PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556945}

Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 73 tys. ocen
7,5 10 1 73312
3,0 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

No i wychodzi na to, że w końcu dowiemy się, kim jest A/Charles. Typowy cliffhanger dla PLL, ale chociaż maskę zdjął.

Tak się zastanawiam - jeśli miałoby się okazać, że to Wren - to Ali w ogóle go znała? Albo by się tak zdziwiła na jego widok? Wątpię.

Mercedesss

A to Ian.

P_Kawka6

Ian był martwy od tygodnia i miał kulkę w skroni, kiedy go ostatni raz widzieliśmy, ale w sumie co to za problem dla scenarzystów PLL :P

ocenił(a) serial na 7
Cudzoziemka87

Bardziej Wren pasuje do tego

ocenił(a) serial na 7
Cudzoziemka87

w PLL można każdego ożywić, jeszcze wyjdzie że Maya żyje D

Kierokat

Ja chyba jestem jedyną osobą na tumblr, która nie wierzy w to, że Wren jest Charlesem. Sorio, miałby pracować w tym samym miejscu, w którym żył przez kilka lat i z którego uciekł (fałszując swoją śmierć), i w którym wszyscy go znali? To po prostu nie ma sensu. Ponadto, Wrena nie było w serialu od bardzo dawna i dla mnie on w ogóle przestał się liczyć.

sunlit

Widzieliście na twitterze BigA to zdjęcie? Osoba, która uderzyła Alison.
Krzyżuje nogi jak Lucas idąc ;-) ale figurę ma jak co najmniej Ella ;P
pokazywarka. pl/pwrpw9/

niezarejestrowana

tez tak może się wydawać, może Ella ją uderzyła za szantaże na męża - ona tamtej nocy była pijana.
No, ale Lucas miał własną rodzinę itd.
To co jako Charles kupił inna osobowość itd.. wynajął sobie jakaś rodzinę i postanowił a będę sobie uczniem zbliżę się do siostry. A jego mama tyle lat go nie rozpoznała.

Chile91

I nagle się okaże, że np. piosenka nagrana przez Elle Fitzgerald z jakiegoś tam odc też była wskazówką jednak :P
W ogóle weszłam właśnie na konto tego A/Charles'a, to potwierdzone przez produkcję i zaniemogłam właśnie :P Czytam, nie dowierzam. Wyjdzie na to, że jeśli tam WSZYSTKO było takimi podpowiedziami, to po finale będę musiała odszczekać to jak wyśmiałam teorie na podstawie analizy skrętów loków Alison :P

Mowa o tym fragmencie ze wspomnianego konta->

princesspeterpan asked:
I was rewatching 3x1 and since you have been using a lot of anagrams lately I was looking for them. I got to the part where spencer goes to the resort and the sign was half way lit up, it started flickering as spencer was walking and the letters lit up were "t woods resort" I rearranged letters and I was left with "Rosewoods rtr." An rtr is a type of Ford Mustang and that's the type of car Jenna has. Is this something that needed to be found?
You are heading into a direction that needs to be followed through. -A

Komu się chce analizować TAKIE rzeczy i kopać aż się znajdzie wyjaśnienie tego typu? Serio, jestem jednak zwykłym oglądaczem serialu, nikim więcej :P

Chile91

Według mnie najprawdopodobniej Charles to Wilden albo Lucas, ale brałam też pod uwagę (!) Cece, mimo że jest dziewczyną. Ale z drugiej strony w klipie i gifach z pierwszych minut finału, kiedy Charles chce skoczyć z budynku, wszystkie kłamczuchy są zrozpaczone i przestraszone i krzyczą "No!", dlatego w sumie Charles musi być kimś, kogo wszystkie dobrze znały i lubiły, i na kim im zależało. Tak myślę.

ocenił(a) serial na 7
sunlit

no zwłaszcza, że w pierwszych odcinkach pierwszego sezonu Wren pomieszkiwał w stodole u Spencer a z tego co pamietam to mieszkają niedaleko domu Ali... wiec na prawde Jessica czy nawet jej mąż, nie zauważyliby go?
fk logic :D

madziius

rodziców Ali nie było w Rosewood, kiedy Wren mieszkał z Melissą w stodole. W ich domu mieszkała Maya.

ocenił(a) serial na 7
Mycham655

no tak, mój błąd :)

ocenił(a) serial na 9
Kierokat

lepiej nie doszukiwać się żadnych wskazówek w pll bo to nie ma sensu , przeskakują z jednego wątku w drugi bez żadnych wyjaśnień , np. dlaczego dziewczyny odpuściły sobie sprawę Bethany , co stało się z Lambem - sanitariuszem z Radley , odpuściłam sobie doszukiwania wskazówek bo szkoda zawracać sobie głowę .

ocenił(a) serial na 7
Kierokat

Widziałyście zdjęcie dziewczyn z sezonu 6B?
Hanna będzie miała znowu długie włosy, Spencer grzywkę, Aria złoty brąz włosy a Emily bez zmian :D

!!! SPOILER SPOILER !!!

