PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489795}

Przygody Merlina

Merlin
2008 - 2012
7,4 38 tys. ocen
7,4 10 1 37868
6,3 3 krytyków
Przygody Merlina
powrót do forum serialu Przygody Merlina

5 sezon

ocenił(a) serial na 10

Znalazłam wywiad na temat 5 sezonu ;)
http://www.youtube.com/watch?v=GCx_1_VkY3A

Series 5 is gonna be darker. An older and wiser Merlin will struggle between making some
very difficult decisions and having to tread a very careful path between what is good and
what is bad.

ocenił(a) serial na 10
carolina8977

Jednak to nie Morgana bo na jednym ze zdjęć wokół szubienicy stoją strażniczy

ocenił(a) serial na 10
michal_12_filmweb

Może skoro Morgana ma porwać Gwen, to zaczarowała ją jakoś (tak jak kiedyś Merlina) i to na rozkaz Ginewry kogoś wieszają...

ocenił(a) serial na 10
Nimfadora_2

Jedną osobę skazuje będąc przy zdrowych zmysłach . Gwen odkrywa zdradę Eiry i skazuje ją na śmierć.

ocenił(a) serial na 10
michal_12_filmweb

O, dzięki, nie wiedziałam ;)

ocenił(a) serial na 10
carolina8977

masz rację, magów skazywano na stos :)

ocenił(a) serial na 10
carolina8977

A może artur dowie sie o magi merlina i ...

monika1144

No musi się dowiedzieć bo ja już dłużej nie wytrzymam....;p

użytkownik usunięty
carolina8977

Zgadzam się z carolina8977 - Artur musi się dowiedzieć!

ocenił(a) serial na 10

Ja bym chciała, żeby Arthur się dowiedział o swojej matce, jak było naprawdę... :P

ocenił(a) serial na 10
Nimfadora_2

ee tam dowiemy się co będzie już niedługo :d

użytkownik usunięty
piotr_nikos

Oj, będzie się działo. ;D

ocenił(a) serial na 10

Zmienili datę premiery na 6 października

ocenił(a) serial na 10
michal_12_filmweb

O nie... A z tego co wiem to i tak nie jest jeszcze oficjalnie potwierdzone ;(

ocenił(a) serial na 10
Nimfadora_2

No skąd ja wiedziałam, ze tak będzie?! A to się jeszcze i tak obsunie na pewno tydzień przynajmniej, czyli na 13 października... Trudno i tak zaczekamy :)

ocenił(a) serial na 10
MalutkaAlutka33

Zlitowaliby się wreszcie nad nami ;) byle tylko w listopadzie nie zaczęli emisji... eh.... :P

ocenił(a) serial na 10
michal_12_filmweb

DAJ LINK! BŁAGAM!

Tak, muszę pisać z caplockiem, bo normalnie jakoś wszyscy szybko o linkach zapominają...

ocenił(a) serial na 10
Ascello

Data dalej nie jest oficjalnie potwierdzona, ale na pewno nie będzie to 29 września, według rozpiski bbc na tydzień 29.09-5.10 http://www.bbc.co.uk/mediacentre/proginfo/ . Wczoraj pojawiły się fotki promocyjne 5. sezon http://www.farfarawaysite.com/merlin/season5/promo/recentadds.htm i tutaj jest wspomniane że na fotkach z 1. odcinka jest tydzień 41, co według rozpiski BBC jest to tydzień 6.10-12.10.

Miss_Catherine

Ojej, to jeszcze sobie poczekamy. Jak oni mogą tak traktować fanów Merlina, przecież dostaniemy palpitacji serca od tego czekania.

ocenił(a) serial na 10
Miss_Catherine

Danke piękne, wielki i dzięki. I za szybką odpowiedź również

ocenił(a) serial na 10
Miss_Catherine

A w tej rozpisce nie mogę Merlina znaleźć. Jest dr Who i "Casualty"

ocenił(a) serial na 10
Ascello

No własnie, bo ta rozpiska dotyczy tygodnia 29.09 - 5.10, a że nie ma Merlina tam, to oznacza, że na pewno nie pojawi się w sobotę 29.09. Rozpiska na kolejny tydzień (o którym jest mowa na stronce z fotkami) będzie w następnym tygodniu. Dam znać ;)

Miss_Catherine

Czyli istnieje ryzyko, że będzie jeszcze później.

Najlepiej jakbyśmy się wszyscy spotkali i razem obejrzeli pierwszy odcinek, taki zjazd merlinofanów ... choć to raczej mocno nie wykonalne ;p

ocenił(a) serial na 10
carolina8977

Super pomysł :) ale niestety masz rację, październik nie jest dobrym miesiącem na wyjazdy.

ocenił(a) serial na 10
Miss_Catherine

Pomysł świetny :), ale jak już pokazała historia, nic nie jest niemożliwe. Może za rok, jak będzie 6 sezon, albo przy premierze filmów, jeśli będą...

klaudia_915

No to mamy rok na przemyślenia i przygotowania. Zrobimy wspólny seans 6 sezonu ;p

ocenił(a) serial na 10
carolina8977

Chętni na pewno się znajdą ;p.

ocenił(a) serial na 10
klaudia_915

dlaczego na BBC One nie ma jeszcze nic kiedy będzie 5 seria???jest tylko że 23 września od początku 1 sezon :/

ocenił(a) serial na 10
Miss_Catherine

Kolejny tydzień, a Merlina nie widać.

ocenił(a) serial na 10
Ascello

Czy to jest Królowa Mab ?

