PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489795}

Przygody Merlina

Merlin
2008 - 2012
7,4 38 tys. ocen
7,4 10 1 37868
6,3 3 krytyków
Przygody Merlina
powrót do forum serialu Przygody Merlina

5 sezon

ocenił(a) serial na 10

Znalazłam wywiad na temat 5 sezonu ;)
http://www.youtube.com/watch?v=GCx_1_VkY3A

Series 5 is gonna be darker. An older and wiser Merlin will struggle between making some
very difficult decisions and having to tread a very careful path between what is good and
what is bad.

ocenił(a) serial na 10

piąteczka, ja już też odliczam :D
tak mi brakowało losów Merlina i Artura, że namówiłam swojego chłopaka na wspólne oglądanie i się chłopaczek zajarał, widzę :D

użytkownik usunięty
resoviak17

Przeraża mnie, tylko fakt, że 5 sezon będzie miał znowu, tylko 13 odcinków, a potem.. znowu niecały rok czekania. ;/

ocenił(a) serial na 10

masz racje : tylko 13 tygodni ze wspaniałym serialem, a później znowu posucha :/
w sumie mi szybko zleciał czas po 4 sezonie, zajęłam się oglądaniem innych brytyjskich seriali, typu: Doktor Who czy Sherlock i badz tu madry i czekaj znowu na 3 sezon aż do 2013 roku, Boże, dlaczego? :|

użytkownik usunięty
resoviak17

No.. ;( .
Dlatego mam nadzieję, że się przynajmniej dużo wydarzy w tym sezonie. Bardzo bym chciała, żeby Artur się dowiedział o umiejętnościach Merlina ;d.

ocenił(a) serial na 10

innej opcji nie widzę, Artur musi to odkryć ... liczę, że ten moment będzie niezapomniany :)

ocenił(a) serial na 10
resoviak17

*mina Artura będzie niezapomniana :D

ocenił(a) serial na 10
resoviak17

Wie ktoś którego września zaczynają kręcić sceny do finału na zamku we Francji ?

użytkownik usunięty
michal_12_filmweb

Nie wiem kiedy ;/.

użytkownik usunięty
resoviak17

No, dokładnie. Chciałabym żeby Artur zobaczył jak Merlin go ratuje czarami, a nie żeby ktoś mu powiedział. Ale ważne, żeby wgl się dowiedział.

ocenił(a) serial na 10
resoviak17

Jeszcze tylko 26 dni do naszego ukochanego serialu :D

użytkownik usunięty
klaudia_915

Nie mogę się doczekać. ;d

Tylko nadejdzie przez nas wszystkich oczekiwany dzień i obejrzymy cały piąty sezon. A potem pozostanie nam tylko powrócić na forum by ponownie debatować i dzielić się newsami o tym co się wydarzy w szóstym sezonie ;p

użytkownik usunięty
carolina8977

To prawda ;/. Ale przynajmniej można poczytać jakieś ciekawe rozwiązania, które inni wymyślają. ;)

ocenił(a) serial na 10

albo zacząć oglądać od nowa :d

użytkownik usunięty
piotr_nikos

To też dobry pomysł. ;p
Jeszcze tylko 24 dni. ♥

ocenił(a) serial na 10

Wczoraj zaczęli przygotowania do kręcenia na zamku we Francji. Jutro zaczynając kręcić sceny do finału sezonu

ocenił(a) serial na 10
michal_12_filmweb

To wspaniale, już się nie mogę doczekać. A mógłbyś podać strony gdzie są takie informacje?

ocenił(a) serial na 10
klaudia_915

http://merlin.hypnoweb.net/url-transitoire.158.1671/

Krążą plotki że Eira ma być przykrywką dla Elaine siostry Morgany

użytkownik usunięty
michal_12_filmweb

Wszystko się okaże już za 20 dni. ♥.♥

ocenił(a) serial na 10

Jeszcze tylko 19 :)

użytkownik usunięty
klaudia_915

Nie mogę się doczekać ♥ .
Ja chcę już 29.! ;d

ocenił(a) serial na 10

Jezu, jakie odliczanie. jak do startu rakiety. xD Dajcie sobie trochę na wstrzymanie, to minie bardzo szybko.

ocenił(a) serial na 10
Ascello

Dziś na dodatek jest jeszcze TV Choice Awards 2012 ;) trzymajmy kciuki za Merlina i Colina (choć z Colinem rywalizuje jeszcze Cumberbatch.. ciężki wybór dla mnie :P) ;P

Nimfadora_2

Oby tym razem wygrali, trzymamy kciuki :) A o której to leci, można gdzieś w necie obejrzeć?

ocenił(a) serial na 10
carolina8977

Niestety nie mam pojęcia ;( dopiero dziś na twitterze zobaczyłam :P też bym chętnie oglądneła :)

ocenił(a) serial na 9
Nimfadora_2

wiesz może kto wygrał? Jej, faktycznie trudny wybór :D jak ja bym decydowała to chba byliby ex equo na 1 miejscu :P

ocenił(a) serial na 10
agga_95

Benedict ;P Merlin jako best family drama przegrał z Doctor Who :( a skoro o Benedict'cie mowa, to Sherlock jako best drama series wygrał (ach, ten Doctor! ;P)

ocenił(a) serial na 9
Nimfadora_2

Juhu, Sherlock górą :D Uwielbiam ten serial!
Szkoda że Merlin przegrał :( aczkolwiek Doctora też kocham :P (ale jednak Merlin forever the best!)

