Jak widać spoilery rozlały się po różnych tematach - moze warto wrzucać do jednego wszystko co się znajdzie?
Tu cos ciekawego ode mnie
Question: Please tell me the infamous video doesn’t sink Dan and Blair before they even get out of the harbor on Gossip Girl. That would be a lot of buildup with very little payoff. Say Dair isn’t DOA. –LeifAusiello: Dair is not DOA. In fact, they’ll be going strong long enough to encounter a brand new obstacle, one that is unrelated to (and potentially much more problematic than) the video. Guesses?! Hit the comments!
Question: What’s coming up for Serena on Gossip Girl? Hopefully something other than pining over D-Bag Humphrey! —@SB_Besties via TwitterAusiello: There’s something big brewing for S this spring, but it’s more professional than personal (though the latter will be impacted by the former, and vice versa).
Czyli ujawnienie video to bedzie pikus w porownaniu z innymi przeszkodami. Moze to dobrze..... są przeszkody, znaczy Dair to coś poważnego - pokrętna logika scenarzystów :P
Podoba mi się ta koncepcja zebrania wszystkiego razem:)
Jakieś pomysły co to mogą być za przeszkody? Oprócz Chucka, Sereny (która nie powiedziała jeszcze ostatniego słowa) i małżeństwa?
Dzisiaj scenarzyści piszą finałowy odcinek,aż się boje:P
Myślę ze to będzie ten cholerny Louis i posag Blair.,... wiemy ze scenarzysci mogą tu wiele wymyślić...... czego się obawiam - jeszcze ten skrypt z dobrym Chukiem wisi mi nad głową....
A jakby odrzucić te oczywiste przeszkody to moze chodzi o Blair i jej problemy z zaakceptowaniem ze Dan to Dan, biedny chłopak, bez dobrego pochodzenia ..... natomiast Dan by się musiał zmierzyć z przydomkiem "trophy husband" który sam zarzucał Rufusowi.
A temat zrobiłem bo czasem się wyskoczy gdzies ze spoilerem w pobocznym temacie a potem się ludzie ciągle pytają - skąd to wiesz..... tak jak z 5x18 i taksówka
Sneak Peek 5x17
http://www.youtube.com/watch?v=t7MjFGsBs28
To seksualne napięcie :P
Dan chce zabrać Blair na rodzinny brunch z goframi Rufusa w roli głównej?:P nie wierzeee że to się dzieje
Z twittera wynika,że kręcili sceny w szpitalu do odcinka 5x20.Jest zdjęcie Sereny rozmawiającej z lekarzem.
http://www.tvfanatic.com/forum/gossip-girl/general-discussion/dare-to-dair/page- 3850.html
To o to chodzi co jest na dole ?
The writers tweeted yesterday that Serena is in no way over her feelings for Dan, so that has to introduce some more drama into the mix.
Bardzo możliwe,chociaż gdzieś czytałam,że Dorota ma urodzić w 18 odcinku.Ale to też tylko spekulacje.
Co do Sereny, to wiedziałam,że się nie podda;P
Zastanawiam się jak to rozegrają.... Mam nadzieję ze nie zrobią z niej cierpiętnicy, by zacząć jej kibicować w powrocie do Dana. nieee...Tylko nie Darena , to juz Chair zniosę. Nie wiem dlaczego ale mam wrażenie, nie ważąc na przyczyny, złączą Chair i Darenę na koncu tego sezonu - nie było czasem takiego wpisu na twitterze ze "wszystkie wielkie miłości znajdą do siebie dorgę" ? Do tego mam w głowie przysięgę S i D 4x11 i Ch i B w 5x14 - nie wierzę ze zostawią to niedokończone.... Safran nigdy nie zostawia takich spraw urwanych. Mam nadzieję ze to będzie tylko "finałowa przeszkoda" dla Dair na przyszly sezon....
