Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 74 tys. ocen
7,5 10 1 73549
5,3 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

promo:
http://www.youtube.com/watch?v=7sdVWuxNzhw

odpis odcinka (tłumaczenie youhaveamessage):

3x16 "Misery Loves Company": 22 stycznia:

Arię dopada grypa, więc Hanna i Emily same muszą zająć się nową poszlaką. Gdy Byron wyjeżdża, Meredith opiekuje się Arią*. Hanna i Emily biegną na pomoc przyjaciółce, ponieważ wydaje im się, że Meredith może mieć ukryte motywy. Spencer chce zrobić Toby'emu niespodziankę z okazji rocznicy.

choosingmyconfessions

Szczerze mówiąc to jak te laski schodziły na dół za Meredith to tak sobie pomyślałam,ze jakbym była na ich miejscu to jedna by zeszła do piwnicy a druga została na górze i nie wyobrażam sobie, że Mer by mi coś mogła zrobić no! Po tym jak popchnęła Arię na to łóżko to na jej miejscu jak bym się na nią rzuciła to by szans nie miała, wszystkie kłaki bym francy wydarła;P Tak samo Hanna w tym sklepie, ja już bym straciła cierpliwość i bym sie rzuciła na to A całe, bo ile można żyć w strachu i się tak miotać. Podobało mi się jak Spencer sama stawiła czoła Toby'emu, ciekawe jak to dalej poprowadzą... Czy tylko mnie rozwaliła "psychopatyczna" mina Mony popijającej winko w mieszkaniu Toby'ego??:D Ona chyba się za bardzo wczuła w rolę, to miało nas przestraszyć a tylko rozśmieszyło;D

Leo_Wyatt

jak plakietka Toby'ego znalazła się w szafce Spencer? bo jakoś nie mogę sobie przypomnieć...

Brooklynne_Accola

Plakietka była w szufladzie w mieszkaniu Toby'ego a Spencer ją znalazła gdy przygotowywała kolację rocznicową;)

izka21gramowa

Odcinek całkiem niezly.. ale ta scena z ta piwnica...masakra... głupota do potegi nnnnnnn..... naiwnie schodza do piwnicy ... taaa jasne.... na duzy plus kombinacja z plakietka .... chociaz ja myslalam ze to bedzie zrobione w ten sposob, ze jak Spencer wrzucila do torebki ten klucz i miala tam razem w niej klucze Tobiego, to bedzie cos w stylu, ze idzie do niego i przed drzwiami szuka klucza w torebce przez przypadek otwiera kluczem z zawieszka A i okazuje się, że on pasuje :d i tu wielkie suprise...ale Marlenka zrobila inne suprise... czyli wyjasniła sie 2 opcja, jak Mona mogła wydostac sie z psychiatryka w przebraniu pielegniarki..... Scena z Aria i jej ojcem plus Meredith znów poboczny watek do zmyłki..... by wypełnic przestrzen.... A wracajac do sedna w koncu Spencer przyłapała Tobiego i jedno mamy z głowy... chociaz wydaje mi sie ze on ja omota, ze niby jej pomaga i ona mu uwierzy znów ..... 7

kukuruku2

Właśnie mnie też ciekawi czy ona powie o tym Toby'm dziewczynom... A swoją drogą to to miasteczko albo jakoś przyciąga wariatów albo ma coś w sobie, że ich tworzy, jak nie Mona to Meredith;D

izka21gramowa

I Toby :D

No i jeszcze każdy facet leci na licealistki tam :D

youhaveamessage

No właśnie ;D To miejsce przyciąga jakieś dewiacje;P

ocenił(a) serial na 7
izka21gramowa

Emily wie, pomagała Spencer

izka21gramowa

aha, domy mi się pomyliły :)

Brooklynne_Accola

A jak Hannah stoi przed tym sklepem z manekinami widzi kobiete w czerownym plaszczu, ale przyjrzyjcie sie obok stoi koles ktory wyglada jak Jason !!!!!

kukuruku2

Nie widzę Jasona, ale widzę Monę (?) stojącą przed tą w czerwonym płaszczu.

youhaveamessage

On tez tam jest przewijaj dokladnie :) ....

kukuruku2

Jest tam??:P Muszę poszukać:P

izka21gramowa

Porobię screeny ;D

kukuruku2

Aaa widzę widzę widzę! Ten z torbą na ramieniu?

youhaveamessage

Który??:P Ja dalej nie widzę:P Opisz mi na którego mam zwracać uwagę??:P mony też nie widzę:P

izka21gramowa

Zaraz wkleję screeny :D I jeszcze kogoś widzę, ale nie wiem kto to jest.

