PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=236096}

Skazany na śmierć

Prison Break
2005 - 2009
7,6 225 tys. ocen
7,6 10 1 224943
6,4 29 krytyków
Skazany na śmierć
powrót do forum serialu Skazany na śmierć

Ulubiona postać.

ocenił(a) serial na 10

Prosze tylko o jedno nie piszcie Scofielda(też bardzo go lubię i wiem że 50 procent ludzi będzie pisało jego).Ja najbardziej lubie Sucre.

ocenił(a) serial na 8
juveziom_22

T-Bag ;P, niezły z niego psychol, gosc jest zajebiscie przebiegły, sprytny, potrafi osiagnąc swoj cel :D

ocenił(a) serial na 10
Nagashi

Zdecydowanie T-Bag
Najbardzie nie podoba mi się wątek C-Note

ocenił(a) serial na 10
porucznik_2

No oczywiście najbardziej uwielbiam Michaela, ale jeśli już muszę wybrać kogoś innego to T-Bag i Sara. Sara po prostu jest fajna. A T-Bag to niesamowita postać. Jest nieźle walnięty i widać, że potrafi poradzić sobie w kązdej sytuacji. Intryguje mnie.

ocenił(a) serial na 10
Klaudia999

T-Bag jest nie do podrobienia ;D ten jego styl chodzenia i mowienia <haha>... gra swietnie.

ocenił(a) serial na 7
porucznik_2

C-Note nie jest aż taki zły choć trochę oklepany wątek w innych filmach.

moje ulubione to:
t-bag
kellerman
heywire
tweener
pope

za to nienawidzę lincolna, tępa małpa dodatkowo kiepsko grana..
pewnie będą go trzymać do końca serialu OMG(!) jak go widzę to za każdym razem nad tym ubolewam

ocenił(a) serial na 10
Nagashi

Jak dla mnie jedna z ciekawszych postaci to Mahone. Skubaniec dorównuje Scolfieldowi poziomem inteligencji oraz tak samo ma nieciekawą przeszłośc o której się jeszcze dowiemy :)

szydlak123

Zgadzam się :) bardzo interesująca postać i mimo wszystko go lubię.
Ostatnio też tak sobie pomyślałam, że postać Pope'a jest również ciekawa :)

ocenił(a) serial na 10
Nagashi

Moja ulubiona postac to T-bag (nie biarąc pod uwage Fisha) i doctor Sara :P a co wy piszecie ze John Ambruzzi umarł ? obejrzyjcue 1 sezon do kończa to sie dowiecie ze żyje ;] tylko byl w szpitalu

ocenił(a) serial na 10
dibo_tka

No tak w 1 sezonie przeżył ale zamordowali go w 2 :) a moja ulubiona postać to właśnie Abruzzi i po części Mahone

ocenił(a) serial na 9
Nagashi

no jak bez Scofilda to zdecydowanie T-Bag, to jest świr. Lubię taie popaprane wyraźne postacie :-)

Nagashi

zgadzam się T-Bag jest najlepszy...;-))
a z każdym odcinkiem wydaje się coraz ciekawszą postacią...czekam na dalsze losy związane z jego postacią z zapartym tchem, bo Lincoln i Scofield już nudzą...:))

ocenił(a) serial na 10
juveziom_22

Sucre , Linocln i dr.Tencredi to moje ulubione postacie!!!!! :)

ocenił(a) serial na 10
xmaluszekx

Zapomniałam dodać John Ambruzzi też fajna była postać !!!!!!!!!!!!!

xmaluszekx

Sucre,Ambruzzi.dr.Tencredi :) widze ze głownie te nazwiska sie pojawiaja:)
Postać Linca mnie drazniła bardzo.

ocenił(a) serial na 10
_marta_

to zle widzisz kolezanko... T-BAG pojawiał sie najczesciej

ocenił(a) serial na 9
juveziom_22

Abruzzi był fajny. Dlaczego go zabili??? Bo się nawrócił???

ocenił(a) serial na 10
minaEm

Mahone zrobił na niego zasadzkę i miał do wyboru: da się zastrzeli, albo trafić z powrotem do więzienia. Wybrał to pierwsze...