Masz racje, że te wątki nie zostały definitywnie zamknięte. Z Chair to jest jasna sprawa, Blair wciąż kocha Chucka,Dana też pokocha (podobno w finale ma dokonać wyboru między dwiema miłościami), a Chuck kocha Blair. Dareny natomiast nie widze po tym co się wydarzyło, to będzie dziwne i zupełnie dla mnie zrujnuje całą piękną historie Blair i Dana. Bo wydaje mi się,że to co Dan czuje do Blair to jest prawdziwa miłość, to nie zrodziło się w jednym czy dwóch odcinkach tylko było budowane przez 5 lat. Nie wyobrażam sobie żeby Dan mógł przestać kochać Blair i wrócić do Sereny. Ale prawdopodobnie tak będzie.Co mnie martwi dodatkowo to fakt,że nie odpowiedział jeszcze Serenie na jej wyznanie z wesela. Tak naprawde jeszcze o tym nie rozmawiali. Dan albo unikał tej rozmowy,albo Serena nie dawała mu szansy żeby cokolwiek powiedzieć.Więc to wciąż wisi w powietrzu między nimi i mam wrażenie,że celowo.
BTW, Dan i Blair nie liczą się jako wielka miłośc?;P
Myslę ze w oczach Blair Chuck to wielka miłość - ona da sobie wszstko wcisnąć i bedzie chciala w to wierzyć bo ...bo .. oni są "epiccy" :/
Własnie tez pamietam ze Dan jej nie odpowiedział .... :( a jak to będzie 3 word 8 letters w finale do Sereny a nie do Blair? (mam nadzieje ze on sam bedzie chicał się oszukać i z desperacji to zrobi) - moze to będzie reakcja na "always say yes " Chucka któremu się oświadczy Blair ? :/
Wielkie miłości bo są ze sobą niby od 1 sezonu, bo są sobie przeznaczeni, bo tak ma być i koniec - czasami tak myślą bohaterowie - zwłaszcza Serena i Chuck, no a poza tym fani Chair :P
Ps. Jakie to bedzie sztuczne teraz złączyć Darenę - kręcą juz 20 odcinek i Dan i Blair stają sie sobie coraz bliżsi(mam nadzieję) - wiec jakim cudem, jezeli B ma dokonac wyboru Dan pokocha Serenę. To by była tragedia :/
Niech tylko nie zrujnują DB w 5 sezonie to będę mogła udawać,że serial się na nim zakończył i 6 sezon nigdy nie powstał:P
Nie kupuje tych "wielkich miłości". Czemu licealna miłość ma być wielką miłością na zawsze? Czemu nie może pozostać pięknym wspomnieniem? Ludzie tak kurczowo trzymają się "pierwotnych" par z plotkary,że nie dają szansy innym możliwościom,które być może są lepsze dla bohaterów na tym etapie ich życia. Nie ma to jak w wieku 18-20 lat powiedzieć sobie "to jest miłośc mojego życia, już nikt inny mnie tak nie pokocha". Bzdura.
Ostatnio mam w wiare w scenarzystów:D zobaczymy co przyniesie przyszłośc;) mam nadzieje że w czasie przerwy pojawią się jakieś spoilery bo ciężko będzie wytrzymać tyle tygodni;/
Tak jak pisałem juz ileś razy, jak oni (DB)będą się kochali nadal na końcu sezonu ale bedą wcisnięci w inne związki to dla mnie to oznacza ENDGAME w 6 sezonie. Byle tylko tak było. A jak nie - to niech zrobią teraz finał DB jak uciekają gdzieś sobie w dal zostawiając Serenę i Chuck za sobą - potraktuje to jako mój ENDGAME i będę mógł zakończyć przygodę z plotkarą :D raz na zawsze, wtedy juz nie będę musiał oglądać jak w 6 sezonie ich rozwalają a B jak głupia biega za Chuckiem a Dan nagle sobie zdaje sprawę ze kocha pustą Serenę, z którą nic go nie łączy.
Powroty i rozstania między Blair i jej mężczyznami dobiegną końca!
Safran: "Przestanie biegać w tę i z powrotem jeszcze przed finałem".
niedobrze:/
http://gossipgirl.alloyentertainment.com/cecily-recap-cross-rhodes/
Ona jest ogólnie dziwna. Raz pisze ze uwilebia Dair a raz ze Chair:/ Tez tak myśle ze moze tylko jako widz komentuje co widzi na ekranie, z drugiej to ona stworzyła ksiązke i moze jakoś kontaktuje się ze scenarzystami.
