PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33993}

Przyjaciele

Friends
1994 - 2004
8,2 356 tys. ocen
8,2 10 1 355746
8,4 49 krytyków
Przyjaciele
powrót do forum serialu Przyjaciele

madness continues... :)

satie333

A moze to akcja jak Ch wyjezdzal do Tulsy i podawal nazwy knajpek tamtejszych?

ocenił(a) serial na 10
satie333

nołp :)

satie333

To zostawiam sobie na pozniej, albo dla innych :)

Itomahawk

Moze mnie kilka dni nie byc, wiec daje podp.
Pisalam, ze to zdanie wypowiada facet - jest to Chandler, mowi to ogolnie, nie do konkretnej osoby (aczkolwiek wiadomo do kogo w glownej mierze mialo trafic - do babki). Pojawia sie na poczatku, w otwierajacej scenie i jako ostatnie zdanie.
Na Twoje nie mialam czasu poszukac odpowiedzi.

Itomahawk

Potrzebuje kilku wskazowek. Czy pada nazwa dania, nazwa jakiegos produktu lub nazwa knajpy?
Kiedy to sie pojawia wczesniejsze, czy pozniejsze serie?
Gdzie sie rzecz dzieje, w mieszkaniu Moniki, w mieszkaniu Ch, w CP, czy jeszcze w innym miejscu?
W tej scenie sa sami, czy ktos im towarzyszy?
Chandler pytajac wie, ze odp. brzmi "nie". Mowi o tym, czy widac po mimice itp.?

ocenił(a) serial na 10
Itomahawk

ja na Twoje tez nie mialam, moze dzisiaj cos pokombinuje z ta podpowiedzia bedzie latwiej.
tak, pada nazwa dania, serii nie pamietam, ale na pewno druga piatka, mon i ch sa juz razem, w mieszkaniu i nie sa sami, widac "minke" i ton glosu, mon nic nie mowi, a on juz wie, ze nie ( tysiac pińcet podpowiedzi hehehe)

satie333

Niewiele, ale jednak troche rozjasnily umysl te podpowiedzi. Pomysle dzis, a nuż jakims cudem wpadne na te scene :)
Pozdro i cytujac - do zaś :)

Itomahawk

Na poczatek test, ktos zamiescil posta, ale nie widac tego wpisu.

ocenił(a) serial na 10
Itomahawk

czary mary ;) nie dam rady z glowy i na pewno nie dam rady przegladac wiec poprosze o jakas podp jeszcze. czy na koncu do tej samej babki, czy "w proznie"? czy to jest do babki z zakresu jego zainteresowan, czy np do ph lub rach?

satie333

A przepraszam za pomylke z rozpedu napisalam, ze to ostatnie zdanie. Ostatnie, ale w czesci glownej. W zamykajacej scenie Monika wystepuje solo :D Pierwszy raz zdanie jest wypowiedziane w CP, drugim razem w mieszkaniu M i Ch. Ch mowi to ogolnie, ale tyczy sie to Moniki. Troche zakrecilam jak zwykle. Seria 10.
Na Twoje odp. nie znam, ciagle brak czasu, festiwal super :)
Mam pytanie, rozgrzewajace, miedzy czasowe. Zadawac?

ocenił(a) serial na 10
Itomahawk

zadawac :D

ocenił(a) serial na 10
satie333

haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa mam! "what did I marry into? " bez podpowiedzi sezonu na bank nie chcialoby mi sie przegladac wszystkich odc a w ogole nie kojarzylam, ze zdanie pojawia sie 2 razy, wiec good job with the question. jeszcze niesmialo moje jest z tuzinem podpowiedzi :P zreasumuje, zeby ci ulatwic: rozmowa ch i m - w mieszkaniu, jest pod koniec odcinka ( to dodatkowa podp) rozmawiaja ta temat kulinarny i chandler mowi " abc"? no? but " xyz?" monica nic nie mowi, ale chandler patrzac na nia i zadajac pytanie juz wie, ze nie, stad "no?". podpowiedz numer pincet - chandler wychodzi na glupa

satie333

Brawo Satie :) Myslalam ze bedzie latwiej, poniewaz wczesniej pisalysmy o tym odcinku i motywie :D
Ale zazwyczaj to co oczywiste, wydaje sie najtrudniejsze.
Nad Twoim, mysle z doskoku, moze dzisiaj mi sie uda cos wygrzebac w zakamarkach umyslu :)
A moje pytanie brzmi:
Podaj nawiazanie do Wladcy Pierscieni? (wiem, wiem latwizna) :)

