Filmik ze zdjęciami z przesłuchania dziewczyn:
http://www.youtube.com/watch?v=fMGOVphvG9s
Opis odcinka
SPOILER
Aria, Emily, Hanna and Spencer have made a crucial mistake - they told someone about "A" and now they must pay the price. With the clock ticking and "A" calling the shots, the girls are sent on missions to do "A's" bidding in order to save their trusted confidant. Each mission will ultimately lead to what the four liars want the most, but at a costly price to their loved ones and themselves. Can Aria, Emily, Hanna and Spencer go through with their given tasks in order to save one, or will they ignore "A" to save those around them from being hurt? And ultimately, will this matter when all is said and done? Nothing is ever as it seems in Rosewood, PA.
KONIEC SPOILERU
Mam nadzieję, że wytrwam. Jestem padnięta bo spałam dziś tylko 2 godziny, ale się jakoś trzymam!
Tzn. powoli leżę na klawiaturze, ale chyba dam radę! :D
plakala chyba dlatego ze policja je zgarnela. przypuszczam ze po prostu puscily jej nerwy. ale bylby numer gdyby dzownila do jasona!
ja tez bede ogladac na żywca .bede na forum zagladac czasie kazdej przerwy reklamowej, czuje ze bedzie tu gorąco :)
Pewnie każdemu klawiatura się będzie paliła od pisania. Współczuję tym, którzy zajrzą jutro na forum a tu BAM. 50 stron do nadrobienia hehe. Znam ten ból... ;>
widzę, że mamy dziś dużą widownię :D oj bedzie się działo :D ciesze się że tu jesteście bo chociaż może zczaję połowe tego co będą mówić dzięki wam... :D
proszę http://tvpc.tv/Channel.php?ChannelID=4262
teraz leci 2x11 do nowego zostało 20 minut. już się nie mogę doczekać :)))
straszne to wszystko! dl a tych co nie widzieli niech nie czytaja!SPOJLER:moim zdaniem ten odcinek powiedzial dosyc wyraznie tata spencer jest ojcem jasona i najprawdopodobniej ojcem ali. pani doktor- na ile sama chciala to zrobic a na ile a ja zmusiło.raczej to drugie. "prett eyes" nikt tak by nie powiedzial do jenny chyba ze juz po operacji. raczej ali. co to za trup był ???????kogo dziewczyny odkopaly??
garett i jenna-raczej nie zabili alison ale zrobili cos co moglo na nich wskazywac stad kradziez strony nr 5 raportu koronera.piekniutko a podsunelo dziewczynom bron do reki. chyba nie pozostalo im nic innego niz powiedziec prawde. z takiego łajna trudno i bedzie wyjsc.maja smsy na dowod.
z tego wszystkiego wyciagam jeden wniosek"a po prostu chce dziewczyny pograzyc i tyle. a interesuje tylko zemsta. i w tym momencie bardzo sie zblizamy do tego co bylo w ksiazce
Kurde, miałam długi komentarz napisany, a mi się przeglądarka wyłączyła nie wiadomo jak -.- .
Psycholog - A mógł jej zagrozić, że ją zabije jak powie kim jest i zapłacił jej dodatkowo za milczenie, po jej minie było widać, że jest wkurzona.
'pretty eyes' mi pasuje najbardziej do Jenny, ale z drugiej strony mamy jakieś 5, albo i więcej postaci z ładnymi oczami... to zbyt ogólne...
Mi się wydaje, że J i G ją zabili jednak :D . Chociaż jeszcze jutro to przeanalizuje odkładnie oglądając odcinek po raz drugi, na spokojnie.
A, i ciekawa jestem reakcji Spencer jak się dowie o tym, że jest siostra Jasona :D .
