SWJ już po raz 3 kontynuuje działalność!
<fanfary>
A więc, czym jest SWJ? Wbrew swojej nazwie, nie piszemy tu tylko o tym jaki Jason jest cudowny (chociaż to zdarza się dosyć często :P)innymi słowy, można tu natrafić na rozmowy o wszystkim i o niczym :D
KAŻDY CZŁONEK SWJ, POWINIEN PRZESTRZEGAĆ PARU ZASAD:
1.Masz chociaż początkowe stadium Jasonozachwytu. Inaczej nie połapiesz się w naszych wypowiedziach na jego temat, uwierz mi.
2.Wiesz, co to jest Ezrowstręt. Niekoniecznie musisz na niego cierpieć, ale jesteś zaznajomiony z tą chorobą.
3.NIGDY nie myślisz źle o Jasonie.
4.Kiedy myślisz źle o Jasonie, patrz punkt 3.
5.Kiedy tylko znajdziesz jakieś interesujące zdjęcie/filmik(nie musi on dotyczyć tylko PLL)-postanawiasz podzielić się nim razem z innymi.
6.GŁOSUJESZ NA JASONA/JARIE W RANKINGU. Nie musi być to codziennie, ale w ramach ukazania naszej bezgranicznej miłości, każdy członek SWJ powinien robić to choć raz w tygodniu.
7.Znasz chociaż 2 tytuły szlacheckie Jasona (poniżej wymienione)
-Ezra's killer, Aria's lover
-Mr Hottie
-McDreamy
-McSteamy
-McSexy
-McBoski
-Kitek
-Cookie
-Boski bóg Jason
8.I najważniejsza zasada: SZANUJEMY SIĘ! Jesteśmy tu po to, żeby porozmawiać, a nie wyżywać się na innych :).
A tak na poważnie, każdy jest tu mile widziany, jeśli tylko przestrzega punktu 8 :)
Podpisano:
_Joy-PREZES
sandra_crashdown-DYREKTOR NACZELNY
Kreciolka-DYREKTOR DS. MARKETINGU
NASZ GRAFIK DLA JASONA (wszelkie niedogodności proszę zgłaszać, komisja przedyskutuje problem)
Poniedziałek-
Wtorek-
Środa-Kreciolka
Czwartek-Kreciolka
Piątek-sandra_crashdown
Sobota-_Joy
Niedziela-_Joy
NASZ GRAFIK DLA WRENA
Poniedziałek-Kreciolka
Wtorek-_Joy
Środa-_Joy
Czwartek-katia_2007
Piątek-Kreciolka
Sobota-sandra_crashdown
Niedziela-sandra_crashdown
NASZ GRAFIK DLA TOBY'EGO
Poniedziałek-_Joy
Wtorek-sandra_crashdown
Środa-alexxa
Czwaretk-monisia99
Piątek-
Sobota-Kreciolka
Niedziela-Kreciolka
NASZ GRAFIK DLA DAMONA
Poniedziałek-monisia99
Wtorek-Kreciolka
Środa-sandra_crashdown
Czwartek-_Joy
Piątek-_Joy
Sobota-alexxa
niedziela-alexxa
Enjoy! :D
Ja sie za to nawet nie biore :/ nie slyszalam jeszcze ani jednej pozytywnej opinii, a skoro serial jest lepszy to po co sie cofac do tylu?;P
Wlasnie zamowilam Igrzyska na ebay :):):) teraz tylko czekac az przyjda ... :)
A ja jestem ciekawa mimo wszystko i muszę się przekonać na własnej skórze:P
A coś poza Igrzyskami??Teraz będę mieć czas to nadrobię czytanie, macie jeszcze jakieś fajne tytuły??:)
powiem ci,że aż takie złe nie jest ;) Mi się podobała pierwsza część , z drugą już było gorzej, ale dosyć przyjemnie się czyta i jest inne od serialu więc mam niespodzianki. Bo nie lubię czytać książek po obejrzeniu filmu -,-
Ale Igrzyska sto razy lepsze , na prawde, dawno nie czytałam tak dobrze napisanej i wciągającej ksiązki :D Na razie słyszałam same pochwały o niej , więc mam nadzieję,że ci się spodoba Sandra, i tb jak coś też Iza ;)
To co do tej pory przeczytalam jest calkiem zachecajace, wiec cos mi mowi, ze szybko pochlone reszte ;P oczywiscie tj. jesli moja szanowna, angielska poczta nie kaze mi dlugo czekac ;P
Nie mów że jest gorsza od polskiej??:P Ja muszę te książki dopaść w bibliotece:P No a jeszcze jakieś tytuły???:)
Aktualnie też poszukuje ;) Ostatnio miałam pare miesięcy na czytanie Harrego ( bo z zgrozo nie czytałam jak byłam mała xd) i musiałam nadrobić ;) Potem była Duma i uprzedzenie, Pretty little liars, i teraz Igrzyska.