youhaveamessage

O dzieki:P Nie chcialam prosic o nie, zeby Ci nei robic klopotu:P

izka21gramowa

Haha, spoko :D
Jasona aż tak dobrze na tym screenie nie widać, trzeba obejrzeć scenę, wtedy faktycznie wygląda podobnie.
Ale ta postać stojąca na środku ulicy strasznie mi się kojarzy z Moną.

youhaveamessage

To raczej nie ona, bo ta chyba ma jaśniejszą karnację

Hmm_Ciastko

To w takim razie Aria, a ta po lewej to Mona.

youhaveamessage

Jest w jeansach i niebieskiej koszuli, charakterystyczna fryzura po tym idzie poznac, przechodzi i znika jak obraca sie Hannah....

kukuruku2

o dziewczyny tutaj po lewej stronie !!!! postac meska http://www.prettylittleliars.com.pl/marlene-king-podpowiada-6462

kukuruku2

Aaaaa on :D Widziałam go, ale nie zwrociłam na niego uwagi jakoś :)

izka21gramowa

http://i49.tinypic.com/166kuia.png
http://i49.tinypic.com/2vbwzfa.png

byłyby lepsze jakbym miała odcinek w HD, ale takie mi nie działają w programie do napisów :D

youhaveamessage

Dzięki;*;P
Szczerze mówiąc ta postać z lewej na 2 screenie to mi sie kojarzy z Arią:P No słowo daje:P

użytkownik usunięty
izka21gramowa

Ten mężczyzna w "garniturze" nie przypomina Wam proboszcza?;p

youhaveamessage

Hahaha :D jak dla mnie to sa zwykli stazysci i tego sie bede trzymac ;D

sandra_crashdown

*statysci, moj blad ;)

sandra_crashdown

Albo nie mają statystów i aktorami to nadrabiają:P

izka21gramowa

najbardziej mnie wkurza, ze znowu sie zarzekali, ze Alison na bank nie zyje, ze nie bedzie motywu z blizniaczkami itp. a tu wszystko wskazuje na cos zupelnie innego :/ z reszta po akcji z Mona jako A. juz im w nic nie wierze :/

sandra_crashdown

Z tego co robią i nam serwują to możliwe, że Ali będzie żyć i będzie szefem a reszta oprócz dzewczyn będzie w a-team:P Ciekawi mnie co ta Marlenka kombinuje z Jasonem, Wrenem, Jenna i Melissa. Jakie im role przydzieli.

ocenił(a) serial na 6
izka21gramowa

Pokazywanie Ali jest podobno hołdem dla "bliźniaczej wizji" Marlenki, ale zawsze pokazuje się w iluzjach i snach. Tak jak tym razem śniła się Arii. Ali nie może być w A-team, nawet jakby żyła, bo to A jej przed śmiercią groziło i istniało. Odcinek lepszy niż dwa poprzednie. - za schodzenie do piwnicy.... i spalenie kartek przez Arie, idiotka.

Vanillia

No tak A istniało, ale myślisz,ze to samo A prześladowało ją co teraz dziewczyny czyli Mona, Toby i reszta A-teamu??

ocenił(a) serial na 6
izka21gramowa

Myślę, że główne A jest tym samym A co prześladowało Ali. Być może A z czasem "rozwijało" działalność, wykorzystywało ludzi, mając na nich haczyki . Mona i Toby (mogą ale nie muszą tkwić w tym od początku) z oczywistych względów mogą nienawidzić dziewczyn i chcieć dla nich źle, więc pomagają A. Wydaje mi się, że Mona od wczesnego etapu, chociaż wyszło na jaw w 2 sezonie o ile się nie myle, natomiast cały czas się łudzę, że Toby od jakiegoś czasu, tylko po to, żeby pomóc Spencer dotrzeć do głównego A. Jak wiadomo jest pod Moną, to ona wydaje mu rozkazy i w sumie wprost nie jest powiedziane nadal , że jest zły.

Vanillia

Kurcze, no może, nie wiem już sama... Zobaczymy kogo nam zaserwują jako głównego A... Ale w zasadzie Twoja teoria pokrywa się z wymarzoną moją czyli Ezra jako A;D Choć wątpię, żeby było tak kolorowo;/

ocenił(a) serial na 6
izka21gramowa

No ja Ezrę od początku podejrzewam. Za mało go dotyczy, już chyba wszystkich wplątali - a on zawsze był czysty :) no i teraz ta wyimaginowana Ali podobno coś o jego matce gadała, więc sie niejako znali... o ile imaginacja może mówić prawdę... bo to może być tylko fałszywa poszlaka jakich wiele :P mam tylko nadzieje, że twórcy rozwiążą to w miarę logicznie !

