PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556945}

Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 73 tys. ocen
7,5 10 1 73334
3,0 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

SPOILERY
SPOILERY
SPOILERY
Bardzo ciekawi mnie, kto jest "A" więc stworzyłam listę.
SPOILERY
SPOILERY
SPOILERY

1.Dziewczyny wiedziały, że Alison ma starszego chłopaka.
2.Przyczyną śmierci Ali było uduszenie.
3.Ali miała na głowie ślady od uderzenia tępym narzędziem.
4.Alison odwiedziła Jennę w szpitalu, zaraz po wypadku z garażem.
5.Ali kłamała, że Toby je podglądał.
6.Jenna nie mogła wysyłać sms-ów, bo raz dziewczyny dostały
wiadomości, kiedy Jenna przy nich siedziała.
7.Na końcu 2 odcinka, Jenna zadzwonila do kogoś i powiedziała: "Wyślij wiadomość teraz"
8.Kiedy Emily i Maya robiły sobie zdjęcia[wtedy jak się pocałowały] ktoś je zabrał.
Raczej nie była to dziewczyna. Ten ktoś wyglądał jak trochę grubszy mężczyzna. Poza tym,
Maya wcale nie była zdziwiona/przestraszona, że zdjęć nie ma.
9.Ktoś filmował Spencer i Wrena, kiedy ten włamał się do jej domu .
10. "A" musiał/a wiedzieć, jakiej stacji radiowej słucha Hanna, skoro
zadedykowała jej piosenkę "I don't need you anymore". Musiał/a też wiedzieć, że
Hanna właśnie w tym momencie jedzie samochodem i słucha radia.
11."A" był/a w domu Spencer, wtedy jak na lustrze był ten napis.
I nikt nie widział jej/jego jak wchodzi/wychodzi?
12. Jenna miała szminkę takiego samego koloru, jakiego był napis na lustrze
w pokoju Spencer.
13. Toby miał romans ze swoją siostrą, Jenną.
14.W ciasteczku z wróżbą Hanna znalazła wiadomość od "A".
15.Lucas chodził z Hanną na spotkania[nie pamiętam jak się nazywały,ale
chodziło w nich o to, żeby nauczyć się odmawiać, jak ktoś proponuje Ci seks,
czy coś w tym stylu]
16.Toby ma wytatuowane 901 - w końcu wolny[901 - free at last].
To dzień, w którym zniknęła Alison [1 września]
17.Kiedy na studniówce Spencer i Alex byli u wróżki, ktoś podłożył tam kartę
"Kiss bye bye for your BFF", ale nie podpisał się "A".
18.Kiedy Aria, Hanna i Spence przeglądały teczkę Toby'ego, w pokoju była z nimi
Jenna która wszystko słyszała. Dziewczyny oczywiście o tym nie wiedziały.
19.Aria powiedziała, że Alison zobaczyła Toby'ego i Jennę "razem"[chyba wiecie, co
mam na myśli]kiedy wrzuciła petardę. Ale w takim razie, dlaczego tylko Jennie coś
się stało, a Toby'emu nic?
21.Gdy Jenna siedziała przy stoliku z dziewczynami, "A" napisał/a:
"szkoda, że Jenna nie widzi waszych min", czy coś takiego. Więc "A" musi chodzić
do ich szkoły.
22.Lucas nie wiedział, że Ali nazywała Hannę "Hefty Hanna", więc nie mógł jej tak nazwać
w smsie od "A". Dlatego powinniśmy raczej wykluczyć, że Lucas to nie "A".
23."A" wyłowił/a akta Toby'ego z rzeki.
24.Jenna poprosiła brata Ali, Jasona, o to, żeby mogła wygłosić dedykację
na ceremoni upamiętniającej.
25.Jenna mówiła, że Ali była dla niej wsparciem po wypadku, więc może
