Liga Obrony Chucka to stowarzyszenie oparte na silnych fundamentach, jakie stanowią pozbawiona wszelkiej logiki miłość do Chucka Bassa, niezachwiana wiara w nadejście lepszych czasów dla Chair oraz nieodparta chęć dzielenia się swoimi wrażeniami (dotyczącymi oczywiście wyżej wymienionego Chucka Bassa, jak i całego serialu Gossip Girl) z innymi siostrami-członkiniami niniejszego stowarzyszenia.
Hasło przewodnie, odzew, znak rozpoznawczy stowarzyszenia: I’m Chuck Bass
Wstępując w szeregi LOCu bierzesz na swoje barki pewną odpowiedzialność, decydujesz się na przestrzeganie określonych zasad, których złamanie grozi natychmiastowym wydaleniem z naszej organizacji, a także wiecznym potępieniem przez jej członkinie:
Zasady:
1. Bronić Chucka do ostatniej kropli whisky.
2. Na każdy zarzut odpowiadać "I'm Chuck Bass" (dopuszczalne są również inne wypowiedzi, ale z doświadczenia wiadomo, że tylko to hasło skutecznie kończy dyskusję, tym samym uwalniając nas od obowiązku czytania kolejnych, wciąż tych samych zarzutów).
3. Codziennie dodawać coś, co jest związane z Chuckiem [animacja, zdjęcie, filmik itp.]
4. Odpowiadać ‘Amen’ na wypowiedzi, z którymi się zgadzamy.
5. Codziennie klikać w brzuszek Pajacyka [http://pajacyk.pl/] – zasada ta wiąże się z charytatywnym charakterem naszego stowarzyszenia.
6. Wypowiadać się kulturalnie, także do osób, które tej zasady nie przestrzegają.
7. Możliwie aktywnie uczestniczyć w dyskusji na forum.
Członkowie:
1. Kilmenyy - Angela
2. Aniula_anka - Ania
3. Fusiatko44 - Kasia
4. Alkamb - Ala
5. Karolina1 - Karolina
6. LeNa_ - Ania
7. MotherChucker - Nicola
8. Magoria - Ula
9. Carmelove - Kasia
10. Mitenka
11. Blair__waldorf - Kasia
12. Carmunia
13. Dzastulaa_ - Justyna
14. coconutP - Patrycja
15. Lise – Ola
16. DreamsAreMyLife
17. Mojapleckobieta – Agata
18. Yellow_Kar - Karolina
19. Sazemka
20. Karolina_4400 – Karolina
21. dap88 - Daria
Zarządzenia, ogłoszenia, obwieszczenia :
1. Cały czas poszukujemy nowych chętnych do rozmowy. Jeżeli jesteś fanką (lub fanem Chucka) nie bój się - pisz!
2. Jest to temat off-topowy, w którym możemy rozmawiać na wszelkie dowolne tematy ale pamiętając o Chucku!
3. Uprasza się, aby nowe członkinie LOCu przy wstąpieniu do stowarzyszenia, przedstawiły się.
4. Wszelkie propozycje, sugestie, pomysły dotyczące działalności LOCu są mile widziane i z pewnością zostaną rozpatrzone.
Ogłoszenie wielkiej wagi:
My, tutaj zgromadzone członkinie Ligi Obrony Chucka z całą stanowczością odżegnujemy się od tzw. Chuckistanu, którego działalność całkowicie potępiamy.
Na koniec pragniemy zaznaczyć, że jesteśmy zawsze chętne do dyskusji. Możesz brać udział w rozmowie, nie będąc fanką Chucka, a nawet będąc jego antyfanką. O ile uszanujesz nasze stanowisko – my uszanujemy twoje.
Zapraszamy do dyskusji!
Może być już późno , bo możemy skończyć to jutro już ...
