PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556945}

Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 73 tys. ocen
7,5 10 1 73336
3,0 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

No więc jako iż niektórym nie podobało się to, że pisałyśmy jak bardzo chciałybyśmy żeby J&A byli parą pod tematem o A&E wpadłam na pomysł stworzenia osobnego tematu. Tak wiem, że temat "Offtop" już jest, ale jak to chciała sandra_crashdown można też sobie poobrażać Ezre bez żadnego oburzenia ze strony jego fanów ;D Enjoy!

sandra_crashdown

właśnie, właśnie :D

ocenił(a) serial na 7
Kreciolka

Ed nie ma aż takiego akcentu niż Julian, jego chyba nikt nie pobije. A swoją drogą to mało mi było Wrena w tym odcinku, i Jasona też.

katia_2007

bo Ed jako Chuck trochę go niweluje i to pewnie dlatego, ale w wywiadach słychać ten akcent :D
no ale fakt, Juliana chyba nikt nie pobije + jeszcze ten szyderczy uśmieszek, który mu zawsze towarzyszy i dosłownie można się rozpłynąć :D

Kreciolka

a Nate.? tez jest...fajny ;d

pam001

mi się Nate nie podoba i mnie wkurza.. taki ciapowaty dla mnie jest ;D wolę Dana jak już coś ;D

ocenił(a) serial na 8
Kreciolka

Dan - to jest to .! Uwielbiam go. Kibicuje mu i Blair . ; )

Number_Fourteen

no Dan z Blair ;d

pam001

lecz wracajac do pll,mam nadzieje ,ze aria bedzie z jasonem ;d

pam001

wszystkie tu mamy taką nadzieję :) myślę, że już niedługo.. coś czuję, że gdzieś około 18 odcinka, Aria będzie już z Jasonem :D

ocenił(a) serial na 7
pam001

Dan był od początku moją ulubioną postacią, a on i Blair to moja ulubiona para.
Ale ja oglądałam właśnie z ciekawości kilka wywiadów i tan akcent nie jest taki... Julianowy(Wrenowy).
A Nate dla mnie jest neutralny a w 4. serii, to już w ogóle takie flaki z olejem(nuda!)/\.

Number_Fourteen

ja też :D chociaż na 1 miejscu zawsze stawiam Chucka, to jeżeli chodzi o Blair, chciałabym, żeby właśnie była z Danem, choćby dlatego, że będzie ciekawiej :D

ocenił(a) serial na 7
Kreciolka

A Chucka szczerze mówiąc zaczęłam doceniać oglądając ponownie w tvn'ie. I fizycznie też dopiero teraz zaczął mi się Ed podobać, wcześniej coś mnie odrzucało.

katia_2007

No jsk ed nie ma brytyjskiego akcentu jak ma. Oczywiscie stara sie go niwelowac, zeby amerykance mogly go zrozumiec, ale mimo to brzmi w wywiadach wystarczajaco brytyjsko jak dla mnie ;) a jesli juz jestesmy przy gg to jak dla mnie istnieje tam juz tylko 1 para - dan I blair I to dla nich mam zamiar zasiasc do nastepnego sezonu:p

sandra_crashdown

można powiedzieć, że wizytówką GG jest para Chuck i Blair... ale chyba było wiadome od 1 sezonu, że od nienawiści blisko do miłości, więc Blair kiedyś będzie z Danem :D mam nadzieje, że 5 sezon będzie ICH :D albo ewentualnie Chucka i Blair... wszyscy, byle nie ten obleśny i ciapowaty księciunio :P
ale chyba w każdym serialu musi się trafić jakiś Ezra :D

ocenił(a) serial na 7
Kreciolka

Dopiero przed chwilą obejrzałam, wczoraj nie było prądu w całym mieście przez 4 godziny, myślałam że mnie za przeproszeniem ch*j strzeli. Ten odcinek był dla mnie taką osłodą dnia, który bez dwóch zdań zepsuł mój plan na ten rok szkolny... No, ale przejdźmy do konkretów.

Moje pierwsze wrażenie-wow, postarali się (w przeciwieństwie do finału 1 sezonu. Jak dla mnie to wgl. końca sezonu nie przypominało). Ale parę minut potem, jak już trochę ochłonęłam...Znowu tylko namącili nam w głowach. Ok, wyjaśniło się to i owo, ale wciąż i tak jest więcej pytań niż odpowiedzi.