Ali powiedziała Jennie wszystko o dziewczynach?
26.Jason powiedział, że Jenna ZADZWONIŁA do niego, spytać, czy może wygłosić
dedykację. Natomiast Jenna powiedziała "when I was talking to him[Jason] I got that strange
sensation, like Ali was in the ROOM with us"[kiedy rozmawiałam z Jasonem, odniosłam
dziwne wrażenie, tak jakby Ali była z nami w pokoju].
27.Jenna powiedziała, że gdy rozmawiała w szpitalu z Ali, ta powiedziała, że
skończyła ze Spencer, bo się jej bała.
28.Toby[lub ktoś z jego telefonu]zadzwonił do Ali, w noc, kiedy z[a]ginęła.
29.Alison powiedziała bratu o podpaleniu garażu. Co więcej, zwaliła winę na
Spencer. Powiedziała też Jasonowi, że Spencer groziła Toby'emu.
30.Jason przyznał, że w niektórych kwestiach może być nawet gorszy niż Ali.
31.Ian był na ceremonii Alison.
34.Jenna na ceremonii powiedziała, że naprawdę poznała Ali, kiedy ta odwiedziła ją
w szpitalu.
35.Jason dał dziewczynom bransoletkę Ali, którą ktoś ukradł z pokoju Spence i
powiedział im, że policja mu to dała.Jak się okazało, była to kopia prawdziwej bransoletki.
36.Lucas zniszczył pomnik Ali.
37."A" był/a zadowolony/a, że Toby'ego już "nie ma".
38.Ktoś był z Emily w szkolnej bibliotece podczas tornada i zabrał list.
Jak się okazało, był to policjant.
40."A" nie przesłała policjii całego filmiku z Ali i Ianem.
41."A" napisał/a Arii karteczkę, w której powiedziała jej, żeby przeczytała stronę 22.
Był tam wiersz Ezry noszący tytuł "B-26", czyli Ezra napisał go PO spotkaniu z Arią.
Ale jakim cudem tak szybko go opublikowali i dali do książki? Poza tym, skąd "A" wiedział/a,
że akurat w tej książce jest ten wiersz?
42."A" wysłała sms-a Monie.
44.Ian strasznie nalegał, żeby Melissa się z nim umówiła na kawę.
45.Spencer chodziła z Ianem, kiedy ten zerwał z Melissą.
46.Na swetrze Toby'ego, który dał Alison sweter, była jej krew.
47.Melissa powiedziała, że Ali zginęła pewnie przez to, że zbyt dużo sobie pogrywała.
48.Jak się okazało, 1.09 nie był tylko dniem, w którym z[a]ginęła Alison.
Był to też dzień, w którym Toby skończył z Jenną.
49.Jenna jest zakochana w Tobym.
50.Toby widział, jak Ali wsiadła do auta "jakiegoś kolesia".Miała wtedy na sobie sweter Toby'ego.
51.Jenna wiedziała, gdzie będzie ukrywał się Toby.
52.Dziewczyny znalazły bransoletkę z napisem "Jenna".
53.Ali miała romans z Ianem.
55.Gdzie Hanna zostawiła torbę, gdy biegła na parking?
56.Hannę potrącił ciemnoszary samochód z rejestracją; CRF2105 lub CBF2105
59.Po co do cholery Ian nagrywał Ali?
60.Hanna napisała dziewczynom w smsie, że widziała "A". Chwilę po tym, potrącił ją
samochód i Aria dostała sms'a od "A", że Hanna widziała zbyt wiele. Potem znów, okazuje się,
że Hanna widziała Noela Kahn. Czy to znaczy, że Noel jest "A" i współpracuje z kimś,
kto potrącił Hannę?
61.Ktoś, kto potrącił Han, zostawił samochód w lesie i uciekł. Nie mógł to być Noel,
