Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 74 tys. ocen
7,5 10 1 73549
5,3 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

promo:
http://www.youtube.com/watch?v=7sdVWuxNzhw

odpis odcinka (tłumaczenie youhaveamessage):

3x16 "Misery Loves Company": 22 stycznia:

Arię dopada grypa, więc Hanna i Emily same muszą zająć się nową poszlaką. Gdy Byron wyjeżdża, Meredith opiekuje się Arią*. Hanna i Emily biegną na pomoc przyjaciółce, ponieważ wydaje im się, że Meredith może mieć ukryte motywy. Spencer chce zrobić Toby'emu niespodziankę z okazji rocznicy.

mcsteamy4

Prawda, ja bym mu chyba zjarała to mieszkanie, razem z Moną, hahahaha

youhaveamessage

Hahaha taa i kto by nam rzucał wtedy te psychopatyczne spojrzenia??:P

youhaveamessage

Właśnie, Spencer sie tak "uzewnętrzniła", a tam siedzi Mona, popija wino(?)

mcsteamy4

Z jednej strony się zgadzam, ale pewnie dopiero jak ochłonie, będzie go nienawidzić.

Hmm_Ciastko

Pewnie masz racje, ciekawe tylko jak zareaguje Emily.

ocenił(a) serial na 6
mcsteamy4

Chyba nigdy nie przeżyłaś takiego zawodu :P, zaznaczam, że serialowa Spencer kocha, a nie kochała, więc... pierwsza jej reakcja - spoliczkowała Tobiego, była zła. Jednak w miarę upływu złości, jest coś takiego jak faza zaprzeczania i niedowierzania. Jasne, że reakcji jest tyle ile ludzi, ale akurat zachowanie Spencer jest 100% naturalne i logiczne. Myślisz, że jakim zdradzona kobieta potarfi uwierzyć w niewinność partnera ? choć miewała namacalne dowody, ale facet jej się wyplątuje bardzo pokrętnie? Bo nie chce w to wierzyć ! To jest stare jak świat, ludzie wierzą w to co chcą i nieraz możesz młotem po głowie ich bić, a i tak wiedzą swoje. Spencer pewnie jest w takim szoku, że nie może dowierzać w jego zdradę. A to, że go kocha powoduje rozpacz, co za tym idzie automatycznie szuka wytłumaczenia.

Vanillia

Mi się po prostu nie podobało i tyle, może tym bardziej daltego, że nie lubię postaci Tobiego.

mcsteamy4

Ona po prostu chciała uzyskać jakąś odpowiedź dlaczego to robił.

ocenił(a) serial na 9
Leo_Wyatt

Mam takie wrażenie, że Toby specjalnie dołączył do A- teamu żeby chronić Spencer.. bo ona nie chciała mu nic mówić o swoich problemach i on coś wtedy powiedział, że sam się tym zajmie ...... On nie może być zły :(

ocenił(a) serial na 6
fffiona

Też tak myślę ;)

ocenił(a) serial na 6
fffiona

Argument za tym - Toby został pokazany i(chyba) włączony do A team, zaraz po tym, jak wypytywał Spancer, a ona nic mu nie chciała powiedzieć. No a on... powiedział, że dowie się wszystkiego na własną rękę. Jest pod Moną, ona wydaje mu rozkazy.... i pewnie chce dotrzeć do A..... Ale A jest sprytne... i wydaje mi się, że jest taka ewentualność, że przyjeło Tobiego (wiedziało, że niczego się nie dowie ważnego itp) po to, żeby z czasem rozwalić związek ze Spancer (choć może to naciągane)

ocenił(a) serial na 9
Vanillia

Dokładnie! Oby to się wyjaśniło i jednak okaże się tym dobrym... ale wiadomo jakiś dramat musi być, żeby nie było za słodko

Vanillia

A mnie się wydaje, że drzemie w nim chęć zemsty, że był skrzywdzony przez tą Allison, i dziewczyny, też miały w tym swój udział, później też podejrzewały go o najgorsze, wiadomo co się działo. Potencjalnie dobry Toby, ma narażać bezpieczeństwo swojej przyjaciółki Emily, Lusaca , tylko dlatego, że słucha Mony i chce dociec kim jest "A". Ja myślę, że on jednak jest zły. Caleb także chce bronić Hanne, i chce jej pomóc, ale nie wplątuje się w pseudo-grupę przestępczą licealistów, która przyjemność czerpie z terroryzowania 4 nastolatek.