Zobaczę może ja zrobię :)
Kurka ale bym zjadła taką muffinę z Coffee Heaven ... mmmm
okej, okaże się :) to ja zmykam również, kaszel mnie zabije :P buziaki, jutro mnie nie będzie :*
BAS wyraża zgodę na jej funkcje łącznika z LODem :)
Dobranoc
I wszyscy się zmyli..
Ja jestem, ja jestem!
A miałam taki ambitny plan żeby dziś już skończyć ten temat... Sądzisz, że damy radę same?:]
Oj nie wiem , nie wiem , ale poza tym nie mamy przygotowaniej nowej części :(
Co słychać Karolina ?
Ostatnio zaczełam oglądać serial Dwóch i pół i bardzo fajny jest :)
Ja czasami tylko zerknę jak leci na tvnie rano, całkiem ok, ale nie zainteresował mnie aż tak, żeby zacząć oglądać 'na poważnie';)
A u mnie nic ciekawego... Czeka mnie jutro wizyta u dentysty;/ A u ciebie?
Matko , ja nienawidzę dentystów , grry!!! Na szczęscie mam juz wyleczone wszystkie zęby na jakiś czas już , uff.
A moja siostra ma wolne i przyjechała do domu wiec ostatni tydzień wakacji zapowiada się trochę ciekawiej . Jutro będę grać w tenisa :) A w inne dni moze zakupy albo co .
Zazdroszczę... Ja nigdy nie miałam okazji pograć w takiego 'prawdziwego' tenisa, a bardzo bym chciała;)
W moim przypadku przygoda z dentystą potrwa jeszcze co najmniej kilka tygodni;/
Ja w sumie też ,ale zaczynam naukę z tatą , bo kiedyś grał sobie rekreacyjnie jak był młody :) Juz kiedys zaczynaliśmy ale tata się wkurzył ze ze mną nie gra bo nie będzie latał za piłkami :) Jutro reaktywacja mojej nauki . Po za tym mam w planie jutro odwiedzic bibliotekę bo nie mam co czytać ... i wyslac moja kartkę do Holandii :) . Pewnie ty w ciągu tych najbliższych tygodni dostaniesz pewnie swoją pierwszą :)
Bardzo na to liczę;) Jutro planuję zakupić kilka i wysłać w najbliższym czasie;P
Ja chyba wypożyczę jutro 'Piknik pod wiszącą skałą'. Obejrzałam dziś film i jestem zachwycona;)
Ja jestem teraz na etapie dobrych romansów , oczywiście nie harlekinów :) Nie mam całkowicie co czytać ostatnio , znów przerwa w książkach . Miałam ostatnio zapędy feministyczne i chcialam sobie czytać o wpływowych kobietach , ale mój zapał zgasł .
Oglądałaś filmy z Aundrey H.? Ja oglądałam Sniadanie.. i powiem Ci ze az tak bardzo nie bylam zachwycona tym filmem jak myslałam ze będę . Ta bohaterka była tak dziwna .
Oglądałam, oglądałam;] Zresztą chyba już wypowiadałam się na temat fenomenu Audrey na tym forum nie raz;D Jak dla mnie 'Śniadanie u Tiffany'ego' to taka sobie historia - ni zła, ni szczególnie dobra, ot taki sympatyczny melodramacik. Audrey jest śliczna i miło się ją ogląda, ale aktorsko jest raczej przeciętna. A jej postać mnie strasznie irytuje. Jeżeli już Hepburn, to zdecydowanie wolę 'Rzymskie wakacje'. Jedyna scena ze 'Śniadania...', którą bardzo lubię to 'Moon river';]
Dlatego własnie ze uważam ją za kiepska aktorkę ja średnio rozumiem jej fenomen . Chyba główie uroda jej pomogła w odniesieniu sukcesu .
Nie wiem, ciężko mi to ocenić, bo obejrzałam raptem 2 czy 3 filmy z jej udziałem, więc ciężko mi uważać się za specjalistkę. Ale zdecydowanie fanką jej nie jestem;]
A jakie filmy oglądałaś ostatnio? Poza tym 'Śniadaniem...'?
