PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556945}

Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 73 tys. ocen
7,5 10 1 73334
3,0 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

SPOILERY
SPOILERY
SPOILERY
Bardzo ciekawi mnie, kto jest "A" więc stworzyłam listę.
SPOILERY
SPOILERY
SPOILERY

1.Dziewczyny wiedziały, że Alison ma starszego chłopaka.
2.Przyczyną śmierci Ali było uduszenie.
3.Ali miała na głowie ślady od uderzenia tępym narzędziem.
4.Alison odwiedziła Jennę w szpitalu, zaraz po wypadku z garażem.
5.Ali kłamała, że Toby je podglądał.
6.Jenna nie mogła wysyłać sms-ów, bo raz dziewczyny dostały
wiadomości, kiedy Jenna przy nich siedziała.
7.Na końcu 2 odcinka, Jenna zadzwonila do kogoś i powiedziała: "Wyślij wiadomość teraz"
8.Kiedy Emily i Maya robiły sobie zdjęcia[wtedy jak się pocałowały] ktoś je zabrał.
Raczej nie była to dziewczyna. Ten ktoś wyglądał jak trochę grubszy mężczyzna. Poza tym,
Maya wcale nie była zdziwiona/przestraszona, że zdjęć nie ma.
9.Ktoś filmował Spencer i Wrena, kiedy ten włamał się do jej domu .
10. "A" musiał/a wiedzieć, jakiej stacji radiowej słucha Hanna, skoro
zadedykowała jej piosenkę "I don't need you anymore". Musiał/a też wiedzieć, że
Hanna właśnie w tym momencie jedzie samochodem i słucha radia.
11."A" był/a w domu Spencer, wtedy jak na lustrze był ten napis.
I nikt nie widział jej/jego jak wchodzi/wychodzi?
12. Jenna miała szminkę takiego samego koloru, jakiego był napis na lustrze
w pokoju Spencer.
13. Toby miał romans ze swoją siostrą, Jenną.
14.W ciasteczku z wróżbą Hanna znalazła wiadomość od "A".
15.Lucas chodził z Hanną na spotkania[nie pamiętam jak się nazywały,ale
chodziło w nich o to, żeby nauczyć się odmawiać, jak ktoś proponuje Ci seks,
czy coś w tym stylu]
16.Toby ma wytatuowane 901 - w końcu wolny[901 - free at last].
To dzień, w którym zniknęła Alison [1 września]
17.Kiedy na studniówce Spencer i Alex byli u wróżki, ktoś podłożył tam kartę
"Kiss bye bye for your BFF", ale nie podpisał się "A".
18.Kiedy Aria, Hanna i Spence przeglądały teczkę Toby'ego, w pokoju była z nimi
Jenna która wszystko słyszała. Dziewczyny oczywiście o tym nie wiedziały.
19.Aria powiedziała, że Alison zobaczyła Toby'ego i Jennę "razem"[chyba wiecie, co
mam na myśli]kiedy wrzuciła petardę. Ale w takim razie, dlaczego tylko Jennie coś
się stało, a Toby'emu nic?
21.Gdy Jenna siedziała przy stoliku z dziewczynami, "A" napisał/a:
"szkoda, że Jenna nie widzi waszych min", czy coś takiego. Więc "A" musi chodzić
do ich szkoły.
22.Lucas nie wiedział, że Ali nazywała Hannę "Hefty Hanna", więc nie mógł jej tak nazwać
w smsie od "A". Dlatego powinniśmy raczej wykluczyć, że Lucas to nie "A".
23."A" wyłowił/a akta Toby'ego z rzeki.
24.Jenna poprosiła brata Ali, Jasona, o to, żeby mogła wygłosić dedykację
na ceremoni upamiętniającej.
25.Jenna mówiła, że Ali była dla niej wsparciem po wypadku, więc może
Ali powiedziała Jennie wszystko o dziewczynach?
26.Jason powiedział, że Jenna ZADZWONIŁA do niego, spytać, czy może wygłosić
dedykację. Natomiast Jenna powiedziała "when I was talking to him[Jason] I got that strange
sensation, like Ali was in the ROOM with us"[kiedy rozmawiałam z Jasonem, odniosłam
dziwne wrażenie, tak jakby Ali była z nami w pokoju].
27.Jenna powiedziała, że gdy rozmawiała w szpitalu z Ali, ta powiedziała, że
skończyła ze Spencer, bo się jej bała.
28.Toby[lub ktoś z jego telefonu]zadzwonił do Ali, w noc, kiedy z[a]ginęła.
29.Alison powiedziała bratu o podpaleniu garażu. Co więcej, zwaliła winę na
Spencer. Powiedziała też Jasonowi, że Spencer groziła Toby'emu.
30.Jason przyznał, że w niektórych kwestiach może być nawet gorszy niż Ali.
31.Ian był na ceremonii Alison.
34.Jenna na ceremonii powiedziała, że naprawdę poznała Ali, kiedy ta odwiedziła ją
w szpitalu.
35.Jason dał dziewczynom bransoletkę Ali, którą ktoś ukradł z pokoju Spence i