ocenił(a) serial na 10
Itomahawk

dla mnie latwizna, bo jestem maniakiem LOTR :P ross i chandler i joey - tlumacza mu (joey'emu) o gandalfie, joey sie dziwi co za dziwna ksywa, ross na to - nie czytales wladcy pierscieni w szkole sredniej? - a joey, ze uprawial seks wtedy. nie chce mi sie szukac odcinka, czy doslownych cytatow, mam nadzieje, ze satisfactory :P
to ja zanim ogarniesz tamto ( a jestem pewna, ze nie ogarniasz, bo jak ja ostatnio nie masz czasu na pierdoly :P) to inne latwe: albo w sumie nie mam pomyslu, na regular jest. jak na cos wpadne to sie "ozwe"

satie333

Brawo, brawo :D Zadowalajaca odpowiedz. Wiedzialam, ze to bedzie latwizna dla Ciebie. Zadalam to pytanie, bo kumpel mnie "zmusil" dzisiaj do obejrzenia trylogii WP i chwala mu za to :)
Na Twoje to moze cusik w niedziele wymodze, albo dopiero w poniedzialek.

ocenił(a) serial na 9
Itomahawk

Siemka moje kochane dziewuchy!!!!!!! Jak tam leci????? Już tęsknie do moich Friendsów (to już klinicznie potwierdzone zboczenie - uzależnienie) włącze dopiero w poniedziałek:):):) Pozdro i do poniedziałku!!!!!

satie333

Zabieram sie za szukanie odp. A tymczasem pozwole sobie zadac pytanie.Rachel wypowiada zdanie, pozniejsze sezony, ktore jest zarowno tytulem piosenki angielskiej legendy heavy metalu oraz filmu. Piosenka to rok 2000, film 1996.

ocenił(a) serial na 9
Itomahawk

Hello!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Czy chodzilo moze o odcinek z Moniki bratnia dusza i na koniec w chacie Ch mowi do Niej ze zna fajna knajke z czyms tam do jedzenia...sama teraz juz sie zakrecilam:):):)

ocenił(a) serial na 10
myszowatek81

tak, brawo myszowata !!! cytuje: Chandler: Y’know what? I am going to take you out to dinner tonight. I found this place that makes the greatest mozzarella sticks and jalepino poppers . (Monica doesn’t look impressed.) No? Really? They taste so good."

nad tytulem poglowkuje pozniej :)

ocenił(a) serial na 10
satie333

A thin line between love and hate ( iron maiden), komedia romantyczna, rachel o gavinie i szaliku :P
ps. queszczyn lejter, zadawajcie, jak cos macie

ocenił(a) serial na 10
satie333

ok mam cos na szybko: w budynku rossa mieszkala pewna para, ktora zgorszyla jedna z dziewczyn i jednego z chlopakow. kogo i dlaczego?

satie333

Brawo, brawo Satie :)
Strzal na szybko - para to moze poszukiwaczka złota i pedofil, z imprezy na czesc Howarda?
Zgorszyla Phoebe i Rossa, poniewaz pare dzielila ogromna roznica wieku? Nie sadze, zeby to byla poprawna odpowiedz.

ocenił(a) serial na 10
Itomahawk

owszem, nie ;) to nie ta odp. pary nie widzimy i wydaje sie to byc bardziej gorszace, niz gold digger i cradle robbing perv :D

satie333

Hmmmmm... cos mi sie kolacze po glowie, ze para ta mogla zgorszyc Ch i M. Z racji tego, ze moj umysl jeszcze nie do konca pracuje, poprosze o jakas podpowiedz :D

ocenił(a) serial na 9
Itomahawk

A czy moze chodzilo o jakas pare kiedy chyba Mona rzucala Rossa a on mial zasloniete zaslony a oni zaczeli narzekac ze jak uprawia joge to wtedy ma odsloniete i wtedy chyba Ch zauwazyl jakas tam pare i zapytal sie czy to hamak czy trampolina czy cos (juz nie pamietam)...????????????

ocenił(a) serial na 10
myszowatek81

bardzo blisko, ale duzo rzeczy sie nie zgadza. chandler sie zgadza ... ross sie zgadza ( zaslony) ...

satie333

To moze Ross + Gil, starsza para uprawiajaca seks na hustawce, osoby zgorszone to Chandler + Rachel?