J I G mogli ja zabic -nic nie jst powiedzaine konkretnie. "wszystko co laczylo nas z tamta noca i ona zaslugiwala na taka smierc" jest tak ogolnikowe ze moze wskazywac na to ze tylko ciesza sie z jej smierci i mieli jaks tajemnice(jak zreszta kazdy w rosewood), z drugiej moga byc winni wszystkiemu. i nikt nie mial takiej swietnych okazji zeby inwigilowac jak garett bedac w mundurze. ale ta wizyta ali....
no wlasnie m isie wydaje ze oni wiedza jak zginela Ali ale ja nie zabili aczkolwiek jej nie zaluja tym bardziej ze wiedza ze zostala pogrzebana zywcem. No i dobrze zrozumialam jak Jenna mowila ze oni im to robia?? czyli wspolpracuja z "A"??
Naprawdę nie widzę związku pomiędzy pretty eyes, a Jenną. Ona jest niewidoma, wydaje mi się dość niegrzeczne, powiedzieć niewidomej osobie, ładne masz oczy, to tak jakby się zwracało uwagę na jej kalectwo. A Amerykanie są mega poprawni w każdej kwestii, poza tym taki babciny typ, jak ta kelnerka prędzej by powiedziała coś w stylu, co ci się stało, kochanie?, bardzo zmartwionym tonem. Chyba, że Jenna już widzi.
tak wlasnie. jesli widzi to moze byc do niej, jesli nie widzi, absolutnie kelnerka by tak do niej nie powiedziala! no i sugeruje nam to raczej dziewczyne. ta kelnerka mowila bardzo po matcznynemu. do faceta by raczej powiedziala-czego sobie zyczysz mlody kawalerze,ale raczej nic o oczach
aaaa i reklama haloweenowego odcinka- ekstra! w koncu dowiemy sie czegos wiecje o Ali , jej sposobie bycia i zyciu prywatnym.to co jest w retrospekcjach to przeciez kropla w morzu!
Wlasnie mi sie wydaje ze to do chlopaka tez moglo byc takie odniesienie tylko wydaje mi sie pwne to ze to bylo do mlodej osoby o milych charakterze twarzy.
SPOILERY!!!
Rozmowa Garetta (G) i Jenny (J)
J: żałuję, że nie mogę zobaczyć wyrazu twarzy tych bitches, żałuję też, że nie mają pojęcia, że im to robimy. Jesteś gotowy porzucić swoją karierę policjanta?
G: nie mogę się doczekać, kiedy pozbędę się tego głupiego munduru. To niezbyt mądre z twojej strony przychodzić tu dzisiaj.
J: Jesteś dużo bardziej cierpliwy niż ja
G: Czekałem miesiącami, żeby dostać się do tego magazynu, wydaje mi się, że poczekam jeszcze trochę zanim odejdę z policji (tej policji nie jestem pewna, mówi niewyraźnie, ale raczej o to chodzi)
J: Nadal martwisz się o Jasona?
G: Teraz rozgryzie, że to nie on zabił Ali, ale nie wie, że my już to wiemy (coś w ten deseń, słuchałam 5 razy i nie rozumiem co on dokładnie mówi)
J: I zabierzemy tę informację ze sobą jak stąd wyjedziemy
G: Weź to do domu i spal
J: Czy to strona 5?
G: To koniec Jenna, nic nas już nie łączy z tamtą nocą
J: Zasłużyła na to, żeby umrzeć w taki sposób
Po tym odcinku mam za dużo pytań.
Czyli co, Jenna i Garret współpracują z A, działają na własną rękę, czy są A?
Jason jest niewinny i nic nie pamięta, jeszcze?
Jenna i Garrett zabili Alison, czy po prostu brali w tym udział i boją się, a raczej bali się, że wpadną?
A i zabójca Alison to ta sama osoba?
Ali wiedziała o Jasonie i ojcu Spencer?
Czyli akta z sekcji zwłok były sfałszowane i Alison umarła od uderzenia, a nie od uduszenia?
I co takiego A ma na dr Sullivan? bo raczej nie chodziło o pieniądze.
