PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=236096}

Skazany na śmierć

Prison Break
2005 - 2009
7,6 225 tys. ocen
7,6 10 1 224943
6,4 29 krytyków
Skazany na śmierć
powrót do forum serialu Skazany na śmierć

przed chwilą bylo 9.24 a teraz jest 9.23?!!!!!!!!!!!!!!!!!!Cały czas spada to skandal!!!Prosze fanów o głosy!!!!

ocenił(a) serial na 6
sheryl

Oglądalność na polsacie też systematycznie spada, to na pewno spisek, a co najmniej korupcja.

ocenił(a) serial na 10
Mariusz_Saint

masz racje pewnie jeszcze ci co ogladają tych bezsensownych Lostów zaniżają ocene!!!!:(:(

ocenił(a) serial na 6
sheryl

Na pewno, bo to ludzie źli, ale i przebiegli. Dla niepoznaki obniżają również ocenę LOST... bądź czujna.

ocenił(a) serial na 5
sheryl

napisała dulla, która oceniła Lostów na 1 :/

sheryl

Tak, masz racje, Ci co oglądają LOST zamiast szukać informacji o tym serialu albo po prostu oglądać go, tracą czas na zaniżanie ocen innych seriali. Jak dobrze, że wreszcie ktoś poinformował o tym świat <lol> pozdrawiam podobnych sobie, czyli fanów obu seriali:*

Mariusz_Saint

Według mnie popieram ciebie i tak samo uważam, że Prison Break to zaje... film i jego oglądalność powinna wzrastać a nie maleć. Ale także mimo że to jest wciągający film wielu ludzi ściąga odcinki z internetu do przodu. Podczas ferii obejrzałem 37 odcinlów PB.
Pozdro.

ocenił(a) serial na 10
sheryl

dzięki za radę Mariusz Saint!!!Fajny z ciebie gostek!!:):):)

ocenił(a) serial na 9
sheryl

Proponuję zapoznać się z definicją sarkazmu.

ocenił(a) serial na 7
sheryl

Powalający jesteście oboje!!!
Nie przyszło wam do głowy, że może niektórym serial się opatrzył i zaczęli zmieniać swoje oceny. I proszę mi tu nie wyjeżdżać, że jestem kolejną fanką "Lost", bo "Lost" sobie w listopadzie już na stałe odpuściłam.
Pozdrowionka.

ocenił(a) serial na 5
Lalu

fani lostow , zobaczyli ze pb ma wieksza ocene od ich serialu wiec daja 1 . ;O co niektorzy...

ocenił(a) serial na 1
era

a co to jakis wyścig z nagrodami do cholery?

niech zgadne... największe problemy młodzieży w wieku 12 lat ....

jakby to robiło jakąs róznice jaką ma ocene.... podoba sie to oglądajcie serial a nie ilość zółtych powalonych gwiazdek...

słabo sie robi od takich tematów...

ocenił(a) serial na 10
era

ja niemoge, ludzie!! Po co wymyslacie jakies wojny PB vs. LOST ?! Są to dwa bardzo dobre seriale, wiec nierozumiem po co takie glupie zagrania. "Wolę LOST wiec daje 10 a dla PB 1, chociz jest to równiez bardzo dobry serial, ale LOST MUSI byc na 1 miejscu". Po co?
pozdrawiam fanów i LOSTa i PB

ocenił(a) serial na 10
sheryl

To jest forum więc każdy ma prawo pisać co myśli w końcu nie?!!!:)

ocenił(a) serial na 7
sheryl

Jasne, że każdy może pisać co chce, jest anonimowy, to jest odważny. Gdybyś miała się pod powyższym apelem podpisać imieniem i nazwiskiem, to też byś go wystosował/a?
Pozdro..

ocenił(a) serial na 10
sheryl

ciekawe czy ty jesteś taki odważny..:/

ocenił(a) serial na 7
sheryl

Jak najbardziej, ja nigdy nie wypisuję czegoś czego potem mogłabym się wstydzić. Ale niestety nie ujawnię moich danych osobowych. Nie ze względu na to, że piszę głupoty (to wyjasniłam wcześniej) ale niestety, wtedy ja byłabym jedyną nieanonimowa osobą w tłumie, a to bywa niebezpieczne.
Pozdro...

sheryl

Otóż to, skandal, drodzy filmwebu użytkownicy! Proponuję ustalenie daty manifestacji, względnie strajku generalnego; sam mogę ponieść w dłoniach transparent Łentłorta! Trzeba tylko ułożyć plan kontruderzenia na Młodzież Wszechpolską - kto wie, kto po homoseksualistach może zostać kolejnym celem ataku, nuż się na Prison Break'a przeniosą.

