PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=620792}

Przebudzenie

Awake
2012
7,4 3,0 tys. ocen
7,4 10 1 3025
Przebudzenie
powrót do forum serialu Przebudzenie

Nie łudzę się, że Awake zostanie skasowane po pierwszym sezonie. NBC już nas do
takich sytuacji przyzwyczaiła. Walnie do tego przyczyniła się amerykańska widownia,
która nie wiedzieć czemu nie kupiła serialu. Być może dlatego, że jest dość inteligentny i
dobrze napisany, albo dlatego, że widzowie oczekiwali hardcorowego sci-fi, które rozwali
im umysły. Awake prezentuje nieco inne podejście do tematu. Jest to głównie kryminał i
przede wszystkim dramat, który jest na tych dwóch poziomach zrealizowany bardzo
dobrze, albo po prostu świetnie. Zamykając się w swoim ograniczonym uniwersum
dopieszcza wszystkie wątki i relacje między postaciami do perfekcji. Tutaj jednak także
pojawia się wada tego zabiegu, ponieważ fabuła nie jest złożona i dostajemy jej
niewielkie przebłyski, zbyt małe w stosunku do całości tworu. Jak na razie nie możemy
nawet jednoznacznie poteoretyzować do czego tak naprawdę cała akcja dąży. Mamy
niewiele informacji o głównym wątku i jest on na tyle tajemniczy, że jesteśmy tak
nieświadomi całej sytuacji jak główny bohater. Na ślepo możemy strzelać o co w serialu
chodzi i mało który strzał będzie naprawdę celny. Do końca pozostały trzy odcinki i jeżeli
historia się w nich nie zamknie, to pozostanie żal i smutek po stracie kolejnego
ambitnego, może nie przełomowego, ale dość oryginalnego serialu. Szkoda, jak dla
mnie Awake to drugi wybór do statuetki o najlepszy nowy serial sezonu 2011/2012, a na
pewno najlepszy w midseason.

FlashBack

"Nie łudzę się, że Awake zostanie skasowane po pierwszym sezonie. NBC już nas do
takich sytuacji przyzwyczaiła."
Chyba "nie mam złudzeń".
Albo "nie łudzę się, że nie zostanie skasowane", bo inaczej twój post zaprzecza sam sobie.

ocenił(a) serial na 7
FlashBack

dlaczego tutaj na forum w twoich postach wyświetla się, że oceniłeś Awake na 10/10, a jak wejdzie się na twój profil FlashBack to widnieje ocena 2/10 ?

ocenił(a) serial na 10
najlepiej90

Hmmm. U mnie jest wszystko tak jak być powinno, 10/10 :)

ocenił(a) serial na 7
FlashBack

a sory za zamieszania, jebłem się, pomyliłem touch za awake