PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489795}

Przygody Merlina

Merlin
2008 - 2012
7,4 38 tys. ocen
7,4 10 1 37868
6,3 3 krytyków
Przygody Merlina
powrót do forum serialu Przygody Merlina

5 sezon

ocenił(a) serial na 10

Znalazłam wywiad na temat 5 sezonu ;)
http://www.youtube.com/watch?v=GCx_1_VkY3A

Series 5 is gonna be darker. An older and wiser Merlin will struggle between making some
very difficult decisions and having to tread a very careful path between what is good and
what is bad.

ocenił(a) serial na 10
Zielonoo

zamku się nie remontuje w rok. Nawet we Francji.

ocenił(a) serial na 10
Ascello

Chyba, że chodzi o samo wnętrze, to wtedy spoko. Co prawda też mogę mieć spaczony punkt widzenia, bo w polsce mieszkam, a tu wiadomo jak prace remontowe przebiegają.

ocenił(a) serial na 10
Ascello

Heey najprawdopodobniej bedzie 6 sezon Merlina :d
luknijcie tu

http://merlin.chibichiii.nl/news/good-news-season-6-merlin/

ocenił(a) serial na 10
piotr_nikos

Można było się tego spodziewać, że na 5. sezonie nie skończą. Zresztą nawet na Comic Con powiedzieli, że mają w planie albo filmy albo kolejny sezon.

ocenił(a) serial na 10
Miss_Catherine

ale film pełnometrażowy nie byłby głupim pomysłem.. może w Polsce nie miałby takiego popytu co w UK ale zawsze to jest jakiś zysk dla producentów

ocenił(a) serial na 10
piotr_nikos

Odnawiają umowę to równie dobrze mogą podpisać umowę na kolejne 5 sezonów

ocenił(a) serial na 10
michal_12_filmweb

Hmm nie wiem czy aż tyle zrobią. To już zależy jak chcą rozłożyć fabułę.

ocenił(a) serial na 10
Miss_Catherine

taak a ja obstawiam ze jak bedą jeszcze ze 3 sezony po 5 to sukces bedzie zaczną im sie kończyć pomysły a bylejak nie ma co ciągnąć fabuły

ocenił(a) serial na 10
piotr_nikos

Jest jeszcze mnóstwo legend i postaci które się nie pojawiły
np królowie :
- Lot, Pelleas, Pellinor, Urien, Londegran, Vortigern, Marek i Lucjusz oraz rzymianie

ocenił(a) serial na 10
piotr_nikos

Może niech zrobią i 6 sezon i filmy (mogłyby być zmontowane z całego sezonu... :) )

ocenił(a) serial na 10
Zielonoo

To w końcu kiedy premiera 5 sezonu?

ocenił(a) serial na 10
Merlinkowa

6 października

ocenił(a) serial na 10
ocenił(a) serial na 10
michal_12_filmweb

Pierwszy odcinek - Arthur's bane

ocenił(a) serial na 10
Zielonoo

a nie "bone" czasem??

ocenił(a) serial na 10
piotr_nikos

chyba ten kto pisał artykuł się pomylił ;p sądzę, że bardziej pasuje Arthur's Bane. Nawet w zwiastunie tak było powiedziane przez tego starca który mówił do Merlina.

ocenił(a) serial na 10
Miss_Catherine

Kiedy będzie streszczenie 1 odc ?

ocenił(a) serial na 10
michal_12_filmweb

Miss w sumie to masz racje.. bo bone niezbyt pasuje do kontekstu.. :p

ocenił(a) serial na 10
michal_12_filmweb

Jak data zostanie oficjalnie potwierdzona przez BBC, pewnie tydzień przed emisją.

ocenił(a) serial na 10
Miss_Catherine

Oficjalnie już potwierdzono ze Merlin będzie 6 października 20. 10 ( we francji 21.15) Więc pewnie streszczenie będzie w następny piątek.

ocenił(a) serial na 10
michal_12_filmweb

Gdzie tak potwierdzono? można linka?

ocenił(a) serial na 10
Miss_Catherine

Jak myślicie czy Merlin wyjawi swój sekret Arturowi w tym sezonie?

ocenił(a) serial na 10
Miss_Catherine

Michal12filmweb ma rację. Potwierdzono, że w sobotę 6 października będzie premiera sezonu 6. Link wedle życzenia: http://theheartofcamelot.com/

ocenił(a) serial na 10
michal_12_filmweb

a co do streszczenia to wrzućcie link jak znajdziecie :p

piotr_nikos

http://merlin.wikia.com/wiki/Series_5

spider353

Nie żebym nie umiał angielskiego ale można prosić o przetłumaczoną wersje. Z połowę tekstu rozumiem ale dalej jakoś nie. Będę bardzo wdzięczny. Po za tym dzięki za sam link.