bo nie zdążyłby skombinować tak szybko auta, potrącić Hannę i na dodatek ona
nie mogłaby go widzieć w tym samym czasie, chyba, że w lesie były 2 osoby ubrane na czarno
i tak jakby się "wymieniły", tzn. przy samochodzie Ezry Hanna widziała Noela, który
potem uciekł i w lesie pojawił się ktoś inny[też ubrany na czarno i biegnący]
62.Aria widziała Noela, kiedy karetka odjechała. Czemu nie powiedziała o tym dziewczynom?
63.Gdy Hanna trafiła do szpitala i dziewczyny czekały na jakieś wiadomości od lekarza,
matka Hanny rozmawiała z Lucasem.
64.Noel powiedział, że tamtej nocy był z Seanem.
65.Zdjęcie Mayi i Em zostało skradzione na imprezie Noela.
66.Jenna wiedziała, że Toby dał sweter Alison.
67.Alison odwiedziła/przyśniła się Hannie, kiedy była ona w szpitalu.
68.Ali powiedziała Han "Pamiętasz z tej nocy więcej, niż Ci się wydaje".
[Chodziło jej o noc, kiedy Alison zniknęła]
69.Alison powiedziała do Hanny "Jeśli powiesz prawdę złej osobie w złym
czasie, skończysz tak jak ja."
70.Ali powiedziała Hannie "I was so scared, that you are gonna die.
That's why I come back. I didn't care, how dangerous it was. I had to see you.", czyli
"Strasznie się bałam, że umrzesz. Dlatego wróciłam. Nie obchodziło mnie, jak niebezpieczne
to będzie. Musiałam Cię zobaczyć"
71.Ali nie jest "A", bo powiedziała "Powinnam zrobić coś z "A". Zdzira niemożliwie działa mi
na nerwy".
72.Alison wiedziała o "A".
73.Ali zostawiła ślad po szmince na plastikowym kubku w szpitalnym pokoju Hanny.
74.Drzewo z napisem "Alison + Ian" zostało ścięte i wywiezione kilka dni po tym, jak
Emily i Spencer je zobaczyły.
75."A" dał/a dziewczynom wskazówkę i najwidoczniej chciał/a, żeby zobaczyły to drzewo.
76.Melissa i Ian bardzo szybko się pobrali, chociaż Melissa mówiła, że Ian złamał jej serce,
że cierpiała itp.
77."A" napisał/a na gipsie Hanny: "Sorry about losing my temper.My bad. Love, A" czyli
"Przepraszam, że straciłam swoją ikrę. Mój błąd. Kocham, A". Może "A" podaje się za Ali i wiedziała, że
Alison odwiedziła Hannę,ale nie wiedziała,że powiedziała Hannie, że "A" działa jej na nerwy i nadal się
za nią podaje i w tej "wiadomości na gipsie" przeprosiła Hannę za to, że "przyszła"?
78.Ktoś palił sobie tym ściętym drzewem w kominku. Jednak ten 'ktoś' nie wyglądał na mężczyznę.
Może to była Melissa? Ale skąd wiedziałaby o drzewie? Mógłby to być też Lucas -
on ma chude nogi. Ale po co miałby palić to drzewo?
79.Nikt ze szkoły nie domyślił się, że coś łączy Ezrę i Arię, skoro ona ciągle przesiaduje
w jego klasie, ciągle ze sobą rozmawiają na korytarzu itp?
80.Jenna weszła do klasy, kiedy Aria i Ezra trzymali się za ręce i na pożegnanie powiedziała:
"Przepraszam, że przeszkodziłam." Coś mi się nie wydaje, żeby była ślepa.
81.Noel był na imprezie Hanny i zaglądał do szafki, gdzie jej matka trzymała pieniądze.
Mógł je zauważyć i potem ukraść.
82.Noel nie odpowiedział na pytanie Arii o to, czy żywi on urazę do niej i jej przyjaciółek, za