powiedział im, że policja mu to dała.Jak się okazało, była to kopia prawdziwej bransoletki.
36.Lucas zniszczył pomnik Ali.
37."A" był/a zadowolony/a, że Toby'ego już "nie ma".
38.Ktoś był z Emily w szkolnej bibliotece podczas tornada i zabrał list.
Jak się okazało, był to policjant.
40."A" nie przesłała policjii całego filmiku z Ali i Ianem.
41."A" napisał/a Arii karteczkę, w której powiedziała jej, żeby przeczytała stronę 22.
Był tam wiersz Ezry noszący tytuł "B-26", czyli Ezra napisał go PO spotkaniu z Arią.
Ale jakim cudem tak szybko go opublikowali i dali do książki? Poza tym, skąd "A" wiedział/a,
że akurat w tej książce jest ten wiersz?
42."A" wysłała sms-a Monie.
44.Ian strasznie nalegał, żeby Melissa się z nim umówiła na kawę.
45.Spencer chodziła z Ianem, kiedy ten zerwał z Melissą.
46.Na swetrze Toby'ego, który dał Alison sweter, była jej krew.
47.Melissa powiedziała, że Ali zginęła pewnie przez to, że zbyt dużo sobie pogrywała.
48.Jak się okazało, 1.09 nie był tylko dniem, w którym z[a]ginęła Alison.
Był to też dzień, w którym Toby skończył z Jenną.
49.Jenna jest zakochana w Tobym.
50.Toby widział, jak Ali wsiadła do auta "jakiegoś kolesia".Miała wtedy na sobie sweter Toby'ego.
51.Jenna wiedziała, gdzie będzie ukrywał się Toby.
52.Dziewczyny znalazły bransoletkę z napisem "Jenna".
53.Ali miała romans z Ianem.
55.Gdzie Hanna zostawiła torbę, gdy biegła na parking?
56.Hannę potrącił ciemnoszary samochód z rejestracją; CRF2105 lub CBF2105
59.Po co do cholery Ian nagrywał Ali?
60.Hanna napisała dziewczynom w smsie, że widziała "A". Chwilę po tym, potrącił ją
samochód i Aria dostała sms'a od "A", że Hanna widziała zbyt wiele. Potem znów, okazuje się,
że Hanna widziała Noela Kahn. Czy to znaczy, że Noel jest "A" i współpracuje z kimś,
kto potrącił Hannę?
61.Ktoś, kto potrącił Han, zostawił samochód w lesie i uciekł. Nie mógł to być Noel,
bo nie zdążyłby skombinować tak szybko auta, potrącić Hannę i na dodatek ona
nie mogłaby go widzieć w tym samym czasie, chyba, że w lesie były 2 osoby ubrane na czarno
i tak jakby się "wymieniły", tzn. przy samochodzie Ezry Hanna widziała Noela, który
potem uciekł i w lesie pojawił się ktoś inny[też ubrany na czarno i biegnący]
62.Aria widziała Noela, kiedy karetka odjechała. Czemu nie powiedziała o tym dziewczynom?
63.Gdy Hanna trafiła do szpitala i dziewczyny czekały na jakieś wiadomości od lekarza,
matka Hanny rozmawiała z Lucasem.
64.Noel powiedział, że tamtej nocy był z Seanem.
65.Zdjęcie Mayi i Em zostało skradzione na imprezie Noela.
66.Jenna wiedziała, że Toby dał sweter Alison.
67.Alison odwiedziła/przyśniła się Hannie, kiedy była ona w szpitalu.
68.Ali powiedziała Han "Pamiętasz z tej nocy więcej, niż Ci się wydaje".
[Chodziło jej o noc, kiedy Alison zniknęła]
69.Alison powiedziała do Hanny "Jeśli powiesz prawdę złej osobie w złym
czasie, skończysz tak jak ja."
70.Ali powiedziała Hannie "I was so scared, that you are gonna die.
That's why I come back. I didn't care, how dangerous it was. I had to see you.", czyli
"Strasznie się bałam, że umrzesz. Dlatego wróciłam. Nie obchodziło mnie, jak niebezpieczne
to będzie. Musiałam Cię zobaczyć"
71.Ali nie jest "A", bo powiedziała "Powinnam zrobić coś z "A". Zdzira niemożliwie działa mi
na nerwy".
72.Alison wiedziała o "A".
73.Ali zostawiła ślad po szmince na plastikowym kubku w szpitalnym pokoju Hanny.
74.Drzewo z napisem "Alison + Ian" zostało ścięte i wywiezione kilka dni po tym, jak
Emily i Spencer je zobaczyły.
75."A" dał/a dziewczynom wskazówkę i najwidoczniej chciał/a, żeby zobaczyły to drzewo.
76.Melissa i Ian bardzo szybko się pobrali, chociaż Melissa mówiła, że Ian złamał jej serce,
że cierpiała itp.
77."A" napisał/a na gipsie Hanny: "Sorry about losing my temper.My bad. Love, A" czyli
"Przepraszam, że straciłam swoją ikrę. Mój błąd. Kocham, A". Może "A" podaje się za Ali i wiedziała, że