Good_Night

Chodzi ci o ten teks:
BBC Series 5 will be the fifth series of the highly popular drama/cult series, Merlin. It has been officially commissioned by the BBC, due to popularity and anticipation. This was confirmed 24 July 2011 by Julian Murphy and Johnny Capps. Filming began on 12th March 2012 in Cardiff, Wales and Pierrefonds, France. 13 episodes have been ordered. The show will air on BBC One for the UK viewers and Network Ten for the Australian viewers.[1]
The fifth series will air on the 6th of October, 2012, with an opening two-parter, called Arthur's Bane'. This would mean that it will be shown in the UK at the same time as Doctor Whos seventh series. It's expected to air in January 2013 for US viewers on SyFy.[2][3] [4]

??? Czy o coś innego

ocenił(a) serial na 10
carolina8977

na google chrome zrób sobie tłumaczenie jak masz problem z jakimś słowem.. ja zawsze tak robie

Good_Night

Będzie to piąta seria bardzo popularnego serialu Merlin. Została oficjalnie zlecona przez stację BBC ze względu na dużą polularnośc i oczekiwania. Zostało to potwierdzone 24 lipca 2011 przez Juliana Murphy i Johnego Capps. Zdjęcia rozpoczęły sie 12 marca 2012 w Cardiff, Walii i Pierrefonds we Francji. Zamówiono 13 odcinków. Serial zostanie wyemitowany w BBC dla widzów brytyjskich oraz sieci Ten dla widzów australijskich.
6 października 2012 piąty sezon rozpocznie dwu częściowy odcinek pod tytułem Arthur's Bane (tłumaczenie zapewnie będzie brzmiało Zguba Artura). Oznacza to, że będzie wyświetlany w tym samym czasie co siódmy sezon Doctora Who. Przewiduje się, że dla widzów amerykańskich wyświetlanie zacznie się w styczniu 2013 w SyFy (chyba chodzi o nazwe kanału).

To by było coś w tym stylu, a jeśli popełniłem jakieś błędy w tłumaczeniu to mnie poprawcie ;p

ocenił(a) serial na 10
spider353

Tylko chodzi o to, że Merlin zaczyna się w tę sobotę, kiedy Doctora Who już nie ma.
Skąd wziąłeś ten tekst?

Miss_Catherine

http://merlin.wikia.com/wiki/Series_5

ocenił(a) serial na 10
spider353

Mamy opis 1. odcinka :) http://www.radiotimes.com/episode/sfgp6/merlin--series-5---episode-1

ocenił(a) serial na 9
Miss_Catherine

w tą sobotę Doctor Who jeszcze jest, więc Merlin zacznie się raczej w październiku :)

ocenił(a) serial na 10
agga_95

Tak, już jest potwierdzona data - 6 październik :)

ocenił(a) serial na 10
piotr_nikos

Tutaj jest tłumaczenie opisu 1. odcinka http://hat ak. pl/aktualnosci/seriale/25331/Oficjalna_data_premiery_Merlina/

Miss_Catherine

Za dużo to nie wnosi do tematu. Ciekawe co to będzie za starcie z którym zmierzy się Merlin.

ocenił(a) serial na 10
carolina8977

No wiadomo, nie można za dużo dać spoilerów na 'dzień dobry' prawda? :)
Zdaje mi się, że chodzi o tą rozmowę z tym starcem co jest w zwiastunie i że Merlin zobaczy przyszłość, która nie będzie zwiastowała niczego dobrego.

Miss_Catherine

O to było by dobre. Jej już nie długo ;p

użytkownik usunięty
carolina8977

Teraz zaczęły mi się dłużyć dni. ;c.
Jeszcze 11 dni. <3. Niepotrzebnie się nakręcam, ale ja już nie mogę. ;d

Ja się też nie mogę doczekać. Pomyśleć, że gdyby nie przełożyli daty premiery... ale trudno. Jak minie 11 dni to się zrobi dopiero ruch na tym forum ;p
Tak się będę cieszyć 6 października jakby to były moje urodziny co najmniej. Już widzę oczami wyobraźni jak klikam "pobierz" i czekam z niecierpliwością jakieś 20 minut. Potem już tylko wlepiam przez 40 minut oczy w laptopa po czym z duma będę mogła ocenić na filmwebie odcinek 1 sezonu 5 ;p

carolina8977

pewnie na 10 ;p

ocenił(a) serial na 10
carolina8977

Wie ktoś czy odc 5 sezonu będą się pojawiać na tej stronie w dniu premiery ?

http://www.wrzko.eu

ocenił(a) serial na 10
michal_12_filmweb

Na poprzedniej się pojawiały, więc na pewno tu sprawdzę.

ocenił(a) serial na 10
carolina8977

Jeszcze tylko 10 dni, które szybko zleci i będziemy się mogli cieszyć i zachwycać, komentować i oceniać 1 odcinek 5 sezonu. Czyż to nie jest wspaniałe?

ocenił(a) serial na 10
klaudia_915

Pewnie że jest!

ocenił(a) serial na 10
iwek33

Nie moge się doczekać

ocenił(a) serial na 10
Merlinkowa

Najtrudniejsze jest to, że jeśli nie zmieniliby terminu, to już w sobotę można by było obejrzeć. Ech... Dobrze, że już bliżej niż dalej :)

ocenił(a) serial na 10
klaudia_915

Nie zmienią już będzie 6 października o 19:45

michal_12_filmweb

Zapamiętam ten dzień i tę godzinę na długo ;p dawno nie czekałam na coś z taką niecierpliwością ;p
Ale się zrobi ruch na forum, może serwer padnie ;p

ocenił(a) serial na 10
carolina8977

Wie ktoś kiedy będzie streszczenie i spis obsady 1 odc na stronie BBC dziś w nocy czy jutro ?