to, że skłóciła go z jego dziewczyną.
83.Lucas zniszczył pomnik Alison.
84.Jenna wydała Toby'ego policji.
85.Hanna, gdy była sama w domu, widziała różne cienie, zupełnie, jakby ktoś był w jej domu.
Jeden z tych cieni był na schodach do góry i raczej było widać, że ktoś jest w domu.
Nagle Hanna zobaczyła drugi cień - ale to była jej mama, która wyszła zza rogu, nie szła ze
schodów na dół. Więc kto był na górze? Na dodatek za oknem Hanny też był cień, ale to mógł
być już jakiś samochód lub coś takiego.
86.Alison w hotelu Hilton Head w południowej Carolinie, tak samo jak Ian.
87."A" musiał/a wiedzieć, gdzie Hanna trzyma leki, bo włożył/a jej do jednego opakowania liścik.
88. Zdjęcie z końcowki 12 odcinka: http://i55.tinypic.com/2ij525g.jpg
Ciemnobrązowy stół, śmieszna skarbonka. Tam chyba leży srebrny laptop i.. chyba peruka.
Widzicie to?
89.Na początku odcinka 13, Ian szeptał do Melissy: "Jak się dowiedzą, będą zadawać pytania"
90."A" wiedział/a, że Ian ożenił się z Melissą.
91.Ali zniknęła w noc, kiedy wróciła z Hilton Head [hotel, w którym była z Ianem]
Może tam się pokłócili i stamtąd uciekła, a Ian wrócił i ją zabił? Pamiętacie filmik? Kamera się
przewraca, a Alison upada na ziemię.
92.Noel jest zawsze w pobliżu.
93.Noel był blisko Hanny, kiedy ta odebrała zamówienie[babeczki] i stał tam, dopóki nie zjadła.
94.Gdy Hanna jadła babeczki, jakiś chłopak powiedział "oink oink".
Tak brzmiała też wiadomość od "A" napisana na papierowym ręczniku w toalecie, gdy
Hanna wycierała ręce.
95.Wydaje mi się, że Ian zmusił Melissę do dziecka. Najpierw szepty, a potem, tego samego
dnia, Melissa kupuje test owulacyjny.
96."A" chyba podszywa się pod Alison. Najpierw Ali przychodzi do Han i mówi, że wkurza
ją "A", a potem dziewczyny dostają smsa: "A oznacza Alison - nie Amator."[chociaż w tym smsie
nie było na końcu "- A" jak w innych sms'ach. Może Alison żyje i wysłała tego jednego smsa.
98.Ian miał w pudle gazetę z informacją o zaginięciu Ali.
99.Ktoś obserwował dziewczyny, kiedy były one w domu Spencer i przeszukiwały pudła.
100.Na filmiku, który nakręcił Ian, Ali upada na ziemię, jęczy i mamrocze. Może Ian ją
udusił?
101.Ian nie może być "A", ponieważ nie wysłałby dziewczynom tego filmiku.
102.Ian pewnie słyszał wszystko, co dziewczyny mówiły o tym filmiku, dlatego podmienił
laptop Spence na kronikę szkolną i usunął filmik.
103.Ian był na dyskotece szkolnej.
104.Ian pracuje w szkole.
105."A" kazał/a tańczyć Hannie z Lucasem, więc musiał/a wiedzieć, co Lucas czuje do Hanny.
106."A" podłożył/a kasę za taniec z Lucasem do kurtki Hanny, czyli musiała tam mieć dostęp.
107.Ktoś, kto był na imprezie, na końcu odcinka odebrał od Elli kurtkę i czarne rękawiczki, widać było, że
męskie. Kto to mógł być? Zakładam,że uczeń, bo do opiekuna by raczej nie powiedziała[Ella] "mam nadzieję, żedobrze się bawiłeś/aś."

