Liga Obrony Chucka to stowarzyszenie oparte na silnych fundamentach, jakie stanowią: pozbawiona wszelkiej logiki miłość do Chucka Bassa, niezachwiana wiara w nadejście lepszych czasów dla Chair oraz nieodparta chęć dzielenia się swoimi wrażeniami (dotyczącymi oczywiście wyżej wymienionego Chucka Bassa, jak i całego serialu Gossip Girl) z innymi siostrami-członkiniami niniejszego stowarzyszenia.
Hasło przewodnie, odzew, znak rozpoznawczy stowarzyszenia: I’m Chuck Bass
Wstępując w szeregi LOCu bierzesz na swoje barki pewną odpowiedzialność, decydujesz się na przestrzeganie określonych zasad, których złamanie grozi natychmiastowym wydaleniem z naszej organizacji, a także wiecznym potępieniem przez jej członkinie:
Zasady:
1. Bronić Chucka do ostatniej kropli whisky.
2. Na każdy zarzut odpowiadać "I'm Chuck Bass" (dopuszczalne są również inne wypowiedzi, ale z doświadczenia wiadomo, że tylko to hasło skutecznie kończy dyskusję, tym samym uwalniając nas od obowiązku czytania kolejnych, wciąż tych samych zarzutów).
3. Codziennie dodawać coś, co jest związane z Chuckiem [animacja, zdjęcie, filmik itp.]
4. Odpowiadać ‘Amen’ na wypowiedzi, z którymi się zgadzamy.
5. Codziennie klikać w brzuszek Pajacyka [ www.pajacyk.pl ] – zasada ta wiąże się z charytatywnym charakterem naszego stowarzyszenia.
6. Wypowiadać się kulturalnie, także do osób, które tej zasady nie przestrzegają.
7. Możliwie aktywnie uczestniczyć w dyskusji na forum.
Członkowie:
1. Kilmenyy - Angela
2. Fusiatko44 – Kasia [19 listopada]
3. Alkamb – Ala [7 lipca]
4. Karolina1 – Karolina [22 października]
5. MotherChucker – Nikola [4 grudnia]
6. Magoria – Ula [26 sierpnia]
7. Blair__waldorf – Kasia [28 kwietnia]
8. Dzastulaa_ - Justyna
9. coconutP – Patrycja [2 maja]
10. Lise – Ola
11. Mojapleckobieta – Agata
12. Yellow_Kar - Karolina
13. Sazemka
14. Sanjay – Gosia
15. andziara_karolinka - Ania [21 stycznia]
W nawiasach znajdują się daty urodzin członkiń Ligi, by nie zapomnieć złożyć życzeń w tak ważnym dla każdego dniu.
* Będąc aktywną użytkowniczką naszego stowarzyszenia możesz ubiegać się o jakąś niezwykle ważną funkcję! Do tej pory nadano niżej wymienione tytuły:
1. Klimenyy – Angela – Matka Założycielka Naszej Organizacji
2. Fusiatko44 – Kasia – Zastępczyni Matki Założycielki oraz Obrońca w Sądzie Najwyższym LOCu
3. MotherChucker - Nicola - Zastępczyni Matki Założycielki
4. Alkamb – Ala – Główna Odpowiedzialna za Dostarczanie Materiałów Związanych z Charlesem ‘ Chuckiem’ Bassem
5. Magoria – Ula - Dyrektor Sekcji Postcrossingu (SP) oraz Głowna Konsultantka do Spraw Rekreacji
* Na naszym forum istnieją również Organy Ścigania wszelkich forumowych trolli oraz uczestniczek nieprzestrzegających regulaminu LOCu w osobach:
1. Blair__waldorf – Kasia – Sąd Najwyższy LOCu oraz Strażniczka porządku
2. Karolina1 – Karolina - Oskarżycielka stowarzyszenia LOCu oraz Główna Strażniczka
Najwyższym wymiarem kary jest wydalenie z szeregów naszego stowarzyszenia, nieco łagodniejszą karą jest tzw. żółta kartka. Polega ona na wymierzonym przez sąd okresie czasu, w którym na awatarze osądzonej musi znajdować się wizerunek Taylor Pandy Momsen.
