PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=746309}

Shadowhunters

2016 - 2019
6,5 26 tys. ocen
6,5 10 1 25521
3,5 4 krytyków
Shadowhunters
powrót do forum serialu Shadowhunters

Przeczytałam Dary anioła,Diabelskie maszyny i Kroniki Bane'a.

Po obejrzeniu filmu byłam bardzo zawiedziona, bo po takich świetnych książkach spodziewałam się czegoś o wiele lepszego.

O serialu dowiedziałam się od koleżanek, które mówiły, że jest kiepski i nie warto go oglądać.Szczerze powiedziawszy bałam się, że się zawiodę, ale mimo wszystko obejrzałam pierwsze trzy odcinki i zakochałam się w tym serialu.

Nadal mam wątpliwości co do aktorów grających Jace'a i Clary, ale pozostali zdecydowanie mi to wynagradzają.Alec i Magnus są idealni, a relacje między rodzeństwem Lightwood wspaniałe.Pokochałam też Raphaela, który jest cudowny i Simona po tym jak stał się wampirem.Żałuje, że Ragnor był w serialu tak krótko, bo bardzo go polubiłam, ale mam przynajmniej nadzieję, że w drugim sezonie będzie więcej tak świetnych postaci jak on.np: bardzo chciałabym zobaczyć tam Tesse lub Catarine.

Według mnie serial jest boski i kąpletnie nie rozumiem ludzi, którzy tak bardzo czepiają się tego, że odbiega od książek.Bardzo je polubiłam, ale jestem nawet zadowolona z takiego obrotu sprawy, bo jeżeli fabuła książek się skończy, a kolejne sezony nadal będą kręcone to można będzię pociągnąć tą historię dalej, a nie utknąć w miejscu.

ocenił(a) serial na 6
roksana_szlachta

Mam podobnie. DM, KB i DA przeczytane. Film może różnił się od książek, ale nie uważam, że był beznadziejny.
Co do serialu, boski to raczej nie jest, ma parę niedociągnięć w efektach specjalnych i przede wszystkim grze Kat i Doma. Miejmy nadzieję, że w 2. sezonie będzie pod tym kątem o wiele lepiej. Zmiany są ciekawe, przynajmniej jest jakiś element zaskoczenia. Polubiłam pozostałych aktorów, bo naprawdę fajnie wcielają się w swoje role. Jestem ciekawa co będzie dalej.
Co do osób, które się czepiają, też ich nie rozumiem. Reagują tak, jakby twórcy zbezcześcili wszystko co możliwe.

ocenił(a) serial na 8
dagao

Może chodzi o to, że chcieli idealnej kopii książki.Film miał jakiś sens, ale to nie było to czego oczekiwałam.Gdyby nakręcili kolejną część możliwe, że było by dużo lepiej więc tego nie skreślam, ale raczej jestem za serialem.

Zgadzam się z tym, że są jakieś niedociągnięcia, ale całokształt serialu ma coś takiego w atmoswerze, że z niecierpliwością będę wyczekiwać drugiego sezonu.

roksana_szlachta

No cóż... ja oczekiwałam IDEALNEJ KOPII KSIĄŻKI i strasznie się zirytowałam po tym co dostałam. Ale to było za czasów jak miałam uzależnienie od filmowego i książkowego Jace'a oraz książkowego Magnusa.

Jak trochę ochłonęłam i na spokojnie podeszłam do tej wątpliwej produkcji to... oj wpadłam :P Owszem trzeba przymykać oko i to całkiem mocno na niektóre rzeczy, ale jak już wejdzie Alec, pojawi się flirtujący Magnus, a Izzy zabawi się w swatkę to o mamusiu! xD Ta trójka wygrywa wszystko (głównie Alec, ale co tam :P )

Robimy jakieś odliczanie do 2 sezonu? :D Znamy już jakąś teoretyczną datę najnowszego odcinka?