Z racji że wybiło 1000 (!!!) odpowiedzi, zakładam kolejny :) Pytanie było na temat ludzi związanych z medycyną. Wymieniliście już 19 - jeszcze kilku brakuje do zaliczenia odpowiedzi :)
Joey raz umówił się na randkę z dziewczyną, w której mieszkaniu już był wcześniej z jej współlokatorką... wymień miejsca gdzie "to" robił z pierwszą z dziewczyn i takie gdzie nie i dlaczego ; )
robił na kanapie i na fotelu, ale na takiej małej sofce nie, bo obok niej stał kaktus
pytanie oddaję
Wiemy,że Monika jest znakomitą kucharką, ale nie zawsze! Podajcie 3 sytuacje (lub więcej) kiedy komuś coś nie smakowało :)
ciasteczko, którym poczęstowała rachel, gdy mówiła jej, że zamieszka z chandlerem
ciacho, po którym ross wymiotował, kiedy próbowała odtworzyć przepis babci phoebe (choć tak naprawdę to nie był jej przepis ;))
i jeszcze placek z makoladą, który bardzo nie smakował rachel :)
oddaję pytanie
Jeszcze jeden recenzent wydał bardzo niepochlebna opinię nt kuchni Moniki :)
Pytanie: w jakim kontekście w serialu pojawiła się wyprowadzaczka psów?
w odcinkach "co by było gdyby" barry z taką sypiał :)
i znowu oddaję :) kompletnie nie mam pomysłów
OK, ja mam podchwytliwe, złe i niedobre pytanie:
Dlaczego Ross'a nie było razem z resztą ekipy w momencie zaręczyn Chandlera i Moniki?
("Oh, no, wait, this is wrong! Ross isn't here! - Oh hell, he's done this three times, he knows what it's about" ;)
Podpowiedź: z góry mówię, że oglądanie tego odcinka w kółko na zbyt wiele się nie zda, to bardziej ciekawostka twórców :)
Czy nie był wtedy z Elisabeth? To był ostatni wieczór przed wyjazdem Elisabeth na obóz.
na obóz jechała wcześniej, to było jak z nią zrywał. ale on zerwał z nią w ciągu dnia, a spotkanie u moniki było wieczorem...
Chodzi ci o to, że planowali zupełnie inna końcówkę 6 serii, z Rossem w roli głównej, ale odeszli od tego pomysłu i zakończyli romantycznie czyli zaręczynami i tańcem ?
Ooo taaak? No to bardzo jestem ciekawa, jakie było alternatywne zakończenie serii! Dziękuję eleyaro za tak ciekawe pytanie i czekam na odpowiedź!
Podobno chcieli wrobić Rossa w kolejne dziecko, z tą Elisabeth, gdzie później w następnym sezonie okazało by się, że jednak nie jest ojcem. Ale zrezygnowali z tego pomysłu ze względu na kolejną drugoplanową postać czyli Elisabeth no i planowaną ciąże Rachel.
Blisko, bliskooooo, rzeczywiście audio comentary jest źródłem tej informacji ale nie to było powodem braku Ross'a :>
Czy chodzi o to, że David Schwimmer nakręcił wszystkie sceny do tego odcinka na tydzień przed bo musiał wyjechać do Anglii na zdjęcia do Kompanii Braci ? :)) Elizabeth miała zajść w ciążę z Rossem, ale że w planach było już to że będą mieć też dziecko z Rachel uznano że to już przesada i zrezygnowano z tego wszystkiego :) Sory że tak chaotycznie, ale czy to o to chodzi ?
Tylko, że to byłoby alibi Davida a nie Rossa. Ross nie był aktorem, tylko (jak mawiał Joey) zajmował się dinozaurami.
Eleyaro ale nam dałeś zagwozdkę!
No tak, ale skoro to ciekawostka twórców to wszystko jest możliwe :) Ja przynajmniej coś takiego znalazłem.
