A gdzie to sie podziewalo Marcinie????? Ciezar poswiateczny nie pozwolil wstac z kanapy????:PPPP Pozdro
Siema Marcin a gdzie sie podziewales????? Czyzbys nazarl sie tak ze nie mogles wstac z kanapy???:PPPP Pozdro i hello again:):)
pierwszy strzal w 10-tke siedem lat zanim uswiadomila sobie ze tak naprawde zasluguje na nazwe "homo"sapiens;p (glupi joke)
Oni byli małżenstwem 7 LAT
"Carol
Ross divorced his first wife of seven years, Carol, when she revealed that she was a lesbian and was having an affair with Susan Bunch, " z wikipedii. ;)
Kiedy urodziła się Emma? (chodzi mi o date)
Mam male pytanko dotyczace aktualnego pytania o date urodzin Emmy. Cos mi sie nie zgadza albo cos przeoczylam. Kiedy w odcinku Monika szuka sukienki na slub stoi w salonie i rozmawia z niejaka Megan Bayley o slubie i mowi ze ma 15 maja. I teraz skoro maja slub w maju a Rachel byla juz w ciazy to dlaczego na tydzien przed porodem jest upalne lato az Jej brzuch wystaje z pod kusej bluzki ze wzgledu na upal. Wiem ze to Ameryka ale powinna rodzic cos kolo stycznia - lutego. A przeciesz zawsze jak pokazuja odcinki ze swietami to sa grubo poubierani??? Chyba ze slub grubo przesuneli???? O co chodzi i moze sie gdzies pogubilam.Dziex:):)
Mam nadzieję, że można się dołączyć:) Emma urodziła się 16 maja, a co do powyższego pytania, cóż... myślę, że może to być mniej więcej coś jak z datą urodzin Rossa. Jeden scenarzysta napisze tak, a drugi zapomni i napisze inaczej:)
Moje pytanie: Jak nazywa się restauracja, w której Ross dostaje darmowe paluszki krabowe, czekając na dziewczynę, z którą (nie)umówił go Joey?
Delmonico's.
Joey po wyprowadzce od Chandlera tęsknił za nim. Przy czym siedział (w nowym mieszkaniu) wspominając wspólne spędzone chwile?
Jakie padly dwa przezwiska podczas klotni Joey'a i Rossa na randce z Kirsten?????
pochodził z firmy nestle :)
Z jakiego prezentu, nie związanego z żadną okazją/świętem, cieszyła się Phoebe?
Chodzi i różowy rower od Rossa?;>
Jak miała na imię wymyślona żona Joey'a, kiedy pracował u Chandlera w firmie?
Karen
co Phoebe powiedziala przyszlym tesciom na temat preferencji odnosnie jedzenia?
Mike do mamy:"Przeciesz mowilem Ci ze Phoebe jest wegetarianka". A Phobe szybko odpowiedziala ze nie je miesa oprocz cielecinki, ze kocha cielecinke a potem jeszcze dodala ze lubi jesc kazdy rodzaj "dzieciecego miesa"(kotki, rybki, dzieci) i te zylki tluszczu:):):)
Kto nazwal kogo "real tiger" i dlaczego????
szefuncio chandlera powiedzial tak o monice jak grali w tenisa i ta "torpedowała" pania szefunciowa :)
podaj - powiedzmy 3 przyklady jak ross zanudza o dinozaurach
Tak wiec o samych tylko dinozaurach to przynudzal:
1. Na Barbadosie podczas swojej przemowy (dla Frendsow oczywiscie:):)
2. W odcinku kiedy wszyscy siedzieli w Central Perk i jeszcze byl z Rachel. Bylo slychac ich mysli na glos (tzn: Monika myslala kiedy te dinozaury w koncu wymra, Rachel ze jak przymruzy oczy to Ross jest podobny do Alana Aldy, Chandler myslal sobie jakby to bylo fajnie byc chyba niewidzialnym, Joey sobie spiewal a Phoebe rozmyslala kto to sobie spiewa:):):)
3. Kiedy Ross mial pierwszy wylkad i zaczal czytac z kartki..to bylo nudne, ale On wiele razy zanudzal tak ogolnie o nauce...chyba czesciej niz tylko o samych dinozaurach
Chodzi o sex. Gdzie koniecznie chcial sie kochac Chandler ale nie chciala w tym miejscu Monika?????
maple candy ( nie wiem jak to jest po polsku ?)
Jak brzmiało włoskie przeklecie które Joey (a potem Rachel, ale Rossowi) pokazał Chandlerowi jak się dowiedział ze pocałował Kathy ?
