Polsat zamordował kolejny serial warty oglądnięcia .No mówią że mają związane ręce no gdyż nie ma oryginalnego scenariusza czyli Brytyjskiej wersji .I pewnie Polsat nie może dopisać swoich przysłowiowy trzech groszy . Wiec może nie ma co do końca winić Polsatu ale czuć ukucie w serce . Gdyż skazane to nie cukierkowy serial przy herbatce . a mocne kino obyczajowo -sensacyjne to tego dobrze zagrane potrafiące trzymać za gardło .Fakt ja lubię jak mówię lekkie seriale typu Przyjaciółki ,ale Skazane dawały wyższy poziom rozrywki .8/10
Znakomicie ukazane ułomności ludzkiego umysłu od najlżejszego jego objawu - infantylizmu a kończąc na kretynizmie czyli tępocie. Smutne zakończenie. Ta zdrowa część umysłu jest w odwrocie. Życie napisało scenariusz tego serialu. Pewna, delikatna ułomność dosięgła także twórców. Nie posądzam ich o głupotę ale dopadły ich kompleksy. Ja rozumiem chęć bycia światowcem ale czy wrzucenie muzyki w nieznanym mi tekście to ma być to. Trzeba podnieść się z kolan. Nakręciliście polski, znakomity serial i spapraliście go językowym śmieciem. Dałbym serialowi 9/10 ale ten językowy śmieć obniża, jak dla mnie jego wartość o połowę - 4/10 !!! Nie kupuję płyt polskich wykonawców śpiewanych nie po polsku.