https://picasaweb.google.com/Neda1016/Pierrefonds2012#5788407938207429698

ocenił(a) serial na 10
Ascello

niestety nie widać :/ i nawet wzmianki nie ma kiedy dokładnie będzie.

ocenił(a) serial na 10
raffication

W tym sezonie Morgana chyba nie podbije Camelotu będzie wojna tylko oby nie było w tym sezonie wojny z wizji Morgany

ocenił(a) serial na 10
michal_12_filmweb

jedno pytanie ( z góry przepraszam jesli już było) czy to prawda ze Mordreda zagra Aleksander Vlahos?

nie mogę edytować postów.

ocenił(a) serial na 10
raffication

Tak. Minęło trochę lat w Camelocie od ostatniej wizyty Mordreda.

ocenił(a) serial na 10
Ascello

znalazłem że na amerykańskiej stacji SyFy 5 sezon od 4 stycznia 2013.

ocenił(a) serial na 10
Ascello

I niestety na rozpisce tygodnia 41 czyli od 6 .10 do 12.10 nie widać znów Merlina :( http://www.bbc.co.uk/mediacentre/proginfo/search/?medium=tv&channel=BBC_ONE&year week=&day= Miejmy nadzieję, że może jednak jeszcze to zmienią.

piotr_nikos

Dla nich Polska nie ma morza więc nie za bardzo bym im wierzył. Tym bardziej że mimo że u nich może być wtedy premiera, to tak na prawdę w Wielkiej Brytanii może być pod koniec września/początek października. Więc my będziemy oglądać dużo wcześniej.
Orientujecie się w ogóle czy wioska Merlina przetrwała ?

ocenił(a) serial na 9
Good_Night

Ja myślę, że przetrwała. Zaraz po tym jak Agravaine zobaczył jak Artur i spółka uciekają kazał żołnierzom ich gonić, poza tym jak później się dowiadujemy z rozmowy Morgany i Heliosa wszyscy żołnierze zginęli(zabici przez smoka) więc chyba nikt nie został w wiosce żeby ją zniszczyć...

ocenił(a) serial na 10
agga_95

Będą kontynuować serial po za 5 sezon :
''Nie będzie więcej Merlina we Francji ale w tym samym czasie ktoś zaangażowany w zespole produkcyjnym twierdzi, że BBC i Shine chcą więcej Merlina ale trzeba od nowa przedyskutować umowę która była pierwotnie podpisana na okres 5 lat''

http://www.youtube.com/watch?v=03H_nk1ijvA&feature=player_embedded

Oby podpisali umowę na kolejne 5 sezonów.
A co do nowego zamku jako Camelot mam taki pomysł :
- Morgana i Sasi doszczętnie niszczą Camelot następnie po pokonaniu Morgany i Sasów Artur odbudowuje na nowo Camelot stąd nowy zamek jako Camelot.
Wy jakie macie pomysły ?

ocenił(a) serial na 10
michal_12_filmweb

mój pomysł jest taki:
Wpada Schwarzenegger robi rozpieruche w zamku... a w tym czasie Stalone podkłada C4 w komnacie Gajusza a po jakimś czasie jest wielkie Buuuuuuuuuuuuum.. ;)

Nie ale tak serio teraz to michal_12_filmweb twoja wersja jest najbardziej prawdopodobna :d

ocenił(a) serial na 10
piotr_nikos

Jak jak to kolejne 5 sezonów miały być filmy chyba?

ocenił(a) serial na 10
peter123321

Jest nawet taka legenda Merlin użył magii i pomógł Arturowi zbudować Camelot

Nie kolejne 5 sezonów ale byłoby fajnie muszą przedyskutować od nowa umowę na ile sezonów podpisać kontrakt . Na początku podpisali umowę na 5 sezonów które teraz dobiegają końca.

ocenił(a) serial na 10
michal_12_filmweb

Właśnie i mogliby podpisać nawet na te 2 sezony więcej chociaż tyle jak na początek.. ;)

ocenił(a) serial na 10
piotr_nikos

Wiadomo już dlaczego nie mogą kręcić Merlina we francji zamek będzie w remącie i nie będą mogli kręcić w 2013 ciekawe jak to zrobią w 6 sezonie skoro nie będą na zamku

michal_12_filmweb

Jeśli będą chcieli pokazać jak Camelot upada to potrzebny im będzie ten zamek żeby te sceny nakręcić, zanim przeniosą się na nowy. Chyba, że zmontują sceny, które już mają a nowe będą kręcone w innym zamku w jakiś komnatach albo w studiu. Tylko, że sala koronacyjna jest dość charakterystyczna... no nie wiem.

ocenił(a) serial na 10
carolina8977

dowiemy się już niedługo bo 6 października.. :d

ocenił(a) serial na 10
piotr_nikos

Cyba że pokażą w finale 5 sezonu jak Camelot upada i jest zniszczony przez Morgane i Sasów a w 6 sezonie odbudowany przez Artura i wtedy przeniosą się na nowy zamek.

ocenił(a) serial na 10
michal_12_filmweb

Albo zrobia rok przerwy i poczekaja na koniec remontu

ocenił(a) serial na 10
Zielonoo

w finale ma być wojna więc może Camelot zostanie zniszczony

michal_12_filmweb

Tak pewnie Zielonoo ma rację - zrobią rok przerwy. No a jeśli nie, to ciekawe jaki zamek wybiorą, może tym razem angielski. To ciekawe, że Francuzi pozwolili Anglikom kręcić u siebie.

ocenił(a) serial na 10
carolina8977

Bez przesady... Wojna stuletnia juz się skończyła. Kręcenie w innym kraju jest bardzo częste.