To narazie tyle, ale nadal 'tworzę'.
Dopisujcie własne pomysły.

ocenił(a) serial na 9
qlenaa

panią doktor obowiązuje tajemnica lekarska i raczej nie opowiadałaby obcej osobie o swoich innych pacjentach.
poza tym, wyraźnie napisałaś, że twoim zdaniem terapeutka jest "A", a do tego mnie nie przekonasz. ;)

ocenił(a) serial na 5
theartofsuicide

Kto napisał że obcej? A musi być osobą, która potrafi manipulować ludźmi - przynajmniej według mnie.

@youhaveamessage, a kto powiedział, że po pierwsze - ma im pomagać, a po drugie - że tak nie jest?

ocenił(a) serial na 5
qlenaa

A kto potrafi manipulować ludźmi? Ktoś z pieniędzmi. A taką osobą jest zdecydowanie ojciec Spencer.

ocenił(a) serial na 9
qlenaa

i ojciec Spencer dręczy swoją córkę i jej przyjaciółki, ponieważ?

qlenaa

Ma im pomagać bo jest ich terapeutką, a wątpię, żeby akurat przypadkiem rodzice wybrali na ich terapeutkę pomocnika A :)
Chyba, że twierdzisz, że to wszyscy są A :)

ocenił(a) serial na 9
qlenaa

manipulacja nie zmieni obcej osoby w bliską.
posłuchaj; terapeutka nie zjawiła się w serialu dobrowolnie, po prostu wykonywała swoje zadanie jako psycholog, do której zwrócono się po pomoc. dr Sullivan nie ma motywu, by być "A", bo gdyby tak było, mielibyśmy pewnie jakąś wskazówkę.
+ dziewczyny nie powiedziały jej wcale tak dużo na swój temat, więc pani doktor nie miałaby jakiś sekretów zdradzić "A".

theartofsuicide

Podpisuję się pod tym.
Dziewczyny jej raczej nic nie powiedziały. Chciały jej powiedzieć o filmikach, ale jej nie powiedziały.

ocenił(a) serial na 5
theartofsuicide

Tym to mnie zastrzeliłaś. Fajnie, że odpowiadasz na moje wypowiedzi, ale szkoda, że nie czytasz ich ze zrozumieniem. Idąc tym tropem, Ezra pojawił się w serialu, by uczyć angielskiego, a nie całować się z Arią w łazience.

Napisałam, że niekoniecznie jest to obca osoba, a także, że terapeutka może być informatorką, ale zdaje się że nie chciało ci się tego czytać. Dodałam też, że niekoniecznie chodzi mi o czwórkę - raczej o Alison, która mogła zwierzać się dr Sullivan.

A tak w ogóle - kto z rodziców załatwił psycholog?

ocenił(a) serial na 9
qlenaa

chyba rodzice Spencer.

aha, że to niby JA nie umiem czytać ze zrozumieniem?
napisałaś, że "A" manipuluje, a post niżej, że to ojciec Spencer. czyli wychodzi na to, że nie ja mam problemy z rozumowaniem.
przeczytałam wszystko, a nawet ci odpowiedziałam, że terapeutka nie zna sekretów dziewczyn, więc nie ma o czym informować. jeżeli o Ali chodzi, to ta opcja do mnie nie przemawia.

posłuchaj, nie chcę napisać czegoś niemiłego lub się z tobą pokłócić, dlatego w tym momencie zakończę naszą dyskusję. ;)

ocenił(a) serial na 5
theartofsuicide

Nie rozumiem o co chodzi, nie napisałam, że nie czytasz ze zrozumieniem w kontekście ojca Spencer, tylko tego co napisałam niżej w tamtej wypowiedzi.

No cóż - jak chcesz to kończ. ;)

ocenił(a) serial na 9
qlenaa

ah, okej.
tak czy inaczej, uświadomiłam ci, że jednak o Ali, dziewczynach i pani doktor też dobrze przeczytałam.

ocenił(a) serial na 5
theartofsuicide

Mhm, okej. Najwyraźniej źle zrozumiałam Twój post. ;)

qlenaa

Ezra pojawił się w serialu jako kochanek Arii i to już ma większe znaczenie, niż terapeutka.