Sama jestem zwolenniczką Dair, ale tak sobie pomyślałam co by było gdyby Blair nie wybrała ani Dana ani Chucka. Tak na przekór wszystkim stwierdziła, że pogubiła się w swoich uczuciach i chce być sama przez pewien czas. Gdyby zrobiła tak jak Serena w 3 sezonie i wybrała siebie. To by był dopiero zwrot akcji!
Niby zwrot akcji a tak naprawdę to i tak takie zamrożenie tego wątku na 6 sezon by dalej lała się "drama" strumieniami. I w grunie rzeczy Serenie tylko to zaszkodziło bo żadnego chłopa nie ma.
To prawda. Dzięki wprowadzeniu wątku miłosnego Dair, serial nabrał świeżości. Ciekawie się go teraz ogląda. Pamiętam, że przestałam oglądać 4 sezon w połowie emisji bo byłam po prostu znudzona. Jednak po kilku miesiącach wróciłam do niego i teraz pilnie oglądam każdy odcinek. To zasługa Dair,! Mam nadzieję, że doczekam się ich jako pary :)
Chyba widziałem ten wpis. Trochę to dziwne z fabularnego punktu widzenia ze ogarną to wczesniej niz przed finałem. Bo co zostaje wtedy na finał ciekawego?
Historia Ivy/ Charlie? Zawsze to romanse były punktem zwrotnym finału.
Ja myślę ze to zrobią już albo w koncówce 17 (wnioskując po sneak peek'u) albo w 18 :P
No nie powiem fajnie by było :) Nie chce żeby dziwnie to zabrzmiało ale jestem bardzo ciekawa jak i czy w ogóle to pokarzą. Wiadomo, że w przypadku Chair sex był pełny ognia, przebieranek itd. Cały związek właściwie zaczął się od sceny w limuzynie, ale w przypadku Dair jest coś więcej. Są starsi, bardziej doświadczeni ale przede wszystkim ich relacje są na innym poziomie niż w przypadku Chair. Oni dojrzewali do tej miłości długo i powoli. Mam nadzieję, że scenarzyści nas nie zawiodą.
Z tego co obserwuję na Twitterze to jest to właściwie główny temat zwolenników Dair.
Moze zrobią to na krześle :P (Chair) albo w limuzynie :P by wkurzyć jeszcze ich fanów :P Juz i tak byli bezczelni scenarzysci ze dali im się pocałować w sypialni Chucka :D
co do tych oświadczyn to są jakieś spoilery, czy to tylko takie domysły?
W sumie fajnie by to wyglądało :D
powróci motto Chucka z 5x01 w nieoczekiwany dla niego sposób w finałowych odcinkach. Tyle. Fani myslą ze to oswiadczyny.
Tak wiem, ty nigdy nic nie widzisz :P Ja i praktycznie wszyscy umieszczający komentarze to widzieli .... :P
Tak samo jak były zdjęcia z 5x14 z Danem i Blair i ja piszę ze wygląda to romantycznie ( i w tej scenie się pocałowali) a jakiś zwolennik Chair pisał ze B wygląda na przestraszoną i zawiedzioną Danem LOL
wiem, wiem, ale co mogę poradzić? Chair podbiło moje serce kilka lat temu i niezmiennie w nim pozostaje, dlatego mimo wszytko, staram się nie pamiętać o momentach gdzieś końcówka 4 sezonu początek 5 i wciąż wierzę w ich miłość. Dlatego wiem też, że nigdy chyba się z Tobą nie zgodzę co do opinii na temat tego co jest, albo i nie, pomiędzy Danem i Blair, wybacz :)
Nie ma sprawy, w sumie to lubię się trochę posprzeczać:P Tak jak Dan i Blair :D
Haha uśmiecham się do monitora bo chciałam napisać coś właśnie pod tym kątem co Ty o Danie i Blair tyle tylko, że włączając w to Chucka i Blair haha. Tak można by w nieskończoność dlatego pozwólmy scenarzystom zadecydować za nas :)
Btw. nigdy bym nie powiedziała, że facet może być tak wiernym fanem serialu, którego, bądźmy szczerzy, większą część widowni stanowią kobiety. Gdyby tylko ci nasi tak chętnie oglądali nasze ulubione seriale hehe...
