PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33993}

Przyjaciele

Friends
1994 - 2004
8,2 356 tys. ocen
8,2 10 1 355746
8,4 49 krytyków
Przyjaciele
powrót do forum serialu Przyjaciele

madness continues... :)

ocenił(a) serial na 9
Itomahawk

Ja mysle ze byla tylko o niej mowa ale nic nie kojarze. Witajcie czesc i czolem:):)

ocenił(a) serial na 10
myszowatek81

nie pojawila sie, ON mowi o NIEJ wlasciwie chyba tylko w tej scenie

satie333

A to moze Chandler w odc. gdzie Heckels umiera? Kojarze tylko rozmowe o Joan z duzymi nozdrzami, przez ktore jak kichala wylatywaly nietoperze. Natomiast mialo to miejsce w salonie u M i Ra.

ocenił(a) serial na 10
Itomahawk

brawo!!!! nietoperze i mozg widac jak odchyli glowe. w salonie? kurde a dalabym sobie reke uciac ze w cp, w takim razie przepraszam najmocniej

ocenił(a) serial na 9
satie333

Ej to pytanko dawajcie bo dawno juz nie odpowiedzialam poprawnie!!!!:PPPP Buziaki

myszowatek81

Masz szczescie Satie, ze nie szukalam po CP, tylko od razu mi sie skojarzylo z Chandlerem :P
Pytanko na predce, bo w pracy jestem i nie ma czasu na myslenie :D
Kto ma koszulke z napisem: "Save The Dreams For Your cos tam"?

ocenił(a) serial na 9
Itomahawk

Czyzby Ch??????

myszowatek81

Nie, nie. Prosze nie szczelac :P Pozniejsze sezony. Brakujace slowo to chyba "Man"

ocenił(a) serial na 10
Itomahawk

rachel, ta biala bluzeczka z ustami, sezon 10 powrot z barbados i potem calowanie sie z joeym :D
w jakiej sytuacji ktos z friendsow jest porownany do pewnego generała i dlaczego? dla ulatwienia dodam, ze w okresie krecenia friends powstal o nim film.

ocenił(a) serial na 9
satie333

Wiecie co ja juz chyba odpadam z gry bo nie mam pojecia na jakiekolwiek pytania z Waszej strony!!!!!!!! Cos strasznego:):):)

myszowatek81

Tak jest Satie, to ta koszulka i ten motyw :)
Myszowata wspanialomyslnie oddaje Ci pole do popisu przy powyzszym pytaniu :D

ocenił(a) serial na 10
Itomahawk

ok mega podpowiedz, coby sie myszowata nie zalamala :PPP w filmie gra go antonio banderas
ps. pytanie z koszulka - mialam fuksa, szybko trafilam na odcinek. pytanie o generala 2 ostatnie serie

ocenił(a) serial na 9
satie333

Dobra ta mega podpowiedz na nic sie nie zdala bo zlukalam jego filmy i przy nazwie postaci jaka gral nigdzie nie ma tego wojskowego tytulu (tnz.general) tylko same imiona wiec bedzie trudno bo nawet nie wiem jaki film:):)

ocenił(a) serial na 10
myszowatek81

no niestety ani w tytule ani w serialu nie pada tytul generala. ale przegladajac filmy banderasa MUSI sie skojarzyc :)))

ocenił(a) serial na 9
satie333

Niestety nie jestem fanka A. Bandarza wiec nawet tytuly mi nic nie powiedza:):) Ale moze inaczej na to wpadne!!!

ocenił(a) serial na 10
myszowatek81

Nie wiem czy odpowiedź jest dobra, bo nie znam dobrze filmografii Antonio, ale jak dobrze kojarzę jakoś w latach 90 grał Mussoliniego, a jak wszyscy wiemy Mussolini był włoskim premierem. Może to o niego chodzi ? :)

ocenił(a) serial na 10
dziabonczek

nie, nie. i w ogole to 2 bledy z mojej strony ( co mi sie dzieje ostatnio?:/) nie 2 ostatnie sezony, srodkowe sezony, potem napisze, czemu mi sie pomylilo.
i dziabonczek - dlaczego zawsze mi sie wydawalo, ze dziobaneczek? mam chyba dysleksje! <sciana>

ocenił(a) serial na 10
satie333

ok podpowiem jeszcze, pomylilo mi sie bo ma to zwiazek z wyjazdem, a ze ostatnio odpowiadalam na pyt z barbados... sorki. to zaweza chyba grubo?

