Liga Obrony Chucka to stowarzyszenie oparte na silnych fundamentach, jakie stanowią pozbawiona wszelkiej logiki miłość do Chucka Bassa, niezachwiana wiara w nadejście lepszych czasów dla Chair oraz nieodparta chęć dzielenia się swoimi wrażeniami (dotyczącymi oczywiście wyżej wymienionego Chucka Bassa, jak i całego serialu Gossip Girl) z innymi siostrami-członkiniami niniejszego stowarzyszenia.
Hasło przewodnie, odzew, znak rozpoznawczy stowarzyszenia: I’m Chuck Bass
Wstępując w szeregi LOCu bierzesz na swoje barki pewną odpowiedzialność, decydujesz się na przestrzeganie określonych zasad, których złamanie grozi natychmiastowym wydaleniem z naszej organizacji, a także wiecznym potępieniem przez jej członkinie:
Zasady:
1. Bronić Chucka do ostatniej kropli whisky.
2. Na każdy zarzut odpowiadać "I'm Chuck Bass" (dopuszczalne są również inne wypowiedzi, ale z doświadczenia wiadomo, że tylko to hasło skutecznie kończy dyskusję, tym samym uwalniając nas od obowiązku czytania kolejnych, wciąż tych samych zarzutów).
3. Codziennie dodawać coś, co jest związane z Chuckiem [animacja, zdjęcie, filmik itp.]
4. Odpowiadać ‘Amen’ na wypowiedzi, z którymi się zgadzamy.
5. Codziennie klikać w brzuszek Pajacyka [http://pajacyk.pl/] – zasada ta wiąże się z charytatywnym charakterem naszego stowarzyszenia.
6. Wypowiadać się kulturalnie, także do osób, które tej zasady nie przestrzegają.
7. Możliwie aktywnie uczestniczyć w dyskusji na forum.
Członkowie:
1. Kilmenyy - Angela
2. Aniula_anka - Ania
3. Fusiatko44 - Kasia
4. Alkamb - Ala
5. Karolina1 - Karolina
6. LeNa_ - Ania
7. MotherChucker - Nicola
8. Magoria - Ula
9. Carmelove - Kasia
10. Mitenka
11. Blair__waldorf - Kasia
12. Carmunia
13. Dzastulaa_ - Justyna
14. coconutP - Patrycja
15. Lise – Ola
16. DreamsAreMyLife
17. Mojapleckobieta – Agata
18. Yellow_Kar - Karolina
19. Sazemka
20. Karolina_4400 – Karolina
21. dap88 - Daria
Zarządzenia, ogłoszenia, obwieszczenia :
1. Cały czas poszukujemy nowych chętnych do rozmowy. Jeżeli jesteś fanką (lub fanem Chucka) nie bój się - pisz!
2. Jest to temat off-topowy, w którym możemy rozmawiać na wszelkie dowolne tematy ale pamiętając o Chucku!
3. Uprasza się, aby nowe członkinie LOCu przy wstąpieniu do stowarzyszenia, przedstawiły się.
4. Wszelkie propozycje, sugestie, pomysły dotyczące działalności LOCu są mile widziane i z pewnością zostaną rozpatrzone.
Ogłoszenie wielkiej wagi:
My, tutaj zgromadzone członkinie Ligi Obrony Chucka z całą stanowczością odżegnujemy się od tzw. Chuckistanu, którego działalność całkowicie potępiamy.
Na koniec pragniemy zaznaczyć, że jesteśmy zawsze chętne do dyskusji. Możesz brać udział w rozmowie, nie będąc fanką Chucka, a nawet będąc jego antyfanką. O ile uszanujesz nasze stanowisko – my uszanujemy twoje.
Zapraszamy do dyskusji!
Ja zawsze na poczcie sprawdzam postcrossing :)
Wnoszę alby kolejny twórca wstępu uwzględnił funkcję . Pozwolę sobie nadać te funkcje , ale pozwalam sobie równie prosząc o mi nadanie zastępcy matki założycielki :)
Albowiem nadaję :
Katarzynie, login blair-waldorf miano Najwyższej Sędziny stowarzyszenia LOC
Karolinie , login Karolina1 miano Sędziny i Oskarżyciela stowarzyszenia LOC, a także Głównej Strażniczki Porządku na LOCu
Alicji , login Alkamb miano Głównej Odpowiedzialnej za Dostarczanie Materiałów Związanych z Charlesem/ Chuckiem Bassem
Nikoli , login MotherChucker (razem ze mną jesli pozwolicie ) miano Zastępczyni Matki Założycielki
Chciałabym wymyślić coś fajnego dla Uli i Patrycji ale moje genialne pomyśly się ukończyły , dla Uli coś myślałam głównej wyszukiwarki nowych hobby (postcrossing ) :)
Świetnie napisane, mnie się moja funkcja niezmiernie podoba;)
Ula może być Dyrektorem Sekcji Postrossingu (SP) działającej w obrębie LOCu oraz głównym konsultantem do spraw rekreacji.:)
A czy mogę ja otrzymać moją funkcję Zastępcy Matki Założycielki i Obrońcy w procesach ? Sama sobie nie nadam i trzeba jeszcze Angie zapytać :)
Dziękuje :) Nie znalazłam sobie żadnej konkretnej i ambitnej funkcji wiec pomyśłam ze skoro jestem tu zawsze to chyba mogę się postarać o taka funkcję :) To samo tyczy się Nikoli , oczywiście to wszystko będzie rozpisane w następnej części , więc każdy moze sam cos wymyślić :)
No ja go widziałam już na forach różnych seriali i wszędzie wypisuje takie elokwentne przemyślenia.. :P
Dobrze, ja też już schodzę;) Dobranoc;)
Mam nadzieję, że wszystkie pamiętają: http://pajacyk.pl/ !