No ja jeszcze znam uderzanie piesciami o siebie i polozenie z tylu glowy rak i machanie za glowa lokciami - wszystkie Rossa:):)
Ja przepraszac ale ja nie cierpiec zadawac pytan:):):)
No dobra: Jakiedgo wyrazu na litere "T" nie znala Phoebe...chodzi o przedmiot:):)
A wiec mozna powiedziec ze jest to "Cute Coffeehouse Guy" czyli facet z ktorym sie umawiala Phoebe a Ross umawial sie jednoczesnie z jego ex - zona Whitney.
Do obliczenia (dodania do siebie) jakich liczb Joey potrzebawal kalkulatora:):)?????
500 + 500 :)
podaj 3 odniesienia do filmow o batmanie we friendsach ( w 3 roznych odcinkach)
1. kiedy wybierali smokingi na wesele, ross mial smoking batmana ;)
2. kiedy chandler dowiedzial sie ze monica w londynie przyszla do joey'a powiedzial ze szukala batmana a zadowolila sie robinem
a wiecej nie pamietam ;)
pamiętam 2 tylko nie pamiętam nazw odcinków. W jednym było że 007 get all the ladies (monica) batmas has the batmobile(chandler) bodajże odcinek The one with truth about London. w nestępnym odcinku Ross miał smoking batmana(vala Kilmera) a 3 nie pamiętam
i jeszcze w tym odcinku the truth about london było batman has robin też chandler mówił ale to ten sam odcinek
już mi się w kolejności przypomniał z tym truth about london:)
Monica " 007 has fancy cars" Chandler "Batman has a Batmobile"
Monica "007 gets all the ladies" Chandler "Batmas has Robin"
i mam już 3:D i tam miało być Batman nie Batmas:P
Odcinek The One with the Halloween Party
Na przyjęciu Halloweenowym Monica przebrana jest za Catwoman.
Skoro nie ma pytania...wymiencie conajmniej 10 - 15 (a zapewne jest wiecej) sytuacji kiedy Frendsi robili imprezki i z jakiego powodu kazda?????
Halloween
urodziny Moniki
urodziny Rachel
święto dziękczynienia (10 razy :P)
'pożegnanie' Emily
urodziny Emmy
ślub Rossa
powitalna impreza dla Emmy i Rachel, kiedy wróciły ze szpitala
urodziny rachel 1 raz 2 imprezy naraz, potem jeszcze 30stka( przy 30 tych mini fragmenty innych 30stek)
pozegnanie rachel
licza sie tylko w domu? bo byly jeszcze urodziny phoebe w restauracji i rossa na koncercie...
rocznica panstwa gellerow sie liczy? sluby ? babskie nasiadowki ( np walentynkowa)?
jak gandalf nie przyjechal i chlopaki sami poszli "na miasto"?
girls' night out phoebe i rachel?
awans moniki ( some place nice)?
ross sie zalapal na impreze elizabeth na plazy?
impreza w collegu ( ross chandler rachel i monica)?
impreza joey'ego na dachu
impreza noworoczna w studiu tv ( joey janine ross monica)
impreza, na ktora zaprosila chlopakow dziwczyna z ksero
impreza we 2 w vegas ross i rachel <lol>
imprezy ( w tym stypa) obslugiwane przez catering monica phoebe
impreza swiateczna u chandlera w pracy ( monika w butach)
nie wiem, czy wszystkie sie licza i pewnie cos przeoczylam...
a!! baby shower dla phoebe, pozniej dla rachel
niespodziankowe panienskie dla moniki ...
przypomniala mi sie jeszcze zareczynowa impreza moniki i chandlera i jak ross mial jakas impreze w pracy gdzie wszyscy szli ( no one's ready) oraz impreza konkurencyjna rossa - miala byc parapetowka? podczas gdy odbywala sie impreza dla howarda handymana naprzeciwko.
aha- a ta impreza, gdzie phoebe odpowiadala za kubki i lod to chyba tez byly ktores urodziny rachel? czyli 3 imprezy urodzinowe rachel w sumie?
nie zadaje na razie pytania, bo moze ktos cos jeszcze doda
Dobra spoko juz czas na nastepne pytanie:):)
Sluchanie o czym stanowilo dla Ross'a najlepsza rozrywke nie mniejsza jak pozostalym slychanie o celebrities??????
czy chodzi o zwyczajne dinosaurs and fossils/ ew. discovery channel czy jest jakis haczyk?
Wlasciwie to maly haczyk jest bo odpowiedz "znajduje sie" w jednej konkretnej scenie:):)