Terapeutka nie może być informatorką. Znałaby wtedy A - a wtedy A by jej nie porywało, bo nie miałoby po co.
Niemożliwe, że terapeutka ma związek z A.

ocenił(a) serial na 5
youhaveamessage

O matko. Dlaczego fakt, że zna A ma oznaczać, że nie ma po co jej porywać? Wręcz odwrotnie. Skoro terapeutka zna A, wie, że nim jest i chce to wyjawić, niezaprzeczalnie ma powód.

Do tego z tego co ktoś wyżej napisał, to rodzice Spenc załatwili psycholożkę, więc coś w mojej teorii zdecydowanie trzyma się kupy.

ocenił(a) serial na 9
qlenaa

nie, właśnie, że się nie trzyma.
w ogóle, to twoim zdaniem "A" jest ojciec Spencer, więc po co miałby wysłać córkę do dr Sullivan, skoro ona jest niby jego pomocnikiem... i dlaczego niszczy życie swojego dziecka?

qlenaa

Jakby była pomocniczką A, to nie chciałaby wyjawić kim ono jest :D

ocenił(a) serial na 9
youhaveamessage

dokładnie. a Ali zawsze powtarzała, że sekrety dziewczyn są u niej bezpieczne, więc raczej nie opowiedziałaby o nich z nudów pani psycholog.
dobrze, że ktoś się ze mną zgadza. ;3

ocenił(a) serial na 9
izka21gramowa

+ biedna Aria, prawdopodobnie będzie miała skłonności samobójcze i koszmary przez resztę swojego życia, kiedy już zrozumie, jaki jest jej były "męski" chłopak. ;q

theartofsuicide

Dziwię się, że jeszcze tego nie zrozumiała, po akcji z 2x10 o.O

youhaveamessage

umieram ze śmiechu... Emily, dumna z Ezry... i jej popisowa mina <3

ocenił(a) serial na 9
youhaveamessage

była pod wrażeniem jego stanowczości (no wiesz, kiedy tak szybko zapakował się do samochodu) i odwagi (że w ogóle przyjechał), a także lodowatego spojrzenia, które miało przestraszyć Jasona. ;D
nie zapominajmy jeszcze o "męskiej decyzji".
sama widzisz; dziewczyna miała powody, by nie myśleć logicznie...

theartofsuicide

Racja. Hahahaha :D
Ta mina Emily mnie przeraża. Ona jest tak sztywna, że aż żal się robi. A na zdjęciach ciągle wykrzywia usta. Jezu mam dość tej dziewuchy powoli.

youhaveamessage

Daj spokoj jak ja widze na ekranie to mam sama ochote wyslac wiadomosc do "A" zeby ja wykonczyla psychicznie:P

ocenił(a) serial na 9
izka21gramowa

"A" mogło jej skręcić kark podczas masażu. ;d

theartofsuicide

Tak! Szkoda, że tego nie zrobiło :(

youhaveamessage

Ale w nowym odc gdzies biegnie moze "A" ja goni??:P

ocenił(a) serial na 9
youhaveamessage

hej, wiesz co, chyba nawet potrafię wyobrazić sobie minę cierpiącej z bólu Emily. xd

theartofsuicide

Popatrzyl na niego z zaraz potem spuscil wzrok:P
No prosze:P A Aria to lykla bo jej obiecal ze ujawnia jej zwiazek wtedy sie jakos rozruszala.

