PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556945}

Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 73 tys. ocen
7,5 10 1 73451
3,0 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

Filmik ze zdjęciami z przesłuchania dziewczyn:
http://www.youtube.com/watch?v=fMGOVphvG9s

Opis odcinka

SPOILER
Aria, Emily, Hanna and Spencer have made a crucial mistake - they told someone about "A" and now they must pay the price. With the clock ticking and "A" calling the shots, the girls are sent on missions to do "A's" bidding in order to save their trusted confidant. Each mission will ultimately lead to what the four liars want the most, but at a costly price to their loved ones and themselves. Can Aria, Emily, Hanna and Spencer go through with their given tasks in order to save one, or will they ignore "A" to save those around them from being hurt? And ultimately, will this matter when all is said and done? Nothing is ever as it seems in Rosewood, PA.
KONIEC SPOILERU

Elena00

Jak to bezsensu? :D
Są 2 osoby i jedna mówi drugiej jakiś sekret, ale boi się, że tamta go zdradzi i ją zabija - wtedy sekret jest bezpieczny ;D

ocenił(a) serial na 5
youhaveamessage

Ahhh dzięki za rozkminke, serio tego zdania nie rozumiałam nigdy... No cóż głupoty nie wylecze ;D

Elena00

Chodzi o to, że dwie osoby mogą dochować tajemnicy TYLKO jeśli jedna z nich jest martwa. Czyli? Dwie osoby nie potrafią zachować sekretu. I ogólnie to wcale nie musi chodzić, że ktoś się boi o sekret i zabija drugą osobę.. tylko po prostu no dwie nie są w stanie, chyba że jedna jest martwa . :D

Hmm_Ciastko

No właśnie, ale przyczyna może być taka, że osoba X boi się, że osoba Z zdradzi jej sekret i ją zabija, i wtedy X jest przekonana, że sekret pozostanie bezpieczny.

ocenił(a) serial na 9
Oleandria

i pomyśleć że wcale nie miałam ochoty wciągać się w ten serial:):P a teraz proszę - co tydzień nie mogę doczekać się nowego docinka;) co chyba oznacza że pll stał się jednym z moich ulubionych seriali:) ehhh. 12 odcinek mnie rozłożył na łopatki, właśnie skończyłam oglądać:) jak kocham lato- niech już będzie styczeń!:p a jak już się rozgadałam to podzielę się jak wszyscy powyżej swoimi wymysłami kto może być A:D chociaż sama nie mam pojęcia ale z tego co się działo może wynikać że Ezra jest najbardziej podejrzany. wszystko zaczęło się od momentu jak się pojawił i jak już ktoś pisał wcześniej- faktycznie Aria w sumie najmniej ucierpiała ze wszystkich dziewczyn. w sumie to nic jej się nie działo takiego strasznego. drugim moim typem jest ta nieszczęsna Mona (chociaż to byłoby najgorsze co producenci mogliby zrobić)- ale zauważcie że nic na nią nie wskazuje. każdy jest podejrzany, każdy może być A. a na Monę żadne poszlaki nie wskazują jak dotąd. taka cicha woda;p i trzeci typ to Mike. nie lubię kolesia może dlatego wydaje mi się być na celowniku;p a i przez kilka odcinków miałam wrażenie że to może któraś z dziewczyn. ale w takim mętliku zdarzeń jakie tam się dzieją to chyba niewykonalne:P chyba żeeeeeeeee współpracuje z kimś.
i nie wiem jak Spencer mogła pocałować innego 5 minut po zerwaniu z Tobym i wielkim ataku histerii pod drzewem tym spowodowanym o_O. to było przegięcie! Mam nadzieję że Toby się dowie i o niej zapomni:P Lubiłam ją najbardziej ze wszystkich dziewczyn. teraz to chyba się zmieni:)

kasia428

Zauważ, że na początku A kazała Arii donieść matce o zdradzie ojca, zaś po wyprowadzeniu się matki reakcja Mike'a wskazywała na to, że ta wiadomość była dla niego szokiem, więc nie sądzę, aby on był A, po całej akcji z laptopem, gdy uderzył matkę wydaje mi się, że nie jest na tyle dobrym aktorem by od początku udawać. Myślę raczej, że jest w jakiś sposób szantażowany przez A, by włamywać się do domów dziewczyn, by zostawiać im wiadomości od A, szkoda, że ani Aria ani jej matka nie wpadły na pomysł by sprawdzić z kim komunikuje się przez internet, może to były polecenia od A?

ocenił(a) serial na 9
asaiito

no powiem Ci że nie myślałam o tym w ten sposób:) jakoś mi ta akcja z laptopem i tym że nie odpowiedział z kim pisze umknęła obojętnie;) całkiem możliwe że masz rację, że on tez może był szantażowany. albo współpracował z A, skoro potrafił odepchnąć matkę tak, że aż się potłukła to musiał bardzo ale to bardzo nie chcieć aby ktoś zobaczył jego korespondencję. tym bardziej Aria...

