PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=634964}
7,8 7,1 tys. ocen
7,8 10 1 7149
7,0 4 krytyków
Ripper Street: Tajemnica Kuby Rozpruwacza
powrót do forum serialu Ripper Street: Tajemnica Kuby Rozpruwacza

W pierwszym odcinku drugiego sezonu ukłon w stronę Lyncha :)

użytkownik usunięty
Dominix

Aż sobie specjalnie sprawdziłem info o heroinie i wiecie, że jej pierwszym producentem na masową skalę była firma Bayer. Ta sama, która do dziś produkuje i sprzedaje aspirynę. Niezły kontrast, nie powiem :D

ocenił(a) serial na 8

Każdy narkotyk był na początku uznawany za wspaniałe lekarstwo. :) Macie już polską wersję napisów?

użytkownik usunięty
scarlettjohnson

Na napiprojekcie już jest.

Miłego oglądania, fajny odcinek. Homer Jackson najlepszy :)

ocenił(a) serial na 8

Dzięki dzięki, już się biorę :D

użytkownik usunięty
scarlettjohnson

Teraz czas na Walking Dead, a potem Homeland.
Życie kinomana to nie łatwe życie :p

ocenił(a) serial na 8

No u mnie też w kolejce Walking Dead, American Horror Story i Zakazane imperium. No i Ripper się ściąga :D

użytkownik usunięty
scarlettjohnson

Ja standardowo pobrałem odcinek który już widziałem, brawa dla mnie! :D
Człowiek już się nie może doczekać, a tu potem takie niespodzianki są z roztrzepania! No kurde.
A do imperium przeważnie napisów nie ma i trzeba czekać parę dni aż zrobią, dlatego ja nawet teraz nie ściągam :p

ocenił(a) serial na 9
Dominix

A konkretniej?

Dominix

Człowiek Słoń (Joseph Merrick) był autentyczną postacią zyjaca w XIX wieku, wiec to zaden ukłon w strone Lyncha...

sever

Richard Warlow w jednym z wywiadow powiedzial ze jest fanem filmow Lyncha a jeden z jego ulubionych filmow to The Elephant Man
i postanowil wlaczyc do scenariusza watek z Josephem Merrickiem ktory jest jednoczesnie uklonem w strone Davida Lyncha. Mial rowniez prosba do charakteryzatorow oto zeby Joseph Drake ktory wcielil sie w postac Josepha Merricka w Ripper Street mial bardzo zblizona charakteryzacje do charakteryzacji Johna Hurta w The Elephant Man.

Dominix

sorry za literowki szybko pisany post i oczywiscie John a nie Joseph Merrick :)

Dominix

Jeszcze jedna errata do mojego ostatniego posta oczywiscie Joseph Merrick

mialem namysli Johna Hurta :) wczesniej napisalem charekteryzacji Josepha Merricka.

Moja pomylka :)