Hymm... Byłam na Debiutantach , nie wszystkim sie spodoba ten film , jest taki artystyczny ... A i Melanie trochę denerwuje , nie wiem czemu ale mnie przynajmniej denerwowała , ale ogólnie nie był zly .
Przyznam Ci sie ze malo filmów ostatnio oglądałam , kolejny zastój . To takie chwilowe , bo ogólnie dużo ich oglądam . Moja mama zawsze sie denerwuje ze oglądam co popadnie .. oczywiście :)
Oglądalam też bardzo fajny film o nazwie Gdzie serce twoje , bardzo przyjemny , momentami zabawny . Taki lekki jak ktoś chce odmiany od poważnych tematów.
Tak na dniach nic nie ogladałam wiec wiecej tytułów nie pychodzi mi do głowy . Koniecznie chciałabym obejrzeć nowy film Allena , bo wyglada na dobry . Słyszałam też dobre oceny o filmie Last Night
Ja strasznie chcę zobaczyć 'Debiutantów', czekam aż pojawi się w internecie;D Mówiąc o Allenie masz na myśli 'Midnight in Paris'? Ja też chcę zobaczyć;) Pierwsze słyszę o 'Last night', zaraz sobie wyszukam.
Ok, już zobaczyłam. Szczerze mówiąc średnio mnie zainteresował opis. No i nie jestem fanką Keiry Knightley więc raczej sobie odpuszczę;P
Jej , ja też , dlatego jeszcze do tej pory go nie obejrzałam :)
Koniecznie obejrzyj Debiutantów , myślę że ci się spodoba :) Jak będziesz oglądać to zauważ ze w domu głównego bohatera są polskie plakaty :)
Pisze na nich z tego co pamiętam - 7 Kobiet, Majówka , Narkotyk
Przepraszam Karolina ale muszę lecieć , bo siostra chce coś obejrzeć , pogadałabym jeszcze , ale niestety muszę lecieć ...
Dobranoc :)
W Skins sa fajne polskie akcenty, w klasie wisi flaga Polski, Sid pisze wypracowanie o Lechu Wałęsie :)
Ale BAS nie nalezy do LOCu chyba? myslalam raczej o kims od nas, ale okej :P Mozna dopisac 'goscinnie w roli lacznika'xD A tak poza tym to witam was nieco po 5 rano :) wstalam pol godziny temu i okazalo sie, ze jestem juz tak chora ze stracilam glos, ani slowka nie moge szepnac.. musze sie zwolnic przez to z pracy i nie pojde na prawko, wiec niewesolo. ide teraz spac, ale pewnie bd dzis zagladac jak dam rade.
Jej Kasia , ja o tej porze to .... hymm chyba mi się jeszcze coś śniło >P
Ja wczoraj już przedstawialam moje dzisiejsze plany , więc wrócę do was prawdopodobnie dopiero wieczorem .
Założyłam 5, nie piszmy tam dopóki nie skończymy tego, jak coś źle napisałam albo są jakieś uwagi to z góry przepraszam no i mówcie, najwyżej założy się od nowa ;p
Dzień Dobry, a niedługo to już Dobry Wieczór. Dość późno dziś weszłam na komputer. Ale rano miałam "wycieczkę rowerową", potem robiłam obiad (tak! znów jedzenie). Uprzedzam pytanie... Zapiekanka makaronowa z szynką z Pomysłu na... ;D A potem mnie rozbolał brzuch (znów!) i jeszcze głowa i tak sobie zdycham, bo nie pomagają mi żadne tabletki. Momentami mam wrażenie, że zaraz zemdleję, no ale nic.