Alison odwiedziła Hannę,ale nie wiedziała,że powiedziała Hannie, że "A" działa jej na nerwy i nadal się
za nią podaje i w tej "wiadomości na gipsie" przeprosiła Hannę za to, że "przyszła"?
78.Ktoś palił sobie tym ściętym drzewem w kominku. Jednak ten 'ktoś' nie wyglądał na mężczyznę.
Może to była Melissa? Ale skąd wiedziałaby o drzewie? Mógłby to być też Lucas -
on ma chude nogi. Ale po co miałby palić to drzewo?
79.Nikt ze szkoły nie domyślił się, że coś łączy Ezrę i Arię, skoro ona ciągle przesiaduje
w jego klasie, ciągle ze sobą rozmawiają na korytarzu itp?
80.Jenna weszła do klasy, kiedy Aria i Ezra trzymali się za ręce i na pożegnanie powiedziała:
"Przepraszam, że przeszkodziłam." Coś mi się nie wydaje, żeby była ślepa.
81.Noel był na imprezie Hanny i zaglądał do szafki, gdzie jej matka trzymała pieniądze.
Mógł je zauważyć i potem ukraść.
82.Noel nie odpowiedział na pytanie Arii o to, czy żywi on urazę do niej i jej przyjaciółek, za
to, że skłóciła go z jego dziewczyną.
83.Lucas zniszczył pomnik Alison.
84.Jenna wydała Toby'ego policji.
85.Hanna, gdy była sama w domu, widziała różne cienie, zupełnie, jakby ktoś był w jej domu.
Jeden z tych cieni był na schodach do góry i raczej było widać, że ktoś jest w domu.
Nagle Hanna zobaczyła drugi cień - ale to była jej mama, która wyszła zza rogu, nie szła ze
schodów na dół. Więc kto był na górze? Na dodatek za oknem Hanny też był cień, ale to mógł
być już jakiś samochód lub coś takiego.
86.Alison w hotelu Hilton Head w południowej Carolinie, tak samo jak Ian.
87."A" musiał/a wiedzieć, gdzie Hanna trzyma leki, bo włożył/a jej do jednego opakowania liścik.
88. Zdjęcie z końcowki 12 odcinka: http://i55.tinypic.com/2ij525g.jpg
Ciemnobrązowy stół, śmieszna skarbonka. Tam chyba leży srebrny laptop i.. chyba peruka.
Widzicie to?
89.Na początku odcinka 13, Ian szeptał do Melissy: "Jak się dowiedzą, będą zadawać pytania"
90."A" wiedział/a, że Ian ożenił się z Melissą.
91.Ali zniknęła w noc, kiedy wróciła z Hilton Head [hotel, w którym była z Ianem]
Może tam się pokłócili i stamtąd uciekła, a Ian wrócił i ją zabił? Pamiętacie filmik? Kamera się
przewraca, a Alison upada na ziemię.
92.Noel jest zawsze w pobliżu.
93.Noel był blisko Hanny, kiedy ta odebrała zamówienie[babeczki] i stał tam, dopóki nie zjadła.
94.Gdy Hanna jadła babeczki, jakiś chłopak powiedział "oink oink".
Tak brzmiała też wiadomość od "A" napisana na papierowym ręczniku w toalecie, gdy
Hanna wycierała ręce.
95.Wydaje mi się, że Ian zmusił Melissę do dziecka. Najpierw szepty, a potem, tego samego
dnia, Melissa kupuje test owulacyjny.
96."A" chyba podszywa się pod Alison. Najpierw Ali przychodzi do Han i mówi, że wkurza
ją "A", a potem dziewczyny dostają smsa: "A oznacza Alison - nie Amator."[chociaż w tym smsie
nie było na końcu "- A" jak w innych sms'ach. Może Alison żyje i wysłała tego jednego smsa.
98.Ian miał w pudle gazetę z informacją o zaginięciu Ali.
99.Ktoś obserwował dziewczyny, kiedy były one w domu Spencer i przeszukiwały pudła.
100.Na filmiku, który nakręcił Ian, Ali upada na ziemię, jęczy i mamrocze. Może Ian ją
udusił?
101.Ian nie może być "A", ponieważ nie wysłałby dziewczynom tego filmiku.
102.Ian pewnie słyszał wszystko, co dziewczyny mówiły o tym filmiku, dlatego podmienił
laptop Spence na kronikę szkolną i usunął filmik.
103.Ian był na dyskotece szkolnej.
104.Ian pracuje w szkole.
105."A" kazał/a tańczyć Hannie z Lucasem, więc musiał/a wiedzieć, co Lucas czuje do Hanny.
106."A" podłożył/a kasę za taniec z Lucasem do kurtki Hanny, czyli musiała tam mieć dostęp.
107.Ktoś, kto był na imprezie, na końcu odcinka odebrał od Elli kurtkę i czarne rękawiczki, widać było, że
męskie. Kto to mógł być? Zakładam,że uczeń, bo do opiekuna by raczej nie powiedziała[Ella] "mam nadzieję, żedobrze się bawiłeś/aś."