Wcześniej jeszcze dużo czytałam tych starych bestselerów jak Zielona Mila, Skazani..' Ojciec Chrzestny .
Oczywiście wszytsko polecam, ale nie mam takiej jakieś oryginalnej, nietypowej mało znanej książki która by mnie niesamowicie wciągnęła ( oprócz Igrzysk)
Heh ja Harrego czytałam już dawno:P Ale go lubiłam, może się skusze go sobie odświeżyć. Wciąż sobie obiecuje że przeczytam po raz kolejny Władcę ale wciąż mi schodzi... Nie wiem czy czytałyście sagę o Wiedźminie, jak nie to polecam, świetna:) Jeśli chodzi w ogóle o tą serie to nie mogę odżałować że do tej pory nie zrobili porządnej ekranizacji tej historii bo potencjał jest ogromny, mielibyśmy świetny polski serial choć wątpię, żeby jakiś polski producent udźwignął budżet musieli by się wziąść za to za granicą no ale może się kiedyś doczekam.
Tez czytalam Harrego juz dawno. Nawet po dwa razy w dwoch roznych jezykach :) WP to tak jak juz wspominalam, do polowy Dwoch Wiez bo dalej przebrnac nie moglam :/ to jedna z niewielu ksiazek, z ktorych zdecydowanie bardziej podobala mi sie ekranizacja filmowa.
Czytalam tez wiekszosc ksiazek Sparksa, ale musze przyznac, ze nie przepadam za jego stylem pisania. Wydaje mi sie jakis taki prosty i sztuczny, a juz najbardziej irytuje mnie obecnosc motywow religijnych w prawie kazdej jego powiesci. Pewnie wynika to z tego, ze facet sam jest bardzo religijny, ale bez przesady.
A no i z klasykow to czytalam ostatnio tez "Nane" Zoli, ale nic specjalnego. Za bardzo sie chyba napalilam i potem lekko rozczarowalam :(
No Sparksa też przeczytałam 2 powieści, bodajże List w butelce i Wciąż ją kocham i również nie spodobał mi się zbytnio jego styl pisania :(
A jak już wcześniej mówiłam wartą przeczytania jest książka Jeden dzień. Duża lepsze od filmu a film też był niezły ;)
Co to wiedźmina to nie czytałam i sama nie wiem czy się zabrać czy nie bo nie wiem czy lubię aż takie fantasy ;D I WP o dziwo też nie czytałam i może to nadrobię za niedługo ;)
Ja z Nana mialam tak samo nie doczytalam nawet do konca bo nie dalam rady, kompletne rozczarowanie;(
jestem :) patrze działacie hehe i piszecie :) wiecie co ale muszę przyznać że się cieszę że Jason wraca, naprawdę :) oglądałam tego aktora fotki i powiem że świetnie wygląda i na tych fotkach z 19 odcinka wygląda slodko :0 z krótkimi włosami wygląda zdecydowanie korzystniej
Hahaha, Monia no normalnie nie wierze ;D za niedlugo zostaniesz pelnoprawnym czlonkiem SWJ zamieniajac Ezre na Jasona ;P
Ogladalam w koncu TLG i juz kompletnie nic z tego nie czaje :/ Ta cala Rebecca chyba rzeczywiscie jest prawdziwa matka blizniaczek. No i oczywiscie juz widze jak knuje za plecami jakas zemste na Alecu. A Thayer to by mogl sie w koncu odkochac w tej glupiej Sutton, serial skorzystalby na trojkaciku tak jak korzystaja wszystkie inne seriale :) myslalam ze scenarzysci juz sie tego nauczyli, ze widzowie lubia trojkaciki ;P
no coś się nie zdziwię jak będziesz miała racje :) z Jasonem, ale jak ja niepełnoprawna to będę płakać :(
TLG zaczyna robić się nudne jak flaki z olejem... już TSC jest lepsze zdecydowanie i przynajmniej tam coś się dzieje ciekawego .... a z tego co wiem następny odcinek też zapowiada się ciekawie :)
a jak tam mecz?
