PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=620792}

Przebudzenie

Awake
2012
7,4 3,0 tys. ocen
7,4 10 1 3023
Przebudzenie
powrót do forum serialu Przebudzenie

Pilot mnie zaczarował, ciekawy pomysł, sprawne i wciągające zawiązanie akcji, tak jak
efektowny to dla mnie może zbyt nachalny motyw ze zmianą kolorystyki, filtrów ale
rozumiem, że też pewne ułatwienie dla dzisiejszego widza żeby za każdym cięciem nie
musiał się głowić, który to "świat". Moim zdaniem dalej może być bardzo ciekawie jeśli
tematyka nie pójdzie za mocno w sci-fi czyli jakieś spiski, równoległe wszechświaty i
maszyny a la Fringe tylko raczej w dramat a sam problem istnienia dwóch rzeczywistości
zostanie potraktowany z bardziej metafizycznej strony. W sumie jeśli będzie jednak typowo
sci-fi (a te przenikanie czy oddziaływanie jednej rzeczywistości na drugą przy śledztwach
może na to wskazywać) to też może być kawał dobrej i trochę bardziej wymagającej rozrywki
no ale w taki sposób, jaki opisałem wyżej widziałbym to najlepiej.

joozef

Świeżo po trzecim odcinku i mogę powiedzieć, że mimo iż w porównaniu do pilota słabiej tak dalej jest dobrze, mam też pewne obawy co do spisku jaki się zawiązuje no ale zobaczymy. Dobrze, że nie próbują od razu, choćby częściowo, wyjaśniać fenomenu dwóch rzeczywistości. Mam też "scenariuszowy" zarzut co do samego odcinka, nie wiem czy czegoś nie wyłapałem ale chłopak miał komórkę cały czas i mógł z niej skorzystać kiedy koleś wyszedł na spotkanie z głównym bohaterem, skorzystał co prawda ale po to żeby nagrać ckliwą wiadomość staruszkowi. A i za mało scen ze shrinkami.

joozef

Nie wyłapałeś, że to nie Europa, to są Stany i tam nie wszędzie jest zasięg. Wywiezie Cię taki na pustkowie, ostatni nadajnik Bóg wie gdzie, więc nie masz kresek i kicha. Powiesz, że jak to, przecież porywacz kontaktował się z Clay'em. Ano kontaktował, z tym, że jak zauważysz, używał spikera na telefonie stacjonarnym.

Giltley_Rage

Tfu, z Michaelem, nie z Clay'em :P Właśnie przeglądałem filmweba z filmu o tym samym tytule i mi się imiona bohaterów pomyliły :P

Giltley_Rage

Zwracam honor scenarzystom