Jak widać spoilery rozlały się po różnych tematach - moze warto wrzucać do jednego wszystko co się znajdzie?
Tu cos ciekawego ode mnie
Question: Please tell me the infamous video doesn’t sink Dan and Blair before they even get out of the harbor on Gossip Girl. That would be a lot of buildup with very little payoff. Say Dair isn’t DOA. –LeifAusiello: Dair is not DOA. In fact, they’ll be going strong long enough to encounter a brand new obstacle, one that is unrelated to (and potentially much more problematic than) the video. Guesses?! Hit the comments!
Question: What’s coming up for Serena on Gossip Girl? Hopefully something other than pining over D-Bag Humphrey! —@SB_Besties via TwitterAusiello: There’s something big brewing for S this spring, but it’s more professional than personal (though the latter will be impacted by the former, and vice versa).
Czyli ujawnienie video to bedzie pikus w porownaniu z innymi przeszkodami. Moze to dobrze..... są przeszkody, znaczy Dair to coś poważnego - pokrętna logika scenarzystów :P
to chyba wolałabym, gdyby nie układali mu tego czegoś, co układają, i po prostu zostawili mu jego długie włosy takie jakie są http://i51.tinypic.com/rsugl2.jpg
Po tym zdjęciu widać ze powinni zrezygnować z przedziałka po boku przy tej długości włosów i nie robić mu z jednej strony takiego "loczka". I powinni przestać też przyklepywać mu jego naturalne loki bo to wygląda za przeproszeniem jakby mu ptak na głowe nasr....ał
Najlepiej było by gdyby te włosy jednak podciął i zdecydowanie zaczął się lepiej golić. Cały ten wizerunek mi po prostu do Dana nie pasuje. Penn w ostatnich miesiącach bardzo się odchudził i tak bujna czupryna nie pasuje mu. Dla mnie Dan zawsze był taki schludny i uporządkowany a artystyczny nieład mi po prostu do niego nie pasuje.
Wizualnie Dair niestety dużo na tym traci.
O własnie do filmu też strasznie zrzucił na wadze - (chyba największy dołek miał około 5x10 - wtedy wyglądał jakby miał go wiatr porwać - teraz trochę przytył ale to i tak niewystarczające) i strasznie rzuca się to w oczy po obejrzeniu 4 sezonu gdzie był bardzo przypakowany/wysportowany i jeszcze ta fryzura:/ A w pierwszych sezonach też bardziej pedantycznie się uberał - koszule, kardigany; w ostatnim sezonie jak były odcinki po 4x11 to też go lepiej stylizowali w scenach z Blair, duzo chodził w garniturach. A moze po prostu za duzy wpływ na to co na ekranie ma zycie prywatne Penna - jego nowa dziewczyna i jej styl życia zachęcają Penna do takiego wyglądu -- tak jak Taylor Momsen - w 1 sezonie delikatna panienka a potem jak zaczęła zmieniac swój wizerunek prywatny no to wpłynęło to na agresyeny, odważny wygląd Jenny.
W 3 sezonie wyglądał jak HULK :P taki był przypakowany, w 4 sezonie to ustabilizowała mu się waga i miał raczej figurę pływaka a nie boksera - rysy twarzy też mu wyszlachetniały w 4 sezonie - teraz to by Dair ładnie wyglądało - no szkoda - ale myślę ze jeszcze w tym sezonie Blair go pogoni do fryzjera albo juz na początku 6 seonu przybędzie odmieniny ( zwłaszcza jak Penn będzie starał się o angaż do innych filmów to wymusi to na nim "szybkie cięcie" a podczas przerwy wakacyjnej najbardziej wygląd bohaterów się zmienia)
tylko szkoda, że na tą metamorfozę będziemy musieli czekać do następnego sezonu. Widać, że w tym już fryzury nie zmieni, bo włosy podcina przecież podcina ale nic więcej. Za czasów Blake nic takiego nie miało by miejsca.