Jason-Moja pierwsza myśl jak go zobaczyłam w oknie (przyglądałam się mu dosłownie jakąś sekundę) 'Ma inną fryzurę!- xD. Oczywiście nadal jest moim Mc'Dreamy'm i wgl, ale... No, osobiście uważam, że w tamtych mu było lepiej. Ale i tak wygląda świetnie. Wyjaśniło się to, co już każdy wiedział-jego biologicznym ojcem jest tata Spence. Jakoś mnie to nie poruszyło, mogliby go trochę bardziej wykorzystać w tym odcinku. Np. mógł się domagać spotkania z Arią, czy coś ;D Ale wasz pomysł ze zdjęciem koszulki też był dobry :D.

Wren-słodki Jezu, jaki on ma zabójczy uśmiech...

Ezra-Jak była ta pierwsza scena jak leżał na kanapie, to sobie wyobraziłam, że siedzę przy biurku naprzeciw niej, on dalej czyta to coś, ja się bawię długopisem i nagle nim w niego rzucam, a on mu się przedziurawia przez czaszkę xD Ta scena po prostu sama, znienacka mi do głowy wskoczyła xD. I to zdjęcie-Hahaha, już wystarczająco dużo o tym pisałyście, poieram każde wasze słowo xD. I rozmowa z Ellą-myślałam, że się zaraz w gacie zsika, złamas jeden. Na początku myślałam, że Aria naprawdę dzwoniła do Jasona, bo on w końcu przyszedł wcześniej, ale potem... Ach, to rozczarowanie.

Spencer-nie rozumiem laski. Dlaczego ona zerwała z Toby'm? Tak jakby nie mogła mu tego powiedzieć (on w końcu chyba wie o A, prawda?), albo po prostu nie spotykać się z nim przez jakiś czas. Ach, no i ten jej 'dołek psychiczny', a 5 minut później się z innym całuje (tak, jasne, rozumiem, jest przystojny jak cholera i ma ten akcent, no ale weźcie...)

Jenna&Garrett-Na 100% są jakoś wmieszani w zabójstwo Ali, ale czy to ONI ją zabili? Jenna niby coś mówiła, ale nie powiedziała tego wprost...

Odcinek w sumie jeden z lepszych, trzeba przyznać, ale znowu będziemy misieli czekać z setką pytań do stycznia. Coś czuje, że ten odcinek halloweenowy tylko jeszcze bardziej namiesza....

_Joy

Mnie też wkurzyła Spencer... lubię ją najbardziej z dziewczyn, ale to co zrobiła nie miało sensu, no i ten pocałunek z Wrenem.. jakby Toby to zobaczył to chyba by mu serce pękło, a zaraz po tym moje na widok jego rozpaczy! :O I potem jak przyszedł na komisariat i krzyczał I LOVE YOU SPENCER, SPENCER, SPENCER!!! O matkooooo, no nie mogę na niego patrzeć w takim stanie, bo mi się chce od razu płakać :D

Pomijając już głupie zachowanie Spencer toooo WREN był super mega HOT :D Ten jego akcent * szyderczy uśmieszek mmmm :)

Co do Jasona... mi chyba jako jedynej w tych krótszych włosach jeszcze bardziej się podoba :D Nie lubię używać tego określenia, ale wyglądał SŁODKO :D

I zgadzam się, odcinek jeden z lepszych :)
Aleee halloweenowy też zapowiada się ciekawie :)

Kreciolka

A dla mnie w przypadku Jasona dlugosc wlosow nie ma zupelnie zadnego znaczenia! Zwykle wole facetow w krotszych wlosach, ale Jason moglby miec na glowie siano a i tak bylby Naj Naj Naj ;P
Jesli chodzi o watek Spencer + Wren + Toby, jestem strasznie rozdarta. Nie potrafie sie gniewac na Spencer bo probowalam sie postawic na jej miejscu i pewnie tez mialabym niezly dylemat ;P Obie sceny czyli szyderczy usmieszek Wrena i jego slodki calus, a pozniej "I love You Spencer" - Tobyego, byly rozbrajajace ;P

sandra_crashdown

@Joy mi tez sie podobal bardziej z dluzszymi wloasmi np jak mial na cmentarzu jak rozmawial z Ali;D Ale i tak jest boski;P Ja teraz czytam te opowiadania amrykanskie no niektore sa swietne trzeba przyznac;D Wydaje mi sie ze pisza je pewnie Ci ktorzy maja polskie korzenie bo przeciez nie te dzieci "okupu i prohibicji" nie??:P
A skoro to tez offtop to nikt nie bedzie krzyczal na mnie ze mam watek poboczny jak tam dziewczyny sie rok szkolny zaczal??bo niektore z Was jeszcze chodza do szkoly jak pamietam,??Mi tez sie zaczal tylko ze po drugiej str ucze 1 kl:P Dzisiaj pierwszy dzien:P