Poza tym czy nikomu nie wydało się podejrzane, że cztery, wystrojone laski, wykopują z ziemi manekina narzędziem zbrodni, no bez jaj, to chyba oczywiste, że coś tu jest nie tak? To było najbardziej podejrzane wrabianie kogoś w morderstwo jakie widziałam.
No i Rosewood to jakiś raj dla psycholi, A, Kate, Jenna, a teraz jeszcze Jackie "zranię Ezrę, bo go kocham" Molina.
Wkurza mnie to, że więcej się gmatwa i niż wyjaśnia i nic nie jest na 100% pewne. Znowu.
W końcu usłyszałam co Garrett mówi - Jason domyśli się, że nie zabił Ali, ale nie wie, że to my napisaliśmy tamtą notkę.
Nie wiem czemu nie mogę edytować poprzedniego postu.
Wg. mnie to jest tak, że Dr. Sullivan ta osoba zastraszyła, bo było widać, że jest wkurzona bardzo, jakby rzeczywiście chciała robić te rzeczy albo miałaby jakiś cel w tym, to by sie głupio uśmiechała albo coś... Jeśli chodzi o Jenne i Gareta i całą tą sytuacje, to ja to widze następująco: Jenna i Garret szykują zemstę na dziewczyny, porywają Dr. Sullivan jako przynęte i nie mają pojęcia kim jest A, nie współpracują z nim/nią, chcą po prostu aby dziewczyny przyjechały w to miejsce i żeby policja je złapała z tą łopatą którą zabito Ali, A jako że wie wszystko, dowiedział sie o tym i postanowił zabawić się kosztem dziewczyn, stąd te wszystkie zadania które powierzył dziewczynom, A tak na prawdę gdyby dziewczyny ich nie wykonały, to i tak doszłoby do sytuacji rzekomego odkopywania zwłok Dr. Sullivan. Wydaje mi sie też, że Dr. Sullivan tak na prawdę nie odkryła kim jest A, bo A to osoba która lubi sie bawić ludźmi, jakby sie przyjrzeć to A często pomaga dziewczynom, ale w dosyć brutalny sposób, mam tu ma myśli wymuszenie na nich mówienia prawdy. Tak więc ta cała zagrywka z wrobieniem dziewczyn w morderstwo to raczej nie jest zagrywka A, a Dr. Sullivan tak na prawdę znalazła w swoich papierach akta Jenny, która chce sie zemścić na dziewczynach i dlatego je wrobiła w morderstwo Ali (wiek Jenny się zgadza z tych akt, chęć zemsty za to że oślepła, agresja również) Po tym odcinku dochodzę również do wniosku, że A nie zaczęło od dziewczyn, tylko już dawno pisało wiadomości również do Ali, która nikomu nie mówiła, i bardzo możliwe jest to, że została zabita bo dowiedziała sie kim jest A (jak odwiedziła Hanne w szpitalu, to nie chciała powiedzieć jej kim jest A, bo uważała że to niebezpieczne, Emily również nie chciała nic wyjawić z tego samego powodu) uważam tak również dlatego, że wg mnie jakieś tam teorie że niby znaleziono pamiętnik Ali (czyli takie teorie odnośnie tego co było książce) są wg mnie złe, bo Ali nie żyje od jakiegoś czasu już, dziewczyny mają zupełnie inne sekrety niż miały w przeszłości za życia Ali, więc w pamiętniku nie mogło to być opisane.Ogólnie wg mnie cały ten wątek z Jenną i Garretem to było takie mieszanie ze strony reżyserów, żeby myśleli że to właśnie oni są A (z tego co mówiły dziewczyny na czacie, to te wiadomości sms do dziewczyn odnośnie dr. Sullivan były bez podpisu A, ja nie zwróciłam na to uwagi szczerze mówiąc więc sprawdze to jak będzie już odcinek) Nie sądze, żeby A współpracowało jakkolwiek z Jenną i Garretem, oni działają raczej solo tak aby nikt poza nimi sie nie dowiedział, zastanawia mnie jedynie osoba, która siedzi na końcu odcinka z dr. Sullivan, i sądze, że to nie było A, dlaczego ? Ta wzmianka o tych oczach była już wcześniej, z tymi bransoletkami, to też był motyw kiedy dziewczyny wrabiano w morderstwo Ali, tak samo z Dr. Sullivan to samo, motyw do wrobienia dziewczyn, i była to ta sama osoba z "pięknymi oczami" i ta osoba wg mnie to ktoś kto właśnie wrabia je w to morderstwo, ogólnie osoby które niby są A i są pokazane na końcu, to wg mnie nie zawsze jest A, np raz był Lucas, i teraz to mogło nie być A, choćby dlatego, że ta osoba puściła dr. Sullivan wolno, a przecież ona teraz może powiedzieć dziewczynom kto to jest, a nawet jeśli nie zna nazwiska czy imienia, to może powiedzieć czy to mężczyzna czy kobieta i jak wygląda, no bo raczej w kominiarce A nie chodzi po Rosewood... To jest ogólnie moja zbiorowa teoria dlatego takie długie ;P
Nie moge edytować.