W 5x18 najprawdopodobniej Dorota rodzi - niektórzy spekulują ze moze wyjdzie tu problem Blair z poronieniem i moze to jakoś powiązą z nieudanym seksem.... ja raczej wątpię ale to ostatnia szansa na przypomnienie tamtego wątku i jego jakies domknięcie - jak tego nie zrobią teraz to juz nigdy nie poznamy uczuc Blair dotyczących straty dziecka:/
Podobno pod koniec sezonu ma wrócić w jakiś sposób wątek kariery Blair.
Penn and Leighton filmed at Brooklyn Historical Society.
+ jeszcze pararele z Dair z różnych odcinków:
http://stainofmylove.livejournal.com/170432.html
Nowe zdjęcia z planu:
http://i.imgur.com/xzOkN.jpg widać ze trochę podciął Penn włosy - niewiele ale nie wygląda to juz tak tragicznie :P
http://i.imgur.com/SEItM.jpg
ja czytałam na tumblr, że Dana mają uśmiercic w finałowym odcinku ;O mam nadzieję, że to tylko plotka wymyślona przez fanow Chair
No co ty gadasz :P na pewno kłamstwo :P - Penn ma kontrakt do 6 sezonu tak jak reszta, choc śmerć w ramionach Blair jest lepsza niż ewentualne zejscie Dareny :D - zastanawiałem się co moze oznaczać te "say yes" Chucka - moze w koncu pogodzi się z faktem iz Blair ułozyła sobie zycie i sam też spróbuje? A moze będzie chcial popełnic samobójstwo jak w ksiązce Dana (oczywiscie nieudane ale cliffhanger świetny :p). A poza tym ciekawe co Georgina wymysli - moze będzie kazała wrócic Blair do Chucka w zamian za dotrzymanie umowy.
Rzeczywiście ma pełniejszą twarz - oby wrócił do wagi z poprzedniego sezonu - do 5x10 chudł w oczach - wtedy był punkt krytyczny - teraz powoli wraca do siebie.
Tyle tylko ze:
Zdjęcia z 5x21 - widać ze Lola juz odstawiona i juz jest częscią rodziny - Lilly wróciła do apartamentu:
http://www.spoilertv.com/2012/02/gossip-girl-episode-521-bts-photos.html
właśnie widziałam to. mam nadzieję, że zrobią coś z tą całą Ivy.. a Lola hmm czyżby zmieniła nastawienie do rodziny? ;d
Teraz kręcą odcinek 22 i dzieją się dziwne rzeczy. Z jednej strony DB kręcą sceny w Brooklyn Historical Society a z drugiej strony Chuck i Blair się pocałowali. Już na tumblr o tym trąbią.
Są 2 wyjscia :
1) albo B wróciła do Chucka (ale wtedy bez sensu jest ta scena z Danem bo nie sądzę by tak łatwo on wrócił do roli TYLKO przyjaciela - no ale to gg i wszystko mozliwe - poza tym w 5x19 jest juz ta słynna scena DB jak się oni całują na scenach Constance gdzie przed pocałunkiem ona mówi mu "I love you" - znaczy był filmik na youtube jak kręcili scenę i dało się odczytac z ruchu warg :)) - i wiadomo juz ze ta scenka to nie sen
2) Chuck i Blair się rozstają i to pozegnalny całus (bo były plotki ze B jeszcze przed finałem wybierze z kim chce być)
Sam nie wiem co moze być prawdą.
masz
http://www.youtube.com/watch?v=em2k0YD_kf8&feature=related
długo się naszukałem - tuż przed pocałunkiem jak się tak slodko Blair zawstydziła tym co powiedzial jej Dan.
http://www.tumblr.com/tagged/dair
Ja na razie nie panikuję, sezon ma 24 odcinki. Pamiętajmy ze musi być pararela z premierą sezonu. Premiera to "3 words 8 letters" Dana i "say yes" Chucka. Poza tym Chuck nie miał w premierze zadnej sceny z Blair tylko Dan.
