy nam komputer zabierają :) Mój Maciej jeszcze z pracy nie wrócił i mam chwilę ...

fusiatko44

A mój ma swojego laptopa i mam święty spokój. Jedyna osoba, która czasem zakłóci mi korzystanie z komputera to tatuś. Siostra też już ma swojego laptopa, ja będę mieć jak pójdę na studia.

ocenił(a) serial na 7
fusiatko44

Żeby on mi ten komputer zabierał, to by mnie to tak nie irytowało, ale nie! On korzysta z komputera, a ja z laptopa, więc nie ma problemu, tylko, że on musi kontrolować, czy ja aby nie za długo gram... I strasznie mu przeszkadza, że ma jakieś lagi na swoich idiotycznych grach. Zrozumieć tego 'człowieka' to graniczy z cudem...

ocenił(a) serial na 9
Karolina1

W co grasz ?

ocenił(a) serial na 7
fusiatko44

Ja? W nic, broń Boże... To on gra i przeszkadza mu, jak ja jednocześnie siedzę na laptopie bo ma wtedy mniejszy transfer w internecie i przeszkadza mu to w tych durnych gierkach;/

Karolina1

Ja staram się o tym nie myśleć, chociaż również mnie to przeraża. Zakończmy ten temat.

Kasia, zarejestrowałaś swoją pocztówkę z Australii? ;))

ocenił(a) serial na 7
Magoria

A propos pocztówek, znalazłam w domu kilka bardzo bardzo starych, jeszcze z czasów mojej podstawówki (pamiętam bo wygrałam je w jakimś konkursie plastycznym...), więc je wypełnię do poniedziałku, a we wtorek dam mamie, żeby wysłała. Pewnie będę was jeszcze męczyła pytaniami;)

Karolina1

Polecam się do odpowiadania :)

ocenił(a) serial na 9
Magoria

Obejrzałam szybko twój profil . Powiem tak i szczerze , nie tak sobie Ciebie wyobrażałam ( bo każdą z was jakoś sobie w głowie widzę ) ale jesteś bardzo ładna :) i tu nie martw się to stwierdzenie nie zabiera fałsu , bo ja w zywyczaju jestem szczera :) Ja też muszę jakieś dodać ale chyba cierpię na to samo co wszyscy ze jak zwykle nigdy nie mam fajnego zdjęcia

fusiatko44

Ojej dziękuję. To naprawdę miłe. To moje "artystyczne" zdjęcie, które bardzo lubię, ale w rzeczywistości jestem troszkę inna. No, ale mogę się pochwalić, że na zdjęciu nie ma żadnych ingerencji fotoszopów, tylko lampa błyskowa xD
Na pewno jesteś śliczna i masz jakieś piękne zdjęcie!

ocenił(a) serial na 9
Magoria

Chcialam wysłać ci PW zeby było sprawiedliwie i zebyś mogła mnie na fb zobaczyć , ale nie mogę jej wysłać . Ale co mi tam wierzę ze nikt mnie nie wyśledzi i wytropi . Wpisz sobie Kasia Fus i mnie zobaczysz . Ja to ja na ławeczce z żółtą torebką :)

fusiatko44

No i śliczna jesteś i też jestem szczera. Naturalna, a to jest najważniejsze. Ty możesz mnie znaleźć wśród znajomych swojego kolegi Jacka :))
Zazdroszczę Ci tego Łańcuta! Takie piękne miasto, też chciałabym tam mieszkać.

ocenił(a) serial na 9
ocenił(a) serial na 9
Magoria

Nie Ula , bo mnie nie ma w domu , jutro będę to to zrobię . Masz tam taki sam login jak tu ?