SPOILER Garret ukradł tą stronę 5 dlatego, że tam było opisane czym Ali została zabita, i w sumie najprawdopodobniej był to ten kij hokejowy, a że oni akurat nie mogli go w żaden sposób odzyskać bo został spalony, to G ukradł stronę aby nikt nie wiedział czym na prawdę ją zabito, policja pamiętała jedynie że tępym narzędziem, więc rzekoma łopata którą podrzuciła J i G to mogło być takie narzędzie... A to całe " Jason Thing " wydaje mi sie, że chodzi o tą całą karteczke co oni mu podrzucili " wiem co zrobiłeś " po to, żeby myślał, że to on zabił Ali, na pewno nie chodzi o to że Spencer i Jason to najprawdopodobniej rodzeństwo, bo przecież Jason o tym wie, Jenna i Garret zapewne o tym nie wiedzą, zresztą to nie ma znaczenia.
WSZYSTKO CO JEST TU OPISANE TO TYLKO MOJA TEORIA.
SPOILER http://www.prettylittleliars.com/pretty-little-liars-spoiler-alisons-killers-are -revealed-in-t%20he-midseason-finale-over-my-dead-body/ czyli to jednak na pewno Jenna i Garret zabili Alison, bo w sumie to niektórzy nie byli pewni co oni mówili.
PS. Jeśli link wam nie działa to wejdźcie na strone PLL i tam będzie notka " two heartless murderers "
Kochani Wy moi nie moglam wczoraj z Wami ogladac bo bylam chora;( I dzisiaj chcialbym ogladnac na zywca a nie bede przegladac postow bo che miec niespodzianke poda mi ktos linka do ogladniecia online??bo na iitv jeszcze nie ma;(
http://video.anyfiles.pl/pretty+little+liars+s02e12+ENG/Kino+i+TV/video/12838 prosze ;- *
znalazlam cos takiego,
Tonight, inside the bathroom of Rosewood’s precinct, viewers finally found out who murdered Alison DiLaurentis. And the cold-hearted killers are—drum-roll please–Jenna Marshall and Garrett Reynolds!
Yes, Jenna is still blind and, yes, Garrett is still a cop (technically). However, neither of them regrets killing off Alison. Instead, they relish the memory of whacking her across the skull with a heavy shovel and then burying her alive.
wiec to jednak oni? Ja myslalam ze sa tylko w to zaplatani, przeciez od zawsze to kazdy myslalam ze Jenna za tym stoi bo miala motyw. Po wczorajszym odcinku denerwuje mnie Toby, bo tak o wszytsko chcial sie dokladnie wypytac Spencer...
Ten odcinek szczerze mi się nie podobał, więcej pytań niż odpowiedzi, niczego konkretnego się w końcu nie dowiedzieliśmy...