ocenił(a) serial na 10
Itomahawk

o-o-o to chodzilo - BRAWO :) dajesz :D
ps. myszowata tez szla dobrym tropem, wiec ma do zadania poltora pytania ( przypominam:D))

satie333

Myszowata mnie nakierowala :) Pytanie z serii dziwnych, kiedy Joey "mowi" stylem Rachel? (moim zdaniem). Od razu podpowiem, w scenie biora udzial 3 osoby.

ocenił(a) serial na 10
satie333

czy chodzi o scene z poczatku 10 serii z biustem " I'm so sooory... "(itd)?

ocenił(a) serial na 9
satie333

Z tym biustem to chyba zaczal Joey a Rachel go potem nasladowala...a moje zalegle to (niech zalegaja dwa pytania do wyboru:):) kto staral sie nie byc podobny do swojej matki a kto staral sie do niej upodobnic???????

myszowatek81

Zla odp., 5 serii wczesniej.

ocenił(a) serial na 10
Itomahawk

rachel tak bardzo starala sie nie byc podobna do matki, ze nie zauwazyla, ze sie stala podobna do ojca. a to drugie? jesli z 6stki friendsow, to dalabym rossa i i jak mama szla do salonu pieknosci, a on sie przebral za dziewczynke, schowal wacka i "mommy mommy I'm a girl take me with you"???????
Itomahawk- na twoje na razie no clue :|

ocenił(a) serial na 9
satie333

To nikt z Friendsow...a na Itomka tez no klu:):)

ocenił(a) serial na 10
myszowatek81

ale rach sie zgadza?

myszowatek81

Mama M i Ro starala sie nieswiadomie upodobnic do swojej matki. To mialas na mysli Myszowata?

ocenił(a) serial na 9
Itomahawk

Tak Rachel sie zgadza
Nie tez nie Judy Geller i tu jest powiedziane ze to raczej swiadomie...jest to raczej epizodyczna postac (byla tylko raz) ale druga polowka tej osoby byla kila dobrych razy:):)

Itomahawk

Na moje juz wiecie, ktora seria. Dodam, scena na korytarzu i biora w niej udzial 3 osoby.

Itomahawk

Hmmm... to kojarza mi sie 2 osoby, zona Douga (szefa Ch) a druga to babka, z ktora Richard spotkal M i Ch w restauracji (ale to odpada). Stawiam na te pierwsza. Dobrym tropem ide?

Itomahawk

Nawet udalo mi sie jakis cytat znalezc: "Oh, my ex-wife didn’t work, unless you call turning into her mother work"

ocenił(a) serial na 9
Itomahawk

Brawo brawisimo!!!:):)

ocenił(a) serial na 10
myszowatek81

Itomahawk wiem, ze dalas juz podpowiedzi, ale nic mi to nie daje, nie chce mi sie przegladac odcinkow i patrzec kiedy sa 3 osoby na korytarzu, jakas skojarzeniowa podp please np- czy mowil jak rach, gdy sie zlosci, dasa, ekscytuje, czy moze charakterystyczne zdanie i akcentowanie, czy to przedrzeznianie, czy nie - no. :P

satie333

Mowi charakterystyczne "nooooooo". Skojarzeniowa kasa, korytarz, 3 osoby.

ocenił(a) serial na 9
Itomahawk

Ja tylko pamietam jak stoi R, P i J na korytarzu zaraz przed "sexem" P i Ch:):):) ale nie pamietam co mowia...

myszowatek81

Nie to. Na razie wiecej podpowiedzi nie dam, bo te powinny naprowadzic. Wsrod osob najpierw K+M, dolacza do nich J, po uzyskaniu odp. na swoje pytanie mowi "noooooo" stylem Rachel.

ocenił(a) serial na 9
Itomahawk

Hu de hel is K????????????:):););)

myszowatek81

K - kobialka, M - meszczysna :P

ocenił(a) serial na 10
satie333

no to bomba. slysze w glowie, prawie widze, ale nie wiem na razie :P

satie333

To juz polowa sukcesu :) wiecej nie powiem na razie :)

ocenił(a) serial na 10
Itomahawk

m- chandler stole a twenty from my purse!
j- nooooooooooooooooooooo! :)
nie przypuszczalam, ze bedzie zwiazane z kasa, myslalam, ze podp dotyczyla rach tylko i mon i tamtej sceny u rossa