Cieszę się że i mnie pytacie o zdanie choć to i tak nawet niepotrzebne bo wiadomo iż jestem za, super sie sprawujecie czego nie można powiedziec o mnie, bo często się pojawiam tylko raz na dzień, napiszę coś i mnie już nie ma..
Ale wybaczcie, po prostu często już idę od kompa coby odpocząć, a jak siedzę w domu to na chwilę wejdę na forum a później ciągle seriale ;DD. Ale i tak powolutku wracam do formy, bo znowu piszę troszkę częściej. : D
Może i ja bym się sprawdziła w jakiejś innej funkcji niż tylko matka założycielka? W sensie żebym poczuła się jakaś pożyteczna tutaj, ahahaha. :D No nic, to tyle póki co, bo niedługo lecę do kościoła z rodzicami, na 10, więc wyjątkowo już jestem ogarnięta, kwiatek we włosy wpięty, oczy pomalowane, ciuchy wyprasowane, więc chyba jest wszystko jak trzeba. : D Ostatnio jestem uzależniona od koturn, totalnie, dostałam od cioci takie nowiuśkie, tyle że w kolorze czerwonym i nie wiem, założę je dziś ale mam nadzieję że nie będę w nich kiczowato wyglądać, bo ja zazwyczaj kupuję w odcieniachczarnego czy szarego. ; D No ale okej.. xD Ja to mam problemy, nie ma co. ;D
I w ogóle to dzień dobry, postaram się tu jeszcze dzisiaj trochę popisać, no chyba że na spontana znowu gdzieś wyjdę, w każdym razie na wszelki wypadek MIŁEGO DNIA! ;**
Dzień dobry ! ;)
Fajny pomysł z tymi fukncjami. Bd zastęonczynią matki założyczielki, pasuje mi, nic tutaj w sumei nie robię :P
Jakie plany na dzisiaj? U mnie jest znów b. ciepło ! :)
Moje plany jakieś mega ambitne nie są, przed chwilą wróciłam z kościoła, w powrotnej drodze spotkałam kolegę to się nagadaliśmy odnośnie kolonii, bo dopiero z Bułgarii wrócił więc jest tak nakręcony jak ja, ciągle wspomnienia tylko itd.; DD
A teraz siedzę sobie grzecznie i myślę żeby zacząć 3 sezon Skins, a później chyba się z przyjaciółką widzę, mam nadzieję że jej nic nie wypali nagle, bo nie chce mi się z rodzicami nudzić w domu. ;DD
I też jest ciepluśko! Aa, oby się tak utrzymało na dłuższy czas. :)
Dzień Dobry!
Widzę, że niedużo mnie ominęło wczoraj. No ja się świetnie wczoraj bawiłam. Na początku było nudno, ale potem się rozkręciło. Wytańczyłam się za wsze czasy :D Ale niestety zaczął mnie później brzuch boleć z wiadomych powodów i musiałam zakończyć swoją zabawę. ;( Końcówkę imprezy spędziłam podpierając się o stół i jęcząc.
Bardzo podoba mi się funkcja Dyrektorem Sekcji Postrossingu (SP) :d Więc o ile wszyscy się zgadzają możecie mi ją nadać xD
Może już dziś uda nam się wykończyć miejsce w tym temacie?
Nie mam planów na dziś. No chyba, że koleżanka do mnie wpadnie, bo koniecznie chciała się spotkać ;))
hejejejeje :) wiecie co, ja bym, chętnie założyła nowy, ale jutro mnie nie będzie cały dzień, a we wtorek dopiero po 16 pewnie, a do tej pory chyba już skończycie ten off top, więc może niech ktoś inny to zrobi ;c
btw. też chcę być strażniczką porządku! :D będziemy z Karoliną jak służby specjalne 8) przydałaby się dla kogoś funkcja łącznika z Ligą Obrony Damona, czy raczej z Beauty, jakbyśmy chciały coś im podkraść :)
Widzę, że Angie (ale mi się podoba tak mówić, normalnie jak w Skinsach :D) tutaj ostro nadrabia bo nas pozaniedbywała, dobrze maleńka, oby tak dalej xD
Ja mogę przygotować wieczorkiem nową część jeśli sie zgadzacie i oczywiście jakoś podrasuję te tytuły :)
Strasznie chciałabym sobie tu z wami pogadać , ale niestety mam mały zjazd rodziny i nie mogę siedzieć przed komputerem . Ale myślę ze do wieczora aż tak nie zaszalejecie i nie dokończycie 2 stron , abym zdążyła to ogarnać , bo teraz na pewno nie dam rady, ale przed północą będzie gotowe :)
Wpadłam tylko na chwilę się przywitać. Także : hej ! :P Wczoraj wróciłam późnym wieczorem z nad jeziora i po prostu byłam wykończona. Pływaliśmy kajakami i normalnie ręce mi odpadały, nie byłam w stanie nic napisać. Dziś również przez cały dzień mnie nie było w domu i właśnie muszę niedługo wyjść i raczej na 100% mnie już dziś nie będzie. Nie wiem o czym pisałyście, kiedy mnie nie było, ale spróbuję nadrobić to jutro. :)
Papa i do jutra, a że już mnie później nie będzie mówię wam na zaś dobranoc :**
Udanego wieczoru ;)
xoxo
Kasiu, nie mam zielonego pojęcia - wymyśl mi coś ciekawego :) Muszę kończyć, bo piszę z telefonu.