Oleandria

dla tych co jeszcze nie widzieli. zapowiedz haloweenowego odc. specjalnego:) http://www.youtube.com/watch?v=T1Q0xUTJ_-4&feature=feedu

mila1082

Season 2B [Spoiler] and Who Is Not 'A'! :
http://www.tvline.com/2011/08/pretty-little-post-finale-spoilers/

Oleandria

Nie wiem jak wy ale ja jestem trochę zawiedziona,spodziewałam się większej ilości akcji i szoku.
Wnioskuję że pan Hastings jest ojcem Jasona.

Oleandria

Hej dziewczyny, możecie mi wytłumaczyć o co chodzi, bo gdzieś tutaj wyczytałam że nie możecie się doczekać już stycznia, więc ja się pytam dlaczego stycznia? Jakaś przerwa jest czy co? i dlaczego az tak dlugo?

ocenił(a) serial na 9
Anonymous11

Własnie nie wiem ;d chyba taka przerwa, ale to ktos inny musi odpisac.

Anonymous11

W styczniu będą nowe odcinki. A przerwa jest, bo odcinki nie mogą być co tydzień, muszą kiedyś zrobić przerwę.

youhaveamessage

No dobrze, ale dlaczego aż tak długo? Tak dziwnie to troche zrobili, bo od dzisiaj zaczyna się sezon nowych odcinków, seriali, a Ci jak na złość kończą. Już mogli sobie zrobić przerwe przez wakacje :P Dziwne tam mają taktyki, tak samo jak Vampire Diaries, gdzie co pare odcinków robią sobie 2-3 miesięczne przerwy ;/

Anonymous11

W każdych serialach musi być przerwa, bo seriale mają kończyć się w maju. Jakby nie było przerw, kończyłyby się dużo wcześniej.
Co do PLL: to jest serial wakacyjny. On właśnie tak leci. Jakby był serialem normalnym to też by miał przerwy - jak np. VD.
W każdym serialu jest przerwa :D A, że PLL jest co tydzień, to przerwa jest dłuższa.

ocenił(a) serial na 9
Oleandria

A co do odcinka to mi sie podobał bardzo. Jenna i Garret sa okropni. Matkoo !:/
Jeszcze Garret widział płaczącą Arię i nic. Zero reakcji... Ale to Alison oslepiła Jenne a ona jeszcze sie tak msci na dziewczynach.
W tym odcinku miał być "A", a okazało się, że było naprawde sporo osob.

Oleandria

Okej, jak dla mnie ten odcinek to jakaś kompletna masakra. Helikoptery ściągnęli do lasu, bo dostali anonimową wiadomość, że tam będą zabójcy Ali? Bez sensu, gdyby policja w ten sposób sprawdzała każdy anonim, to już dawno by zbankrutowała. Co więcej, w zasadzie jedynym dowodem przeciwko dziewczynom jest łopata/ szpadel/whatever. I co, może mi jeszcze ktoś wmówi, że po takim czasie (ponad rok) na NIEZABEZPIECZONEJ łopacie zostały jakieś ślady dowodzące, że to nią zabito Ali? A policja natychmiast się na nią rzuciła, żeby zrobić wszelkie analizy? Głupota. Tym bardziej że żaden normalny morderca nie trzymałby przez rok w domu narzędzia zbrodni, które mogłoby go powiązać z morderstwem. Naprawdę poważnie się zawiodłam.

A żeby być tak głupim, jak te dziewczyny, to chyba się trzeba takim urodzić. Tyle razy już A. wystawiała je do wiatru, że naprawdę mogły się zachować nieco rozsądniej i nie dać się po raz enty złapać w pułapkę. Oj, moja opinia o tym serialu leci w dół na łeb, na szyję...

little_bird

Zgadzam się z tym ostatnim wersem... Czasami ich głupota jest po prostu tak dobijająca, że coraz częściej w serialu walę słynny 'facepalm'. Ugh, seriously? ...

maaj_banes

Co do innych przypadków się zgadzam, ale ja np. wolałabym dac się wrobić, niż mieć potem poczucie winy, że jej nie uratowałam.

