No i wychodzi na to, że w końcu dowiemy się, kim jest A/Charles. Typowy cliffhanger dla PLL, ale chociaż maskę zdjął.
Tak się zastanawiam - jeśli miałoby się okazać, że to Wren - to Ali w ogóle go znała? Albo by się tak zdziwiła na jego widok? Wątpię.
teoria ze to wren jest juz tak popularna że wątpie żeby to był on. przecież chcą nas zaskoczyć.
Myślę, że specjalnie wypuścili tę teorię, żeby fani zaczęli o tym myśleć, doszukiwać się jakichś tropów, szczegółów, wracać do starych odcinków i analizować, czy Wren mógłby być A, czy jakieś tropy się zgadzają itp., a tymczasem będzie wielkie "wooow", bo to żaden Wren, tylko ktoś zupełnie inny.
tak, trzeba szukać kogoś kogo nie podejrzewamy... ale nie ma aż tylu postaci, a jeśli odgrzebią kogoś epizodowego z początku serialu to trochę rozczarowujące. w takim wypadku już bym wolała żeby to była zupełnie nowa postać. wejście rhysa było przecież spoko. szkoda że nie zrobili sezonu z perspektywy A, ale takiego który nie stawia go w całkiem negatywnym świetle. to by było ciekawe.
Wiecie ze pierwszy raz Charles ( jako wyraźny napis) pojawił się w 10 odc 4 sezonu kiedy dziewczyny były na pokazie magii.
A o Sarze ( która była tak samo zła i perfidna jak Ali) w 13 odcinku 4 sezonu. Wtedy tez poznaliśmy przyjaciółkę Sary która znów się niedawno pojawiła.
Oglądam serial od nowa.
Obawiam się że nas nie wkręcają i z Sary oraz z Ali zrobili nieodwracalnie ciepłe kluchy.
Ciekawe z tym Charlsem. Ale trochę zbyt piękne żeby mieli go ogarniętego już w 4 sezonie. Wtedy na prawdę można by się doszukiwać wskazówek.
Czy ktoś planuje oglądać na streamie w nocy finałowy odcinek? Jutro jestem cały dzień poza domem i do wieczora nie obejrzę odcinka, a nie chcę przypadkiem wpaść na spoiler. Poza tym, po prostu jestem ciekawa :) wie ktoś, gdzie znajdę bezpłatny stream? Wiem, ze nie pojawi się pewnie jeszcze przez dłuższy czas, ale może oglądałyście już wcześniej ze sprawdzonych stron? :)
Patrzę na zdjęcia z 10 odcinka, dziewczyny mają mniej więcej takie same miny tzn. zszokowane, ale żadna raczej nie wpadła w histerię co by mogło ewentualnie sugerować powiązanie danej bohaterki z A, że jest to ktoś z jej rodziny, chłopak itp.
Nawet ostatni odcinek Gry o Tron mnie tak nie rozkangurzył :) doszło do tego, że pomyliły mi się dni i myślałam, że jest dziś środa - ta mina, co jest grane, że nie ma jeszcze finałowego odcinka ? A może to był efekt upału hi, hi ..... :):)
Zastanawiam się po co Mona założyła czerwony płaszcz ? Mam nadzieję, że nie zostawią nas na lodzie i jednak dowiemy się kim jest A, skręca mnie jak sprężynkę w Zenicie ;)
tyle sezonów na to czekałam i szczerze teraz trochę się boję haha :)
Ja już mam taki mętlik w głowie,że nawet nie próbuje poskładać tego w całość. Zresztą wydaje mi się,że nie poznamy A na samym początku odcinka tylko wpierw jego historie itd a dopiero na saaaaaaaaaam koniec pokażą jego twarz
Ja znalazłam taki oto SPOILER!!!!! To fragment wywiadu z Sashą :)
“Honestly, I think tomorrow’s episode is my favorite episode we’ve done so far,” she reveals. “It’s so intricate. There’s all these details. You find out so much. But also, the actor that plays this character is mind-blowing. They did such a good job at portraying all that Marlene [King] and all of our writers wanted. It was just an honor to be in that episode, honestly. Marlene directed it, and I love the direction they’re taking, and it’s basically reinventing our show. “
The big “A” reveal will definitely have the most impact on Alison. After all, “A” was identified as Charles DiLaurentis, Alison’s older brother. So, how does Alison feel when she sees the face of the person who’s caused so much pain to so many and also happens to be family.