ocenił(a) serial na 9
satie333

Dla mnie zawezenie bedzie jezeli potwierdzisz ze to miedzy 5 a 6 sezonem:):)?????:PPPPP

ocenił(a) serial na 10
myszowatek81

potwierdzam :)

ocenił(a) serial na 9
satie333

Kul, to zaczynam szperać!!!! A może jeszcze kto to powiedział lub do kogo:):) Albo chociasz ze k do m lub m do m lub k do k???? Lub gdzie to zostało powiedziane lub w jakiej sytuacji....czy nie za dużo wymagam???:):)

ocenił(a) serial na 10
myszowatek81

za duzo:P ktos z friends porownany na przelomie serii 5 i 6 do pewnego generala, o ktorym w czasie krecenia serialu powstal film z banderasem w roli glownej- to bbbb duzo!!!

ocenił(a) serial na 9
satie333

Czy chodzi moze o Evite i jego role Che???????

myszowatek81

Che to kojarzy mi sie z Ernesto Che Guevara, ale On chyba nie byl generalem, to dzialacz opozycji, rewolucjonista.
Cos dla ucha, smieszne za pierwszym razem :D http://www.youtube.com/watch?v=HHujqH5j8TA

ocenił(a) serial na 9
Itomahawk

Oj Dżulia normalnie żem się popłakała!!!!!!!!! Kto na takie rzeczy wpada???? A co do pytania to kłada la...chę:):) Nie mam pieprzonego pojęcia!!!!! Dobranocka:):):)

myszowatek81

Mam nadzieje, ze ze smiechu :) Na pytanie nie wymysle dzis juz nic. Do papa :)

Itomahawk

Pytanie z zupelnie innej beczki. Jaki obstawiacie final MŚ? Ja stawiam na Holandia vs Argentyna
lub Holandia vs Niemcy (wolalabym pierwsza opcje i zwyciestwo Argentyny) :)
Kilka dni temu stawialam na powtorke z 2002 Niemcy - Brazylia, ale ku mojej uciesze do tego nie dojdzie :)

ocenił(a) serial na 10
Itomahawk

buhahahaha a to sie usmialam z rana :)
jak evita, jak che? kto mialby niby byc porownany ? mam nadzieje ze jednak ktos odpowie, poczekam jeszcze <tuptup>
ja nie wiem jak obstawiam final, pewnie najciekawszy mecz bedzie w polfinale ( hiszpania- argentyna)

satie333

Hejka :)
Matko kochana, takie latwe to pytanie, a my sie glowimy 2 dni.
Vegas - Rachel - Pancho Villa - Banderas - "Pancho Villa we własnej osobie"

ocenił(a) serial na 10
Itomahawk

NO RACZEJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !
aha, zapomnialam napisac BRAWO :)
i chodzilo oczywiscie o wąsy

satie333

Nazwisko aktora i tytul piosenki, w teledysku do ktorej wystepuje. Aktor w serialu zagral goscinnie, w clipie tez, aczkolwiek w dziecinstwie mial duzo wspolnego z muzyka. Piosenka ta pojawila sie we Friends nucona przez jednego z bohaterow, plci meskiej.

ocenił(a) serial na 10
Itomahawk

czy to znany aktor? w skali 1-10 np niech bruce bedzie 10 a chris isaac 1 ( jako aktor) to ile?

satie333

Znany aktor, zaslynal w serialu z lat '80 - '90, dla mnie 8

ocenił(a) serial na 10
Itomahawk

nucona przez jednego z friendsow?