Aaa..tak kombinujesz, no może, może o to chodziło? :) Bardzo jestem ciekawa odpowiedzi, hm czy jeszcze w 2013 roku rozwiążemy zagadkę? :)
Tak, o to właśnie chodziło :). Twórcy wiedzieli, że Schwimmer'a nie będzie podczas drugiego tygodnia zdjęciowego (odcinek był dwa razy dłuższy niż zwykle) więc wszystkie sceny z jego udziałem nagrane zostały w tygodniu pierwszym. Niestety scena końcowa dokręcana była w drugim tygodniu więc nie zostało nic innego jak podpiąć to pod kolejny żart, w końcu Ross wie jak to jest po zaręczynach.. ;)
Na początek zrobię coś takiego:
http://www.youtube.com/watch?v=AR9yTNxtibo :D :D :D
A pytanie - myślę że łatwe:
Jakie przyszłe wcielenie widziała Phoebe dla Chandlera ? :)
szufladę i papier, którym miała ją wykleić
jakie imiona i nazwiska były na podrobionych dowodach rossa i chandlera?
Clifford Alvarez i Roldan Chey (?) - nie wiem czy dobrze napisałam :)
jakie "hasło reklamowe" ma Phoebe-fryzjerka?
if you don't look good, we don't look good
kto wymyślił melodię do smelly cat?
ojciec phoebe jak była mała śpiewał jej piosenke sleepy girl w rytm muzyki smelly cat
pytanie oddaje
Wymień 6 sytuacji, w których Ross/Chandler/Joey robili coś "babskiego"- związanego z kosmetykami, ubraniami itp.
1. Ross malował sie aby nie było widać jak białe są jego zęby
2. Chandler wyrywał brwi Joey'emu (a właściwie 1 brew) a potem używał zalotki :)
3. Chandler robił z Monicą zapachowe saszetki do szuflad
4. Joey, Ross i Chandler używali maseczki na czoło i nos
5. Joey robił na drutach z Jannine pokrowce na dzbanki
6. Chandler robiący sobie kąpiel z pianą, świeczkami i solami musującymi lub Joey układający kwiaty
Pytanie z kim obściskiwała sie Phoebe u Rachel w pracy?
Z Ralphem Laurenem ;D No dobra... Z Kennym od kopiarki ;P
Jakiego koloru były kwiatowe spinki Phoebe, które dość często nosiła? ; )
Podpowiem, chodzi o trzy kolory. Bardzo do siebie zbliżone ; ) To był komplet spinek. Takiej średniej wielkości kwiaty, zawsze gdy miała koka, a czasem do kucyka po bokach ; )
Czerwone, błyszczące i podłużne też zauważyłam, ale częściej miała kwiatki ; )
Niebieski jest trafiony ; ) Taki jasny, zostały jeszcze dwa.
To pytanie raczej do żeńskiej części Friendso-maniaków więc jak pasuje w tym pytaniu :)))
właśnie ta jasnoniebieska spinka czasami wydaje się być zielona, taki fajny kolor ;)
plus jasny fiolet ; )
została ostatnia spinka, tu dodam że kolor był ciemniejszy ; )
w jednym odcinku była ładnie ubrana pod kolor tych spinek, do tego "bardzo" gniewała się na Rossa ;P
Vince strażak z którym sie spotykała
Monica zapytała Chandlera dlaczego jest taki słodki co jej odpowiedział?
bo jego dziadek był Szwedem a babcia... malutkim króliczkiem :)
jakie wg Moniki są dwa sposoby na uciszenie faceta?
Jednym z nich jest seks, drugiego nie zna, bo nigdy nie musiała go używać. A żeby facet się zamknął to najlepszy jest seks ;P
Ok, proszę wymienić pierwsze i drugie imiona Przyjaciół ; )
Rachel Karen Green
Phoebe Buffay-Hannigan
Monica Elizabeth Geller-Bing
Joseph Francis Tribbiani
Ph. D. ;-) Ross Eustace Geller
Chandler Muriel Bing
Chandler wspomniał o swoim kuzynie Glennie, którego rozbierał w dzieciństwie.
Jaki jest ulubiony film Chandlera, który rozpoznaje po usłyszeniu fragmentu przez ścianę?
Miss Congeniality :) (w Polsce Miss Agent)
Co spodowało pierwzy śmiech Emmy ?