fusiatko44

Hello ;D
Siedzę sobie przed kompem a wszyscy oglądają jakiś film ;P
Streścicie mi krótko o czym gadacie to się przyłącze ;D

ocenił(a) serial na 9
alkamb

O tym ze bracia zabierają nam komputery i o postcrossingu . Jak zwiedzanie Warszawy ? Ja dziś znowu przeszłam od Jana Pawła przez Nowy Swiat do Ratusza Arsenalu .... Mam odcisk na stopie :(

fusiatko44

Warszawę to już znam dobrze ;D No centrum ;P
Dzisiaj byłam w studiu TVP z kuzynem bo był na kastingu do jakiegoś programu. Widziała Strasburgera z Familiady i prawie zderzyła się z Hubertem Urbańskim na korytarzu ;D

ocenił(a) serial na 7
alkamb

A pan Karol nie zapodał może jakiegoś dowcipu?:)

ocenił(a) serial na 7
alkamb

O wszystkim i o niczym. Pisz, o czym chcesz, a my się włączymy do dyskusji;)

Karolina1

Jednak sobie nie pogadam z wami bo muszę cioci dać komputer ;(
Zaraz po powrocie się dorwę i będę z wami siedzieć 24h na dobę ;P
Na razie żegnam i pozdrawiam ;*

ocenił(a) serial na 7
alkamb

Pa;)

Karolina1

Do napisania! ;*

fusiatko44

Tak, taki sam.

Jeju, ale jestem tępa. Siedzę na laptopie siostry i leży on na biurku z komputerem stacjonarny. Za każdym razem jak chcę coś pisać to uparcie wyciągam klawiaturę stacjonarnego i dziwię się, ze na lapku nic się nie pokazuje.

ocenił(a) serial na 7
Karolina1

Słyszałyście, że ma powstać polskie 'Kac Vegas'? Już to widzę... Kolejna żenująca pozycja na liście 'najgorszych polskich filmów wszech czasów' się szykuje... Zresztą tytuł mówi sam za siebie: 'Kac Wawa'. No błagam.

ocenił(a) serial na 9
Karolina1

Słyszałam i taki miałam ubaw z tego :)

Karolina1

Serioooo? Czy do polskich producentów nie dotarło jeszcze, ze wszystkie polskie produkcję, które mają być komediami z "czołowymi polskimi gwiazdami" to dno. Eh...

Karolina zalogowałaś się już na postcrossingu? Jakie kraje wylosowałaś?

ocenił(a) serial na 7
Magoria

Nie logowałam się jeszcze, ale zaraz to zrobię;)
Nawet nie chodzi o 'czołowe polskie gwiazdy', ale polskie wersje amerykańskich hitów są z góry skazane na porażkę, bo 1) wszyscy znają oryginał, na którego przebicie nie ma niemal szans 2) Polscy filmowcy mogą tylko pomarzyć o amerykańskich budżetach, a wiadomo, że cięcia w budżecie nie mają zbawiennego wpływu na jakość 3) Polska to Polska, tutaj są inne realia, coś co wydaje się prawdopodobne w Stanach u nas wygląda raczej żałośnie...

Karolina1

Polskie filmy, promowane najczęściej w tvnie, gdzie chyba największą część budżetu wyrzuca się właśnie na reklamę są z reguły żałosne... niestety.

ocenił(a) serial na 7
Magoria

Ok, zalogowałam się;) Na razie wylosowałam tylko jeden adres, chcę spróbować najpierw, jak to działa;) Mam Sarah z USA, wydaje się być sympatyczna i jest moją rówieśniczką (no prawie, brakuje mi 2 miesięcy), to co napisała o sobie:
"Hi!

My name is Sarah, and I'm 18 years old. I love art(of any kind), so if you write, draw, or take photographs too, I would love it if you would share some of your work with me!(If an envelope is necessary that's more than ok :])

The only request I have is that you write more than "greetings from_____! " - if you can't think of something to write, please consider writing something like:

The most interesting thing about you or the most exciting thing you have ever done, the dream you had last night, your biggest secret, or anything that has been on your mind lately!

Thanks, and I can't wait for us to "meet"!

