1. Rachel "gotuje" kolacje dla Joshuy
2. Phoebe piekla cistka Nestle Tollhouse
3. Joey robil jakies przeciery czy zupy pomidorowe
hmm jeszcze były naleśniki ala Joey a później ala kip chyba ;)
Joey piekł ciasteczka w szkole kucharskiej
Joey też robił...sos do spaghetti? i dał spróbować Chandlerowi
Tato Joeya też coś chyba zrobił
Phoebe pewnie coś robiła pracując z Mon w cateringu
A i Phoebe upiekła ciastka (wtedy z Paolem ;) co to są 3 rzeczy o których Rachel powinna o niej wiedzieć...)
Hmmm a zrobienie z penisa króliczka przez Rossa się zalicza?;P ;)
Branoc:D
Jeszcze mam jedno: ciasto bananowe z robaczkami dla Marcela upieczone przez Rossa :)
-z joey'm to nie byly nalesniki tylko jajka a'la eddie, chleb z dziurka a w niej jajko, ale eddie jako nie-friend chyba sie nie liczy? za to chandler robil mu jajka po swojemu ;)
-wszyscy pomagali monice przygotowac lesbijskie party ( wydrazyc melon itp)
- joey przyrzadzal "smoothie" czyli koktajl i rozbryzgral go po suficie i swojej glowie, nie zalozywszy malej "plastic thingie"
- rachel prawdopodobnie przyrzadzila kanapki na lodke ( a moze kupila?)
- phoebe kanapka typu salami/ indyk/ pastrami - w ciazy
chyba wiecej nie wymysle
aaa w sumie to mam pytanie:
ktory odcinek ( oprocz TOW dozen lasagnas ) zaczyna sie od sceny, gdzie wszyscy nuca piosenke?
Bez sprawdzania strzele jest jeden jak wszyscy gwizdza wojenna piosenke i kazdy robi cos dla Rachel min: liza koperty, kleja znaczki kiedy szukala pracy...czy o tym mowa????
Siemanko...pytanko w jakich dwoch epizodach (z tego co widzialam) Monika miala identyczna kurteczke??????
wiedzialam, ze szykujesz artylerie ;) mam kilka misji, ale sprobuje pozniej odpowiedziec
O ile dobrze pamiętam biała kurteczka w "TOW Monica's Thunder" i "TOW The
Truth About London". Nie mam pomysłu na pytanie.
No to szukajcie nastepnego zestawienia bo nie o to chodzi!!! (a swoja droga well done)
ja mam ciemnobrazowa w rachel's sister babysits i the late thanksgiving
i pytania tez nie mam na razie
No to jeszcze jedna... a swoja droga to Ona lubi chyba tez sztruksowo - dzinsowe katanki co???:):)
W moim to ma ten sam zestaw kolorystyczny - katana i bluzka!!!! (chodzi o dwa odcinki a nie ze katana i bluzka tego samego koloru:):):)
sorka, mialo byc w the birth mother, nie late thxgiv, odcinki obok siebie, no to szukam dalej. pozniejsze serie prawda?
zakladam z gory, ze nie o to chodzilo, ale w phoebe's wedding i stripper cries ma tez ta sama z futrzakiem
Pewnie nie o to też chodzi, ale miała taki sam brązowy płaszcz w
Ross's step forward i Joey dates Rachel.
Hmmm... to może jeszcze jakaś mała podpowiedź, która seria np. :):)
No i juz podpowiedzialam ze w tych dwoch odcinkach jest nawet ten sam zestaw kolorystyczny katana - bluzka
To zupelnie z inne beczki...dla lepszego samopoczucia, ja sie posikalam (i nie ze jest "brzydki" wyraz ale to polaczenie jest piorunujace...
http://wiadomosci.wp.pl/gid,11977732,title,Dzien-Jezyka-Ojczystego,gpage,16,img, 11977831,galeria.html?ticaid=19abe&_ticrsn=5
no dobra, do trzech razy sztuka: czarna kurteczka czerwona bluzka TOW halloween party i TOW monica's boots ( kurteczka do bialej blzuki w TOW the stripper) - jesli nie o to chodzilo, to *#@noga trojkatna!
Jupiiiiiiiiiiii!!!!!!:):):) a swoja droga to zastepie moje "przeklenstwo" Motyla Noga na H**noga trojkatna - revela!!!!
tez pomyslalam o motyla noga :)
to teraz ja pytanie - bardzo szeroko otwarte, (licze na minimum 20 odpowiedzi)
wymien sytuacje, kiedy friendsi pija alkohol
Ja sie wycfanie:):) i naspisze ze pija pivo w napewno conajmniej 200 odcinkach...:PPPP
SERIA PIERWSZA: TOW Monica Gets a New Roommate
- chlopcy pija pivko przy skladaniu mebli u Rossa
- Monika pije sake na randce z Paul the Wine Guy
TOW Sonogram at the End
- Monika gosci rodzicow i wspolnie pija wino do spaghetti
TOW George Stephanopoulos
- dziewczyny pija punch
TOW East German Laundry Detergent
- Monika i Joey pija wino na randce z ex Joey'a Angela i jej bratem
TOW The Blackout
- pija wino przy wyliczaniu gdzie sie kto kochal
TOW Nana Dies Twice
- pija wino na stypie babci Geller
TOW Underdog Gets Away
- pija wino przy wspolnej dziekczynnej kolacji
TOW The Monkey
- Sylwester wiec pija rozna trunki:)
TOW Mrs. Bing
- w knajpie z mama Chandlera wszyscy pija tequille
TOW The Boobies
- u Moniki z Rogerem kiedy ten zaczal opisywac Rossa i Monike pija wino
TOW The Candy Hearts
- pija wino na podwojnej randce Joey - Chandler
- dziewczyny pija pivo podczas walentynkowego rytualu palenia "staff":)
TOW Stoned Guy
- pija wino kiedy przychodzi Steve na prezentacje kulinarna Moniki
TOW Two Parts: Part Two
- urodziny Phoebe czyli znowu rozne trunki
- randka z "cute doctors" kiedy Rachel zwichnela kostke tez jest wino
TOW All the Poker
- pivo podczas grania w pokera
TOW The Monkey Gets Away
- Ross przynosi do Rachel wino i je pija:):)
TOW Fake Monika
- Monika przychodzi narabana wiec wesze ze cos pila:):)
TOW Ick Factor
- Monika i Young Ethan pija wino...no dobra to wymagane 20 i tylko pierwsza seria. To teraz jeszcze dodam...
