To już oficjalne. TEN FINAŁ BYŁ EPICKI!!!!!!!
To chyba najlepszy odcinek z wszystkich 33. Tyle się działo! I tyle jeszcze nas czeka w sezonie 3 :D
Szkoda, że zaczęła się teraz 20-to tygodniowa przerwa, ale hej! można to wykorzystać na poniedziałki z sezonem 2 :D
Oh to najlepsze przed tobą :) Trzeba przetrwać kilka pierwszych odcinków, ale końcówka 2A jest świetna, a 2B to już wgl miazga! Z odcinka na odcinek jest coraz lepiej :)
Wiadomego powodu?
Powiem tak, mi osobiście bardzo podobał się finał 2A i niemal każdy odcinek 2B był lepszy od poprzedniego. Ale słyszałam różne opinie na ten temat i z niektórymi się zgadzam z innymi mam odwrotne odczucia. Nie chcę ci spojlerować za bardzo, ale jeśli znasz książki i lubisz Maleca, Clace, może Climona, może Sizzy, Raphaela, Meliorna, Królową Faerii, Maię, Sebastiana i wielu wielu innych bohaterów oraz sporo akcji, scen walki i trochę magii, to powinno ci się spodobać :)
Jest wiele nawiązań do wszystkich serii o świecie Nocnych Łowców, ale mocno to wszystko mieszają. Czasami działa to na ich korzyść, a czasami nie. Takie niestety są prawa adaptacji. Ale coraz bardziej akceptuję rozwiązania stosowane w serialu, więc nie przeszkadza mi to już tak bardzo jak na początku.
Wyjaśnij mi te wiadome powody, bo nie jestem pewna czy wiem o co ci chodzi. Grę Kat? Doma? Muzykę? Zbyt wiele odchyleń od książki?
Był genialny!!!! Razjel, demony, Jace, Alec, Magnus, Clary, Valentine, Maia, Luke, Seelie Queen, Meliorn, Simon...... ajajajjajajajaj!!!!! :D