PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33993}

Przyjaciele

Friends
1994 - 2004
8,2 356 tys. ocen
8,2 10 1 355746
8,4 49 krytyków
Przyjaciele
powrót do forum serialu Przyjaciele

madness continues... :)

satie333

Tak jest Satie, brawo :)

ocenił(a) serial na 10
Itomahawk

pytanie na chwile obecna oddaje

satie333

To ja mam pytanie, a nawet dwa :)
Kto mial najlepszy gust (przy ocenie/ wyborze facetow)? Oprocz imienia glownego bohatera, podajcie kontekst.

ocenił(a) serial na 9
Itomahawk

Wydaje mi sie ze chodzilo o Chandlera ktory to zalatwil Rachel randke (jej chodzilo o "fling" i on to powiedzial temu facetowi i Rachel sie wsciekla)???????

ocenił(a) serial na 10
myszowatek81

a moze joey i soap opera roof party? ( tzn sadze, ze to myszowatej, ale ogolnie to dzien dobry i wymyslam zaraz zalegle pytanko moje kurczaczki :D)

satie333

Heloł, heloł :)
Tak, chodzilo o Chandlera i ten motyw z randkami dla Rachel, ale nie do konca tak jak to Myszowata wyjasnila.
To podaje oryginal:
R: Chandler, You have the best taste in men!
Ch: Well, like father, like son. ... :D

ocenił(a) serial na 10
Itomahawk

nie wymyslilam pytania niestety, to moze mini pytanie- nawiazanie do tego co powyzej:
kiedy jeszcze chandler niechcacy jest w sytuacji "niedaleko pada jablko od jabloni" ?

satie333

Masz na mysli sytuacje, kiedy wszyscy biora Go za geja (Nana die twice) ? Ale nie to byloby zbyt banalne.
Na razie nic innego nie przychodzi mi do glowy.
A ja mam pytanie tez rowniez, troche bez kolejki, ale mam nadzieje, ze zostanie mi wybaczone.
Jaka ksywe w DZIECINSTWIE miala Rachel? (nie mam na mysli hermaphrodite cheerleader from Long Island)

ocenił(a) serial na 10
Itomahawk

oczywiscie nie o to mi chodzilo. tu jest nawiazanie do ojca, nie tylko do gejostwa i nie chodzi o zwykle "wystapienie" ojca w odcinku. chodzi o "jablko od jabloni" :P
ksywka rachel? hmmm... mysle .. ( ale na 1/3 gwizdka ;)

satie333

Hmmm... a moze chodzi o to, ze Bings nie pozyczaja kasy od nikogo? Ale nie to tez nie to.

ocenił(a) serial na 9
Itomahawk

A nie bylo to moze Pumpkin kiedy Ph pytala sie czy moze Budolph?????:):)

myszowatek81

Siema z ranca :)
Zgadza sie Myszowata, ten nick mialam na mysli.

ocenił(a) serial na 9
Itomahawk

No dobra kwiatuszki moje:):) Nadal nie mam pojecia co z tym ojcem i jablkiem:) wiec zadam swoje: Kto kiedy i dlaczego wspomnial o Rockefellerze????????

ocenił(a) serial na 10
satie333

czołem :P
skojarzyl mi sie ross jak nie mogl zdazyc z 1 budynku do 2, jak prowadzil wyklady i na propozycje zamawiania taksowki powiedzial I'm not a rockefeller?
i jeszcze mi sie kojarzy jakies rockefeller center, ale nie wiem kiedy. w ogole pisze bez sprawdzania wiec jak cos to upss ;)
moje jest bardzo zblizone "kalibrem" do tego co pisala itomahawk wczesniej
edit: juz sprawdzilam, rockefeller center - jezdzili na lyzwach mona i ross oraz ch widzial tam janice z mezem

ocenił(a) serial na 9
satie333

Tak tak chodzilo mi o Rossa i jego biegi na uczelnie:):):)

ocenił(a) serial na 10
myszowatek81

no to moje "japko" zostalo - dawajcie, to latwe, cos jak like father like son tylko innymi slowami, troszke dluzsze, w dialogu z "niefriendsem"

ocenił(a) serial na 9
satie333

Czy chodzilo moze o konwersacje z Jackiem:) Gellerem ze Ch zawsze uwazal ze syn odzwierciedla swojego ojca bla, bla a potem Jack zapytal sie Ch co jego ojciec robi itd...izyt??????

ocenił(a) serial na 10
myszowatek81

takkkkkkk :) brawo! cytacik:
Chandler: Yeah, Ross sure is a great guy, y’know I’ve always felt that how a young man turns out is a reflection on his father.