ocenił(a) serial na 10
Leo_Wyatt

dla mnie odcinek czadowy ,mocny duzo sie dzialo i mamy nowego SWIrA -Meredith.....Fajnie bylo wszystko Spencer pokazala swoja madrosc i inteligencje >tylko szkoda ,ze własnie w rocznice takie wielkie rozczarowanie

ocenił(a) serial na 6
youhaveamessage

Serdeczenie dziękuję :D:D:

ocenił(a) serial na 8
Liwkaaa

SPOILER SPOILER jeśli ktoś oglądał promo następnego odcinka, to ta scena seksu Spoby to flashback

Leo_Wyatt

jest to odcinek warty oglądnięcia, po ostatnich niewypałach:) nic więcej mi nie przychodzi na myśl, bo nie będę komentować najdurniejszego scenariusza jaki kiedykolwiek ktoś wymyślił:D
Aż sama się sobie dziwię, że to powiem, ale obejrzę ten serial do końca, choć w zasadzie nie wiem dlaczego nadal go lubię:)

p.s. DLACZEGO NADAL NIKT NIE NAWIĄZAŁ DO TEGO CO BYŁO W SKRZYNI Z LODEM?!? ręcę opadają...

kasia55555

Spoko przypomną sobie cudownie za kilka odcinków:P Jak Emily o Nate:P

izka21gramowa

bardzo dobry odcinek.... eh.. żal mi Spencer ;((

Leo_Wyatt

Mi też jej szkoda;(

ocenił(a) serial na 8
izka21gramowa

Co do skrzyni z lodem, to dziewczyny razem z Jasonem mają chyba pochować jeszcze raz Ali.

georgiascool

nie wiem czemu nie które osoby piszą, że odcinek do niczego mówiąc w skrócie, mi osobiście bardzo się podobał. Chociaż zgadzam się z tym, że głupie było to jak Em z Hanna zeszły do tej piwnicy a Merideth stała za nimi..... ale który serial jest doskonały???????? odpowiedź? żaden.

Leo_Wyatt

aaaaaaaa i dziękuję za tłumaczenie :) ekspresowe tempo! jesteście wielcy....

PS: co to za piosenka w 13 minucie ???? magiczna! :)

ocenił(a) serial na 7
Leo_Wyatt

Ali znała Ezrę! Wiedziałam ; D Tak mnie to ucieszyło, że aż zaczęłam się histerycznie śmiać. Moja teoria mówiąca, iż EzrA jest A, brzmi coraz bardziej prawdopodobnie ; D hahahah

accidenti

Tak. I nadal wierzę, że EzrA razem z Arią.

ocenił(a) serial na 7
Hmm_Ciastko

Ja też ; D Aria jest tak dobra w byciu A, że nawet Mona, ani reszta Ateamu nie wiedzą kto dokładnie nimi dowodzi (pewnie myślą, że Ali).

ocenił(a) serial na 2
accidenti

Kiedy było powiedziane że oni się znali, bo chyba coś pominęłam :p

ocenił(a) serial na 7
pan_banan

Jak Ali powiedziała do Arii, że Bayron był podatny na zastraszanie, ale inaczej się sprawy miały, jeżeli chodziło o matkę Ezry.

ocenił(a) serial na 2
accidenti

Ahaa, ja myślałam że jej chodziło raczej o to że jako 'wszechwiedząca Ali' wie o tym co się aktualnie dzieje w życiu kłamczuch i wie że matka Ezry jest specem od szantażu xd jeśli ktokolwiek zrozumiał o co mi chodzi :D

ocenił(a) serial na 6
accidenti

Ale to była imaginacja-senna Arii przecież. Chyba, że jej podświadomość daje jej wskazówki :P

ocenił(a) serial na 7
Vanillia

Gdyby to był tylko sen, to skąd Ali by wiedziała, że Toby należy do Ateam?

ocenił(a) serial na 6
accidenti

Chyba nie powiedziała wprost Toby ? Tylko coś, że Spance powinna sie domyślać. W pll jest pełno fałyszwych topów, niedomówień, błędów logicznych i głupot. Jeśli ali żyje, albo jej siostra blixniaczka to to będzie najgłupsze rozwiązanie ever