juveziom_22

Ja osobiscie uwielbiam T-baga, on rządzi. Kompletny przypał :D
Michael jest w sumie cąłkiem ok, ale T-Baga nikt nie przebije :D

juveziom_22

Tweener, ta postać jest(była) świetna. A poza tym Mahone, no i oczywiście Scofield - dlatego jedna z moich ulubionych scen to ta, kiedy Michael do niego dzwoni

ocenił(a) serial na 4
wybryk_natury

kurde tez mi sie najbardziej podoba scena rozmowy telefonicznej:) obaj maja takie glosy, ze przechodza mi ciarki. a moja ulubiona postac z filmu to oczywiscie John A. Ma wielka charyzme i klase. Ciekawie napisana rola + niesamowity aktor. Ogolnie [prawie wszyscy] aktorzy sa dobrani genialnie i w tym chyba po czesci lezy sukces tego serialu. Najgorszy natomiast jest linc, veronica i ten chinol pan kim. na tego ostatniego to po prostu nie moge patrzec.

a kto waszym zdaniem najgorszy?

juveziom_22

Abruzzi jest genialny!!!Moj faworyt ;D Nie liczac Fisha :*

juveziom_22

T-Bag, Reszta jest za bardzo "przerysowana"

ocenił(a) serial na 10
juveziom_22

John Abruzzi. Moja ulubiona postać. Najlepsza rola w całym serialu...

ocenił(a) serial na 10
juveziom_22

Dla mnie Sucre i mocno licze że jego wątek zakończy się szczęśliwie bo zasłużył na to. Nie kieruje się niczym innym tylko miłoscią do swojej ukochanej. Oczywiście T-Bag wymiata, ale mogliby mu zabrać tą kase bo tak to mnie denerwuje ten koleś. Taki niby kmiotek a wykiwał Fisha. Mam nadzieje że odbiorą mu te pieniądze, jeśli tak się nie stanie to powinien w końcu zginąć;)
C-Note mnie z początku denerwował ale teraz jest mi szkoda chłopa. Był blisko a tu lipa. Świetną postacią jest też Kellerman ale gdy ten kolo pojawia się na ekranie to mam ochote go odstrzelić (co oznacza że bardzo dobrze gra i odpowiednio go obsadzili).
Najbardziej nie lubie Kim'a i Bellick'a (dostał chłop za swoje, i dobrze).

ocenił(a) serial na 7
juveziom_22

A co z Patoshikiem???? Zapominacie o nim!!! przeuroczy :)
Przyznaje T-bag też super...ale Charles jset the best! zwłaszcza jak próbował dobrac sie do tatuazy, jak michael spal

akrim

Charles...
hahha :)
mnie sie podobał moment gdzie michael probuje się dobrac do zlewu kiedy mysli ze charles wkoncu zasnął,
a on wyłania sie zza łózka oznajmiajac mu ze cierpi na bezsennośc:)

juveziom_22

Oczywiście Scofield jest najlepszy, ale oprócz tego lubię Johna Abruzziego i oczywiście T-Baga (szczególnie po obejrzeniu drugiego sezonu - facet naprawdę dobrze kombinuje).

tyna0123

hehe....zapomniałem o Patoshiku, on obok T-baga potrafi niesamowicie grac. Bardzo dobze dobrany aktor. Juz jego sam wygląd podsówa mysl że to jakis kretyn co ma nierówno pod sufitem xD

ocenił(a) serial na 10
KoKs_pl

Jak dla mnie jedna z ciekawszych postaci to Mahone. Skubaniec dorównuje Scolfieldowi poziomem inteligencji oraz tak samo ma nieciekawą przeszłośc o której się jeszcze dowiemy :)

ocenił(a) serial na 10
juveziom_22

najprzystojniejszy: Lincoln
najsprytniejszy: T-Bag
najsympatyczniejszy: Sucre
facet, który ma najsympatyczniejszy wygląd mimo złej natury: Kellerman
najzabawniejszy: Abruzzi - szkoda, ze go zalatwili
jesli chodzi o Scofielda to wyroznia go sposob mowienia i mimika - ale mnie nie urzekl :)

ocenił(a) serial na 9
juveziom_22

1. John Abruzzi- bezkompromisowo
2. T-bag-nie trzeba mówić dlaczego :)

ocenił(a) serial na 10
juveziom_22

ja najbardziej lubie Scofielda, Johna Abruzzi, T-Bag(tak średnio), Veronica Donovan, Fernando Sucre. Cyba tyle pisalem na szybkiego i nie wiem czy zrobilem blad w nazwiskach. Dobra tylu mam ulubionych. Pozdrawiam

juveziom_22

Mój faworyt to również sucre.podoba mi sie jego teksty i przede wszystkim to że nigdy nie wysteruje swoich ludzi.poza tym jest bochaterem romantycznym :P nie liczać T-bagwella kturego tez jak psia mać ciągnie do tej swojej babki.tylko że on chce raczej podać jej sa pomocną dłoń a Sucre serce w dłoni.najfajniejsza scena to lądowanie spadochronowe w jego wykonaniu:)heheh BKL na farta...sekerekete

ocenił(a) serial na 8
inlegal

John Abruzzi oraz T-bag. Co do scen to kazda z ich udziałem

ocenił(a) serial na 9
mackowski

to ja troche inaczej,
1. Bellick. Od władzy po dno dna. Strasznie przebiegły i wredny klawisz. Nie widze innego aktora na jego miejsce.
2. Sucre. Oczywiście za humor :D
3. T- BAG. Tu nie trzeba nic przedstawiać :D
4. Kellerman. Jest poprostu ŚWIETNY w tym co robi.