Jako że bardzo lubię Toby'ego i Spencer, to co ona zrobiła mu było głupie... Jeszcze rozumiem się z nim rozejść, ale że najpierw płacze, jak ją to boli, a potem tak z niczego całuje innego faceta? To lekka przesada...
Jeszcze kiedy on do krzyczał, że ją kocha, a ona nawet się nie odwróciła... I tak oficjalnie już jej nie lubię.
Po odcinku spodziewałam się czegoś lepszego, a nie teraz pół roku będziemy rozmyślać, czy Jenna i Garret zabili, czy nie zabili... Finał zeszłego sezonu o wiele lepszy.
I tak jak już to ktoś wspominał: złapane na odkopywaniu manekina? I naprawdę z tego powodu trafiły na policję? Dajcie spokój...
A więc odcinek mnie zawiódł, jedyne co mi się spodobało to nowa fryzura Caleba i Jasona ;P
trafiły na policję bo tą łopatą została zabita Ali. Angielskiego jakoś wybitnie nie znam, ale tak zrozumiałam.
Mi wlasnie fryzura Jasona srednio wolalam go z tymi dluzszymi co mial na pogrzebie Iana:P
Ale jaaa wlasnie ogladnelam:P Czy ja dobrze zrozumialam i Jason rzeczywiscie jest synem ojca Spencer??:P
No i no i w koncu Jenna zabila z Garettem ta Ali czy nie??
no mnie to tez rozsmieszylo ten powod dla ktorego aresztowali dziewczyny no prosze one nie odkopaly ciala tylko maske czy to manekin byl troche naciagane...no lopata owszem ale to jak dla mnie sie jakos kupy nie trzyma... I dalej z tymi oczami jak powiedziala ta kelnerka to obstawiam Ezre on wzbudza takie uczucia w ludziach jeszcze w kobitach:P
Podobala mi sie reakcja Elli choc mysle ze jakby wiedzial ze to chodzi o jej corke to by taka opanowana nie bylo;P
No a Jackie to kawal s**i:P Ja na miejscu Arii bym jej z liscia przylozyla:P Choc Ezry nie lubie nie chcialabym zeby razem byli ale te grozby Jackie mnie wkurzyly :P
Jackie to głupia s*ka a Aria oczywiście nic sie jej nie postawiła tylko stała z wytrzeszczonymi oczami. Wgl ta cała teoria Jackie że odzyska Ezre sie kupy nie trzyma ale dobra.
Caleb rzeczywiście ma teraz jeszcze lepsze włosy, a Jasonowi jest dobrze i w tych i w tych wcześniejszych. ; )
A niby skąd policja wiedziała że akurat tą łopatą zabito Ali.? Skoro nie było strony 5 to nie wiedzieli co to było, a to mogło być cokolwiek tak jak ten kij do hokeja.
no reakcja Arii mnie rozczarowala komletnie tu pasowalaby Hanna od razu by jej przywalila;D A ta Jackie to ma taki typowy wyglad ze sie tak brzydko wyraze pi**y :P taka niby mila dla wszystkich a wredna franca:P
Wogole to wydaje mi sie ze zostalismy troche wyciulani wtym odc bo tyle bylo spojlerow co to sie nie stanie i ile bedziemy miec odp a tu co...??
Dowiedzieliśmy sie tylko tego że prawie napewno tata Spencer jest ojcem Jasona.
Ej, a jak niby Garett i Jenna wrobili dziewczyny.?
I czemu je aresztowali skoro nie ma strony 5 to nie wiadomo dokładnie czym ją zabili.
To co może teraz każdego w Rosewood z łopatą będą aresztować.?
No ogrodnicy strzezcie sie bo nie znacie dnia ani godziny;D No to wlasnie a ten koj co go wykopali?? to sie ne trzyma kupy wszystko po co bylby ten kij jak tu lopate maja no nie rozumiem.
ta i od razu helikopter , bez sensu , przecież nic nie zrobiły , nie wiedzą czy to ta łopata , wykopały manekina jaka zbrodnia --,--