ocenił(a) serial na 7
Ecik

A dlaczego wy ! (fani PB ) zaniżacie oceny Zagubionym ha? pytam sie?

sheryl

To nie my! To UKŁAD vel SZARA SIEĆ!!!

ocenił(a) serial na 10
sheryl

Właśnie te potwory, te masońskie bestie, te demony od Lostów zaniżają ocenę Prisonowi. Trzeba ich zniszczyć wszelkimi dostępnymi środkami. Podobno zabija ich światło dnia i duża ilość pomidorów (czasem również nieświeże brokuły). Tak więc bracia i siostry, ludzie wszelkiej krwi i maści - wszyscy fani Prison Break łączmy się i zniszczmy to ZŁO od środka.

ocenił(a) serial na 6
kellerman

haha jak to czytam to tak jakbym sluchal bandy 16 letnich dzieciakow spierajacych sie o serial ktory wywarl na was wieksza presje...myslicie ze jest to jedyny film w historii i niebedzie lepszego, a reszte to trzeba wyeliminowac...wezcie sie zastanowcie nad tym co piszecie...

ocenił(a) serial na 6
kellerman

No nareszcie jakaś rozsądna wypowiedź. Ja proponuję tych zdrajców, fanów LOSTa, potraktować tak, jak terroryści potraktowali ekipę CTU w piątym sezonie... to ich nauczy.

ocenił(a) serial na 2
sheryl

Kwa kwa ktoś widać namieszał. I co teraz zrobisz? Poskarżysz się? Tak w ogóle to oceny z FilmWeb'u nijak nie są wiarygodne, już bardziej warto zahaczyć o Imdb.com
Bo skoro takie ?American Pie 5: Półrżnięcie?, czy inny ?Koszmar Następnej Wiosny 7 i pół? mają średnią ocen coś koło 7,0 czy 8,0 to wydaje się to cokolwiek dziwne. Nie sądzisz?

Grifter

Banda LOLców!

Jestem fanem Losta, ale nie oglądałem jeszcze PB. Jak do tej pory nie wystawiłem oceny Lost'owi a tym bardziej PB. Dlaczego nie wystawiłem oceny LOST'owi? - bo mam to w dupie! Skoro mi się podoba, to nie musze sie dowartościowywać tym że ma kosmiczne noty na jakimś tam filmweb'ie! Z tego co mi wiadomo, LOST a PB to dwa róźne gatunki, aczkolwiek można powiedzieć ze jest to brat i siostra ^^, (bratem będzie PB, a siostrzyczką LOST - albo jak kto chce na odwrót) A dlaczego? bo wypuszczone przez tą samą stacje TV :P Trzeba się kochać a nie besztać i obrzucać błotem! Skoro nie dogadujecie się na temat tego który jest lepszy, to znaczy ze jest to bezsensowne i tyle! Pogadajcie o pogodzie ...

zal.pl

ocenił(a) serial na 6
Pypciu

LOST jest emitowany w USA przez ABC, a PB przez FOX...

ocenił(a) serial na 10
Mariusz_Saint

spójrzcie tearz juz jesr 9.19 to antyfani Pb tak zniżają:( chamy pewnie nie widzieli nawet 1 odcinka Pb

ocenił(a) serial na 10
sheryl

ludzie to są naprawde zupełnie inne seriale po co to porównywać??ja nie oglądam Lostów za to oglądam Pb z wypiekami na twarzy ale nie mam zamiaru zaniżać oceny tym drugim.A co ma zrobić ktoś kto ogląda oba seriale??
nie rozumiem jak mozna nie lubić PB i dawać tak niskie noty ale niestety jednostki inne tak robia nio i tego nie zmienicie.
A ci którzy uwielbiają PB wiedzą,ze ten serial jest NAJLEPSZY na świecie i nie potrzebują żadnych rankingów:)

użytkownik usunięty
mejaczek

Ja oglądam zarówno "Lost" jak i "Prison Break". "Lost" wystawiłem 9 (nie 10, bo trochę zawiół mnie drugi sezon), a "Prison Break" zaledwie 6, ponieważ nie zachwycił mnie póki co, ale możliwe, że niedługo zmienię ocenę - powoli zaczyna się robic ciekawie.