“I think she’s totally freaked out,” she continues. “It totally blindsides her. This is someone that… I mean, I can’t say too much… This is someone I think Alison would least expect to be ‘A’ and to rock the girls’ world. It’s kind of a betrayal, but at the same time, it’s confusing. It’s going to be interesting to see the way the fans react to it. I think they’re going to love it, but it’s not out of the blue either. It’s kind of someone who’s been there, but you would just never think so. And I think this is a really great choice, and it makes so much sense. And the way the’ve written it ties everything together. It’s a really dark story, but it’s also a really touching story. I think the fans aren’t going to know how to feel about it. It’s not like we’ve made this person just to regurgitate everything so everyone gets answers. It’s a really in-depth, heartbreaking story, and I think it’s also nice for our show as well. It’s not just us trying to give you answers, it’s about telling this remarkable story.”
“This episode is so important, and I think the fans are going to be so satisfied. And there’s really nothing to be confused about after this. It’s a game-changer. There’s no question about it. I think it’s such a great transition from this episode and into the second half of the season when we jump five years ahead. This is totally going to blow the fans away, and I think they’re going to be head over heels for it. I honestly do.”
Więc A to pewien rodzaj "zdrady" ? Chyba dzisiaj nie zasnę, myśląc kto to może być :)
jak oni zamierzają zmieścić tyle odpowiedzi w 1 odcinku? :D mam nadzieję,że to nie będzie chaotyczne!
w sumie na ten moment każdego można brać pod uwagę!
mam nadzieję,że nie zasnę do 2 !
SPOILER
Podano już kilka wskazówek dot A. To nie żadna z dziewczyn, Kłamczuszki widziały tę osobę bez maski, my również ją rozpoznamy bez problemu, to nie rodzic i ma mniej niż 50 lat, nie pojawił się we wszystkich odcinkach ale w więcej niż w pięciu, mieszkał w Rosewood.
Marlene powiedziała, że są widzowie, którzy dobrze odgadli kim jest A. Mina Alison na widok ewentualnego braciszka - bezcenna, faktycznie chyba nie tej osoby się spodziewała. W jej oczach widać, że jest wstrząśnięta, rozczarowana. Ja bym wolała żeby to nie był nikt z chłopaków tzn. Caleb Ezra czy Toby.
Też mam nadzieję,że to nie będzie żaden z chłopaków,byłabym zawiedziona i chyba zwątpiłabym w miłość haha :>
ohhh w sumie myślę,że fani wzięli pod uwagę już każdą postać jesli chodzi o bycie A ! Zresztą słowa Marlene trzeba brać z dystansem,nie za bardzo ją lubię przez to,że wiele razy kłamała.
do glowy przychodzi mi jedynie Noel xD niby pomagał Ali w ucieczkach itd, ale dziewczyny nie były z nim jakoś bliżej związane :P
denerwuje się coraz bardziej :D
Nie wytrzymam po prostu! :D Emocje sięgają zenitu! :D Chyba dzisiaj po raz pierwszy obejrzę odcinek w nocy!
Jeśli poznamy "A" to będę z jednej strony trochę smutna. PLL oglądam w prawie 5 lat. Co tydzień czekam z niecierpliwścią na kolejny odcinek i rozmyślam, kto jest BigA.
Niedługo, te wszystkie nasze wymyślne teorie na forum się skończą. A tyle myślenia było. :)
Smuteczek. :(
Mam nadzieję, że ten odcinek mnie nie zawiedzie i będe przez parę dni myślała "Kurde! Że ja na to nie wpadłam! Ale to dobrze wymyślili!"
pójdę chyba aż zrobić kawę,żeby tylko wytrzymać do 2 !
tak,perspektywa tego,że to się skończy jest trochę do bani :( Jednak uważam,że dobrze robią kończąc to z wdziękiem po 6 sezonach niż przedłużając to w nieskończoność byle by pieniądze były.
ale wybraźcie sobie jak fajnie będzie wiedzieć już kim jest A i obejrzeć wszystko od początku i spojrzeć na to wszystko inaczej!
