PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=620792}

Przebudzenie

Awake
2012
7,4 3,0 tys. ocen
7,4 10 1 3023
Przebudzenie
powrót do forum serialu Przebudzenie

w odcinku 1x07 wyraźnie podkreślane są zbliżenia czerwonej gumki na ręce Michaela (ma
ją nałożoną w wariancie żywej żony, martwego syna). Co więcej, właśnie w tej
rzeczywistości jego szefowa zostaje poinformowana przez tajemniczego gościa, że odkrycia
Michaela zaczynają zagrażać jakiejś sprawie. Biorąc powyższe pod uwagę zastanawiam się
czy powoli scenariusz zmierza w kierunku urealnienia tej właśnie rzeczywistości (z żyjącą
żoną) kosztem drugiej czy też celowo mieszają mi w głowie :) Macie jakieś pomysły,
spostrzeżenia, uwagi?

bajus_3

A ja mam dziwne wrażenie że każdy z przedstawionych światów jest prawdziwy. Są to po prostu alternatywy, a główny bohater jest tak jakby łącznikiem ich obu. Idąc tym tropem można by wytłumaczyć praktycznie wszystkie zdarzenia, które miały miejsce w obu światach np. różnice między nimi spowodowane różnymi decyzjami podjętymi przez ludzi otaczających Michael'a.

To co mnie jednak zastanawia to fakt , że wszystkie powiązane ze sobą zdarzenia w obu światach mają miejsce w tym samym czasie . Może, dlatego pewne rzeczy musiały się wydarzyć w każdym świecie, jak wypadek czy też spotkanie z nianią.

Mapcio

"A ja mam dziwne wrażenie że każdy z przedstawionych światów jest prawdziwy."

A ja mam wrażenie, że żaden z nich nie jest.

bajus_3

Mi się wydaje, że podkreślili czerwoną opaskę, bo zmianie światów nie towarzyszyło położenie się spać. Po prostu po to, żeby widz szybko zorientował się w którym wariancie teraz jesteśmy.

ocenił(a) serial na 7
koletax

Żeby szybko się zorientować w wariancie wystarczy zarejestrować odcień obrazu.
W rzeczywistości z żoną jest ciepły, czerwony. Z synem jest zimny, niebieski.
Jak się to już zauważy to na żadne gumki nie trzeba patrzeć.
Bo gumki są be ;P