To chyba te sceny
http://www.tvfanatic.com/forum/gossip-girl/general-discussion/chuck-and-blair-20 /page-21297.html
5x01:
http://www.youtube.com/watch?v=We2nDjx6-mE
Dan zakochał się w Blair ale nie miał odwagi wyznać jej uczucia w premierze sezonu. Plotkara skomentowała to tak " Lonley Boy nauczył się ze nie nalezy mówić 3 words 8 letters kiedy nikt nie chce ich usłyszec" - do tej pory nie powiedział tych słów Blair - w zasadzie nigdy nikomu ich wprost nie powiedział - nawet Chuckowi w 5x08 odpowiedział - "nie jestem zakochany w Blair" ale z kontekstu sceny wiadomo ze bylo odwrotnie. W finale powie te słowa komus..... jezeli nie Blair to pewnie z rozpaczy Serenie. I tak będą ciągnąc ten wątek w 6 sezonie jak to on bedzie próbował sobie ułożyc życie z Sereną której nie kocha bla bla bla
Zawsze nawiązują do najważniejszych wydarzen z odcinka premiery. A teraz własnie ta scena i "say yes" były najważniejsze.
W 4 sezonie- w 1 odcniku B poznała Louisa a w finale byla jego narzeczoną, w 1 Serena nie mogła wybrać miedzy na Nate a Danem a w finale wybrała siebie.
W 3 sezonie - Chuck i Blair rozpoczęli jako para w finale się rozstali
W 2 sezonie - To Chuck nie mógł powiedzieć Blair "I love you" choc ona mu powiedziala "3 slowa 8 liter - powiedz je a będę twoja" - trzeba było czekac az do finału.
Sezon 1 - Serena wraca z tajemnicą do NY - final - ostateczne zakonczenie tego wątku
Dzięki, ja w ogóle nie zwracam uwagi na takie rzeczy. Niemniej nie chce słyszeć "kocham Cię" Dana i Blair, ale nie chce też jej powrotu do Chucka, jeśli nadal zamierza latać za Danem,a chyba na to się zanosi:(
Jezeli zrobią tę pararelę ze sceną z Danem (a wiadomo na 100 % ze ze slowami Chucka będzie bo była odpowiedź scenarzystów na twitterze) to moze ona wyglądać niemal identycznie jak ta z 5x01 tylko ze miejsce Louisa moze zająć Chuck. "Say yes" ma być bardzo nieoczekiwane dla Chucka - wiec mogą to być równie dobrze oświadczyny Blair i "yes" Chucka a równie dobrze moze to być "yes" jako pogodzenie się z faktem ze B wybrała Dana. Zobaczymy. Ja obstawiam oswiadczyny - przyciągnie to fanów Chair na przyszły sezon a przy tym moze być dobry wątek dramatyczny, jezeli B będzie nadal cos czuc do Dana.
No nie, a po co ma się oświadczać Chuckowi skoro nadal będzie coś czuła do Dana? Scenarzyści powiedzieli też, że Blair ma się w końcu zdecydować na 1 faceta.
Niesamowicie fascynujące jest z jaką prędkością na tvfanatic pojawiają się posty, domysły, komentarze. To wymaga konsultacji z socjologiem i psychoterapeutą. Istne zjawisko społeczne.
A co do tematu, domysły domysłami, a na finał i tak musimy czekać;)
Ze skryptu niby ma być coś takiego - nabiera to realnych kształtów:
there's something about jack and dan knows about cb kissing he thinks b left him
and then:
random pages,in 5x18 ban will have "good sex" in the end, Blair says i love you Dan,in one ep and "i'll never forget what we had" to Chuck
Z tego nie wynika nic złego dla Dair tak szczerze -- a słowa skierowane do Chucka az krzyczą - "zegnaj!"
https://p.twimg.com/AnQiJP4CIAAFPi4.jpg
Dan śledzi Blair i Chucka w Central Parku. Mysli ze Blair go rzuciła dla Chucka.