Vanillia

Na logikę bym za bardzo nie liczyła, ale kto wie:P Jak bardzo bym chciała, żeby Ezra się okazał całym mózgiem;D Byłoby bosko<3;P Ile w sumie zostało odcinków??Mamy niby poznać nowego członka a-teamu, więc czekam na to:) Po opisie 3x18 z tym 2 pogrzebem niezmiernie mnie ciekawi jak to pokażą.

sandra_crashdown

Wtedy wystawię serialowi 1 i będę mieć satysfakcję :D No, przynajmniej w połowie.

izka21gramowa

Hahahahha, muszą oszczędzać na prezenty dla Marlenki, przecież jest taka genialna, że trzeba ją nagradzać!

youhaveamessage

A jak:D Albo ona sama siebie nagradza za swoje super, oryginalne pomysły;D

izka21gramowa

Stoi przed lustrem i mówi
"ohhh Marlenko ale jesteś inteligentna, kupiłam ci coś!... o, prezent, to dla tego że jestem taka genialna?.. tak, Marlenko, to dlatego, rób tak dalej!!" już to widzę :D

youhaveamessage

Hahahaha padlamXD
Wiesz co to wcale nie jest jakieś niemożliwe ;D
Ja tez oczami wyobrazni widze ja jak tak robi;Dhaha

izka21gramowa

Hahhahaha :D
A jak Paige stoi w tej kawiarni, to obok niej widać kolesia który wygląda zupełnie jak Jason i ma taką marynarkę jak koleś na screenie, widzicie to?

ocenił(a) serial na 3
Leo_Wyatt

A ja wam krótko napiszę dlaczego uważam, że TEN SERIAL JEST GENIALNY

1) Cała historia jest mocno naciągana, na pewno nie na 3-4 sezony i sam fakt, że wytrwałam 3,5 sezonu przy takim gównie świadczy o geniuszu Marlenki i ludzi od PRu. PODZIWIAM ich, że dopiero w połowie 3 sezonu zaczęłam się zastanawiać "ale o co kaman?"
2) SAMOUWIELBIENIE pani scenarzystki wprost godne pochwały; w większości odcinków robi z ludzi idiotów, a niektórzy jej jeszcze za to dziękują! Czasami mam wrażenie, że A-team to geniusze rodem z Harvardu, którzy znają się świetnie na technologii, potrafią sensownie myśleć; czasami wręcz przewidywać zachowanie dziewczyn. A dziewczyny? Mam wrażenie, że są opóźnione umysłowo.
3) Jako aktorkę grającą jedną z głównych ról zatrudnia się kogoś, kto nie potrafi zmienić wyrazu twarzy (nie no, kilka razy zmieniła), a mnie to nie zirytowało do tego stopnia by rzucić ten serial w ch...
4) Historia, która powinna zamykać się w max 2 sezonach leci już 3, a my dalej nie wiemy kto zabił Ali, kto należy do A-teamu itd. Przeciąga się niektóre wątki w nieskończoność, wiele się pomija lub zapomina ich wyjaśnić. Nie czytałam książki, ale zakładam, że opisana tam historia jest o niebo lepsza. Mam wrażenie, że tutaj już nikt nie ogarnia tej historii i piszą tylko kolejne odcinki, bo dobrze płacą i ludzie jeszcze chcą to oglądać...

Tak więc.. ten serial tak genialnie ogłupia ludzi, że jeszcze czekają do następnego odcinka by dostać większą dawkę...
Dla mnie to jest GENIALNE. Ciekawi mnie tylko na ilu sezonach skończą, wątpię by skończyło się na 4, bo mam wrażenie, że Amerykanie to w większości idioci i łykają wszystko jak .... (dopowiedzcie sobie jak chcecie)

ocenił(a) serial na 5
Furiatka_

jedna z trafniejszych recenzji! ;) i mimo wszystko ciągle czekam na następny odcinek... głupia ja! :D

ocenił(a) serial na 3
erinnerung

Żadna recenzja, spisałam tylko swoje luźne myśli.

Serial ten oglądałam głównie po to żeby się "odmóżdżyć", ot takie oglądanie czegoś nie wymagającego większego myślenia. Z perspektywy czasu żałuję, że zaczęłam. Strasznie zmarnowali potencjał tej historii. Szkoda..

Furiatka_

A ja nie żałuję :) Większość seriali i tak oglądam, by oglądać, jedynie jestem zakochana w paru dziełach <3

Furiatka_

Hahaha weźcie to wklejcie do następnego wątku na samym początku, toż to idealna recenzja PLL:D
I pomyśleć, że to był kiedyś mój ulubiony serial;( Ja oglądam go chyba przez sentyment, ale głupota dziewczyn i całej tej historii coraz bardziej mi przeszkadza w odbiorze;/

ocenił(a) serial na 3
izka21gramowa

Ja oglądałam z sentymentu Plotkarę do końca. Niestety i tamten serial zmarnowali gdzieś w okolicy 3 sezonu i zrobili z niego istną Modę na sukces (przetasowania kto z kim jest). Z początku też ten serial lubiłam, ale teraz - szkoda gadać