izka21gramowa

Heh no ja juz po studiach, wiec mi sie nie zaczal niestety ;P Teraz to tylko praca, praca, praca :( Dopiero rok minal, a ja juz tesknie za uczelnia ;P Ale @Iza gratuluje Ci cierpliwosci, tez moglam byc nauczycielka, ale jezykow obcych, w zwiazku z tym, ze nie mam cierpliwosci do dzieci wybralam tlumaczenia ;) Tak, wiec uklony ode mnie :)
A co do opowiadac, niektore fakt, sa swietne ... Nawet dzieciom prohibicji zdarza sie widac napisac cos godnego uwagi ;)

sandra_crashdown

O widzisz a jaki jezyk studiowalas??:) Bo jezyki tez lubie i tak mysle o hiszpanskim ;P To gdzie pracujesz jesli wolno spytac??:) To pewnie jestes gdzies tak podobnie w moim wieku??(23)latka:)
A dzieki dzieki z ta cierpliwoscia to jest roznie:P Ale klase mam akurat bardzo fajna swietne dzieciaki a ja tylko na zastepstwo na 3 miesciace bo dziewczyna jest na maciezynskim to dlatego:)

izka21gramowa

Jestem '87 rocznik ;) Specjalizacje mam z francuskiego :) Ale teraz to nie mam zbytnio stycznosci z tym jezykiem bo w Anglii mieszkam ;P No ewentualnie kolege mam z Francji, wiec od czasu do czasu sobie pogadamy po francusku :) Uczylam sie tez hiszpanskiego, wiec jak najbardziej Ci polecam, fajny i dosc prosty jezyk ;)
Nie zabardzo offtopujemy? Ale kolezanki chyba nie beda krzyczec:D

sandra_crashdown

ale w nazwie jest tez offtop takze luz:P O no to myslalalm ze ja jestem najstarsza a tu ktos starszy:P ja rocznik 88:) No francuski mi sie strasznie podoba ale sie boje ze nie dalabym rady. No to z angielskim teraz masz do czynienia ten jezyk tez lubie po 3 latach go na maturze zdawalam bo przez 9 lat nauki niemca nie potrafilam sie przemoc zeby go polubic a tym samym uczuc:P No slyszalalm ze hiszpanski jest latwy zreszta po ogladnieciu Internatu i Zuntowanych go pokochalam;D

izka21gramowa

Ach kto by tam zwracal uwage na wiek:D Rok w ta czy druga nie robi zadnej roznicy :) Wiesz, ja tez sie uczylam niemieckiego przez cala podstawowke i gimnazjum (podobnie jak angielskiego) i jak mnie pytali w liceum co wole to sie nawet nie zastanawialam i wybralam w ciemno angielski ;P ale u mnie to strasznie dluga historia jest z angielskim, nie bede tu przynudzac opowiesciami z zycia wzietymi ;P Hiszpanski jest fajny i do tego o wiele, wiele prostszy niz francuski, wiec jesli sie wahasz to z reka na sercu polecam hiszpanski. Francuski jest na tyle trudny, ze nauka zabierze Ci cala przyjemnosc i w koncu zlapiesz sie na tym, ze uczysz sie go z przymusu bo skoro juz zaczelas to glupio tak skonczyc ;P przynajmniej ja tak mialam, a z zadnym innym jezykiem mi sie to do tej pory nie zdarzylo :)

sandra_crashdown

No wlasnie tez tak mysle co do hiszpanskiego:P Ale francuski tez fajnie by bylo znac:P Slyszalalm ze wloski tez latwy:) No to ja sie wieku nie czepiam tylko milo pomyslec ze nie sama w tym przedziale wiekowym tu siedze:) Noo totoalnie to chyba pozostalosc z wojny ze ten niemeicki nas tak odpycha:D I jak podoba Ci sie w Anglii??:)