To narazie tyle, ale nadal 'tworzę'.
Dopisujcie własne pomysły.

ocenił(a) serial na 7
hiphip

Hm.. ciekawe jaką minę zrobisz, kiedy się okaże że moja denna teoria jest tą właściwą ;d

Trzeba mieć otwarty umysł i brać wiele opcji pod uwagę, bo któraś z nich może naprowadzić na tą odpowiednią.

Czy sądzisz, iż producenci serialu byliby na tyle mało pomysłowi, aby kopiować zakończenie książki, zwłaszcza że zmienili już większość rzeczy w fabule?. Przecież zmieniając rozwój wydarzeń, muszą także zmienić końcówkę, aby produkcja nie straciła sensu.

ocenił(a) serial na 9
accidenti

haha, pożyjemy zobaczymy ;d

ocenił(a) serial na 10
hiphip

ej właśnie oglądałam 2x10 scene Arii z Jackie i pomyślałam, że może Ezra zdradza ją z tą dziwna laską, bo ona mówi: spojrzysz za siebie i zobaczysz jaka byłaś naiwna", może rzeczywiście ją zdradza? I wyda sie to w 2x12, kiedy Aria i Jackie bedą sie kłócić, a w takim razie już nie zobaczymy Ezari :( Mam nadzieje, że źle myśle

anddymafajnegomejla

O ile dobrze słyszałam ten odcinek ma się jednak dobrze skończy dla fanów pary Aria&Ezra, więc nie sądzę by coś takiego się wydało.

ocenił(a) serial na 10
Kaya1456

:( miałam nadzieję na Jason&Aria, Ezra&Aria mnie nudzą, są od początku, a teraz to flaki z olejem.
a może Aria będzie zdradzać Ezrę z Jasonem, a tak na prawdę Ezra cały czas zdradzał Arię z Jackie. przed chwilą mi tak wpadło..

ktoś wcześniej napisał teorię, że Ian widział jak ojciec Spencer razem chyba ze Spencer jak zakopywali ciało Ali czy coś takiego.
ale przecież Ian w noc kiedy Ali zaginęła, był razem z Jasonem i kilkoma kolegami, bo oni razem pili i ćpali. czy coś takiego. co nie? chyba, że mi się coś pomyliło.