agga_95

Merlin przegrał :( Ale jak Merlina piaty sezon obejrzę to zacznę oglądać Doctor Who skoro taki dobry i Sherlocka bo do niego mam szczególny sentyment. Jestem fanką Doyla, dziwię się sobie, że jeszcze go nie oglądałam.

ocenił(a) serial na 9
carolina8977

Tak, Sherlocka musisz obejrzeć koniecznie, jest świetny, chociaż ja od razu się do niego nie przekonałam... Teraz ubolewam że na 3 serię trzeba czekać do 2013 :((. Doctor Who to też dobry serial o ile lubisz klimaty scifi. Wg mnie to też jednak serial który trzeba trochę poznać żeby polubić(chociaż ja nie oglądałam po kolei i wciągnęło mnie po 1 odcinku :D)

agga_95

Po takiej rekomendacji na pewno obejrzę :)

michal_12_filmweb

Fajnie by właśnie było gdyby pojawiły się osoby z rodziny Morgany. Wiadomo czy już skończyli w kręcić we Francji?

ocenił(a) serial na 10
carolina8977

Zaczynają dzisiaj i kończą kręcić 13 września

ocenił(a) serial na 10
michal_12_filmweb

I zdążą to wszystko ze sobą zmontować? Wow! A mógłby ktoś przybliżyć może postać tej całej Elaine? Nie wiem podajcie jakieś stronki, jak komuś się nie chce tłumaczyć głupiej ignorantce...

ocenił(a) serial na 10
MalutkaAlutka33

O niej prawie nic nie ma w legendach tylko tyle że była siostrą Morgany i Morgause

gdzieś słyszałem że Artur miał jeszcze jedną siostrę Annę i kuzyna Cadora

michal_12_filmweb

Witajcie jestem leniem i nie chciało mi sie czytac wszystkich postów powyzej , czyli Merlina mozemy sie spodziewac na poczatek pażdziernika z Napisami ? poleci moze gdzies na AXN czy innym programie tv czy tylko w internecie będzie można obejżeć ? dzieki za odpowiedz na wszystkie pytania !!!

ocenił(a) serial na 10
roberto147

by dwie Elaine, jedna była matka Lancelota, a druga kochanką Lancelota i matką Galahada. W " świecie króla Artura" Sapkowskiego czytałam.

ocenił(a) serial na 10
Zielonoo

Były trzy Elaine :
- Elaine żona króla Bana matka Lancelota
- Elaine córka Króla Pellasa ( Król Rybak) kochanka Lancelota i matka Galahada
- Elaine córka Gorloisa i Igraine siostra Artura, Morgany i Morgause

roberto147

Odcinki z napisami pojawiają się już kilka dni po premierze. Nie wiem czy poleci w tv, ale na i i t v . i n f o (bez spacji) można wszystkie odcinki obejrzeć jak tylko się pojawią.

ocenił(a) serial na 10
roberto147

W tv? Bez żartów. Do przyszłego roku się go w tv nie doczekasz.

roberto147

W tv to może na BBC ale na AXN bodajże leci drugi sezon więc na piąty nie ma szans.

ocenił(a) serial na 10
carolina8977

Szubienica pojawi się ponownie dzisiaj kręcili scenę egzekucji i z szybienicą na dziedzińcu . Jak myślicie kto będzie skazany na śmierć Merlin ?

michal_12_filmweb

Ojej to straszne. Artur posunie się do czegoś takiego. Ktoś go musiał nieźle wkurzyć. Nie sądzę żeby to był Merlin. On go za bardzo lubi i nie mógłby go zabić. Chyba, że Artur będzie pod wpływem czarów Morgany.

carolina8977

Raczej tez nie ktoś związany z magią bo wtedy spalili by go na stosie. Może to jakiś zdrajca albo rycerz.

ocenił(a) serial na 10
carolina8977

w tym sezonie szubienica pojawi się dwa razy po raz pierwszy kręcili sceny z egzekucją i szubienicą wtedy gdy kręcili z Gwen w czarnej sukni i drugi raz teraz

michal_12_filmweb

Aż dwie egzekucje! I Gwen w czarnej sukni! To będzie mroczny sezon. Ciekawe może Gwen będzie mieć żałobę ale po kim. Może Artur zostanie uznany za zmarłego.

ocenił(a) serial na 10
carolina8977

Było mówione że będzie porwana przez Morgane i zaczarowana ta historia będzie się działa przez 4 odc.

Pojawiła się informacja że osobą która ma być powieszona ma być jakaś kobieta brunetka

Mordred był na dziedzińcu ubrany w kolczugę i brązowy płaszcz z kapturem na głowie.

michal_12_filmweb

Ach, ile ja bym dała, żeby być teraz we Francji...

ocenił(a) serial na 10
carolina8977

Wczoraj kręcili sceny :
- Merlin wyjezdzał sam na koniu z Camelot
- Mordred był na dziedzińcu było tam wiele rycerzy były zapalone te piecze i rycerze nosili zapalone pochodnie . Mordred opierał się wokół mostu zwodzonego i wychodził z zamku miał na sobie płaszcz i udawał się w podróż , wydawało się jakby się skradał.
- Była egzekucja i szubienica były dwie kobiety blądynka i brunetka który były prowadzone na szubienice i utykały i spojrzały niewinnie. Te sceny były nakręcone do dwóch różnych odc.

dzisiaj również była szubienica na dziedzińcu . Może to nie Artur wiesza ludzi tylko Morgana.

michal_12_filmweb

Do Morgany bardziej by to pasowało niż do Artura.
Może Mordred wyjeżdżał żeby spotkać się z Morganą.