Znalazłam wywiad na temat 5 sezonu ;)
http://www.youtube.com/watch?v=GCx_1_VkY3A
Series 5 is gonna be darker. An older and wiser Merlin will struggle between making some
very difficult decisions and having to tread a very careful path between what is good and
what is bad.
piąteczka, ja już też odliczam :D
tak mi brakowało losów Merlina i Artura, że namówiłam swojego chłopaka na wspólne oglądanie i się chłopaczek zajarał, widzę :D
Przeraża mnie, tylko fakt, że 5 sezon będzie miał znowu, tylko 13 odcinków, a potem.. znowu niecały rok czekania. ;/
masz racje : tylko 13 tygodni ze wspaniałym serialem, a później znowu posucha :/
w sumie mi szybko zleciał czas po 4 sezonie, zajęłam się oglądaniem innych brytyjskich seriali, typu: Doktor Who czy Sherlock i badz tu madry i czekaj znowu na 3 sezon aż do 2013 roku, Boże, dlaczego? :|
No.. ;( .
Dlatego mam nadzieję, że się przynajmniej dużo wydarzy w tym sezonie. Bardzo bym chciała, żeby Artur się dowiedział o umiejętnościach Merlina ;d.
innej opcji nie widzę, Artur musi to odkryć ... liczę, że ten moment będzie niezapomniany :)
Wie ktoś którego września zaczynają kręcić sceny do finału na zamku we Francji ?
No, dokładnie. Chciałabym żeby Artur zobaczył jak Merlin go ratuje czarami, a nie żeby ktoś mu powiedział. Ale ważne, żeby wgl się dowiedział.
Tylko nadejdzie przez nas wszystkich oczekiwany dzień i obejrzymy cały piąty sezon. A potem pozostanie nam tylko powrócić na forum by ponownie debatować i dzielić się newsami o tym co się wydarzy w szóstym sezonie ;p
To prawda ;/. Ale przynajmniej można poczytać jakieś ciekawe rozwiązania, które inni wymyślają. ;)
Wczoraj zaczęli przygotowania do kręcenia na zamku we Francji. Jutro zaczynając kręcić sceny do finału sezonu
To wspaniale, już się nie mogę doczekać. A mógłbyś podać strony gdzie są takie informacje?
http://merlin.hypnoweb.net/url-transitoire.158.1671/
Krążą plotki że Eira ma być przykrywką dla Elaine siostry Morgany
Jezu, jakie odliczanie. jak do startu rakiety. xD Dajcie sobie trochę na wstrzymanie, to minie bardzo szybko.
Dziś na dodatek jest jeszcze TV Choice Awards 2012 ;) trzymajmy kciuki za Merlina i Colina (choć z Colinem rywalizuje jeszcze Cumberbatch.. ciężki wybór dla mnie :P) ;P
Niestety nie mam pojęcia ;( dopiero dziś na twitterze zobaczyłam :P też bym chętnie oglądneła :)
wiesz może kto wygrał? Jej, faktycznie trudny wybór :D jak ja bym decydowała to chba byliby ex equo na 1 miejscu :P
Benedict ;P Merlin jako best family drama przegrał z Doctor Who :( a skoro o Benedict'cie mowa, to Sherlock jako best drama series wygrał (ach, ten Doctor! ;P)
Juhu, Sherlock górą :D Uwielbiam ten serial!
Szkoda że Merlin przegrał :( aczkolwiek Doctora też kocham :P (ale jednak Merlin forever the best!)
Merlin przegrał :( Ale jak Merlina piaty sezon obejrzę to zacznę oglądać Doctor Who skoro taki dobry i Sherlocka bo do niego mam szczególny sentyment. Jestem fanką Doyla, dziwię się sobie, że jeszcze go nie oglądałam.