:D

ocenił(a) serial na 9
PLL_fan

jeszcze Aria może być z Jasonem. sezon nadal trwa. możliwe, że rzuci go dopiero, kiedy okaże się, że jest zamieszany w zabójstwo albo "A". ;p

prawdopodobnie tak, ale bardziej istotne jest to, że Jason nie pamięta tamtej nocy.

ocenił(a) serial na 9
anddymafajnegomejla

hm, mogła mieć też na myśli związek Arii z Ezrą, tzn. że nie ma on żadnych szans na przetrwanie i Aria jest naiwna, że ma taką nadzieję i stara się go utrzymać, chociażby w sekrecie.
w ogóle, Jackie mogłaby niby przypadkowo ujawnić ich związek, bo przecież może udać, że nie wie o tym, że jest on tajemnicą. a z tego, co mi wiadomo, Jackie uczy tam, gdzie Arii tata. ;)

ocenił(a) serial na 9
accidenti

owszem, też myślę, że nie będzie tak, jak było w książce. i tak, trzeba mieć otwarty umysł, tworzyć nowe teorie... no ale Aria i Ezra jako "A"? kompletnie mi to nie odpowiada. nie było w zasadzie żadnych przypuszczalnych dowodów, że to prawda. np. Aria i Ezra nie wysyłaliby do Arii smsa, kiedy ona zostawiła u niego telefon, tylko po to, aby później Ezra mógł się zdenerwować, a warto dodać, że nie było w pobliżu nikogo, przy kim mogliby odstawić tę szopkę... fakt, Aria jest najmniej poszkodowana planem "A", nie wykluczam, że jest nim Ezra, ale Aria w ogóle mi pasuje na "A". jednak to tylko moje zdanie, każdy może inaczej interpretować fabułę serialu. ;)

youhaveamessage

http://www.youtube.com/watch?v=BuDkEkaxAXI&feature=relmfu

omg,Emily ma coś z językiem :/ zaraz zwymiotuję.Dwie cioty bez poczucia humoru,i ten śmiech Emily na końcu...-.- Emily pasowałaby mi na Monę :p

ocenił(a) serial na 7
Oleandria

a czemu Shay w tym filmie takie miny strzela?

katia_2007

Rekompensata dla "fanów" za to, że w PLL ma tylko jedną :P

Shay mnie wkurza, ogólnie jej zachowanie jakoś mnie tak... nie wiem, ale jak ją widzę odczuwam silne emocje uderzenia jej :D
Chociaż podobnie mam z Ashley Benson. Kojarzy mi się z taką laską która ciągle mówi "HIhiHIhiHI Je$$$TeMMM tAKa sSÓPEeer", ale Hannę lubię :D

ocenił(a) serial na 7
youhaveamessage

hehe :D

Ja raczej nie oglądam wywiadów z tymi aktorkami więc nie wiem jak się zachowują. A Emily chyba lubię, mimo tej jej jednej miny.

katia_2007

ja bardzo lubię Emily:))) chociaż ostatnio rzeczywiście jest dość smętna w serialu, mozę niedługo dadzą jej ciekawszy/weselszy wątek...

euniceczar

A ja właśnie Shay lubię. ;) Em nie, ale Shay tak. Wydaje mi się być takim przeciwieństwem Emily. xd

euniceczar

Ja za Shay Mitchell nie przepadam,popatrzcie sobie na jej zdjęcia z sesji i te miny,strasznie irytująca jest.
Ok,koniec offtopu.

Co do A-nie zgadzam się z teoriami jakoby jedna z głównych bohaterek miała być ''A''.Pamiętacie jak ''A'' je obserwowało w szafie? ;)

ocenił(a) serial na 10
Oleandria

Rzeczywiście Shey ma ładną urodę , nawet jej zazdroszczę , ale na każdym zdj. robi z ust dzióbek !
...

No ale to było w pokoju Em ??

paulineczka1235

@Oleandria - to w sumie temat ze wszystkim, ze spoilerami, z teoriami, więc offtop od czasu do czasu nie zaszkodzi :D

To był pokój Spencer.
Faktycznie, zapomniałam o tej akcji.

youhaveamessage

Też tak mam z Ashley. To znaczy, Hannę bardzo lubię, ale jak oglądam nagrania z live'ów z Shay i Ashley, to zachowanie Ashley.. te jej chichoty, teksty, etc.. Shay wydawała mi się sympatyczna, co mnie uderzyło to to, że podczas jednego z live'ów Ash sobie jadła, odpowiadała na smsy ciągle i odpowiedziała na może 2 pytania, a Shay ciągle odpowiadala. Ale te jej zachowanie na tym filmiku, który jedna z dziewczyn wysłała, ughhh -,-

ocenił(a) serial na 10
BloodyHope

Ja bardzo lubię aktorkę grającą Emily, a ta jej "jedna mina" jakoś mi się nie rzuca w oczy podczas oglądania serialu. :)

ocenił(a) serial na 7
AngelDreamsss

Cześć dopiro nirdawno założyłam konto , ale od początku czytam wszystko co tu piszecie i postanowiłam się też udzielać ; )
Ja też bardzo lubię Emily .

