Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 74 tys. ocen
7,5 10 1 73554
5,3 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

Przedostatni już odcinek tego lata.

1.Opis: (przetłumaczyła youhaveamessage):

Związek Emily z Paige nie jest łatwy, ale Emily wreszcie odczuwa, że ich relacja idzie w dobrym kierunku. Kiedy Spencer przychodzi do niej (Emily) z okropną historią o przeszłości Paige z Alison, Emily nie jest gotowa jej posłuchać. Spencer wie o brutalnej przeszłości Paige i krwawych porachunkach z Alison zaraz przed zaginięciem Ali i nie może pozwolić, żeby jej przyjaciółka zbliżyła się do potencjalnego wroga. Czy Spencer przekroczy granicę i upewni się, że Emily dowie się, kim Paige jest naprawdę?
Aria czuje, że musi pomóc Ezrze odsunąć się od przeszłości, jeśli ich związek ma iść naprzód. Dowie się czegoś nieoczekiwanego.

( http://prettylittleliars.us/photos/thumbnails.php?album=468 zdjęcia )

2.Promo:
http://www.youtube.com/watch?v=Q_AOslfD-ZM

3.Zdjęcia:
http://www.youtube.com/watch?v=wEG7B3pdqqQ

paula0a

Ja tam bym wolała, żeby miała coś wspólnego z Ezrą:P Też płonne nadzieje:P

poziomka4

Hmm... mam teorię - jesli A okaże się Ali to motyw był taki, że nie mogłam im wybaczyć tego że tak szybko o niej zapomniały. Bądź co bądź dzięki A pamięć o Ali jest wciąż żywa. Ciagle o niej mówią, myślą itd.
Jak ktoś inny jest A to nie wiem jaki może być motyw.

poziomka4

Dokładnie, tym bardziej, że to są zwykłe 4 nastolatki, które nikomu nie szkodzą. Po co więc tak się z nimi użerać? To nie są specjalne agentki, ja naprawdę już w tym sensu nie widzę.

poziomka4

Moim zdaniem jedynym sensownym wytłumaczeniem byłoby to, że robi to ktoś, kto w przeszłości miał z nimi (lub jedną z nich) dobry kontakt. Później wkroczyła Ali i ta któraś zostawiła A dla Ali i dziewczyn, więc A najpierw mściło się na Ali, później na reszcie, a na końcu na dawnej przyjaciółce. Mona byłaby w miarę sensownym wytłumaczeniem tak właściwie, ale wydaje mi się, że to powinien być ktoś z otoczenia tej dziewczyny, która najpóźniej zaczęła być prześladowana przez A.

Madame_7

Dokładnie Ezra niby taka sierota a tu jakby się okazał mordercą to by przynajmniej jakoś zaskakujące było.
Wiesz tu jest coraz więcej niedorzeczności i niestety poziom serialu w 3 sezonie spadł.
Też bardzo lubię Spencer i tez uważam, że właśnie dzięki inteligencji może być A choć też bym nie chciała.

ocenił(a) serial na 8
izka21gramowa

nie wiem dlaczego, ale wydaje mi sie że najlepsze zawsze są ostanie odcinki sezonu. ewentualnie haloweenowe i summer finale, ale w mnieszym stopniu. : )

paula0a

No tak oprócz odcinka finału 2 sezonu;) zobaczymy czy ten finałowo - letni będzie fajny czy się skończy tylko na obietnicach;) A halloweenowy??Oj kiedy to będzie;D

ocenił(a) serial na 8
izka21gramowa

wyprzedzam, ale dużo obiecują. a kiedy zrobisz sobie jakies nadzieje i czekasz z niecierpliwością na odc. to po obejrzeniu jestes bardzo, ale to bardzo zawiedziony ;//
niestety, ale tak już jest.
tak jak ostatni haloweenowy. spodziewałam się wyjaśnienia kilku spraw, nawet pojawienia sie kogos a/a team. a tam kolejne niewyjaśnione nagromadzenie sparw. chociaż nie pamietam czy dziewczyny wyjaśniły o co chodzi z tym czerwonym płaszczem i drugim nazwiskiem Ali ;) wiem - słaba pamięc ;pp

paula0a

Mnie też to denerwuje, że mnożą te wątki bez opamiętania a potem zostajemy bez odpowiedzi, masakra jakaś;/ Ja już się nie nastawiam na nic ciekawego, bo nie wierzę Marlence a jeśli mnie zaskoczą to tym lepiej, będę zadowolona;D

ocenił(a) serial na 8
izka21gramowa

ja także, teraz nie skupiam sie bardzo, tylko staram sie oglądać na luzie. cięzko, bo i tak czytam to forum na fwebie. no cóż.
są już napisy?

