Z racji że wybiło 1000 (!!!) odpowiedzi, zakładam kolejny :) Pytanie było na temat ludzi związanych z medycyną. Wymieniliście już 19 - jeszcze kilku brakuje do zaliczenia odpowiedzi :)
Miałam z tym problem bo w oryginale go tak nie nazwali, Rachel spytała go czy wynalazł maszynę do bawełny.
A, rozumiem :) tym bardziej brawa dla Ciebie! Jakby to powiedział Siara z Kilera- "Jesteś Zebeściak!"
Ohoho jeden wieczór mnie nie było, a tu tyle się dzieje :)
Znakowanie bydła - gdy Ross i Rachel zatrudnili "męską opiekunkę", i rozmawiali o całej sytacji Rachel zwróciła się do niego że nie wrócił właśnie ze znakowania bydła :D
Mateusz niezawodnie odgadł :)
Pytanie przypada temu, kto jakieś ciekawe ma ;-)
ja mam - wymyśliłam nową listę. podajcie do kogo należały lub kiedy były wymienione te imiona:
1. Toby
2. Dalila
3. Aaron
4. Kevin
5. Willy
6. Annabelle
1.Tak był nazywany Chandler przez jednego z kolegów z pracy
2.Jedno z dwóch imion do wyboru dla Emmy (drugim była Isabela)
5.Will to imię grającego przez Brada Pitta kolegi Rossa ale nie wiem czy o to chodzi
nie, chodzi o innego, który był nazwany właśnie konkretnie Willy
1 i 2 jak najbardziej poprawne
4. Kevin - imię Joey'a z reklamy :)
6. Annabelle - dziewczyna z pracy Joey'a. w której nawijał z perfumami
siossstrzyczka potwierdzi, a ja pozwolę sobie zadać kolejne ;>
Wymieńcie miejsca pracy Monici ( nazwa, na jakim stanowisku pracowała), a także powody zmiany danej pracy.
; )
Wymieńcie miejsca pracy Monici ( nazwa, na jakim stanowisku pracowała), a także powody zmiany danej pracy.
Była szefową kuchni w Café des Artistes, skąd wyrzucono ją, bo rzekomo wzięła łapówkę.
Następnie pracowała jako kelnerka (stała za barem) w Moondance diner, gdzie musiała nosić blond perukę i sztuczny biust. Pete zaoferował jej bycie szefem w jego restauracji, dlatego odeszła.
Ponieważ związek Pete'a i Moniki nie wypalił, Monica zajęła się cateringiem, wspólnie z Phoebe. Równocześnie łapała się doraźnych prac np testowania Maczolady :D Pisała też recenzje do gazety.
Bardzo krytycznie opisała knajpę Alessandro, co niespodziewanie okazało się przepustką do pracy tam jako (nielubiany) szef kuchni. Tym samym catering został zakończony.
Gdy Chandler musiał przenieść się do Tulsy, Monika zwolniła się z Alessandro. Chandler proponował jej pracę w "Małym urobku" w Tulsie ;)
Szczęśliwie łowczyni głów zaproponowała telefonicznie posadę szefa w Javu i tam już Monika została do końca serialu :) (w opinii Phoebe karmiąc gości małymi porcjami, mocno przyprawionych czosnkiem ;) )
Maczolada i fisztaszki były najlepsze
-Jest pani na coś uczulona?
-Na kocią sierść
-U bardzo mi przykro :) :)
Uwielbiam wątek z Maczoladą:)
Biedna nie mogła tego przełknąć...
Komentarz Moniki - "Posmak maczolady pozostanie ze mną do Bożego Narodzenia"
Zadam pytanie. Jeśli moja odpowiedź dotycząca pracy Moniki jest niepełna, proszę dac znac :)
Podaj 9 sytuacji, które działy się przed Central Perk :)
1."Bójka" Rossa i Chandlera z kolesiami,którzy zabrali Chandlerowi czapkę
2.Nauka jazdy na rolkach Monici
3.Sprzedaż kota przez Rachel
4.Phoebe jako policjant każąca kobiecie przepraszać drzewo
proszę o potwierdzenie
5. Chandler wsiadający do samochodu z agentką nieruchomości
6. Monika bijąca Chandlera podczas ich ćwiczeń (uwielbiam to)
7. Marcel pukający w szybę, żeby się spotkać z Rossem
8. Phoebe grająca, gdy przestała występować w kawiarni (i potem jak siedziała tam z Rachel)
9. Phoebe czekająca na swojego brata
10. Przyjaciele wsiadający do samochodzu przed jazdą na plażę (Rachel i wielki kapelusz)
11. Phoebe i Monica prezentujące samochód do cateringu
12. Spotkanie Phoebe z Davidem, gdy była odstawiona przed przyjęciem u siostry Mike'a
13. Rachel i Phoebe obserwujący Rossa i łysą dziewczynę, która nie była łysa
14. Phoebe i Joey obserwujący Rossa i Rachel po randkach w ciemno (chwilę później musieli uciekać)
może nie ograniczajmy do 9, tylko walmy ile wlezie :)
15. Phoebe podczas 30 urodzin, skacząca na piłeczce, a potem całująca się z Joey'em
to jeszcze
16.Phobe i Rachel obserwujące jak Ross goni i atakuje 2 blondynki - UNAGI!
17.Ross i krzykacz (gdy oblał go kawą)
Ale ale ale.... Monica z Chandlerem pili kawę PRZED Central Perk zaraz przed wyjazdem nad morze :) ha! :D
Dodatkowo raz Rachel przyniosła kawę Phoebe na zewnątrz gdy ta bojkotowała występ innej baby w środku a innym razem przyszła żeby powiedzieć, że nie wolno wynosić kubków gdy Phoebe piła kawę czekając na brata.
Nikt nic nie zadał,więc ja to zrobię
Wymieńcie alkohole,które pojawiły się w serialu-nie określam liczby,wymieńcie ile dacie rade
Niektóre były podane z nazwy,drinki,a inne były po prostu pite :)
Tak na szybko:
1.Scotch on the rocks with a twist :D
2. Różnego rodzaju wina...
3. Różnego rodzaju szampany... (m.in. Izraelski Waniliowy)
4. Margarita
5. Cosmopolitan
6. Tequilla
7. Piwo (m.in. Corona)
11. Rob Roy (Chandler zamówił go na koszt Joey;a)
12. Grappa (Rachel dostała od Paola)
Czyli już 13 :)
14. Wódka z sokiem żurawinowym (Phoebe na urodzinach Joey'a) :)
15. Szprycer
16. Merlot (chociaż to można zaliczyć do wina)
Obydwa Rachel zamówiła w samolocie :))
17. Lager ( Ross i Mike pili to, kiedy dziewczyny wyszły do klubu, a oni sprawdzali w słowniku co znaczy lager ;))
Nie wiem, czy już było to pytanie-
Kto stwierdził,że Rachel ma ładny biust ? (nie Ross ani Joey)