Dajcie spokój. To, że jakieś oszołomy zaniżają oceny, nie oznacza, że musicie brac z nich przykład. Przecież to śmieszne. Chcecie byc tak żałośni, jak ci ludzie? Przystopujcie trochę, ochłońcie i zastanówcie się logicznie - czy jest sens?

ocenił(a) serial na 10
sheryl

to znaczy że oni mogą zaniżać ocene naszemu serialowi a my mamy siedziec i patrzec jak to robią???Tez trzeba im dowalic!!!A jak dopiero zacząleś ogladac serial to po co dales mu tak niską ocene tylko zaniżyles średnia!!!!!!!!!1

ocenił(a) serial na 10
sheryl

Masz swieta racje te losty sa do niczego - jakas dzungla i busz.Co to jest Prison Break to najlepszy serial jaki ogladalam!CZemu zanizacie.JA zanize tych lostow i spadna do 8,00.Glosujcie na PB!

ocenił(a) serial na 5
sheryl

Odp do dulli widac jestes zwykłym dzieciakiem ,który nie ma pojęcia co to dobry film ;/ Dac Lostowi 1 ??;/ zalość i Jackowi Nicholsonowi to tez kompromitacja wręcz ;/ A Dom woskowych ciał na 10/10 ?? Nie znajomośc sie na filmach ?;/ Krócej jest naprawde żałosny jeśli myslisz ze tym wzbudzisz jakis rozruch na forum ,bo powstaly 3 podziały jak narazie widze :
1.Fani PB (fanatycy ,którzy oceniaja Losta na 1/10)
2.Fani Lost (fanatycy ,którzy oceniaja PB na 1/10)
3.Fani obojga seriali (Ci znaja sie na filmach i potrafia docenic obydwa seriale )
Więc nie wygłąszaj tu takich herezji ,których do których nawet argumentów nie umiesz przytoczyc .Poprostu ten kraj przez takich ludzi jak ty schodzi na kraj totalnych debili ;/

ocenił(a) serial na 5
nicctt1313

Ja osobiscie naleze do 3 obozu czyli wielbicieli PB i Losta :) A nie do zwyklych dzieciaków ,którzy nei maja ze sobą co zrobic ze sobą to durne akcje zaniżania dobrych filmów prowadza .Pytanie jak wy wygladacie w oczach innych przyzwoitych użytkowników portalu ??;/

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 10
sheryl

odp do Kristova-ciekawe czy ty jesteś taki idealny ze tak sie panoszysz i wszystkich obrażasz...ciekawe czy ty jestes takim super znawcą filmowym i ze przez ciebie świat nie schodzi na debile???Masz za wysoka samoocene!!:(:/

ocenił(a) serial na 10
sheryl

odp. do kristova-każdy ma inny gust i kazdy ma prawo pisac co chce i głosować jak chce....ciekawe jak ty głosowales super znawco filmowy od siedmiu boleści:/

ocenił(a) serial na 7
sheryl

Droga Sheryl!!!
Nadajesz na Kristofa a sama uprawiasz tą dziecinadę dając dobrym aktorom kiepskie noty aby Miller piął sie do góry w rankingu. To jest żałosne. Jak można dać Eastwoodowi, Kubrikowi, Nicolsonowi, Brando, De Niro 1? Nawet jeśli nie lubisz tych aktorów (ja naprzykład nie przepadam za Nicolsonem), to ludzka przyzwoitość nakazywałaby dać im chociaż 5 za wkład w światową kinematografię. A cóż mamy w 10?
filmy:
Dom woskowych ciał
Jaś Fasola
Skazany na śmierć
Słoneczny Patrol: Rzeka bez powrotu
Walentynki
osoby:
Wentworth Miller
To wszystko!!!
Zapomniałam dodać, że Lost też dostało u Ciebie 1.
Brak mi po prostu słów. Takim sposobem wszystkie rankingi Filmwebu schodzą na psy.
A żeby nie było, jaką to ja jestem znawczynią filmów, to powiem Ci tak: uwielbiam PB i uważam, że w kategorii serial jest najlepszy, Lost mi się troszkę opatrzył, ale również jest dziełem w swojej kategorii (czyli serial).
Pozdro...