ocenił(a) serial na 5
juveziom_22

T-bag on rządzi i dzieli:D
poza tym Kellerman ciekawe ilu z was wie, ze zacznie pomagac naszym zbiegom...;p

ocenił(a) serial na 9
Tomo77

Tomo77 to było oczywiste już dawno :) czułem to u niego :)

thomek

Pope'a jeszce polubiłam...hmmm może nie tyle co polubiłam ale jakies pozytywne emocje wyzwalał:)
Keller-zacznie pomagać ?!:O

ocenił(a) serial na 7
juveziom_22

Ja uwielbiam T-Baga, Abruzziego i Bellicka, to według mnie najciekawsze postaci, świetni aktorzy.

ocenił(a) serial na 9
Coffee

A ja lubie Machon'a - chyba nikt o nim nie wspomnial. To taka ciekawa alternatywa dla Michael'a. Ale ogolnie wszystkie postacie sa fajne;)

ocenił(a) serial na 5
Carnagge

Szkoda tylko, ze Machone walnie w kalendarz;p

ocenił(a) serial na 9
Tomo77

Nie wiadomo czy wlanie w kalendarz ;) W 13 wyraznie widac ze zostal postrzelony w lewe ramie wiec to raczej smiertelne nie bedzie ;) Ja cos czuje ze to cale zajscie to bedzie konspiracja FBI, zeby dorwac Sare, a pozniej wszystkich razem zalatwic;)

ocenił(a) serial na 8
juveziom_22

ja najbardziej lubie oczywiście Scotfilda,ale oprócz niego lubie sucre i ambruzziego(szkoda że zginął).

ocenił(a) serial na 6
juveziom_22

obok scofielda o ktorym prosiles by nie wspominac(sorry nie moglam sie powstrzymac)zdecydowanie moim ulubiencem jest T-bag:D:D

ocenił(a) serial na 10
cruel6

- Michael - czyli ten o ktorym mielismy nie wspominac =) za IQ, swietne tatoo, stoicki spokoj ("moze zaczniesz sie denerwowac jak dostaniesz kulke w leb!") czyli swietnie wykreowana postac przez Wentworth'a
- John Abruzzi John Abruzzi - za caloksztalt - sama nie wiem za co tak go uwielbiam =)
- Sucre - za piekne spiewanie (como la promesa eres tu, ERES TU!!!!!!!!!!), za poczucie humoru ("have some faith, papi", "adios amigos" etc...) i ogolnie za najbardziej pozytywna postac w serialu
- Alex Mahone - uwazam go za bardzo ciekawa postac po prostu =) i dobrego aktora dobrali =)

ocenił(a) serial na 9
juveziom_22

nie będę oryginalna, jeśli napiszę, że fascynuje mnie Teddy :D ten akcent, sposób poruszania się i to jego charakterystyczne "cmokanie" ;) serio, jeśli chodzi o grę, to jest lepszy niż Miller, chociaż ten w filmie ma nieprzeciętnie duży iloraz inteligencji :) szkoda Abruzziego, też fajną rolę miał. nie czytalam opisów następnych odcinków (nie lubię psuć sobie zabawy), ale czekam i czekam, bo ciekawa jestem, czy pan P. dopłynął w końcu tą łódeczką do Holandii, hehe ;) pozdrowionka dla wszystkich fanów :) czekamy na 02/14 :D

ocenił(a) serial na 10
juveziom_22

dla mnie najlepsze postacie to michael Scofield i T-bag. koles jest genialny. i ten motyw z kieszenia:D

ocenił(a) serial na 10
Michael_Scofield

No wybacz (zwracam sie do autora postu) ale jeżeli mam nie kłama to powiel: SCOFIELD! ;) On jest świetny ten jego wzrok, brrr, aż mi się zimno robi :D Ale oprócz tego baniasty jest Scrue ;););)

Poozdro zioms :)

juveziom_22

zdecydowanie Haywire!!! wygrywa wszystkie nagrody... i kieszonkowe!! ;]

juveziom_22

T-Bag! Bezapelacyjnie! =] Od momentu gdy tylko się pojawił!