Mr. Geller: I always thought that too. Tell me, what does your father do?

[Chandler and Monica exchange worried looks.]

Chandler: (worried) He’s the headliner of a gay burlesque show
zadawajesz myszowatku :)

ocenił(a) serial na 9
satie333

Oh Dzizas!!!!! Nie mam nic ciezkiego!!!:):):) Na co nieistniejacego kazal Joey uwazac Rachel?????:) (cholera zupelnie nie wiem jak napisac poprawnie to zdanie:):)!!!!) Ups..

ocenił(a) serial na 10
myszowatek81

Oh Dzizas!!!!! tego mi bylo trzeba - pytania typu totalna abstrakcja :D upewnie sie- joey powiedzial rachel, ze ma uwazac na XYZ ( czy jest oczywiste, ze to cos nieistniejacego, czy wymyslil cos/ sklamal w jakims celu, tak jak np rach, ze szef chce kupic jej dziecko?)( tak, wiem, ze to tez oczywiste, ale nie dla joey'ego;))) wiesz o co mi chodzi, prawda?

ocenił(a) serial na 9
satie333

A wiec ma uwazac na xyz (to cos istnieje lecz tego tam nie bylo - tylko w J wyobrazni)

ocenił(a) serial na 10
myszowatek81

aha, dziekuje, cos sie rozjasnilo, choc nadal nie mam zielonego pojecia ;P

ocenił(a) serial na 10
satie333

czy chodzi moze o to jak sie oswiadczal i mowil jej, ze there's a scary world out there, especially for a single mom? ( ale pewnie nie to)

ocenił(a) serial na 9
satie333

Nie i od razu sie przyznaje bez bicia ze sprawdzilam i to niestety z uncuta!:):) Wiec kto chce niech odpowie a ktos inny moze zadac inne w miedzy czasie:):):) Sorki

myszowatek81

W takim razie Myszowata, skoro to UNCUT, podaj moze sezon, bo sama wiesz, ze w tych wersjach ciezko cokolwiek odszukac :)
A ja tak bez kolejki zdam pytanie, o ile godzin M i Ch oszukali J?

ocenił(a) serial na 9
Itomahawk

Ok to jest 8 sezonik:):) I biora w tym udzial 2 (J + ?) osoby a cala ta sytuacja by nie powstala gdyby nie wczesniejsza konwersacja innych 2 (J + ?) osob...

myszowatek81

To niestety na tym pytaniu odpadam, posiadam regular sezon 8.
P.S. Zaloba, moja Italia nie wyszla z grupy, malo tego na ostatnim miejscu zakonczyli :((

ocenił(a) serial na 9
Itomahawk

Moje druzyny graja i to calkiem dobrze (nie moja wina ze kibicuje tym dobrym: Arg, Bra, Por:):)) ale dzisiaj nerwowka wielka bo moja najukochansza Hiszpania MUSI dzisiaj wygrac trzeci grupowy!!!!!!!!!!!! Dajcie znac jesli bedziemy chcialy zmienic pytanie!!!

myszowatek81

Kochane kulezanki, ja sie z Wami poki co zegnam, dopiero w poniedzialek bede dostepna.
Wybywam do domku, bo dzis moje urodziny :))

ocenił(a) serial na 10
satie333

ale z was wuwuzele :P choc hiszpanii tez po cichu kibicuje, tylko ćśśśś ;)
mysle, ze z pytaniem jest pat chwilowo, to zadam bez kolejki, jesli pozwolicie:
w jakiej sytuacji chandler zostaje lajtowo zaszantazowany tym, ze ujawni sie fakt, ze skrytykowal monike?
( brzmi zawile, ale to w sumie latwe, i nie wykluczam, ze jest wiecej niz jedna- moja odp)

ocenił(a) serial na 10
satie333

no to... STO LAT STO LAT NIECH ZYJE ZYJE NAAM! STO LAT STO LAT NIECH ZYJE ZYJE NAAM! JESZCZE RAZ JESZCZE RAZ NIECH ZYJE ZYJE NAAAM< NIECEEECH ZYJE NAAAM!!!!!
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO JULIA !!!! :****)))))

ocenił(a) serial na 9
satie333

NAJLEPSZEGO NASZA WUWUZELOWA KULAZANKO!!!!!!!!!!!!!! SPELNIENIA MARZEN!!!!!!!! HAVE A FUN DAY!!!!!!!!!!! OSTATNIE Z DWOJKA NA PRZEDZIE!!!!!!!! BUZIOLE PINDOLE:):):) TO DO PO LIKENDZIE...A na pytanko to za chwilusie:)

ocenił(a) serial na 9
myszowatek81

Obawiam sie Satinku ze Ty musisz zaczac bo troche nie wiem co pisac:):);) Nic nie kojarze albo do konca nie pojmuje pytanka jakie to sytuacje...to przez dziesiejszy mecz Hiszpani nie moge sie skupic:):) i przez likend!!!!!!!