Wiadomo ze Chuck i Blair spotykają się na ulicy - rozmawiają, a potem ona wchodzi z nim do limuzyny. Dan to widzi i śledzi ich w taksówce. Co dziwne w tej scenie Blair jest ubrana w niebieski płaszcz etc.
A tutaj zalinkowana scena pochodzi chyba z innego dnia- Blair zmieniła ciuchy, ale nadal kręci sceny z Chuckiem. Dan widzi ich znowu razem.
Niektórzy domyślają się ze te sceny Chair nie mają "romantycznego" podtekstu - a Chuck i Blair tylko knuja cos wspólnie, albo B pomaga mu w sprawie z Jackiem, albo też Georgina wymusiła na nich wykonanie jakiegoś zadania. Mimo to chyba nie powiadomila o tym swojego nowego "chlopaka" i on czuje się zagrozony tą sytuacją.
Są informacje ze Chair się pocałowali w jakimś "dziwnym hotelu" - cokolwiek by to nie znaczyło.
Są też dziwne wycieki skyptu - podobno jakas kobieta wykupiła je od kogoś i postuje urywki z róznych odcinków - fragment ich masz wyżej. Z niezapostowanych : podobo znowu Georgina ma jakiegos haka na Dana i ze padają slowa - "nie martw się. zachowam to w sekrecie". Inne rewelacje to to ze Dan chce zaproponować Blair wspólne mieszkanie :P! Ze gadają o Cedriku! LOL Ze w tym sezonie wybierze Dana ponad Chucka ale z niewiadomych przyczyn napisała ze na koncu serialu Chair będzie ENDGAME (to jest dziwne bo dopiero scenarzysci napisali finał tego sezonu i jeszcze nie ustalili kto z kim będzie na koncu) Ogólnie tak srednio w to wierzę...
Wspólne mieszkanie? Trochę za szybko. W takim tempie do końca sezonu będzie po Dair. ;/ Swoją drogą wydaje mi się, że w szóstym sezonie zatriumfuje Chair. Chciałabym jednak zobaczyć Dana i Blair szczęśliwych chociaż przez kilka odcinków.
Czy ktoś wie o co chodzi z plotką,że Dan podmienił w jakiś sposób test ciążowy i że ojcem dziecka był tak naprawde Chuck?! zwariuje do 2 kwietnia;p
Dodam,że jestem gotowa na to,że w pewnym punkcie Dan I Blair się rozstaną,bo w końcu musi być drama,ale błagam jeżeli to ma być ten powód to nie ręczę za siebie;P
Nie no co ty :P Ktoś puscił tę plotę i teraz się niesie....
Jaki by miał Dan powód - Blair porwała test - Dorota skleiła, jeszcze przed tym Blair cały czas miała go przy sobie i Dan ciągle napierał by go otowrzyla. Powiedział późńiej ze nie ma znaczenia kto będzie ojcem. To by było "Charakter assasination" a Safran zbyt lubi postac Dana by zrobić coś takiego - to by było porównywalne do sprawy z hotelem....
Wiem,że to byłoby kompletnie bez sensu,ale pamiętasz jak nie wierzyliśmy w to,że Dan wysłał video Plotkarze?;P
"actually the girl with the fake script says the secret Georgina knows is Dan being selfless"
:)
Poza tym przy nagraniu było widać ślad jakiejś nerwowości u Dana. Temat ciązy został całkowicie porzucony i nic nie wskazuje by do niego wrócono. A z taśmą to z 4 odcinki się szamotano.
Proszę, niech już nie ciągną wątku z ciążą i tak nie umieli go sensownie poprowadzić, więc po co do niego wracać...
Dokładnie, od razu wiedziałem w finale 4 sezonu ze będzie niewypał z tą ciążą i ze jak będzie to Blair to poroni. GG to nie tego typu serial..... A najśmieszniejsze jest to ze tę plotę o tej podmianie testów na twitterze wrzucił fan Dana :P bo chciał sobie porobić jaja z fanów Chair, którzy to wzięli na serio i rozeszło się po internecie. Ha hah ah