Np. ten: http://forum.szafa.pl/addon.php?11,module=embed_images_ftp,url=http%3A%2F%2Fimg. likeness.ru%2Fuploads%2Fusers%2F3222%2FTaylor_Momsen_panda.jpg
LINK : http://img29.imageshack.us/img29/2678/35962269.jpg
* Na naszym forum występuje również gościnnie BeautyAndStupid (BAS) w roli łącznika z LOD (Ligą Obrony Damona) z forum The Vampire Diaries
* Na forum działa Sekcja Postcrossingu której w skład wchodzą:
1. Magoria
2. fusiatko44
3. alkamb
4. Mojapleckobieta
5. Karolina1
Jeśli też interesuje Cię wymiana kartek z ludzi z całego świata, a nie wiesz o co dokładnie chodzi – pytaj!
Zarządzenia, ogłoszenia, obwieszczenia :
1. Cały czas poszukujemy nowych chętnych do rozmowy. Jeżeli jesteś fanką (lub fanem Chucka) nie bój się - pisz!
2. Jest to temat off-topowy, w którym możemy rozmawiać na wszelkie dowolne tematy, ale pamiętając o Chucku!
3. Uprasza się, aby nowe członkinie LOCu przy wstąpieniu do stowarzyszenia, przedstawiły się.
4. Wszelkie propozycje, sugestie, pomysły dotyczące działalności LOCu są mile widziane i z pewnością zostaną rozpatrzone.
5. Uprasza się by obecni już członkowie czym prędzej uzupełnili brakujące dane - Imię data Urodzin - Z góry dziękujemy.
6. Jeśli z jakiegoś powodu zostałeś wydalony z naszej Ligi wiedz, że przyjmiemy Cię z otwartymi ramionami ponownie - ale musisz się postarać by to się nie powtórzyło ;)
Ogłoszenie wielkiej wagi:
My, tutaj zgromadzone członkinie Ligi Obrony Chucka z całą stanowczością odżegnujemy się od tzw. Chuckistanu, którego działalność całkowicie potępiamy.
Na koniec pragniemy zaznaczyć, że jesteśmy zawsze chętne do dyskusji. Możesz brać udział w rozmowie, nie będąc fanką Chucka, a nawet będąc jego antyfanką. O ile uszanujesz nasze stanowisko – my uszanujemy twoje.
Zapraszamy do dyskusji!
O ja pytam kiedy promo xD ale to bardziej zeby podważyć nieomylną some... wredota
W zasadzie to ja tam nie wchodzę... Chyba, że tu nikogo nie ma i naprawdę, naprawdę się nudzę ;p
A ja wchodzę i staram się czytać wszystko na bieżąco i czasami owszem - jest ciekawa dyskusja więc się odzywam, ale w większości to jest tylko strata czasu.
Oj, nie o tobie pisałam tylko o tych, którzy się logują tylko po to, żeby czytać, a przecież mnóstwo jest takich ludzi, bo wiele jest użytkowników bez nawet jednego posta na koncie...
Ja po prostu wzbraniam LOC ,z resztą nie musialam wybierać :)
A nie wiem poza tym slyszałam ze mają być po 3 osoby , a wiem ze Nikola chce :)
Nie no to dopiero wzywanie , przebić Olę xD
kotki, nawet jak będą po 3 osoby to z LOCu stworzymy 2 drużyny czy coś, ale wtedy nie będzie można tutaj debatować :D
Dokładnie, musimy stworzyć jakiś wspólny front, możemy zrobić 2 grupy i stworzyć z nich tajną koalicję;D
Na razie nikt nie mówił o liczbach, pewnie to będzie zależało od liczby osób, która się zgłosi. Ja tylko powiedziałam, że na pewno MINIMUM 3, bo co to za grupa: 2 osoby? Ale równie dobrze mogą być grupy 4 lub 5 osobowe;)
Mojha drużyna musi nastawić się na to, że ze mną jest ciężkie życie. Ja nienawidzę przegrywać ! ;pp
http://29.media.tumblr.com/tumblr_lj3gliaBv01qc3bx2o1_500.gif
Kocham mimikę Leighotn, idealnie pasuje do Blair :)
nie chce mi się odpowiadac na tamtej stronie, ale to co sie dzieje w temacie promo to ludzkie pojecie przechodzi Oo na poczatku wchodzilam na wszystko bo mnie wkurzalo ze to mi tam na czerwono pokazują, ale teraz mam to juz w dupie i wchodze tlyko tam gdzie spodziewam sie czegos konkretnego..