paula0a

Nie mam pojęcia, ale chyba nie.

izka21gramowa

Finał 1. sezonu też był kiepski, nawet powiedziałabym, że gorszy niż 2.

izka21gramowa

Ezra ma w sobie coś z psychola, http://static.tumblr.com/5hnmneh/dFjm8f5xf/tumblr_m7gcynfbqr1r79xuto1_500.gif czyż nie?:D
Jak już wyżej napisałam, nie chcę by to któraś z dziewczyn okazała się "A". Owszem Spencer jest inteligentna, ale po co miałaby to robić? Ja uważam, że jeśli chodzi o tą całą sprawę to najwięcej się wyjaśnia dzięki niej. I najwięcej dzieje się wokół Spencer właśnie i jej rodziny. Melissa na pewno święta nie jest :) Głupa paliła z tą sukienką na bal, tak samo jak Mona z wiadomościami od "A" w tamtym sezonie.

Madame_7

Możliwe, że Melissa kłamała, ja jej nigdy nie ufałam. A Spencer jest jakby mózgiem całej grupy, one bez niej by sie rozsypały.
Haha ja już dawno to mówiłam, że on ma psychola w spojrzeniu;D

izka21gramowa

Melissa może być w A-team. Z Ezrą są w podobnym wieku. Poza tym sylwetka zakapturzonego "A" zawsze wskazuje, że to drobna osoba. Także niczym Ezra i Melissa, wszystko pasuje :D

Madame_7

Taa fajnie by było, gdyby się to okazało prawdą, ale przez tą słabość Marlenki do Ezry obawiam się , że płonne są nasze nadzieje:p

izka21gramowa

Co jest z tymi producentkami?:D W "The Vampire Diaries" jest identyczna sytuacja - mamy swoją Julie, która kocha ponad wszystko postać Stefana. Bardziej żałosnego od Ezry, serio :D
Jak ta Marlenka wygląda? :D Też tak baryłka jak Plec? Może maja więcej wspólnych cech :D

ocenił(a) serial na 5
Madame_7

Czyli już wiem, dlaczego nie było praktycznie żadnego zbliżenia pomiędzy Eleną, a Damonem xD

Chimcharo

Był jeden namiętny pocałunek, po czym wybrała Stefana ;DDD Tam gorsze pierdoły się dzieją.

ocenił(a) serial na 5
Madame_7

Dla mnie Stefan jest równie wkurzający, co Serena z Plotkary, straszne postaci. Ta Julie powinna się zapoznać z Marlenką, na pewno by się dogadały :)

Chimcharo

Ja przestałam oglądać Plotkarę, bo mnie ten serial wkurzył, stał się nudny , głupi i wszyscy zaczeli spać ze wszystkimi:P Ja właśnie Serenę lubiłam jeszcze jak oglądałam, mieszane uczucia miałam co do Blair. Tak samo stoczyło się 90210 i ten sam trend wszyscy ze wszystkimi;/

ocenił(a) serial na 5
izka21gramowa

Ja stanąłem w połowie 5 sezonu i miałem nadrobić w wakacje, ale coś mi nie wyszło :D A co do postaci, to właśnie miałem na odwrót, Blair lubiłem najbardziej, a Serenę uznałem za najnudniejszą postać wszystkich seriali ;P

Chimcharo

Nie oglądam Plotkary akurat. Właśnie sobie próbuję wyobrazić serial tworzony wspólnie przez Julie i Marlenke.... Nie, to za dużo jak na moją wyobraźnię, i can't :DDD

ocenił(a) serial na 5
Madame_7

Hahaha, połączyłyby Ezrę ze Stefanem, to dopiero byłby wybuchowy związek, pełen niespodziewanych zwrotów akcji :D

Chimcharo

Haha no dokładnie jak to ująłeś:D

Chimcharo

Że ja na to nigdy nie wpadłam :DDD Ciekawe, który większy liar by się okazał ;D

ocenił(a) serial na 5
Madame_7

Wyobraź sobie Ezrę wampira, zabijającego bezbronnego człowieka xD To byłoby mistrzowskie dopiero :D

Chimcharo

Ezra by bardziej pasował do roli ciapowatego Matta... :D

Chimcharo

Ezra rippaaaah :DD
Aria oczywiście wszystko by mu wybaczyła, no problem.