izka21gramowa

No i, zeby odpowiedziec na to pytanie juz musze wejsc z butami w swoje wlasne zycie :D Lubie Londyn, ale de facto od dziecka wiedzialam, ze predzej czy pozniej przyjdzie mi tu zamieszkac. Moja ciocia jest hajtnieta z Irlandczykiem i stopniowo wszyscy czlonkowie mojej rodziny zaczeli tu zjezdzac :/ w koncu zostalam tylko ja i dostalam czas do konca studiow, ze tak powiem ;P hehe, nie no, nikt mnie nie zmuszal ;) po prostu odkad skonczylam 6 lat to mialam dwa domy i bylam rozdarta, az w koncu musialam ktorys wybrac ;) No to strescilam Ci praktycznie swoj zyciorys ;P Ale wniosek jest taki, ze zapraszam wszystkich do UK. Nie taki diabel straszny jak go maluja ;)

sandra_crashdown

No wiesz z tego co ja slysze od ludzi ze sowjej wioski co tam wyjechali to wracac nie chca bo im duuuzo lepiej niz u nas. No ja od zawsze mam sentyment do Francji( jak lubisz czytac to polecam Zamowienie z Francji AJ. Szepeilak) i tak mgliscie tez myslalam zeby tam kiedys wyjechac no zobaczymy jak to bedzie w przyszlosci:) A to jak masz tam juz rodzine i punkt zaczepienia to super i sie nie dziwie ze pojechalas;) Wlasnie to mi sie na tym forum podoba ze sie tak sympatycznie gada i poznaje nowe osoby chocby tylko wirtualnie:) Fajnie ze utrzymujesz caly czas kontakt z polskim jezykiem i wogole krajem:)

izka21gramowa

No nawet z urlopu dopiero co wrocilam i spedzilam cudowne 2 tygodnie w PL :) wiesz, przyjaciol dalej tam mam i czesc rodzinki, wiec zawsze przyjemnie sie jedzie, spedzic troche czasu :)

sandra_crashdown

No super bo masz mozliwosc byc i w Polsce i w Anglii;) Masz wybor to zawsze fajna sprawa:P

sandra_crashdown

widzę, że wszystkie uwielbiacie niemiecki tak jak ja :D uczyłam się go 3 lata w LO i mam dość, nic nie umiem powiedzieć, zmarnowałam tylko czas :D
też lubię języki i zamierzam właśnie zacząć naukę hiszpańskiego, ale od przyszłego roku ;D
teraz muszę zająć się licencjatem, więc może mi Sandra pomożesz, bo pisze o wielokulturowości Londynu heheh :D

Kreciolka

Hoho, najlepiej jest tego doswiadczyc na wlasnej skorze;P Zapraszam w odwiedziny, zbierzesz materialy do pracy z wlasnych doswiadczen :D

sandra_crashdown

Chętnie, ale teraz nie mam czasu na podróże :D
Zazdroszczę Ci, pomieszkałabym chociaż trochę gdzieś za granicą... Polski mam już trochę dość ;D

Kreciolka

Tak anty-miloscdo niemca laczy ludzi;D praktycznie jak anty-milosc do Ezry;D

izka21gramowa

I wszystko jasne! teraz dopiero to dostrzeglam. Ezra ma taka szwabska urode :D Faszysta jeden ;P

sandra_crashdown

Hahaha;D No tak rzeczywiscie te oczy;D

ocenił(a) serial na 7
izka21gramowa

Pewnie zaraz się okaże, że Ian ma niemieckie korzenie ;P

Haha, więc ja tu chyba jestem najmłodsza, ale to będzie taka tajemnica ;D. Cóż, mi rok szkolny zaczął się kapitalnie ;/. Nie ma dnia, w którym nie siedzę w szkole mniej niż osiem godzin ;/. Do tego jeszcze dochodzą zajęcia dodatkowe i spełnianie ambicji moich rodziców :/. Przed jakimiś 15 minutami dowiedziałam się, że jestem już zapisana na poranne treningi pływackie i siatkówkę :/ No i do tego jeszcze w poniedziałek mam już zapowiedziane 2 duże sprawdziany. Jest po prostu genialnie.

Śniło mi się dzisiaj, że byłam 'A' i robiłam różne...dziwne rzeczy. W sumie połowy z tego co robiłam nie jestem w stanie ogarnąć ;P. Ale cały czas widziałam tylko te czarne rękawiczki.