satie333

Tak, w sumie spiewany fragment refrenu tej letniej piosenki przez faceta :)

ocenił(a) serial na 9
Itomahawk

Ja dzisiaj odpadam bo ide ogladac mecze!!!!! I oczywiscie jak dla tylko HISZPANIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Vamos La Furia Roja!!!!!:):):) Milego dnia dziewczyny.

ocenił(a) serial na 10
myszowatek81

john stamos - kokomo - beach boys - tow the donor- spiewane przez chandlera - serial pelna chata
wprawdzie jestem pewna, ze to ta odp, ale dla grzecznosci spytam ? ( bo na razie nie mam swojego) :P

ocenił(a) serial na 10
satie333

ok mam pytanie - o zwierzatkach, jak to ja lubie ;) jest pewien film o zwierzatkach, powstal w czasie krecenia friends. wystepuje tam w rolach glownych 4 znanych aktorow/ aktorek, ktorzy we friends pojawiali sie goscinnie. co to za film i jacy to aktorzy?

ocenił(a) serial na 10
satie333

Ok, podejmuje się tegoż pytania, ale naprawdę niewiem czy to o to chodzi, bo w tym filmie aktorzy jedynie użyczyli swoich głosów.

Chodzi o film "Psy i koty" z 2001 roku?
Aktorzy którzy tam występują i którzy byli w Friends: Charlton Heston(grał w Friendsach samego siebie),Alec Baldwin( grał dziwnego, nadmiernie optymistycznego faceta Phoebe) ,Susan Sarandon ( grała Jessice Lockhart) ,Jon Lovitz ( grał Stevea, który palił marichuane w wozie ). :)

ocenił(a) serial na 10
dziabonczek

o rany a mialo byc trudne... tak oczywiscie psy i koty ( nie charlton heston a jeff goldblum ) brawo dziabonczek i jeszcze raz sory, ze przeinaczalam twoj nick, ale nikt mnie nie skorygowal :/ zadawaj :)))

ocenił(a) serial na 10
satie333

Ok, niech będzie chociaż kompletnie nie mam weny do pytania... :)

Chandler często używał pewnych wymyślonych zwrotów i przezwisk w stosunku do reszty Przyjaciół. Podaj conajmniej 5 i napisz do kogo były one skierowane. :)
Żeby był łatwiej mogą być też przezwiska skierowane do samego siebie (czyli przez Chandlera o Chendlerze)

ocenił(a) serial na 10
dziabonczek

kurde zepsulam sama sobie i innym pytanie, nie chce mi sie przepisywac, wiec : http://www.livesinabox.com/friends/nicknames.shtml
dla zasady napisze te, ktore sama sobie przypomnialam - art lover do rossa, manipulative shrew do moniki, bitch do moniki, obsessieve and shrill do moniki, monkey lover do rossa, cala dluuga lista w linku
skoro przy filmach, to akurat mi sie nasunelo i nie bedzie trudne - rachel i niedoszly tesc rossa - w jakim filmie razem wystapili?

satie333

No Satie nie musialas pytac :) BRAWO :)))

ocenił(a) serial na 10
satie333

slowo klucz- "letniej" :) na poczatku zmylilo mnie, ze nucona, dawaj na moje cwaniarko :P

satie333

Szukam na Twoje. Daj mi chwil kilka :) Wiedzialam, ze slowo klucz bardzo ulatwi sprawe.

ocenił(a) serial na 10
Itomahawk

ok. w sumie to "doszly" tesc, chodzi o tate emily of course, mam nadzieje, ze to oczywista oczywistosc ?:P
ps. hiszpania:D:D:D

satie333

Tak wlasnie wiem :D Ostatnio gdzies mi to wpadlo w oko/ ucho i rownie szybko wylecialo.
P.S. Argentyna :(( Hiszpania super, szkoda ze nie ogladalam meczu, podobno swietne widowisko.

Itomahawk

No przeciez "Derailed", kilka dni temu nawet ogladalam.
Kim byla Jane?

ocenił(a) serial na 10
Itomahawk

dzisiaj lecialo na tvp 1 <lol>, obejrzalam trzeci raz. jane? na razie nie wiem