Madame_7

Dokładnie w tym jednym namiętnym pocałunku było więcej chemii niż we wszystkich pomiędzy E. a S. :P Nie wiem jak Wy, ale mnie przeraża jak Elenka będzie się zmieniać w tego wampira teraz i zacznie jęczeć nad swoim losem to chyba będę musiała oglądać te odcinki po %%%:P

izka21gramowa

Mnie i PLL i Pamiętniki zaczęły irytować, i nie wiem czy będę oglądać dalsze odcinki...
Bez kitu...;/
Zabili ciało Kalusa (a taki przystojny) - nie ma już co oglądać:D

Hoax

Właśnie Klaus wróci:P Ja też nie mogę znieść, że jest w ciele Tylera:P Mimo kilku niedociągnięć w TVD to i tak uważam, że jest ciekawsze niż PLL, mimo wkurzającej Elenki:P

izka21gramowa

No coś w tym jest. Wróci ten aktor?! Wypłynie sobie czy jak?
Ale super^^ To obejrzę:D

Hoax

Nie chyba jeszcze nie w 1. Tak ma wrócić, bo podobno wcale to jego ciało nie spłonęło;p

izka21gramowa

A jo, spłonął, nie utopił:D Dobra, pomyliło mi się:D:P
Ta, i będzie się tak rodził i umierał i tak w kółko...;/ Eh, ale dla niego przymknę oko:P

Hoax

Szczerze mówiąc to też co do niego mam mieszane uczucia, ale ostatnio go nie lubiłam:P Mnie przeraża też ta nowa Bonnie strzelająca tym spojrzeniem psychopatycznym czy co to ma być:P

izka21gramowa

U Bonnie denerwuje mnie jej szczęka;D Na moje mogłaby zginąć - razem z Mattem:D

Hoax

Dokładnie;D Oni oboje;D

Hoax

Klaus szybko wróci, nawet w 1 odcinku. Chyba :)

izka21gramowa

Stelena jest tak samo żałosna jak Ezria, bardzo są do siebie podobni.
TVD również po 3 sezonie zeszło na psy, a zapowiada się jeszcze gorzej jak czytam spoilery dotyczące sezonu 4. Poza tym cudowna Julie stwierdziła, że trójkąt nigdy się nie skończy :DDD

Madame_7

Nie no tego to jeszcze nie słyszałam:P

Muszę nadrobić newsy związane z nowym sezonem:P

izka21gramowa

Szkoda Twojego czasu, naprawdę :P

ocenił(a) serial na 5
Madame_7

Dla mnie TVD zaczęło się robić nudne w połowie drugiego sezonu. W sumie, tak samo było z PLL :) A z tym niekończącym trójkątem, to jej gratuluję, widać, że stara się odebrać jakąkolwiek motywację do dalszego oglądanie tego serialu...

Chimcharo

Właśnie, że 2 sezon TVD to cud, miód i orzeszki, a w 3 Plec tak go zepsuła... :/
Owszem, ba, nawet stworzyła drugi trójkąt Klaus - Tyler - Caroline :D

Madame_7

Mi się też 2 sezon podobał:) A co do trójkąta jeśli wyjdzie na końcu Caroline z Tylerem to się zgadzam w innym przypadku nie:P

ocenił(a) serial na 8
Madame_7

oj tam, ja przymykam oko na TVD ;p
bo po przeczytaniu wszystkich części tego stwierdzam, że Damon, Stefan i Elena są na wzór książki, no Bonnie i jeszcze kilka innych postaci. Ale gdyby nie to podobieństwo to serial mógłby nosić równie dobrze inną nazwę,
dobra co do PLL, to mam nadzieje że marlenka mnie zaskoczy. chociaż najbardziej prawdopodobna wd mnie jest wersja, że bd bliźniaczka lub chociażby siostra. tak jak było z moną, że nie nie tak samo jak w książce i BUUUM.
aczkolwiek nie jest prawdziwym A. pierwsze wrażenie :)

paula0a

Ja odwrotnie, przymykam oko na PLL, bo nie należy on do moich ulubionych seriali, więc nim "nie żyję", że tak napiszę. Natomiast TVD owszem i mnie tak denerwuje, że nie jestem w stanie na spokojnie to wszystko znosić :D
Bliźniaczka, ja czytałam o tej wersji. A ch*** wie jak ona to rozwiązała.

Madame_7

Na TVD można przymknąć oko, bo wiadomo, że to fantasy, ale PPL musi być racjonalnie wyjaśnione;)

Hoax

Ja wolę fantasy, można się oderwać od szarej rzeczywistości. Także do niej się bardziej przywiązuję :)

ocenił(a) serial na 5
Madame_7

Mnie jakoś ta historia z pierwotnymi średnio wciągnęła ;/ Dla mnie najlepszy był wątek Katherine, która, jak dla mnie, obok Damona jest najlepszą postacią z tego serialu :)