Tak, Sherlocka musisz obejrzeć koniecznie, jest świetny, chociaż ja od razu się do niego nie przekonałam... Teraz ubolewam że na 3 serię trzeba czekać do 2013 :((. Doctor Who to też dobry serial o ile lubisz klimaty scifi. Wg mnie to też jednak serial który trzeba trochę poznać żeby polubić(chociaż ja nie oglądałam po kolei i wciągnęło mnie po 1 odcinku :D)
Fajnie by właśnie było gdyby pojawiły się osoby z rodziny Morgany. Wiadomo czy już skończyli w kręcić we Francji?
I zdążą to wszystko ze sobą zmontować? Wow! A mógłby ktoś przybliżyć może postać tej całej Elaine? Nie wiem podajcie jakieś stronki, jak komuś się nie chce tłumaczyć głupiej ignorantce...
O niej prawie nic nie ma w legendach tylko tyle że była siostrą Morgany i Morgause
gdzieś słyszałem że Artur miał jeszcze jedną siostrę Annę i kuzyna Cadora
Witajcie jestem leniem i nie chciało mi sie czytac wszystkich postów powyzej , czyli Merlina mozemy sie spodziewac na poczatek pażdziernika z Napisami ? poleci moze gdzies na AXN czy innym programie tv czy tylko w internecie będzie można obejżeć ? dzieki za odpowiedz na wszystkie pytania !!!
by dwie Elaine, jedna była matka Lancelota, a druga kochanką Lancelota i matką Galahada. W " świecie króla Artura" Sapkowskiego czytałam.
Były trzy Elaine :
- Elaine żona króla Bana matka Lancelota
- Elaine córka Króla Pellasa ( Król Rybak) kochanka Lancelota i matka Galahada
- Elaine córka Gorloisa i Igraine siostra Artura, Morgany i Morgause
Odcinki z napisami pojawiają się już kilka dni po premierze. Nie wiem czy poleci w tv, ale na i i t v . i n f o (bez spacji) można wszystkie odcinki obejrzeć jak tylko się pojawią.
Szubienica pojawi się ponownie dzisiaj kręcili scenę egzekucji i z szybienicą na dziedzińcu . Jak myślicie kto będzie skazany na śmierć Merlin ?
Ojej to straszne. Artur posunie się do czegoś takiego. Ktoś go musiał nieźle wkurzyć. Nie sądzę żeby to był Merlin. On go za bardzo lubi i nie mógłby go zabić. Chyba, że Artur będzie pod wpływem czarów Morgany.
Raczej tez nie ktoś związany z magią bo wtedy spalili by go na stosie. Może to jakiś zdrajca albo rycerz.
w tym sezonie szubienica pojawi się dwa razy po raz pierwszy kręcili sceny z egzekucją i szubienicą wtedy gdy kręcili z Gwen w czarnej sukni i drugi raz teraz
Aż dwie egzekucje! I Gwen w czarnej sukni! To będzie mroczny sezon. Ciekawe może Gwen będzie mieć żałobę ale po kim. Może Artur zostanie uznany za zmarłego.
Było mówione że będzie porwana przez Morgane i zaczarowana ta historia będzie się działa przez 4 odc.
Pojawiła się informacja że osobą która ma być powieszona ma być jakaś kobieta brunetka
Mordred był na dziedzińcu ubrany w kolczugę i brązowy płaszcz z kapturem na głowie.
Wczoraj kręcili sceny :
- Merlin wyjezdzał sam na koniu z Camelot
- Mordred był na dziedzińcu było tam wiele rycerzy były zapalone te piecze i rycerze nosili zapalone pochodnie . Mordred opierał się wokół mostu zwodzonego i wychodził z zamku miał na sobie płaszcz i udawał się w podróż , wydawało się jakby się skradał.
- Była egzekucja i szubienica były dwie kobiety blądynka i brunetka który były prowadzone na szubienice i utykały i spojrzały niewinnie. Te sceny były nakręcone do dwóch różnych odc.
dzisiaj również była szubienica na dziedzińcu . Może to nie Artur wiesza ludzi tylko Morgana.