Do jutra ;D
Cześć dziewczęta;) Ja zaraz schodzę, ale wrócę za jakieś dwie godzinki lub wcześniej i kończymy dziś ten temat!;)
PS. Podebatujcie trochę nad funkcją dla Patrycji:)
Hej , ja usuwam tylko te panie co nie znamy imienia , a z resztą mozemy rozprawić się po początku roku , czyli po powrocie wszystkich z wakacji .
ale co to zmienia czy znamy ich imię czy nie skoro też napisały góra jeden post?
no to ja założę i wywalę bez skrupułów xD nie można tak wrażliwie do tego podchodzić :)
Blair, ja też lubię jak ktoś mówi do mnie Angie. : D Swoją drogą obejrzałam dziś 1 odc. 3 sezonu Skinsów i masakra po prostu hahaha, zaraz odpalam 2. ; D
I jak Wam minął dzionek? Ja dziś byłam u przjaciółki i gadalyśmy na skype z jakimś Rosjaninem, śmiesznie było bo prawie wgl go nie rozumiałyśmy no chyba że przekleństwa. ;DD
A zaraz czas będzie pójść i się ogarnąć w łazience, coby później wygodnie w piżamce oglądać sobie serialik. : P
Cześć dziewczynki.
Mi dzień minął dość nudnie. Teraz się głodna zrobiłam i zaraz powędruję do kuchni zrobić sobie coś jeść ;)
..powraca temat nr jedne.. jedzenie.. :D a też coś sobie zrobię, mój brat kupił dzisiaj Nutelle <3333
a ja weszłam dzisiaj na gadu gadu i fejsbuka pierwszy raz od niepamiętnych czasów i nadrabiam jakieś zaległości i znajomości ;p
O, brat kupił ci nutellę. mój zjadł nutellę ... :P
Jezu, nareszcie znalazłam czaas, zeby tu wejść :)
Wchodzę a tutaj jak zwykle gadanie o jedzeniu... :D No więc ja jestem po naleśnikach;)
W ogóle to wpadłam na pomysł: skoro temat jedzenia przewija tu się średnio 18 razy na dzień to możemy utworzyć jakąś funkcję właśnie z tym związaną;]
Haha. To kto tą funkcję dostanie?
A propos jedzenia, zna któraś z was jakiś fajny przepis na muffinki, bo planuję zrobić :D
No na pewno nie ja... Wśród wielu moich znajomych wciąż panuje przekonanie, że przypalam nawet wodę;] Co prawda w te wakacje znacznie udoskonaliłam swoje zdolności kulinarne, ale naleśniki i gofry wciąż pozostają szczytem moich możliwości:D
E tam, to ja dzisiaj zrobiłam kotlety ! <szpan> xD
A co do przepisu na muffinki. Zawsze robię te z Dr Oetkera, a tam wszystko już gotowe w sumie ;p
Kasiu, specjalnie dla Ciebie przejrzałam cały pierwszy off top, więcej niż 1 post napisały Lena_, Aniula_Anka, Carmelove, Dzastulaa_, 1 lub 2 posty napisały też Mitenka i Carmunia, zaraz przejrzę pozostałe tematy, bo mnie sumienie gryzie, że jestem za surowa :)
Karolina, dobrze że nie wodę po parówkach :D
Ok zrób to proszę , bo ja się za bardzo tym stresuję , ze źle coś napisze a ty w końcu po humanie :)
Ja uwielbiam gotować :)
dzisiaj to nie bardzo wiem czy zdążę bo zbieram się do spania, ale jak wytrzymacie do wtorku po południu to zrobię.. chyba że ktoś jest inny chętny?
off top 2 - DreamsAreMyLife, troszkę Carmunia i Dzastulaa_ się udzielały, off top 3 Sazemka i Dzastulaa_ również :)
ale śledztwo prowadzę..
dap88 napisała tylko, ze chce dołączyć :)
poza tym dobranoc Nicola :D
i przepraszam, że tak sama sobie odpowiadam, ale nie działa mi edytuj ;p