izka21gramowa

Shay & Ian http://www.youtube.com/watch?v=0JUH3MWy3b4 ;)

alioth89

o i tu http://www.youtube.com/watch?v=BuDkEkaxAXI&feature=relmfu :PPP

ocenił(a) serial na 9
alioth89

widzę, że w drugim filmiku Shay intensywnie trenuje nowe miny. ciekawe, kiedy nas zaskoczy. ;)

theartofsuicide

No moze wtedy jak ja polacza z panem Fitzem bo do niego tak te miny cwiczy;D A on takiego przyglupa udaje czy jest taki ciekawa jestem:P

alioth89

Tak pasuja idealnie do siebie:D

alioth89

Jejku w ciagu 4 min zrobila tyle min ze szok;D No jak ona nie moze tego przelozyc do serialu ja nie wiem:P

ocenił(a) serial na 7
izka21gramowa

Uważam, że Alison chodziła z Ezrą, który był w niej szaleńczo zakochany. Natomiast jako mordercę typuję Emily. Ponieważ:
W noc zaginięcia, na filmiku który A pokazał/a dziewczynom (i który moim zdaniem został zmontowany, gdyż najpierw było jasno - Ali miała wtedy sweter oraz żółtą bluzkę, a kiedy się ściemniło i zaczęła się podnosić - ubrana była w tą samą żółtą bluzkę, ale zamiast swetra miała granatową bluzę - taką jaką nosi Emily). Sądzę, iż Alison wychodząc ze stodoły, spotkała w lesie Emily i poprosiła ją o bluzę, bo było zimno. Emily poszła za przyjaciółką i zobaczyła, że spotyka się z Ezrą. Emily wciąż kochała Ali, lecz widok z inną osobą doprowadzał ją do skraju możliwości, dlatego ją zabiła (w myśl zasady "skoro nie jesteś ze mną, to nie będziesz z nikim"). Całość widzieli Garett oraz Jenna. Garett przyjaźnił się z Emily, dlatego chciał ją ochronić i podrzucił naćpanemu Jasonowi (który również był w pobliżu) kij hokejowy, który zdezorientowany Jason zakopał w ogródku Spencer - widzieli to Ezra, oraz tata Spencer. Ezra zostawił Jasonowi karteczkę z napisem "wiem co zrobiłeś", bo myślał iż to Jason zabił Alison, a przy okazji wpadł jak w specyficzny sposób może oddać cześć Alison - dręczyć jej przyjaciółki, ponieważ wtedy pamięć o Ali szybko nie zginie.

ocenił(a) serial na 5
accidenti

W całej tej historii nie pasuje mi Ezra i nie mam pojęcia dlaczego.

accidenti

No ja Ezre tez typuje na kochanka Ali. Ale Emily nie uwazam za morderczynie bo jak dla mnie ona sie wszystkiego boi i nie byla by do tego zdolna chyba zeby ja zanudzic na smierc:P

accidenti

Emily by wtedy chyba rozpoznała Ezrę :D

ocenił(a) serial na 7
youhaveamessage

Emily wie że Ezra był chłopakiem Alison, ale nie zdaje sobie sprawy, iż to on jest "A".

accidenti

Jakby wiedziała, to raczej by już pękła i powiedziałaby dziewczynom, a szczególnie Arii.

ocenił(a) serial na 10
youhaveamessage

no i spróbowała odsuwać go od Arii(bo jest jej przyjaciółką i bałaby sie go np. jak dziewczyny tobiego) a tego nie robi :D

anddymafajnegomejla

Boją się też Jasona, ale Emily przed nim ostrzegła Arię :D

Bardziej by pasowało, jakby Emily widziała jak np. Ali uprawia seks z Ezrą na tej ziemi koło tego kamienia (trochę to niehigieniczne, no ale cóż, ich wybór, hahaha :D)
ale nie widziała twarzy Ezry i reszta teorii accidenti by już pasowała.
Oczywiście Em nic nie pamięta z tej nocy :D