No jakiś żal się pojawi, ale macie rację - najwyższy czas skończyć z przeciąganiem struny w nieskończoność. Trochę się boje kto to jest. Co do Marlene to właśnie oglądam memy stworzone z myślą o tym, że znowu nas wpuści w maliny. Zarzeka się jednak, że tym razem poznamy wszystkie odpowiedzi. Podobno odcinek był dość wzruszający dla ekipy i aktorów. Wszyscy zgodnie twierdzą, że wyszło lepiej niż zakładali i że wszystko związało się w logiczną całość. Mamy poznać kim jest A coś około 20 minuty odcinka. Zobaczymy :)
*podeślij te memy,chętnie zobaczę ! :)
ja też się boję,ale mam nadzieję,że nie zrobią nas tym razem znowu w konia i dadzą odpowiedzi,nie tylko na ostatnie pytanie typu kto jest A i dlaczego,ale też na te wszystkie nierozwiązane wątki od początku serialu
Wlasnie pojawila sie kolejna podpowiedz: A has had direct interaction with Ali and four Liars.
To moze byc kazdy... Czeka ktos do 2-giej na odcinek?
Jeszcze ponad godzine trzeba poczekac.... Ja juz nie moge sie doczekac. Chce wiedziec kim jest Charles i mam nadzieje ze tak mnie to zaskoczy, ze bede przez tydzien zbierala kopare z ziemi :D
Ten jest najlepszy :)
https://www.facebook.com/media/set/?set=p.749042528538605&type=1
https://www.facebook.com/media/set/?set=p.941107022621520&type=1
https://www.facebook.com/media/set/?set=p.901650789884628&type=1
https://www.facebook.com/media/set/?set=p.1634453406796617&type=1
Kolejne plotunie - podobno Sasha wygadała się miedzy wierszami, że jedna z postaci może zakończyć swój żywot. Ale ponoć ktoś ma powrocić z zaświatów - może to wstręciuch Wilden ? Ja chyba oszaleję do rana !!!!!! od tych " może ". W kolejnym wywiadzie powiedziała, że po tym 5 letnim przeskoku fani będą zszokowani jak się dalej potoczy życie Alison.
Oby nie Wilden, bo nie moge na niego patrzec. Ciekawe jak potoczy sie zycie Alison... Podobno Hanna bedzie w ciazy.
Co do chłopaków to jeśli to byłby Caleb to chyba raczej nie z nim Hania się potem zaręczy bo jak powiedziała Marlenka - będą pierścionki zaręczynowe w części 6B. Ale Caleb ma ciemne oczy. A Ezra ? Z tego co pamiętam pochodził z bardzo bogatej rodziny, wątpię by go adoptowano no i ma ciemne włosy ( no chyba żeby je farbował) ale oczy niebieskie. Pozostaje jeszcze Toby.
tylko 1h! damy rade :)
wydaje mi się,że większość "wycieków" to tylko podpucha,żeby podgrzać atmosferę,zresztą ludzie i tak szaleją !
to,że będzie przeskok czasowy moim zdaniem jest super pomysłem,że dostaniemy odpowiedzi,dzięki temu,że dziewczyny będą wspominać to
Jestem dziś z Wami. Po raz pierwszy obejrzę odcinek w nocy, a to dlatego, że mam nockę w pracy i zżera mnie ciekawość :) Tyle czekania... w końcu się dowiemy.
Ja juz sama nie wiem kim moze byc Charles. Teraz podejrzewam juz Kazdego. Wydaje mi sie ze to nie Wren, bo dziewczyny w wywiadach mowily, ze A to totalne zaskoczenie, a na forach wiekszosc osob podejrzewa wlasnie Wrena, wiec co to za zaskoczenie. Ian chyba tez odpada, bo Charles to brat Alison a Ali z Ianem przeciez byli ze soba...
Ciekawe kto 'zmartwychwstanie' tym razem. Ja mam nadzieje, ze to nie Maya.
A kim jest Charles, nie ma chyba zbyt wiele opcji, żeby to było jakieś wielkie WOW- po tylu sezonach już nawet na nie nie liczę. Oby to jednak nie był Wren.
nie mogę się doczekać :)
też mam nadzieję,że nie Maya,nie byłam jej fanką...w sumie liczę na Wildena.
nie wiem czemu ale ja bym chciała jak A zobaczyć Wrena
Jeszcze tylko 25 minut. Mam tylko nadzieje, ze tym razem Marlenka sie z nami nie bawi... Ciekawe tylko jak w ciagu 40 minut chca nam wszystko powiedziec...
zastanawia mnie to samo,mam wrażenie,że przez 35 min to będzie jakieś latanie za A,a potem w ciagu 5 min powiedzą wszystko na raz