W rzeczy samej zginela inaczej, dostala lopata ale zginela od uduszenia wiec od tego momentu "A" i pani D powinny sie domyslec ze Ali dalej zyje, bo przeciez jej nie dusili zanim ja zakopali zywcem
Tylko Wilden wypowiadal sie w tv publicznie ze zginela przez "suffocation" co ma 2 znaczenia, mogla zostac zakopana zywcem jak Alison ( co by znaczylo ze matka Ali i ktokolwiek uderzyl Ali wiedzieli ze jeszcze zyla jak ja zakopywali, bo osoba ktora podrobila morderstwo chciala zeby wygladalo to tak samo, zeby nie nabrali oni podejzen ) jak i rowniez "suffocation" moze oznaczac ze zostala uduszona zanim ja zakopali, w kazdym badz razie bardzo dziwne to wszystko
Jason tez wspominal o swojej matce ze nawet po uplywie roku nie moze ona zasnac bez pigulek nasennych i budzi sie w srodku nocy i chodzi po mieszkaniu, najwidoczniej cos ja bardzo meczy, moze wyrzuty sumienia? a moze jest szantazowana, kto wie:)
Dziewczyna będąca jednym z klonów Ali w tę noc zginęła poprzez uduszenie wynikające z tego, że zakopano ją żywcem. Znaleziono ziemię w jej płucach. Więc zginęła dokładnie tak jak niemal Alison. Ja najbardziej podejrzewam CeCe. Skoro ona też tamtej nocy ubrana była jak Ali to znaczy, że współpracowała z panią D. Więc wiedziała, że Ali została zakopana. Możliwe, że wtedy poszła w miejsce wskazane przez panią D., ale zastała rozkopany ogródek, bez ciała, ponieważ Ali była już w drodze do szpitala. Wtedy CeCe mogła zabić tamtą dziewczynę, chcąc chronić Ali, a nie powiedziała o tym pani D., pozwalając jej wierzyć, że to Alison zginęła. Tym sposobem dała Ali szansę na przeżycie. I dlatego tamtą dziewczynę zabiła dokładnie tak jak pani D. zdradziła jej niedoszłą śmierć Ali.
Jestem świerzo po 1 sezonie, nie było ani jednej informacji o ziemi w płucach, jedyna wzmianka jaka była to ze została uderzona w głowę tępym przedmiotem i ze przyczyną śmierci było uduszenie, nie ma nic o ziemi w płucach, w innych sezonach moze?
w takim razie w 2 sezonie na 100 % , to była scena jak dziewczyny zakradły się do kostnicy i ukradły wyniki autopsji Alison , Spencer właśnie tam wyczytała o ziemi w płucach .
obalic teorii z Aria chyba sie jednoznacznie nie da. ja porzucilam ta teorie z Aria po tym jak poogladalam filmiki z sieci z tymi niby argumentami. sprawdzilam kilka pierwszych. np. na ktoryms zdjeciu Aria ma podobno "bransolety" na kostkach kojarzace sie z kajdankami, ale juz na innym zdjeciu z tej samej sesji widac ze to paski od butow blyszczace. nastepny z tasma: pokazane ze w odcinku Aria uzywa tasmy, a potem w kryjowce A jest pokazana tasma. sprawdzilam odcinek, Aria uzywa jasnej cienkiej tasmy a szarej szerokiej (czyli taka jak mialo A) uzywa Ian do klejenia kartonow. itd z innymi bylo podobnie, wiec stwierdzilam ze jak to maja byc dowody to mnie jakos nie przekonuja.
widać ze to mężczyzna był na dachu ale wiadomo że ostatecznie może okaże się ze to kobieta.
ja od jakiegos czasu podejrzewam Wrena tego doktora byłego Melissy. ona też jest podejrzana