ocenił(a) serial na 10
angeldark

Hej , bardzo nam miło !! :)

a przy okazji uśmiałam się jak to oglądnęłam ! ; http://www.youtube.com/watch?v=6eRgv0X5ZVo&feature=grec_index

paulineczka1235

Mi nawet twarz się nie poruszyła hahaha ;D
Jakoś mnie to nie śmieszy ;d

ocenił(a) serial na 10
youhaveamessage

Fajny filmik, ale fakt nie wywołał u mnie śmiechu : D

ocenił(a) serial na 10
meel

a ja się uśmiałam !! xD

ocenił(a) serial na 9
youhaveamessage

też nawet się nie uśmiechnęłam.
im więcej oglądam filmików/wywiadów z Shay, tym bardziej sztuczna mi się wydaje.
z kolei Hannę lubię, jednak Ashley jest kompletnie inna, taka lalka. ;p

theartofsuicide

W serialu za bardzo Shay nie lubię. Na tych filmikach widać, że dziewczyny są bardzo wyluzowane i podoba mi się to!
Ashley jest całkiem zabawna. Normalna dziewczyna. Nie rozumiem czemu się jej czepiacie. Ciekawe czy gdyby miała inny kolor włosów to też uznałybyście ją za pokemonową lalkę. -_-
Zdecydowanie jestem team Ezra. Chociaż Jasona też lubię. Ale w serialach zawsze mam jakiś sentyment do tych co są pierwsi jeśli rozumiecie o co mi chodzi. ;D
Jeśli chodzi o 'A' to nie mam żadnej teorii. Staram się o tym, aż tak nie myśleć, żeby mieć całkowitą niespodziankę, kiedy dowiem się kto to. Te dziewczyny są bardzo odważne. Po tym co 'A' odstawiało bałabym się nawet spać, przebywać we własnym domu!
Dziewczyny na bank muszą mieć jakieś podsłuchy czy coś. Często dostawały smsy na temat tego co powiedziały lub jakiegoś zdarzenia dosłownie chwilkę po tym jak to się stało.
Nie wiem którą dziewczynę lubię bardziej Arie czy Hanne. ;D

monika79

Dla ciebie wyluzowane - dla innych denerwujące.
A co ma do tego kolor włosów? Hahaha :D Proszę cię :D
Nikt tu przecież nie twierdzi, że każda blondynka to idiotka i nikt się tu jej nie czepia, po prostu 3 osoby stwierdziły, że dziwnie się zachowuje. Przecież nie każdy musi ją uwielbiać ;D

ocenił(a) serial na 9
monika79

kolor włosów nie ma nic wspólnego z zachowaniem.
uważam, że Ashley jest ładna, blond do niej pasuje, nie mam nic przeciwko temu koloru włosów, aczkolwiek jej sposób bycia często odbieram negatywnie.

i nie zakładaj, że ktoś niezbyt lubi oglądać i słuchać Ash w prywatnych nagraniach z takiego powodu, że jest blondynką, bo mi (i dziewczynom pewnie też) nawet to przez myśl nie przeszło. ;)

theartofsuicide

Odkąd się przefarbowałam na blond zauważyłam, że mnóstwo ( nie przesadzam :d ) osób traktuje blondynki stereotypowo. ;)
Kolor włosów ma niepozornie dużo do tego jak jakaś osoba myśli o innej nawet jej nie znając. Teraz tutaj piszę ogólnie.
Osobiście uwielbiam ten serial i jego bohaterów ( oprócz Emily, ale zauważyłam, że większość osób jej nie lubi xd ) Spencer na początku wydawała mi się niezbyt ładna, ale po paru odcinkach zaczęłam się przekonywać do jej urody. I jest taka hmm waleczna trochę. xd

ocenił(a) serial na 9
monika79

mój nauczyciel geografii kiedyś powiedział, że nie są głupie te z naturalnie jasnymi włosami, tylko te, które farbują swoje włosy na blond. ;p to nie jest żadna aluzja, po prostu nie mogłam się powstrzymać, żeby to napisać...
od ponad dwóch lat farbuję włosy na brąz, jednak naturalnie mam jasne włosy. i akurat nie zgodzę się z tobą, że ludzie traktują blondynki jakoś inaczej. owszem, czasami zdarza się, że ktoś powie jakiś żart, ale normalne osoby nie oceniają nikogo na podstawie koloru włosów. chociaż czasami trudno tego nie robić, jak widzi się taką z platynowym blondem (większość wygląda wtedy po prostu tragicznie).
okej, to wszystko nie na temat trochę.