Sandra, mieszkasz w Anglii? Ja byłam w lipcu i sierpniu w Londynie. Super miasto ;)

A jeśli chodzi o języki to uczę się od przedszkola angielskiego i niemieckiego, ale tego drugiego wręcz nie cierpię, a non stop mnie na jakieś konkursy wysyłają :/. Prócz tego mam jeszcze dodatkowe lekcje z rosyjskiego. No i w przyszłości chciałam jeszcze jakoś względnie ogarnąć bułgarski i francuski. Chyba mi życia nie starczy ;P

_Joy

Juz mnie glowa zabolala jak czytalalm co teraz robisz kobieto:P Jak Ty to wytrzymujesz??:P

_Joy

taka trochę z Ciebie Emily + Spencer ;D

a co do Ezry, to chciałam napisać to samo co Sandra, on serio ma taką niemiecką urodę!!! :D czyli już wiadomo, czemu nie możemy na niego patrzeć ;D

ocenił(a) serial na 7
Number_Fourteen

Ej, czemu cie nie ma? :( Czuj się oficjalnie skopana, siostro ;P

ocenił(a) serial na 8
_Joy

Jestem, jestem . ; )

Przez ostatnie 2 tygodnie byłam na obozie, także nie miałam jak z wami pisać na forum, ale już jestem i będę się udzielać . Hah. ;)

ocenił(a) serial na 7
Number_Fourteen

Powiem szczerze, że za Tobą tęskniłam, naprawdę ;D

ocenił(a) serial na 7
Kreciolka

Nate to ciota jak dla mnie, a nie facet ;P

ocenił(a) serial na 7
_Joy

Sorry za posta pod postem, ale tak się do dupy dodało ;/

Haha, nie, nie mam aż tak źle jak Spencer, ale jak chcę mieć pasek w tym roku, to muszę dalej pływać, a w zeszłym roku miałam przez to 3 infekcje ucha i chciałam zrezygnować, no ale nauczycielka postawiła mi ultimatum... :/

ocenił(a) serial na 8
_Joy

Ja też się za tobą stęskniłam . ;) ... Raczej za wami wszystkimi dziewczęta . ; ) Musiałam 9 stron tematu nadrabiać . Hah .. Troszkę mi to zajęło . ; p

Number_Fourteen

Taa jak ja zobaczylam ile mam nadrobic w srode po odc to nie wiedzialam co zrobic z oczami;D

_Joy

"Nate to ciota jak dla mnie, a nie facet ;P"

czasem żałuje, że nie ma tutaj opcji "lubię to" :D

_Joy

Dziewczyny cos dla tych, ktore chca wiedziec kto na pewno NIE jest A. ;)

http://www.tvline.com/2011/08/pretty-little-post-finale-spoilers/

sandra_crashdown

o proszę;)
a odbiegając od tematu...ja się urodziłam w Niemczech ;d a ogólnie jestem studentką;p

pam001

A co studiujesz jesli wolno spytac??:P Ale sie normalnie zachowujesz mimo miejsca urodzenia:P
@Joy Nate lubilam wczesniej ale teraz to chyba scenarzysci zapomnieli o nim kompletnie tak sie snuje chopak bez celu po planie:P Wogole ostatni sezon mnie rozczarowal chyba sie fabula tego serialu konczy albo scenarzysci nie maja pomyslu na ten serial bo ostatnie odc mi przypominaly Mode na sukces;D
No to jakas masz nauczycielke nienormalna skoro Ci robi takie ultimatum... ja pamietam jak bylam mala i mialam zapalenia ucha czesto to bol jest okropny wspolczuje...

ocenił(a) serial na 7
pam001

Ja byłam w Niemczech 2 razy-w Hamburgu i w Berlinie. I więcej tam nie pojadę. Oni mają jakąś obsesję na punkcie czystości... Chciałam wyrzucić papierek po lodzie do kosza, ale zawiał taki wiatr i to poleciało naprawdę daleko w jakieś pole. Ja (z natury przypominam leniwca, choć może się to wydać niemożliwe patrząc na mój plan dnia) stwierdziłam, że i tak nikt tego nie widzi, więc poszłam dalej. Aż tu nagle przede mną staje 2-metrowy facet, który miał minę jakbym zabiła mu połowę rodziny i zaczął wrzeszczeć, że młodzież w ogóle nie dba o środowisku, coś tam o zanieczyszczeniach (z tego co zrozumiałam), jakieś dziury ozonowe i kazał mi to natychmiast podnieść i wyrzucić. Ja już bliska płaczu, biegnę tam, podnoszę to, a on się dalej po mnie drze. To ja w końcu, nie potrafiąc z tego nawet jednego zdania skleić cichutko powiedziałam 'Verzeihung' i uciekłam. Matko, to było okropne O.o.

ocenił(a) serial na 8
_Joy

Heh... I jak tu Niemców polubić, powiedzcie mi . ;)

Oczywiście w tym poście nie chcę urazić naszej koleżanki pam001. Napisałam to ogólnie o społeczeństwie niemieckim . ;pp