Ale dość tej prywaty :P Z góry przepraszam za odejście od tematu wątku.
Coś tam w ostatnich sekundach może być :PP I właśnie chciałam o tym napisać, a wy zaczęliście już dawno temu - Blair skończy ze swoim mężczyzną. To mi pachnie Chair :) A i mam parę pytań:
@noname - "Dzisiaj scenarzyści piszą finałowy odcinek,aż się boje:P" - Co to znaczy? @robb Czy po tym odcinku jest zaplanowana przerwa w odcinkach GG? I gdzie było o tym motto Chucka?
Przepraszam, że taka niedoinformowana jestem ,ale nie mam niestety aktualnie czasu na zagraniczne fora ( muszę to nadrobić). :) Aha, i są już zdjęcia z 5x18?
Przerwa ma być chyba do początku kwietnia... chyba - z tego co czytałem kilka dni temu, ale nie dam sobie uciąc głowy.
Piszą finałowy odcinek tzn ze scenarzysci nie mają napisanego całego scenariusza od początku sezonu, co najwyżej wiedzą w jakim kierunku chcą by poszła akcja. Długo się wstrzymywali z napisaniem finału bo nie wiedzieli czy to ostatni sezon. Teraz wiedzą ze bedzie jeszcze ostatatni - 6.
Motto Chucka wypłynęlo na twitterze scenarzystów - ktos im zadal pytanie a oni powiedzieli ze bedzie pararela.
Nie ma zjęć jeszcze oficjalnych do 5x18 - tylko obietnica gapiów ze się całowali DB w taksówce.
Też tak czuję w kościach ze wybierze Chucka bo ta abstynencja scen B z Ch jest dziwna, z drugiej strony wątek Dair robi się coraz poważniejszy, pojawiają się nawet przeszkody jak w związku Chair, to dziwne jak zakończą to np. w odcinku 5x22. Poza tym 40 % fanów w ciągu 1,5 roku już przeskoczyło na Dair (przynajmniej w USA) więc jak tak definitywnie zakonczą ten wątek to myślę ze mogą się scenarzysci spodziewać ataku na twitterze z drugiej strony barykady :)
dwa nowe proma z 17 odc
http://www.spoilertv.com/2012/02/gossip-girl-episode-517-princess-dowry_25.html? utm_source=dlvr.it&utm_medium=tumblr
i drugie bez głosu, ale wiadomo co Blair powiedziała: “I told Chuck that he doesn’t have my heart anymore. Someone else does.”
http://iwillgodownwiththeseships.tumblr.com/post/18220762172/tinyxo-okay-first-o ff-sorry-about-my-moms
tu jest to drugie promo całe i z głosem
http://dairandharmony.tumblr.com/post/18226387165/full-canadian-promo
Tak się niesmiało domyślalem ze B przez idiotyzm Chucka zbankrytuje, no ale i tak szok :)
tu jeszcze w wersji youtube jak ktoś preferuje
http://www.youtube.com/watch?v=PI6EntwPOwc
Mój scenariusz - Chuck przy ludziach próbuje upokrzyć Dana, przy okazji oskarżając Blair o romans. Wychodzi sprawa z nagraniem - nie wiadomo jak rozegrane ale konsekwencje nie są jakies straszne dla Dana. Blair znowu jest wściekła na Chucka i ten cios z jego strony powoduje iż nie ma juz oporów (przysięga złozona w 5x14)by rozpocząć związek z Danem. Pod koniec odcinka przychodzi do jego loftu i mówi mu te słowa “I told Chuck that he doesn’t have my heart anymore. Someone else does.”
Ps. Kanadyjskie proma są zawsze znacznie lepsze :P
Czyli teraz wyciek sceanriusza z 5x19 ma sens..... Chuck zapłaci posag Blair - choc nie nazwałbym tego teraz tak bezinteresownym .... raczej będzie chciał odkupic swoją winę.... ale pwnie to bedzie powód dla którego B do niego wróci.