ocenił(a) serial na 5
Lalu

Sheryl to ty jestes załosna nie ogladalas Losta nie oceniaj .Nawet wielcy przeciwnicy Losta ,któzy go ogladaja nei twierdza ze zasługuje na 1/10 i wybacz dzieciaku nie mam za wysokiej samooceny ,ale patrzac co wy na tym portalu wyprawiacie to sadze ze jednak znam sie lepiej od was na filmach ;/
Przemyśl to jeszcze raz ,bo poprostu takim ludzią jak ty powinno sie bany dawac za głupie akcje obnizania ocen danemu serialowi ;/ robic sobie pare kont żeby znizyc ocene naprawde załosne ;/

ocenił(a) serial na 10
nicctt1313

OCENA PB SPADA DLATEGO ZE PELNO FANOW PB TO IDIOCI!! CZEMU? BO WCHODZA NA FORUM LOSTA I PISZA TEMATY TYPU "HAHA PRISON MA LEPSZA OCENE NIZ LOST HAHA" NO TO WIADOMO ZE WTEDY DEBILNI FANI LOSTA WCHODZA NA STRONE PB I ZANIZA OCENE A POZNIEJ FANI PB SKARZA SIE... co tu dalej pisac kazdy wie jak jest.

Jestem fanem PB ale i tak musze stwierdzic ze fani(duza czesc) i Losta i PB to poprostu banda bachorow ktora sie dorwala do klawiatury robiaca zamieszanie

ocenił(a) serial na 5
adaspoczta

adaspoczta zgadzam sie z toba w pełni ze większośc fanów Losta i PB to banda debilnych małolatów ,którzy prowadza ze soba nie ustająca wojne przez która ranking wyglada jak wygląda ;/ Ja naleze do wielbicieli obydwu seriali ,ale nie którzy fani Losta czy PB ,KTóRZy maja dobrze poukładane w głowach nie zaniżaja jednemu czy drugiemu oceny .

ocenił(a) serial na 10
Lalu

a to co jakie filmy oceniłeś na 10 zobaczmy:
-człowiek pies
-marzyciel
-merlin
-pb-tu sie zgadzam
-za wszelką cene
-hilary swank
-morgan freeman
!!!!!!!!!!!!bez komenta!!!!!!!!!

ocenił(a) serial na 5
sheryl

Człowiek Pies oceniłem na 10/10 ale tych reszty to ja nie miałem ocenianych ;/ co najwyżej na 10/10 oceniłem LOTR, Lost ,Egzorcyste,Ptaki i wiele innych arcydzieł filmowych ,których ty nie możesz pojąc ,tym bardziej ogladnąć

ocenił(a) serial na 5
nicctt1313

Chyba ,że do nie było do mnie Sheryl

ocenił(a) serial na 10
nicctt1313

sorki kristov to nie było do ciebie
pozdro...

ocenił(a) serial na 7
sheryl

Bo tutaj nie ma co komentować!!! Dobry wybór i tyle. Ja nie rozdaję ocen na prawo i lewo, co nie oznacza, że jeśli ktoś ma wiele filmów i osób obenionych to coś z nim nie tak. Powiem, ze nawet wręcz odwrotnie, bo to oznacza, że stara się jakoś ocenić wszystko co ogląda. Ja oceniam tylko to co wywoła u mnie pewnien szkok, totalne zaskoczenie, zazwyczaj pozytywne.
Ale zacznijmy od "człowiek pies", zapewne zaintrygował Cię tytuł, nie słoneczko to nie bajka, to jest dramat, chociaz na Filmwebie zaliczyli go do: sensacyjny , thriller. Jak widzę inni podzielają moją opinię bo film ma ocenę powyżej 8.
"Marzyciel" - tutaj mam po prostu sentyment do tematyki, uwielbiałam "Piotrusia Pana", fantastyczna muzyka polskiego kompozytora Jana Kaczmarka (ale Ty pewnie nie masz bladego pojęcia kto to jest - podkreślę, że pan kaczmarek dostał Oskara za muzykę do tego filmu).
"Merlin" - czy naprawdę trzeba tutaj coś dodawać, to jest chyba najlepsza produkcja telewizyjna wszechczasów.
"Za wszelką cenę" - to takie zboczenie zawodowe, pisałam akurat na zajęcia o prawach człowieka, wybrałam za temat eutanazję (sprawdź w słowniku co znaczy to słowo). W tym filmie kwestie eutanazji równiez są poruszane.
Wyboru osób komentowac szerzej nie bedę (Hilary ma 2 Oskary i 2 złote globy - a ma ledwie 32 lata)
Freeman jest bardzo niedocenionym aktorem (oskar i złoty glob). Czasami tak to bywa. A zagrał w większej ilości filmów, niz Ty dziecko pewnie miałaś okazję zobaczyć.
Nie rozdaję głosów osobom, na temat których nie ma wyrobionej opinii. A czy Ty w ogóle wiesz kto to był ci ludzie co im wstawiłaś 1?
Zastanów się nad tym. Bo swoim brakiem komenta ośmieszyłaś siebie a nie mnie.
Pozdro...