w każdym razie, ja osobiście Spencer nie lubię. z wyglądu też niezbyt.

theartofsuicide

Kiedy poszłam do fryzjera od razu powiedziałam, że nie chcę mieć platyny. :D
Widocznie żyjesz w innym otoczeniu niż ja. :) Tutaj jeśli masz blond włosy i założysz spodenki od razu jesteś uznawana za jakąś dziwkę czy plastik. ( To nic, że jest gorąco xd )
Też przez dwa lata farbowałam się na brąz lub rudy. Potem zachciało mi się większej zmiany i ta daam stałam się blondynką :D

Po 12 odcinku będzie przerwa w emisji do zimy?

monika79

To u mnie jesteś uznawana za dziwkę czy plastik jak ktoś coś o tobie powie nawet jak cię nie zna :D Ale to chyba jest wszędzie :D

Tak, do stycznia.

ocenił(a) serial na 9
monika79

niekoniecznie w innym otoczeniu. po prostu uważam, że trzeba wiedzieć, którymi komentarzami na swój temat należy się przejmować, bo ludzie zawsze będą obgadywać innych, nawet wtedy, kiedy w życiu nie zamienili z daną osobą zdania. ;)

monika79

Jeszcze nigdy mi przez myśl nie przeszło, żeby oceniać kogoś przez kolor włosów :D
Nawet platynowej blondynki z masą tapety na twarzy. Niech sobie robi co chce, to jej twarz i włosy :D
A co do Spencer - jej uroda mnie trochę... nie wiem jak to uczucie nazwać. Odpycha?
Ma taką kościstą twarz i te włosy... Takie jakby ulizane.
Chociaż z Tobym ją nawet lubię.
Ale nie wiem, czy to ma tak być w serialu, czy ona jest taka sztywna - ciągle jak coś ważnego się dzieje, np. gdy powiedziała "Alison została pochowana żywcem" to nawet się nie przejęła, ani nic, jakby to wiedziała od samego początku, tak samo jak w 1x01 "zniknęła. chyba słyszałam jej krzyk."

ocenił(a) serial na 9
youhaveamessage

dokładnie. mi osobiście nie podoba się jej nos, policzki, ogólnie cała twarz, takie dziwne rysy. w początkowych odcinkach była straszna, taka poważna, no i jakoś tak sztywno się ubierała; później chyba trochę zmieniła się na lepsze, ale nadal nie zyskała mojej sympatii.
"zniknęła. chyba słyszałam jej krzyk"+ mina, po której już wiedziałam, że jej nie lubię.
i fakt, coś w tym jest, że z Tobym wydaje się być fajniejsza. ;D
z aktorek z PLL doceniam urodę aktorki, która gra Melissę. ;)

+ no dobrze, jej twarz i jej włosy, ale w mojej głowie automatycznie pojawia się myśl, że musi z nią być coś nie tak, skoro wyszła z domu w takim stanie i pewnie myśli, że wygląda ładnie.

ocenił(a) serial na 5
youhaveamessage

Skoro mówimy o włosach, czy tylko ja chciałbym, aby Aria wróciła do różowych pasemek? :)

Chimcharo

mi też się podobały, ale w sumie wtedy była młodsza, teraz bym jej nie chciała w pasemkach :D

Spencer ma nietypową urodę, ale mi się podoba. a jej brak przejęcia itp. można tłumaczyć podejrzeniami albo tym, że po prostu taka jest... zawsze była najzdolniejsza, najbardziej ambitna, najlepiej zorganizowana z całej paczki, więc pewnie też najlepiej zachowuje zimną krew i jest najbardziej opanowana z nich wszystkich ;D

Chimcharo

No fajnie wygladala w nich:P Ja mam czerwone wiec uwielbiam nietypowe kolory na wlosach :P

youhaveamessage

Rzeczywiście trochę sztywna jest. Ale czasami wydaje mi się, że to jej najbardziej zależy na tym, żeby odkryć kto jest mordercą i 'A'. :D
Teraz o każdym można myśleć jako 'A'. Nawet Aria z racji tego, że ją to prawie nic nie obeszło. Tak jakby 'A' ją trochę ignorowało. ;D
Tak dziwnie we wrześniu wszystkie seriale powrócą, wróci ta normalność a PLL zniknie. B

monika79

o ile dobrze pamiętam to Jason też by chciał ;DD

ocenił(a) serial na 5
monika79

To chyba Noel był ;P

ocenił(a) serial na 9
Chimcharo

niee, na pewno Jason.