A super, dziekuje za zainteresowanie :) to moja ukochana druzyna, wiec nie moglo byc inaczej jak tylko odlotowo ;P
A z tym pelnoprawnym to chyba zle zabrzmialo ;) nie chodzilo mi o to, ze Cie tu nie akceptujemy tylko, ze do tej pory bylas czlonkiem stowarzyszenia, ktore wielbi goscia, ktorego Ty nie lubilas ;P a teraz w koncu bedziesz mogla czuc, ze tu w pelni przynalezysz ;P
grał Liverpool rozumiem a z kim? Ja też lubię ten zespół a szczególnie w pamięci mam taniec Dudki na finale LM :)
Nie no jakoś mi Jason był obojętny, jakoś mi się nie podobał z tymi swoimi długimi włosami ale teraz jakoś do mnie przemawiać będzie z krótkimi :) A zresztą jestem ciekawa co będzie z clubem NAT a do tego wyjaśnienia potrzebny jest Jason :)
Liverpool gral w polfinale Carling Cup z Manchesterem City i awansowali do finalu na Wembley w Londynie :) to juz spokojnie bede mogla isc na mecz kolo siebie blisko bez potrzeby jechania w jedna strone 5 godzin ;P
Widzisz. Teraz skoro juz przekonalas sie do uwielbiania Jasona razem z nami to teraz koniecznie musisz pokochac tez Setha ;P
Iza, szalejesz i szalejesz z tymi avatarami dzisiaj ;D
A tak jakoś mnie wzięło;D Tak zmieniałam i zmieniałam i żaden mnie nie satysfakcjonował:P W końcu trafiłam i jest dobrze, chyba głównie dlatego, że uwielbiam czerwony i dlatego mi pasi:P
Coś Ty :P 25 wyjdzie 5 część polska a w Stanach wyszło już 10 niedługo ma wyjść 11 a docelowo 12 i koniec:P
Aaa i dodam, że się też tak napaliłam teraz na czytanie bo w 5 części Aria się zakochuje w Jasonie:P
o kurde, to ktoś mi mówił,że wyjaśnia się niby kto jest A i kto zabił Ali w 4 części ;o To co będzie dalej?