Oleandria

Nie wiem czy było tutaj to wspomniane bo tyle stron :) a mianowicie :
Scena gdy kamera pokazuje buty Mayi gdzie rozmawia z Hanną i Emily , czy te buty nie są podobne do tych co w stodole ktoś wyciąga Emily? Wtedy wyjaśniłoby się kto ratuje Emily . Maya .... jak myślicie?
A no i A zawsze w rękawiczkach jest a w stodole nie miała ich.

dzasstajn

A i jeszcze coś . to będzie inna teoria. że to Ali uratowała , też ma podobne buty , jak Em leży to pod spodem ma coś jakby płaszcz . no i to mogło być naprawdę , Emily mogła potem usnąć a dziewczyny znalazły ją po jakimś czasie.

ocenił(a) serial na 10
dzasstajn

Nie wiem czy to te, ale jak dla mnie to buty które Ali miała na sobie.

ocenił(a) serial na 10
meel

Oczywiscie, ze to te same buty , ktore miala Ali kiedy Emily lezala na kolanach u niej Sprawdzcie sobie :) , Ali na 100 % zyje :) odcinek masakryczny, nie moge doczekac sie doczekac 13 odcinka, ale to juz niedlugo ..z tego wynika, ze Ali tez byla przesladowana przez A

bianka226

tylko przyjrzyjcie się , że osoba która wyciąga Emily nie ma pomalowanych paznokci ( chociaż te ręce wydają mi się kobiece, coś jak Ezry : > ) a Ali ma pomalowane na czarno chyba.

ocenił(a) serial na 10
bianka226

Oleandria przeciez juz jest wiadome, ze Pan Hastings jest ojcem Jasona ..takze nie musisz nic wniskowac tylko czemu nieuwaznie ogladasz :)

ocenił(a) serial na 10
meel

Tutaj zrobiłam screeny, tylko nie zbyt dobra jakoś .. : /
http://img52.imageshack.us/img52/6801/beztytuu1mw.png - Tutaj widać, jak Ktoś podnosi Em. Na filmiku, to wygląda
na długie czarne, sznurowane buty.
Potem jest jak Em, widzi Ali.
Tutaj też zrobiłam screena, http://img809.imageshack.us/img809/8223/beztytuu2n.png - Już trochę lepiej widać, właśnie długie
czarne sznurowane buty : D

meel

A Em nie leżała na czymś ? jakby czymś skórzanym .
no i kwestia tych paznokci!

ocenił(a) serial na 10
dzasstajn

Wtedy gdy ktoś ją wyjmuję, po pierwsze Nie widać paznokci, a po drugie. Nie koniecznie aktorka grająca Ali musiała ją wyjmować. To tak na marginesie. Teraz screeny :
http://img571.imageshack.us/img571/111/beztytuu3nn.png - Tutaj widać, że Em leży na butach Ali i na czymś co jak
tutaj widzimy http://img221.imageshack.us/img221/4278/beztytuu4t.png - Jest też jakąś kurtką. Pytanie ? Po co duchowi kurtka ? To jest nie logiczne XDD

meel

Zobacz że jak 'ktoś' łapie Em hm tak pod włosami , widać kciuk i widać że nie jest pomalowany . tzn na pewno czarny lakier byłoby widać.
Ale racja też jestem za tym że to żyjąca Ali : d

ocenił(a) serial na 10
meel

nie widać dokładnie paznokci - racja , ale trochę widać i lakieru na bank nie było. A co do tego drugiego to racja i właśnie to podejrzewam ; ) . Dla mnie to wygląda na jakiś skórzany płaszcz ten sam , który miała osoba wyciągająca Em ; p

ocenił(a) serial na 10
dzasstajn

No owszem ten ktoś kto wyciągał Emily ma takie same buty jak Ali . Ale właśnie zwróćcie uwage na pomalowane paznokcie Ali i niepomalowane tej osoby , która wyciągała . Chociaż prawdopodobnie , że scenarzyści zupełnie nie zwrócili uwagi na ten szczegół ; ). A i porównajcie dłonie Ezry ( dobrze widać przed tym zanim Jackie zanosi kawę dla niego , gdy leży i coś czyta) i tego , kto wyciąga Emily. I tez jeszcze jest jedno pytanie- czy kobieta dałaby radę wyciągnać Em ? ; d

ocenił(a) serial na 10
justayy

Co do tego wyniesienia, to się zastanawiam czy to aby na planie wynosiła aktora grająca Ali. Scenarzystom mogła zależeć na tym byśmy zwrócili uwagę, na buty a o paznokciach nie pomyśleli : D

meel

Ale potem jak będą wyjaśniać cała sprawę to raczej będą pokazywać co , kto i jak zrobił . i jeśli to była Ali to pokażą że to ona : > przynajmniej tak mi się wydaje.