Chimcharo

To był niestety Jason :D

ocenił(a) serial na 5
youhaveamessage

Dałbym sobie rękę odciąć, że to Noel był xD Ale ty jesteś chyba wiarygodniejszym źródłem ode mnie :D

ocenił(a) serial na 5
Chimcharo

Poza tym ten odcinek był z czasów, kiedy nie potrafiłem rozróżnić Noela, Wrena, Iana i Jasona, więc tym bardziej ty możesz mieć rację :D

monika79

@theartofsuicide - mi się kojarzy z taką fałszywą jędzą. Nie wiem w sumie czemu, ale ten jej wyraz twarzy... :D
Melissa jest naprawdę ładna. Podoba mi się też Aria i nawet Shay. Troian nie, jak już mówiłam, a Ashley ma taką.. zwykłą urodę. Taką normalną.
Może ma niską samoocenę i musi się malować, żeby sobie ją podnieść :D ale w sumie mogłaby to robić z umiarem... No nieważne :D

@Chimcharo - ja bym tego nie chciała ;D wyglądałaby wg mnie jak dzieciak :D tzn ładnie jest jej w pasemkach, ale już się przyzwyczaiłam, że ma je tylko we flashbackach :D

@monika79 - wszystkie w sumie miały powód. Oprócz Arii... Nigdy w sumie nie widzieliśmy jej sam na sam z Alison. Widzieliśmy:
Spencer - kłótnie, walka?
Hanna - dokuczanie, ale też pomoc w schudnięciu.
Emily - pocałunek, zakochanie.'

Szkoda, że PLL zniknie, ale w sumie doceniam to, że odcinki są co tydzień, a nie tak jak w innych serialach raz co tydzień a raz co kilka tygodni.

ocenił(a) serial na 5
youhaveamessage

A dla mnie twarz Troian jest taka... płaska xD Poza tym Spencer też nie lubię, ale Emily bardziej :)
Hmm, Ashley aż tak bardzo nie przesadza z makijażem, moim zdaniem używa go w odpowiednich ilościach i tylko podkreśla swoją urodę ;]

Ja mam słabość do różowych pasemek :D I dla mnie każdy mógłby je mieć :) (no dobra, wolę nie wiedzieć, jakby Spencer w nich wyglądała xD)

Chimcharo

Tak, żeby nie było nie porozumień, to nie mówiłyśmy o makijażu Ashley :D
mój post:
"Jeszcze nigdy mi przez myśl nie przeszło, żeby oceniać kogoś przez kolor włosów :D
Nawet platynowej blondynki z masą tapety na twarzy. Niech sobie robi co chce, to jej twarz i włosy :D"

nie chciałam, żeby ktoś źle zrozumiał :D

wiesz, chciałam mieć kiedyś różowe pasemka, ale chyba sobie odpuszczę :D

ocenił(a) serial na 5
youhaveamessage

Hmm, ja odpowiadałem na to
"Melissa jest naprawdę ładna. Podoba mi się też Aria i nawet Shay. Troian nie, jak już mówiłam, a Ashley ma taką.. zwykłą urodę. Taką normalną.
Może ma niską samoocenę i musi się malować, żeby sobie ją podnieść :D ale w sumie mogłaby to robić z umiarem... No nieważne :D"

Sądziłem, że z tym makijażem chodziło ci o Ashley, ale mogło mi się coś pokręcić xD

Ja sądzę, że różowe pasemka dodają uroku (Britney Spears w I wanna go wygląda bosko, jeszcze to połączenie z czarnym, ach <333), ale co kto woli :)

Chimcharo

Jesteś chyba drugim chłopakiem na tym forum :D
Jeszcze jest Leo_Wyatt :D
Chyba, że jest ich więcej ale się nie ujawniają albo o nich nie pamiętam. :D