- W Montauk pija
- Na Barbados pija
- W Vegas pija
- Na randkach pija
- Na urodzinach pija
- W Swieta pija
- W Swieta Dziekczynienia pija
- Na rocznice slubu pija
- Na weselach pija
- Na parapetowkach pija
- Wieczorami w gronie przyjaciol piwko lub winko...juz mnie palce bola h**noga trojkatna:))))))
A co tam!!!! Odpowiedz kulturalna ze skladem i ladem...dopiero w poniedzialek do pracy wiec jeszcze sie nudze:):):)
ja w przyszly :D jakby co, to zapiszemy sie na terapie razem ;) nie wiem, czy ktos chce jeszcze cos dodac na temat alkoholu, bo ja mam kilka na mysli, ale az sie boje <lol> czy małs zadaje pytanie?
Wymiencie kilka sytuacji kiedy Friendsi mowili ze cos jest badz bylo najlepsze zaczynajac: This was THE..., This is THE...Monika chyba krolowala w tym...;)
tak na szybko - to monica "this is the best day ever" - jak "siostra blizniaczka rosity zeszla" i dostala porshe
- "Ross was so happy it was the best sex we ever had!" rachel o wymeldowywaniu sie z hotelu
- "This is the best thing that ever happened to you. You got married, you were, what, eight? Welcome back to the world. Grab a spoon." joey do rossa 1 sezon
- "we're the best ones" rachel do phoebe jak myslala ze jest kipem
- " the best sex she ever had" chandler o monice
- " The Worst Best Man Ever" to troszke przewrotnie o joey'm
- " Oooh, the next part’s the best, when that dead lady in the bathtub..." joey o "Lśnieniu"
- Joey: "Yeah, he's the best. ..." jak sie przyznawal rossowi, ze kocha rachel, i ross pytal "is he a good guy?"
- Joey: "This is the best birthday ever. ..." urodziny phoebe w knajpie jak wszyscy wyszli
- chandler - "you're the best" na co monica "yeah, I'm the best" ale nie pamietam kiedy
kojarze jeszcze cos jak monica wspominala czasy obzarstwa lub cos w tym stylu i powiedziala " this was the best day", ale nie moge tego znalezc
styknie czy jeszcze?
Mnie jedno jeszcze do głowy wpadło:
Chandler zrywa z Janice: This is the worst break-up in the history of the
world.
Satie Twoja ostatnia wspomniana scena to z odc. The One With Rachel's
Inappropriate Kiss. BTW scena jak Monika tańczy i mówi "a guy from Ralph
Lauren called, you got a second interview" zawsze sikam ze śmiechu :):)
Ja jeszcze dorzuce jak Chandler powiedzial po przegranej w Bamboozled ze "This is THE BEST game ever" i kiedy Ross zobaczyl ze na stoliku u Golego Grubasa leza inne koszyczki z muffinami powiedzial ze kiedys ludzie w pracy dostali taki i to byl THE BEST day no i jak Monika rozmawiala z Chppem przez telefon i po rozmowie krzyknela This is THE BEST conversation...:):) sorry ze sie wcinam!!
nie no dobrze dobrze! z best game ever powinnam byla pamietac ehhh. a rossa best day to moglo mi sie pomylic, jak pisalam o monice " it was the best day" a z conversation bym nie wpadla
gleba - Gleba is the fleshy spore bearing inner mass of certain fungi.
:)
co oznacza w skrocie - grzyb.
ok mam pytanko:
jaka rzecz wykonal Joey, ktora wykonala postac z kreskowki (bylo to pokazane w serialu w obu przypadkach)
Glejta -czerwonożółta odmiana tlenku ołowianego stosowanego do wyrobu szkła, farb itd
Ona będzie naukowcem :D
Kto i kogo chciał zabić za zjedzenie gumy?;)
O proszę, ja mam inna wersję ;) na YT jest "wegetatywne ciało organizmów zaliczanych w dawnych systematykach taksonomicznych do roślin, niezróżnicowane na korzeń i pęd..."
Więc... nie wiem która jest poprawna...
a co co Twojego pytania hmm...chodziło o...szczena w dół i oczy wybałuszone?;>
wlasnie podalas definicje grzyba :)
jest stronka z quizem o friendach (angielska) i tam odpowiedzia poprawna jest : gleba.
ale jak kto woli
pierwsza odpowiedź poprawna słynne 'gliba!!' a to co mycha napisała to chyba polskie tłumaczenie, choc jakies wyjątkowo nietrafione. sam nie wiem, moim zdaniem chodziło o grzyb ;D
nie, to nie jest poprawna odpowiedz. to nie jest cos co sie robi ze soba, oboje wykonali te rzecz "narzedziami"