A ja trwam nadal w sprawdzaniu wszystkiego:) Skoro jesteśmy przy kolorach - długo też nie mogłam się przyzwyczaić do tej zieleni POMOCNICZEK;) W ogóle to jak to wprowadzili, to skojarzyło mi się to z jakimś podziałem społecznym na szlachtę (z dumnym tytułem POMOCNIKA) oraz plebs, czyli całą resztę;P
A ja przyjęłam to ze spokojem - plebejusz pozostanie plebejuszem, nie ma na to rady...
Czyżbyś się zgłosiła na ochotniczkę do tytułu Pomocnika?;> Przyznaj się...
Słowo plebs mnie bardzo bawi, będę wulgarną dziewuchą (Karolina doceń to, nie tylko Ty xD) i napiszę czemu :D
U mnie w klasie był taki dziwny koleś, któremu się wydawało że żyje w czasach Bitwy pod Grunwalem czy coś.. xD czepiał się wszyskich i w ogóle no i nadużywał słowa plebs, paroby, itd. a nam się jakoś tak złożyło, że odpowiadaliśmy mu często na wszystko 'jeb sie plebsie' xDD
Nie zgłosiłam się, prosze mnie nie posądzać, to było tylko niewinne marzenie, swój honor mam.. ;( xD
Już ci uwierzę, że plebejusz taki jak ty, wie co to honor...
U nas swego czasu to słowo także robiło furorę, ale ze względu na samo jego brzmienie, nie zwariowanego kolegę:D
Oho, widzę że Lise odmówiła ci podanie tajnej informacji w postaci linka do strony z obrazkami... Wstydź się, że w ogóle poprosiłaś!
Wybacz, ale nie mogę ci tego obiecać.
Wiesz, jaką Lise ma pozycję... Przeciwstawić się komuś tak ważnemu, tak AKTYWNEMU? To byłoby samobójstwo!
Młodsza Kasia traci rachube tyle piszecie. Jak tak sobie czytam to sobie myslę ze was normalnie kocham xD
Nasz mały plebs
Bez przesady... Nazwałam się tak teraz tylko dlatego, że naszła mnie fala dystansu do siebie, ale takie rzeczy szybko mijają, więc proszę mnie już tak nie nazywać:D
Dobra, ja zapodałam jakże fascynujący temat i miałyśmy o czym pisać, niestety został on już wyeksploatowany, więc może ktoś inny teraz wykaże się inwencją?
ide, mama chce coś porobić na komputerze, o zgroza :D może wroce, ale w razie czego dobranoc ;*
Dobranoc Kasiu ;))
Ja już jestem. Kurde, znielubiłam żabkę teraz jeszcze bardziej jak soę okazało, że nie mają tampobów mini ;pp
Zazdroszczę ci, jeżeli możesz używać tamponów mini. Ja musiałabym je zmieniać chyba co 30 minut...
Teraz przeżywam swój pierwszy raz z tamponami super czy jak sie nazuwają ;p
Zmienmy temat, nieprzyjemnie się dla mnie jakoś zrobiło xd
Jeny , to tez niech będzie temat tabu ... tak samo nieprzyjemne jak To miejsce
Bez przesady... Wolę już okres od tego miejsca;D Ale z chęcią zmienię temat, tylko zaproponujcie jakiś;D
Tak tylko powiedziałam, żebyśmy o tym nie gadały, bo to głupie no ;pp
nie wiem o czymm możem,y gadać. Jedyne co wchodzi mi do głowy to to, że muszę wyprasować bluzkę i suszyć suszarkę spodnicę, haha xdd
No właśnie nie moge jej wyprasować, bo w sumie to taka bandażowa jest. no ale nic, wyschnie :)
Chciałabym mieć bandażową spódnicę, ale do tej pory nigdzie nie mogłam takiej spotkać...