O, ja też już jestem w domu. Spotkanie z koleżanką bardzo udane ;p
Zazdroszczę Ula zapiekanki, ja dzisiaj nie miałam na nic więcej czasu niż pizza mrożona xD
Jest tu ktoś teraz?:)
Ja jestem, ale zaraz chyba wracam do lozka ;p co do tematu jedzeniowego miałam dzisiaj pyszny makaron penne :D i jeszcze zjadłam 2 naleśniki :) widzialyscie ten temat co zalozylam, wszystko ok?
Hej wam , zaraz oblukam nowe into :) ale na pewno jest super :)
Właśnie wróciłam z tenisa i poza tym ze ręka i nogi mi odpoadaja było superowo , polecam ten sport . Ja nie gram dlugo bo to dopiero mój jeden z pierwszych razów i tata cały czas sie wkurza ze za mocno , nie tam itd....
Co robiłyście dzisiaj ? Widzę ze chyba tylko jakieś spotkania...
hej;)
Zaraz przejrzę nowy temat. Jest ktoś teraz? Można by w końcu dokończyć tę część...
Ja jestem i mam nadzieję ze nie zostanę szybko wyrzucona przez siostrę :)
Ja już zobaczyłam i bardzo mi sie podoba :)
Mnie także bardzo się podoba:)
Ale w kolejnej części proponuję wypisać członkinie sekcji postcrossingu;]
No to kończymy!
Okej, to o czym piszemy? Ja kreatywna nie jestem ;p Ale głodna, oj tak. Do tego jajecznica z cebulą z kuchni tak fajnie pachnie. Może tata dla mnie też zrobi?xD
Oj wierzę w to ze taki moze być , bo większośc moich wakacji taka była . Tylko komputer , tv , lodówka lub szafka ze słodyczami i tyle interesujących rzeczy . ..
Hehe... u mnie ostatnio to samo :)
Co do jedzenia... Wczoraj wieczorem razem z mamą zrobiłam pyszne ciasto ze śliwkami :P
A ja dziś znowu umęczyłam jakieś naleśniki. Koniecznie muszę się w przyszłości otaczać ludźmi, którzy dobrze gotują bo inaczej zginę z głodu.
Moj tez niespecjalnie ciekawy.. ;D
Od 7 rano jestem na nogach, jechalam z mama autobusem do Rybnika na zkaupy, wrocilysmy po 11, a pozniej dwa razy zakupy jesli chdozi o jedzenie u nas w żorach i sporo godzin przy kompie ogólnie ahaha. ;D
Zaraz idę się ogarnąć w łazience i zaczynam serialowy seans, także jakbym sie dzis już nie pojawiła to DOBRANOC :*
A ja dzisiaj spoktałam się z koleżanką, którą do tej pory znałam tylko z internetu. Nareszcie się z hnią spotkałam, okazało się, że jest świetna ;p to właśnei znią jadę w piątek na memoriał do spodka ;d
Dobranoc. U mnie też fajerwerków brak... Byłam u tej nieszczęsnej dentystki, potem u fryzjerki, nie kupiłam kartek na postcrossing bo były paskudne a nie miałam czasu szukać ładniejszych, spotkałam koleżanki przypadkiem i zaprosiły mnie na imprezę z okazji 'pożegnania wakacji', co tylko jeszcze bardziej mnie zasmuciło...
Jakieś zmiany w fryzurze Karolina ?
Mnie zakończenie wakacji najbardziej smuci bo zaczynam nową szkołę ....
Powtarzam: powinnaś się cieszyć;D
Nic takiego, podcięłam tylko końcówki jak zwykle.
Ja jestem z telefonu, ale rowniez obecna :) fajnie, ze cz.5 sie podoba ;P Tak kasze, ze jeszcze wam jakiegos virusa komputerowego sprzedam :P A, pytalas kiedys Kasiu czy jakies slawy widze, ostatnio byl koncert Bednarka i zatrzymal sie u nas w hotelu, obslugiwalam go z kolezanka, nie przepadam za nim wiec bez szalu :P pracownicy nam mowili, ze kaprysna gwiazdka z niego.