Sarah"

Muszę jutro pomyśleć, co jej napisać, może zapamiętam dzisiejszy sen?:)

Karolina1

Zapamiętaj, chciałabym dostać taką pocztówkę ze snem jakiejś osoby. Magiczne ;))

Swoją drogą USA i Rosja najczęściej się trafiają. W końcu wielkie kraje.

ocenił(a) serial na 7
Magoria

Ale można chyba wybrać kraje, które chciałoby się wylosować, nie? A można odrzucić propozycję?;) Bo nie chciałabym wciąż wysyłać w to samo miejsce;)

Karolina1

Raczej system działa tak, że jest różnorodność. Mi się chyba Rosja dwa razy powtórzyła i USA też dwa razy, a mam już 17 kartek wysłanych łącznie z tymi które podróżują. Raczej nie można odrzucić propozycji, co najwyżej można nie wysłać kartki to wtedy po 60 dniach ci się przedawni. Nie zapomnij na kratce napisać Postcard ID!

ocenił(a) serial na 7
Magoria

Wiem, wiem;) Szkoda, że ja zostanę wylosowana przez kogoś dopiero wtedy, gdy moja kartka dotrze... A ile idzie mniej więcej taka kartka, gdybym wysłała tym znaczkiem priorytetowym?

ocenił(a) serial na 9
Karolina1

Na terenie Europy do tygodnia a poza więcej , do Rosji mi szła miesiąc , równy .
Lecę dziewczyny , muszę jutro wcześnie wstać :( Buuziaki

ocenił(a) serial na 7
fusiatko44

To strasznie długo... Ja też zaraz idę, skończę tylko 'Przyjaciół'. Dobranoc;)

Karolina1

Mi do Rosji szła dwa tygodnia, ale jak mówiła minus 3-4 dni.

Karolina1

Od trzech dni do tygodnia, tak stawiam. Jedna moja do USA szła 9 dni, druga 11. Tylko ja nigdy nie wysyłam zaraz po tym jak wylosuje, zwykle zwlekam 3-4 dni, czasem dłużej.

Ja idę spać. Więc dobranoc i kolorowych snów życzę, mam nadzieję, że zapamiętasz swój! ;*

użytkownik usunięty
Magoria

Dzień dobry, ja znów pierwsza ;p
Kasiu, tak taka zmiana avatara. Ale na razie chwilowa, szukam czegoś fajnego z Chair, ale wszystko jest oklepane, widziałam z miliion razy... No nic, szukam dalej ;p
Ula, ja też bym cię chciała zobaczyć na zdjęciu :D

Dzień Dobry. Ja tylko na chwilę.

Możesz zobaczyć moje zdjęcia na nowym forum. Tam gdzie wszyscy pokazują zdjęcia. Dwa posty nad tym w którym napisałam, że jesteś podobna do Blair.

użytkownik usunięty
Magoria

Sory... Jestem tępa...! Zdjęcie widziałam...:P
Zgadzam się z Kasią, jesteś b.ładna....! I tak jak ona mówię to, co naprawdę myślę :)

Dziękuję, to bardzo miłe! ;* Jak już mówiłam ty również jesteś bardzo ładna.
Jednak nie zmienia to mojego kompleksu dużego nosa. ;((

Ja spadam. Dziś mnie raczej już nie będzie, chyba że późnym wieczorem.

użytkownik usunięty
Magoria

Kompleks nosa? Wiem coś tym ;/
Ja właśnie jestem w trakcie konsumowania śniadania- zrobilam sobie babeczkie dr Oetkera ;p

ocenił(a) serial na 7

To smacznego;) Co to za sportowiec w twoim avatarze?

użytkownik usunięty
Karolina1

Zjadłam dwie babeczki i więcej nie mogę... Za słodkie były ;p
To jest Zbyszek Bartman, jeden z moich ulubionych siatkarzy. Na razie on będzie moim avatarem dopóki nie znajdę czegoś lepszego :)