ocenił(a) serial na 9
youhaveamessage

Pamiętacie jak w pierwszy sezonie Maya wystawia rzeczy Ali pod dom? ;d Może coś tam było, z czego A mogłaby czerpać wiedzę o sekretach dziewczyn.. np. Pamiętnik. I ktoś go znalazł np. Mona. Ona jest moim numerem jeden na liście "WHO IS A?" Zresztą wystarczy przeczytać tę stronkę http://wiki.answers.com/Q/Is_Mona_Vanderwaal_'A'_in_the_'Pretty_Little_Liars'_bo ok_series
Co prawda jest po angielsku, ale nie trudno zrozumieć. Myślę, że wszystko skończy się tak jak w książce. Ali będzie miała siostę bliźniaczkę Courtney. Dziewczyny będą identyczne, a nikt w miasteczku nie będzie wiedział o istnieniu chorej psychicznie dziewczyny. Courtney.
Zresztą co ja tu będę gadać jak chcecie to przeczytajcie stronę podaną wyżej.

ocenił(a) serial na 9
hiphip

http://wiki.answers.com/Q/Is_Mona_Vanderwaal_'A'_in_the_'Pretty_Little_Liars'_bo ok_series

hiphip

Nie chcę, żeby tak było.

A poza tym przecież pamiętnik dałby jej tylko kilka sekretów i to z przeszłości, a A jest na bieżąco.

ocenił(a) serial na 7
youhaveamessage

Fakt, żeby moja teoria miała sens, Emily musiałaby nie widzieć twarzy : )

Z każdym kolejnym odcinkiem, coraz bardziej zaczynam sądzić, że to jednak Aria jest A, a Ezra lub Toby jej pomagają. W 9 odc. 2 serii (od 17:00), padła taka wymiana zdań:
Ezra: Nie sądziłem, że nadal tu jesteś.
Aria: Pomyślałam, że moglibyśmy dokończyć naszą rozmowę.
Ezra: No dobrze. Co to jest?
Aria: Wyśmienita kolacja, z najlepszego automatu w budynku.
Ezra: Hmm.. najlepiej spożyć przed końcem 2015.
Aria: Zechcesz otworzyć napój?
Ezra: Aria?
Aria: Co?
Ezra: Aria, czy coś się tutaj dzieje?
Aria: Mam taką nadzieję (zrobiła taką minę, jakby dziwiło ją, że o to zapytał).
Ezra zamknął na moment oczy i pokręcił głową, mówiąc:
Mam na myśli coś innego.
Aria: Nie wiem, o czym mówisz.
Ezra: Chodzi mi o to, że jesteś taka..
Aria: Jestem po prostu szczęśliwa!
Ezra: Hmm.
Aria: Naprawdę. Chcę się tym z kimś podzielić.
Ezra: Na zdrowie.

Mam wrażenie jakby w tej konwersacji nie chodziło, o tą rozmowę która była nam pokazana - sądzę, iż rozmawiali wcześniej jeszcze o A-planie. Ezra chyba zauważył, iż coś jest nie tak z Arią i ma to związek z ich A-planem. Może Aria ma coraz większe wyrzuty sumienia, albo chce to już zakończyć? Ich miny były zbyt.. dwuznaczne i według mnie wcale nie wyglądali jak zakochani przeżywający kryzys, tylko jak osoby które prowadzą jakieś ciemne interesy, a tym samym grają w jakąś tajemniczą grę ( A-grę).

: D

accidenti

Możliwe. Stąd A wiedziałoby o wszystkim.

ocenił(a) serial na 9
youhaveamessage

Boże co za denne teorie.
Co do tego pamiętnika to skoro dowiedziała się o przeszłości, zaczęła szpiegować i wie wszystko na bieżąco, chyba logiczne. No proszę.

hiphip

A po co miałaby to robić?
Równie dobrze ktoś może uważać twoją teorię za denną bo tak było w książce i na 99% nie będzie tak w serialu.

ocenił(a) serial na 9
youhaveamessage

Może najpierw przeczytaj dokładnie treść tej strony.