Leo_Wyatt

Mi się też podobał, co nie zmienia faktu, że twórcy mogliby pomyśleć i nie robić z bohaterek totalnych debilek :D

smiles

wie ktoś co to za piosenka? w 13 minucie? :D

Leo_Wyatt

Poszukaj sobie, nie wiem która to była:P
http://www.tunefind.com/show/pretty-little-liars/season-3/12025

izka21gramowa

to żadna z tych :(

Leo_Wyatt

Ms Mr - Salty Sweet, ale ma zostać wydana dopiero w marcu hahaha :D

youhaveamessage

W TVD też tak było, że była piosenka, ale płyta ma dopiero sie ukazać:P

youhaveamessage

chyba żartujesz? :/ a to niby czemu... a ja już się w niej zadłużyłem...

Leo_Wyatt

szukaj może gdzieś będzie np. na yt.

izka21gramowa

własnie nigdzie nie ma ;/ a tak mi w ucho wpadła!

Leo_Wyatt

Na początku mi się nie spodobała, ale jak się już tak "rozkręciła" to nawet fajna :D

Leo_Wyatt

Wkurzyło mnie to. Czy wszyscy w tym serialu muszą być psychiczni, ukrywać coś itp?

Hmm_Ciastko

Tak, hahahahhaa :D

ocenił(a) serial na 7
Hmm_Ciastko

Nie wszyscy.. przecież EzrA jest kompletnie zdrowym i rozsądnym człowiekiem! To nie on ukrywał historię swojej rodziny, tylko jego rodzina kazała mu milczeć, bo wszyscy z rodu Fitzgerald zgodnie stwierdzili, iż na niego nie zasługują.

accidenti

EzrA jeszcze pokaże swoją prawdziwą twarz :D

Leo_Wyatt

w końcu ktos komu sie podobało <3

Leo_Wyatt

Ja daruje sobie wyrażanie moich opinii na temat poziomu serialu oraz scenarzystki czy kim ona tam jest i powiem co myślę o odcinku. Dla tych co jeszcze nie oglądali, uprzedzam że może być kilka spojlerów.
Cieszę się że to Spencer poznała poznała prawdę o Tobym, mogła mu tylko mocniej przylać, na przykład z pięści. Bo wyraźnie nawet nie było mu przykro. Ciekawe co się teraz z nim stanie kiedy jest spalony, to samo co z Garethem?
Od samego początku wiedziałam że Meretih jest wariatką i jej zachowanie wcale mnie nie zaskoczyło. Natomiast zachowani Elli jak najbardziej. Wie że córka jest chora i wyraźnie nie ma ochoty jej odwiedzić zadowalając się kłamstwami M. Zupełnie jakby się brzydziła chorego dziecka. Jej były też jest dziwny, swoją drogą ciekawe że M rzeczywiście uciekła czy Byron się jej pozbył. Bo ja mu nie uwierzyłam. I wreszcie Aria miała parę stresujących chwil. Zastanawia mnie tylko dla czego Ali wspomniała o matce Ezry? I czy kiedy mówiła że o A to miała na myśli tę dziewczynę w czerwonym płaszczu czy raczej Toby'ego kiedy odnosiła się do Spencer.
Kiedyś gdzieś przeczytałam taką teorię że Ali żyje ale nie jest A tylko ukrywa się przed A. A od siebie dodam że podejrzewam że A to ta osoba w czerwonym płaszczu i pewnie tak będzie.
Podoba mi się że Caleb i P. chcą wziąć sprawy we własne ręce, mam nadzieję że dowiedzą się czegoś wartościowego, oby tylko to nie zepsuło ich związków.

Magi6

po tym odcinku jestem przekonany, iż Melissa jest głównym -A a Toby, Mona, Lucas to tylko pionki. Przypominacie sobie ten flash back? gdzie Bayron kończy rozmowę z Ali? i kogo widzimy na ganku? właśnie Melisse, później ta mówi Arii, iż znają -A. Co wy na to?????????

użytkownik usunięty
Leo_Wyatt

To kolejna zmyłka ze strony Marlenki. Wcześniej pokazała Byrona jako "ostatniego" z rozmówców Alison i ruszyła machina fanów,że to pewnie on stoi za morderstwem Alison. Teraz jednak Melissa się pokazała...Litości.