ocenił(a) serial na 10
Lalu

nie bądz taką profeserką co udaje ze sie na wszystkim zna!!i wybacz ale te slowa ktore używalas wcale nie sa mi obce i nie ma takiej potrzeby by sprawdzac je w słowniku!!!A w ogole co mnie obchodzi jakis tam kaczmarek jak tak sie podniecasz jego twórczoscia to wez se zaloz jakiegos bloga bo jak widzisz temat nie tyczy sie kaczmarka chyba pomylily ci sie miejsca gdzie mozesz o nim pisac!
pozdro...

ocenił(a) serial na 7
sheryl

Ja tylko odpowiedziałam na twojego posta!!! Co w tym złego? Tutaj staram się natomiast udzielać na temat, czyli PB. Natomiast bardzo mnie denerwuje to co Wy (nastoletnie fanki Millera i PB) wyrabiacie na tym forum i w rankingach Filmwebu. Nie mam pretensji o te 10 dla PB i Millera. Oceniaj jak chcesz. To co mmnie denerwuje to fakt manipulacji. Oceniasz wybitne osobistości w światowym kinie na 1 (zaraz mi pewnie napiszesz, że dlatego, że ich po prostu nie lubisz, ale jakoś nie wierzę) aby twoi ulubieńcy pieli się w rankingu w górę. I TO uważam, za paskudną manipulację. Nie potrafię pojąć dlaczego Lost wystawiłaś 1. Przeciez nie dlatego, że to taki gniot (bo nim nie jest), tylko dlatego, żeby PB był wyżej w rankingu.
Na 1 oceniłaś:osoby:
Clint Eastwood
Doda
Ennio Morricone
Hilary Swank
Jack Nicholson
John Williams (I)
Louis de Funes
Marlon Brando
Marta Wiśniewska
Mel Gibson (I)
Morgan Freeman (I)
Robert De Niro
Stanley Kubrick
Tom Hanks
Powiedz mi czy to przypadek, że ponad połowa z tych ludzi była wyżej niż Miller kiedy był 13 w rankingu? Zgodzić sie mogę co do oceny jedynie w przypadku Mandaryny i Dody.
A tak w ogóle, wiesz kim Ci ludzie są? Tak pytam z ciekawości?
Pozdro....

ocenił(a) serial na 10
Lalu

nie martw sie wiem kim ci ludzie sa a ocenilam ich tak nisko bo mialam swoje powody....nie przecze ze jeden z tych powodow umiescilas w swoim komencie..:):)
pozdro.....

ocenił(a) serial na 7
sheryl

Miło by było gdybyś zechciała się z nami wszystkimi podzielić uwagami na ten temat. Ja bardzo chciałabym wiedzieć dlaczego tak oceniłaś te osoby? Jakiś argumencik, tylko inny niż "bo mi się nie podobają".
Zastanawia mnie jedno, dlaczego Lost oceniłaś na 1? Jak juz wczesniej pisałam, nie jestem zachwycona Lost, szczególnie po kilku odcinkach 3 sezonu, ale nie zozumiem tak radykalnej oceny. Dlatego chciałaby abyś w kilku zdaniach wypisała mi (wedle własnej oceny) na czym polega wyższość PB nad Lost.
Bardzo proszę
Pozdro...

ocenił(a) serial na 10
Lalu

a po co ci to wiedziec....nie bądz taka ciekawska...

ocenił(a) serial na 7
sheryl

I tutaj dochodzimy do sedna sprawy!!! Po co udzielasz się na forum skoro nie chcesz albo nie porafisz dyskutować? Przerażają cię dłuższe wypowiedzi pisemne? Staram sie Ciebie zrozumieć, dlatego pytam, ale powoli dochodzę do wniosku, że nie ma to najmniejszego sensu. Zachowujesz się jak rasowy 6-cio latek kiedy go zapytać o coś czego nie jest pewien albo wcale nie wie: "wiem ale nie powiem". Takiemu dziecku wydaje się, że taka odzywka zamyka sprawę, Ty chyba również reprezentujesz ten poziom. Zawsze byłam za wolnością wypowidzi, ale powoli przychylam sie do pomysłu niektórych, że forum powinno być dostępne dla osób reprezentujących sobą jakiś poziom (zarówno w kwestii wiedzy jak i emocjonalnie).
Pozdro....