justayy

mi się wydaje że to pani psycholog , w końcu ona nosi takie buty , czy coś. i jak dobrze widze to ktoś kto wyciąga Emily nie ma pomalowanych paznokci jak ktoś to zauwarzył , w ostataniej scenie w kawarni pani psycholog tez nie ma ich pomalowanych. to by sie nawet układało w logiczna całośc , A posłuzyła się nią , a potem w nagrodę i za milczenie coś jej wręczył.

justayy

Witajcie,
ja zwróciłam uwagę na coś innego, kiedy Emily zapytała Ali kim jest "A", Ali odpowiedziałą, że powiedzenie jej to nie jest dobry pomysł bo, żeby dwie osoby mogły dochować tajemnicy jedna z nich musi nie żyć ! a skoro Emily żyje to Ali też musi ! To zdanie na 100% świadczy o tym, ze Ali żyje i ukrywa się przed "A".

ocenił(a) serial na 9
dzasstajn

właśnie, dłonie które pokazali podczas wyciągania emily ze stodoły zdecydowanie należały do jakiegoś mężczyzny wystarczy się przyjrzeć

ocenił(a) serial na 10
kasia428

Tak , mężczyzna na obcasach eh.. : /

ocenił(a) serial na 9
meel

a gdzie Ty tam jakieś obcasy widzisz o_O? bo ja widzę jakieś frędzle. nawet pięt nie widać z co dopiero obcasy

Oleandria

Ten odcinek był zajebisty :D
"A" to psychol i zapewne ktoś mu pomaga. Albo każe sobie pomagać. Nie wiem czemu, ale mam wrażenie, że na końcu z terapeutką spotkał się Ezra.
Jestem świeżo po odcinku, więc sama nie wiem czemu tak myślę :D
Pewnie przez te "śliczne oczka" ;]

Madame_7

Cześć...Wie ktoś może co to za piosenka, która leci w momencie kiedy Caleb przychodzi do Hanny?

ocenił(a) serial na 7
kamiska_369

"Give It All" - Right The Stars

ocenił(a) serial na 8
olka8131

wnioski z odcinka: Ojcec Spencer to ojciec Jasona, Jenna i Garett wspolpracuja z A, bo mowili ze to ich sprawka. Spencer to dziww....od razu po zerwaniu lizala sie z Wrenem... Jak zwykle glupia naiwna Emily.....Ali żyje.

ocenił(a) serial na 7
shiva89

no nie wiadomo czy Ali żyje, bo przecież powiedziała coś w stylu 'zdecyduj czy chcesz zostać ze mną czy wrócić' czyli to tak jakby wybór czy chce umrzeć czy zostać?

olka8131

Dzięki za kawałek ;)

ocenił(a) serial na 10
kamiska_369

A powiedzcie mi co A dawala na koncu Annie ??koperte jakas czy to jakis czek??straszne bylo to,ze Anna jej sie strasznie bala..dziwne co

bianka226

kopertę,podejrzewam że była tam kasa.

Czemu wnioskujesz że nieuważnie oglądam?Przecież Pan Hastings nie powiedział ''Jason,jestem twoim ojcem''.

bianka226

tam raczej była kasa.
a dr bała się , ale miała taką wrogość w oczach , jakby chciała przywalić , ale wiedziała że to nic nie da , że nie może.

ocenił(a) serial na 5
dzasstajn

To w sumie prędzej czek, bo przecież ta koperta była płaska, z kasą była dosyć gruba... Tyle że jak byłby to czek, to byłoby nazwisko i imie A, więc to też odpada, bo jakby ktoś to znalazł to by sie wydało, w takim razie tam pewnie było coś innego.

Jak A/czy ktoś tam zabiera Emily z tej całej szopy, to zwróćcie uwagę, że to jest na pewno męski ubiór... Męska bluza, spodnie i buty, no i męska sylwetka... + widać te takie ściągacze które zwisają kiedy pochyla sie nad Emily, a przecież w tym odcinku Toby miał bluze z takimi ściągaczami... Poza tym to jest ubiór bardzo w jego stylu, bo Garret albo Ezra sie tak nie ubierają...

Elena00

w obronie spencer - nie nazwałabym jej dziwką. mi takze nie podoba sie fakt, ze dała sie pocałowac wrenowi, ale z drugiej strony była strasznie przybita i mam wrazenie ze bylo jej juz naprawde wszystko jedno czy wren ją pocaluje czy nie. mysle ze toby i spencer znowu beda razem :)

Elena00

A może to Mike? On w sumie dziwnie się zachowuje, ciągle gdzieś wychodzi. Może to on wyciągnął Emily z szopy?