Hanna wygląda jakby była w ciąży, Aria ma obrączkę na palcu, Hanna ma pierścionek wyglądający na zaręczynowy.

ocenił(a) serial na 10
Niebi

Hanna pewine w ciazy z Calebem wiec on na pewno nie jest A. Czytalam ze Aria ma byc z Ezrą, wiec on A tez nie jest. Albo Wren albo Jasaon jak nic :D

ocenił(a) serial na 10
ewela_129

link http://3.bp.blogspot.com/-TRAHs2dt8mM/VcS1WgYfA7I/AAAAAAAAATA/BYt8XsSdO5Y/s1600/ pretty-little-liars.jpg

ocenił(a) serial na 7
ewela_129

Jason dla mnie odpada. Widziałaś początek 10 odcinka? Było coś tam wspomniane, żeby nie robił tego dla siostry (albo jakoś tak) a przecież Spencer też jest jego siostrą, więc byłoby "dla sióstr".

ocenił(a) serial na 10
Niebi

wiec pasuje wren albo wilden, Innej opcji nie ma :/ Bo Toby to raczej odpada.

ocenił(a) serial na 7
ewela_129

Toby i Ezra byli przy dziewczynach gdy Ali zobaczyła twarz Charlsa. Więc oni na bank odpadają. Wilden? Hmm... chyba już wolę Wrena chociaż nie wiem jak nam to wytłumaczą.

ocenił(a) serial na 10
Niebi

nikt inny nie pasuje do rodziny DiLaurentis. Opcja z bliźniakami też odpada, więc pozostają oni. Ta niewiedza już mnie dobija :D mam nadzieje tylko, że wytłumaczą wszystko w następnym odcinku a nie za pól roku w 6B.

ocenił(a) serial na 7
ewela_129

Jeśli nie wytłumaczą tego w tym sezonie to powiem sobie po raz 4 albo i 5, że przestaję oglądać :P Mam za słabą wolę :(

Niebi

W DH spencer mówiła, że miała wrażenie że Charles jest kimś znajomym kimś spokrewnionym ....
No, a wychodzi teraz niby na to, że ona nie jest jego siostrą, ani nie są spokrewnieni ani nic... Nawet Ali jej to wygarnęła, to nie jest Twój brat tylko mój.
Albo tak jak jest w spoilerze, że Spencer spotkała Charlesa w Radley

ocenił(a) serial na 8
ewela_129

Mam wielką nadzieję,że to nie będzie Wren....

ocenił(a) serial na 7
ewela_129

A z resztą już sama nie wiem. Już nic nie wiem. Za dużo przemyśleń.

ewela_129

i wyobraźmy sobie Hanne w ciąży ubiegającą się, za A po lesie ! xD

ocenił(a) serial na 7
Niebi

Zapomniałam dodać dla zaintersowanych zdjeciem: http://www .ew.com/article/2015/08/07/pretty-little-liars-season-6-time-jump-first-look?hoo tPostID=aca352e20f9a3d40d8c708ce048e2f0c

Niebi

Widać delikatny brzuszek, ale czy ciąża jednej z głównych bohaterek, które ciągle dostają po dupie od "A" pasuje do tego serialu ? Nie wyobrażam sobie tego szczerze mówiąc

ocenił(a) serial na 6
Arlett_a

Patrząc na dotychczasowy upływ czasu w serialu pewnie urodzi dziecko za 5 sezonów ;)

pieguska5

Juz nawet nie chodzi mi o sam fakt posiadania dziecka, a choćby o latanie z ciążowym brzuszkiem i uciekaniem przed "A" lub śledzeniem go

Arlett_a

Ale 6B będzie ileś lat po sprawie z A, gdzie wszystko już będzie wyjaśnione i będziemy oglądać życie kłamczuch po całej tej sprawie z perspektywy około 10 lat chyba

myhayden1

jednak 6 lat

myhayden1

No i 2 kolejne sezony miałyby powstać o normalnym, zwykłym życiu naszych kłamczuch ? :D Owszem może coś zostanie wyjaśnione, ale jak to zawsze bywa po iluś tam latach znów powróci sprawa z przeszłości i wszystko nie będzie już takie jasne jak wczesniej

Arlett_a

Sezon 7 będzie sezonem 6B i będzie miał tylko 10 odc w których kłamczuchy będą wspominać tą całą sprawę, tym samym udzielając odpowiedzi i opowiadając o swoim życiu po całej sprawie z A, nie będzie już żadnego Charlesa i A, więc Hanna z brzuchem nie będzie ganiała.

myhayden1

6B to 6B, ciąg dalszy historii, ale po przeskoku czasowym. Natomiast sezon 7 to sezon 7 i póki co raczej nie wiadomo o czym będzie traktował, a przynajmniej pewników żadnych.