I mi też Jason się bardziej chyba podoba w tych krótkich włosach..:D
I wgl widze,że fanki piłki nożnej ;) Ja też lubie, ale ja ogólnie oglądam prawie każdy sport :D
Potem pewnie bedzie ten kretynski motyw z blizniaczkami :/ dlatego mowie, szkoda czasu na ksiazki PLL ;D
Ja tez lubie prawie kazdy sport, ale najbardziej pilke nozna, tenis no i swojego czasu chyba skoki narciarskie ;P
No Madzia mówiła że serial zdecydowanie lepszy niż książki , a ja też stwierdziłam że jak coś się nie pokrywa ze sobą to nie ma sensu czytać, choć jak bym pewnie dostała od kogoś to bym przejrzała i zdecydowała czy warto czytać:)
Ja niestety nie jestem w stanie wszystkiego obejrzeć, tenisa nie lubię oglądać a skoki lubiłam jak skakał Małysz , teraz nie za bardzo a piłka jak najbardziej :)
Ja też uwielbiam nożną:P No będzie wyjaśnione, ale będą nowe wątki;P W ogóle to Ezra ten gargulec tam mało występuje:P Nie wiem dlaczego w serialu zrobili z niego główny obiekt westchnień Arii. W książce głównie byłą z Noelem, ale gdyby tak samo było w serialu to bym miała dylemat którego wybrać Jasona czy Noela:P Ostatnio znowu mi się spodobał:P To wszystko po tym śnie:P Śnił mi się dzisiaj, że był "A":P
Ale drukujecie, nie nadążam z czytaniem :P
Nareszcie Jason, pojawił się Wren teraz już tylko Jason i nic do szczęścia mi nie będzie potrzebne, może znów mój zapał to PPL wzrośnie.
ja gram w kosza więc koszykówka najlepsza <3
NBA oczywiscie :D
Ale oprócz tego tenis, noga, ręczną i siatka jak grają polacy ;) I lekkoatletyka .
Mi też się podoba Noel..:D
Ja też czekam na Jasona i oglądam PLL już bardziej z przyzwyczajenia. Nie mam już tego dreszczyku, gdy zaczynałam oglądać ten serial a szkoda bo pamietam jeszcze to uczucie gdy miałam kopare otwartą przy praktycznie każdym odcinku pierwszej serii;D A zaczęło się od plakatu jak je zobaczyłam takie umorusane ziemią, myślałam, że zabiły przyjaciółkę, zakopały ją i to ich sekret:P
no faktycznie dziś ciężko nadążyć z czytaniem ja też musiałam nadrobić zanim przyszłam na forum :)
A to ciekawe że Ezra w książkach nie występował, to on tylko był nauczycielem? Ciekawi mnie czy Noel był taki wredotny jak jest w filmie ?
Noel mi sie zawsze podobal i tez bym chyba miala dylemat, gdyby Aria miala wybierac miedzy Jasonem a Noelem ;P
Ale jak zrobia z niego A. to sie zdenerwuje. Nie wiem jak wy, ale potajemnie licze, ze wszystkie osoby, ktore nam w jakikolwiek sposob sugeruja, ze moga byc A. ostatecznie nimi nie beda, a bedzie to ktos kogo absolutnie sie nie spodziewamy.
No bo dlaczego niby Ian Harding mialby sie smiac jak dowiedzial sie kto jest A. :/
No ale chyba na każdego juz podejrzenia padły no może poza rodziców Arii, Emily i jej rodziców i Matki Hanny
jakoś rodzice nie pasują mi na A bo to byłoby głupie. Niby czemu mieliby szkodzić własnym dzieciom?
Ja to momentami się zastanawiam co będzie w 3 sezonie jeśli w ostatnim odcinku 2 sezonu dowiemy się kim jest A. Chyba by był retrospekcja wydarzeń z punktu widzenia A ...
Glownych bohaterek chyba nikt nam jeszcze nie sugerowal. Tak samo Ezry ;D byla jakas sugestia ze strony rezysera czy scenarzystow, ze moze to byc Mona? albo Caleb? albo ... nie wiem, Toby? Pomozcie bo juz nie jestem tego wszystkiego w stanie spamietac ;P
Mowie wam, caly czas mi bebni w uszach to co powiedziala Ashley, ze Ian sie smial jak przeczytal kto jest A. Naprawde by sie smial gdyby to byl Noel? Albo Jenna? Nie sadze ...
No właśnie śmiał się, bo to on:P Ponoć ma poczucie humoru ten aktor więc tak myślę, ja przynajmniej bym wybuchnęła śmiechem gdybym przeczytała, że to ja:P
Co do 3 sezonu to może będzie poszukiwanie mordercy, bo chyba poznamy tylko kim jest "A" a mordercy tożsamości nie poznamy? Czy ja coś przeoczyłam??