ocenił(a) serial na 10
myszowatek81

ehhh, nie wiem jak podpowiedziec. caly kruczek tego pytania polega na tym, ze sa w nim same niewiadome, gdybym napisala wprost, to nawet na regular byloby za latwe. ale sprobuje :
chandler zostal zaszantazowany ( lajtowo) przez ABC, ze musi zrobic DEF, bo inaczej wyda sie, ze chandler skrytykowal monike mowiac, ze XYZ. jesli nie pomoglo, to sprobujcie po weekendzie :)

ocenił(a) serial na 9
satie333

No nie juz blizej Joanno...czuje to jak serce, nie rozum:):):) czujesz?????
- Kiedy z Rachel jedli sernik, Rachel zagrozila ze powie Monice ze Chandler uwaza jej sernik za suchy..na razie tyle;P

ocenił(a) serial na 10
myszowatek81

brawo :) wiedzialam, ze jak napisze w mniej zamotany sposob, to zaraz zgadniecie :P

ocenił(a) serial na 10
satie333

myszow, jak juz jestes to zadaj jakies pytanie ( nie z uncuta ;))

ocenił(a) serial na 9
satie333

Sie robi Satinie;) Latwe dam bo trudnych juz nie mam:) Wymien dwa razy kiedy pada zdanie; Jak corka ktorej nigdy nie miala...:):)

myszowatek81

Hejoł czildren :))
No to tak, 2 sytuacje, a zdanie pada 3 razy:
1. Rachel przytacza slowa Judy Geller, ktora to powiedziala kiedys do Niej "that she is the daughter she never had". Akcja przed wyjsciem Phoebe na obiad do parentsiakow Mike'a.
2. Po czym zdanie to powtarza bardzo glosno i wyraznie Phoebe po pytaniu Moniki "She said what!!?
3. Monika mowi do Phoebe, na przyjeciu dla Rachel i jeszcze nienarodzonej Emmy, ze sprawi iz bedzie dla matki Rachel "like a daughter she never had".
To tyle i szczegolowo :))
Moje glupkowate pytanie gdzies sie szweda wsrod wczesniejszych postow.

ocenił(a) serial na 9
Itomahawk

Hello!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jak tam urodzinki Julko kochana???????
Tak wlasnie chodzilo mi o te dwie sytuacje nawet bez powtorki Phoebe:):):) A na Twoje musze poszukac bo juz zapomnialam:):):)

myszowatek81

Bylo minelo, urodzinki skromnie, bez przepychu :)
Natomiast na panienskim kumpeli sie dzialo :)

ocenił(a) serial na 10
Itomahawk

roznica czasu- 3 godziny, umknelo mi to pytanie

satie333

Zla odpowiedz Satie :)

ocenił(a) serial na 10
satie333

kiedy joey stal z kijem baseballowym na korytarzu i chandler " przylecial z tulsy", joey zaczal trybic, ze lot trwa 3 godziny, wiec chandler mu powiedzial, ze zapomnial o roznicy czasu. aha- chandler. czyli chodzi o sytuacje jak joey zasnal na ubikacji? 5 godzin i 58 minut

satie333

Brawo, barwo :) Te druga sytuacje mialam na mysli. To teraz mysl o pytaniu :)

ocenił(a) serial na 10
Itomahawk

ok. pewna postac zostala skrytykowana przez jednego z friendsow. metafory, jakich uzywa fr sa bardzo obrazowe; jedna anatomiczna, a do drugiej uzywa zwierzatek. podaj sytuacje

ocenił(a) serial na 9
satie333

Ja nic nie kumac jeszcze:PPPPPPPP

ocenił(a) serial na 9
myszowatek81

Rozumiem ze obie metafory tycza sie tej jednej osoby. No to teraz czy to postac typowo epizodyczna czy moze jakas drugoplanowka:):):) Kiedy to bylo lub/ i ile osob przy tym bylo..cos dla ulatwienia pleas!!!!!!!!

ocenił(a) serial na 10
myszowatek81

bardzo epizodyczna, niewidoczna, szóstoplanowa ;) bylo to w cp w standardowym skladzie

satie333

Heloł :)
Czas na pytania do pytania :)
Z ktorym friends zwiazana jest ta postac?
Piszesz, ze niewidoczna. Niewidoczna w danej chwili, czy w ogole nie pojawila sie w serialu?
Jesli widac te osobe, to ile razy? :)