niezarejestrowana

co nie zmienia faktu, że sprawa z A zostanie zamknięta raz na zawsze, sama Marlene o tym mówiła, że pozostałe odc będą poświęcone życiom kłamczuch i ich sprawą, także ciąża Hanny wydaje mi się naturalna

myhayden1

Akurat scenarzysta może sobie mówiąc rózne rzeczy, a potem tysiąc razy je zmienić. Z tego co mi wiadomo kontrakty podpisane sa na 7 i 8 sezon wiec naprawdę wątpie aby PLL nagle miał się stać zwykłym obyczajowym serialem opowiadającym o codziennym życiu naszych bohaterek i ich rodzin. 6A może i zakończy pewną część całej tej historii, ale zapewne nie w 100 %, bo jaki materiał by im zostal na 7 i 8 sezon ? Ja póki co nie słyszałam aby ktokolwiek wiedział o czym one będą(tyle, że nie czytam zadnych spoilerów ani wywiadów), ale domyślałam sie, że nie o tym jak spędziły przykładowo swoje 4 lata na kampusie.
Przez 6 sezonów w tym serialu nom stop cos się działo, a nie dostaliśmy zbyt duzo odpowiedzi wiec wątpie aby połowa 6, cały 7 i 8 pokazywała nam tylko co dziewczyny robily przez 6 lat swojego życia, bo to nie materiał na tyle 45-minutowych odcinków

ocenił(a) serial na 7
Arlett_a

Z tego co mi wiadomo, ma być 7 sezonów, ale w sumie i tak nie mam pojęcia o czym może być :-)

ocenił(a) serial na 7
Arlett_a

Moim zdaniem to cień od ręki i torebki, nie wygląda to na ciążę.

ocenił(a) serial na 7
queen_hurricane

Na fb wszyscy piszą, że Hanna jest w ciąży, więc raczej spodziewa się dziecka.

Niebi

Mam nadzieje, że tylko tak piszą, bo nie wyobrazam sobie tego :D

Kierokat

Najgorsze jest to, że już nawet nie wiem czego oczekuję :( Bo opcja typu Wren jest beznadziejna... Od tak dawna go nie ma. Choleracholeracholera :(

Rarity

Mnie się wydaje że to nie jest Wren

ocenił(a) serial na 10
Kierokat

Moim zdaniem reakcję Ali można interpretować na dwa sposoby:
* była w szoku, że jej bratem okazała się osoba, którą zna
* była wzruszona i po prostu to reakcja na zobaczenie twarzy swojego brata
Jeżeli pierwsza opcja jest prawdziwa to niby Wrena powinno się wykluczyć, bo ani razu w serialu nie było nic wspomniane lub pokazane, że oni się znają. Jednak nie zapominajmy, że jest to w końcu PLL i mogą to rozwiązać flashbackiem świadczącym, że Ali i Wren spotkali/poznali się wcześniej.
Co do drugiej opcji no to już wszystko możliwe. Uważam, że dużo jest wiarygodnych i mocnych wskazówek na Wrena niż np. takiego Wildena. Wiadomo po wypłynięciu tych wszystkich spoilerów i przeczytaniu mnóstwa teorii to ciężko nas będzie jednak zaskoczyć ;P

sunshine6

odcinek bardzo dobry :) a końcówka to wreszcie to na co wszyscy od kilku lat czekamy.. zobaczymy co zaproponuje nam Marlenka w finałowym odcinku 6-go sezonu.

ocenił(a) serial na 10
sunshine6

po oglądnieciu seny Mony z Wrenem z 4x10 coraz bardziej się utwierdzam w tym, że Wren to Charles.

ocenił(a) serial na 7
sunshine6

Jestem już chyba nastawiona na to, że to Wren. Chyba wolę go niż Lucasa. W ogóle, ostatnio ponownie oglądałam "Ty będziesz następna" w której aktor grający doktora w PLL prześladuje dziewczyny, wiedząc co zrobiły. Julian Morris miałby pewnie uczucie deja vu :P

Niebi

On zagrał w Kłamstwie też i tam jest podobny motyw z tego co wiem, więc konkretne deja vu by miał :P

ocenił(a) serial na 7
niezarejestrowana

Hahah jeszcze lepiej! :) Nie nudzi mu się ciągle ta sama rola? :)

Kierokat

Niech to czekanie się już skończy :) bo Youtube się aż grzeje od filmików z teoriami, np. że A to Wren, Melissa jest Black Widow a Bethany była przyrodnią siostrą Arii. Chyba się spryndam do jutra, no :):):):)

ocenił(a) serial na 10
Ewcia78

O tak doskonale Cię rozumiem. Sama cały dzień niemalże kopię jeszcze w różnorakich teoriach, bo tak się nie mogę doczekać! Zapewne po obejrzeniu finału jeszcze nie będę mogła spać tylko będę układać sobie wszystkie zaserwowane odpowiedzi w głowie xD