A ja uparcie stawiam na Ezrę właśnie, bo z tego co czytałam to amerykanie go bardzo lubią i nie podejrzewają o bycie "A", mało jest zwolenników tej teorii i właśnie to by było zaskoczenie gdyby to był on jeszcze z tą jego miną idioty-anioła:P
Monika co do Noela to z tego co czytałam w opisach książek to chyba tylko trochę był ale się zmieniał na lepsze, no Aria za nim szalała rozstawali się i wracali wciąż do siebie. W 11 części książki przeczytałam, że Noel zrywa z Arią, ona chce wrócić do Ezry, ale on ją zdradza z kimś tam i ona znowu wraca do Noela:) No taka Moda na sukces dla młodzieży:P
Czy ja dobrze przeczytalam?! 11 czesc ksiazki?! ;P To babka ma niezla wene ;D A Lying Game tez tak dlugo pisze?! ;P
Jestem z Toba Iza :) tylko Ezra moze byc A. z prawdziwego zdarzenia ;)
jakbym przez przypadek dostała w bibliotece to bym pewnie przeczytała :) Kurde nie wiem czemu Ian się śmiał, może faktycznie z tego że jego postać Ezta jest A.... zaś dla mnie Ezra nie ma powodów żeby dokuczać dziewczynom i się na nich mścić więc tego bym nie zrozumiała.... Ja stawiam na Melissę
I wlasnie bardzo dobrze, ze narazie nie znamy motywu. Jakbysmy go znali to bysmy sami mogli wydedukowac kto jest A. A tak to mysle, ze konkretny motyw poznamy razem z poznaniem tozsamosci A. To by mialo logiczny sens :)
Tak naprawde to co druga osoba w Roswood ma motyw by mscic sie na Alison. Moze potem po smierci Ali juz nie miala sie na kim mscic, wiec przerzucila swoje uczucia na dziewczyny. No i do tego wszystkiego mysle, ze osoba, ktora zabila Alison i A. to dwie rozne osoby...
Melissa? Seriously? ;P myslalam, ze ostatnio ustalilysmy, ze nie moze byc A. ;P
Babka pisze książki bo to żyła złota:P Dodrze, że się na tych 12 częściach zatrzyma:P Co do Lying Game to nie mam pojęcia:P No ja bym strasznie chciała, żeby morderca i "A" to były dwie różne osoby byłoby dużo ciekawiej.
Sandra dokładnie takie ukryte motywy pana nauczyciela byłyby świetne np, w jakichś retrospekcjach:P
Uważam też, że nasz piękny Noel współpracuje z "A", co do Melissy nie jestem pewna albo jest taka wredna i niszczy życie siostrze przez współpracę z "A" albo to co innego. Jest jeszcze Jenna i policjant, co do niech mam mieszane uczucia bo już sama nie wiem czy też współpracują z "A" czy działają sami... Maya mi też ostatnio się podejrzana wydaje.
Damon ze Stefanem zabili Alison i Iana ;P Klaus jest A. czy my aby na pewno dalej ogladamy ten sam serial?;D
no zabili Alison no o to mi chodziło a zapomniałam o Klausie, oj moja pamięć już szwankuje :)
Iza widzialas to :D Najbardziej Nas dzieli: Wojna Swiatow ;P;P;P wejdz na moj profil :D To brzmi prawie tak jakbysmy rzeczywiscie walczyly przeciw sobie w jakiejs autentycznej wojnie swiatow ;P
Wlasnie! Najwazniejsze, ze w tej czysto feministycznej wojnie jestesmy po tej samej stronie :) pomimo, ze nasze swiaty ze soba walcza ;P
Dokładnie, ale mamy po swojej stronie 4 feministki, które poradzą sobie ze wszystkim;D Jak ja kocham ten film a dawno go nie oglądałam, muszę go sobie odświeżyć:D
Te ich teksty są kultowe jak dla mnie, znam je praktycznie wszystkie:P