Stamtąd (2022)
Stamtąd: Sezon 2 Stamtąd sezon 2, odcinek 6
odcinek Stamtąd (2022)

Stamtąd | Duet

Pas de Deux 46m
7,3 819  ocen
7,3 10 1 819
Stamtąd
powrót do forum s2e6

Ale chociaż...

ocenił(a) serial na 6

... w tym odcinku ubili jednego z tych potworów z wku***jącym uśmieszkiem : ))))

pawel051_fw

A na jakiej platformie oglądasz?

ocenił(a) serial na 6
Zuzanna0021

Gdyby HBO umieszczało na swojej platformie odcinek zaraz dzień po premierze, to nadal tam. Obecnie korzystam z tzw. platformy "alternatywnej" : ))))

Zuzanna0021

Sonarr + Plex + Raspberry Pi

pawel051_fw

Promo 07..

farez23

https://youtu.be/US_AyFEfULA

ocenił(a) serial na 7
pawel051_fw

No wreszcie, a już myślałem, że nic mu nie będzie. Odcinek trochę żywszy od poprzednich.

użytkownik usunięty
pawel051_fw

no i w koncu cos sie dzialo. Oprocz "gadania" :D

ocenił(a) serial na 6

Poczekaj jeszcze wyjdzie że potwory można zabijać tym gadaniem... To dopiero będzie...

użytkownik usunięty
pawel051_fw

dlatego "smieszkowi" poderzneli gardlo by sie czasem nie bronil od gadania :D

ocenił(a) serial na 7
pawel051_fw

tylko, że ta scena była absurdalna...

ocenił(a) serial na 9
Saosinn

Dokladnie, Boyod otoczony kilkoma milusinskimi i Ci zamiast atakowac latwa zwierzyne to przygladaja sie, a wrecz nawet pozniej go omijaja.

Maciulaa

A jak dla mnie wcale nie absurdalne, już było powiedziane, że dla tych istost ważna jest zabawa j polowanie, więc cieszyli się, że będą mieli cosinnego niz zwykle (dziewczyna z wbitym prętem w oko została przez nich pozostawiona dla funu). A jak śmieszek zaczal umierać to na pewno zaskoczyło ich to. Ciekawe czym oni są, czy ktoś ma pomysły?

ocenił(a) serial na 7
najara

Absurdalne jest to, że nic nie wiedzą o tych istotach( nie licząc tego że nie mozna ich zastrzelić) nie mają pojęcia co szeryf ma pod skórą a ten wpada na pomysł że poprostu "przekaże" to jednemu z nich xd

mar_kli

Widzieliśmy, że przez dzień śpią w podziemiach i są wtedy "wypompowane" bez twarzy... Kurcze ciekawe, czym one niby są, ciekawe kim był ten starzec przypięty w grocie, ciekawe co jest jeszcze gorszego od tych istot (o czym wspomniał starzec) i najważniejsze... ciekawe czy znajdziemy kiedyś odpowiedzi na te pytania xD

ocenił(a) serial na 7
najara

My wiemy. Mieszkańcy nie bardzo bo Tabitha nic im nie powiedziała xd
Generalnie wpadła do dziury, widziała śpiące istoty, wyszła gdzieś w lesie z drugiej strony miasta i nikt się jej o nic nie pyta xd
Może gdyby weszli tam w ciągu dnia i spróbowali ich zabić kiedy śpią?

najara

Starzec w grocie wydaje mi się alegoria jaskini Platona i w sumie to by tłumaczyło cały serial ;)

ocenił(a) serial na 7
Anielstwo

No nie wiem czy akurat amerykańscy scenarzyści by to wymyślili ;)
A co z tymi postaciami które widzą w ciągu dnia?
Widzą je szeryf, młody, Victor i Tabitha, czyli osoby które gdzieś weszły, do tunelu albo do drzewa. Ale za to Julie nie ma taki zwidów, a Jade widzi symbol.

ocenił(a) serial na 7
najara

A zwrociliscie uwagę że sporo osób które trafiają do miasteczka mają jakieś problemy/ kłopoty? Matthewsowie chcą się rozwieść, ojciec Khatri ucieka po pobiciu mężczyzny, Kenny ma ojca cierpiącego na demencję, szeryf też coś mówi o problemach finansowych.

ocenił(a) serial na 7
mar_kli

Racja, motyw zaciągniety z LOST gdzie też na wyspę byli sprowadzani ludzie w trudnym momencie swojego życia.

najara

Właśnie mam wrażenie, ze to zmierza donikąd. Dwa sezony, tyle odcinków a my nie wiemy zupełnie nic. Zaczyna to być nużące

ocenił(a) serial na 3
akrzynman

Generalnie seriale tego typu zmierzają donikąd. Ten chyba nie będzie wyjątkiem.

mar_kli

Scenariusz zaczyna się rozpadać jak w Lostach. Fajny był początek, ale już czuć, że będą to ciągnęli w nieskończoność.

ocenił(a) serial na 7
Saosinn

Błagam, wyszedł, poderżnął gardło, przekazał krew i sobie poszedł. Jak to może nie być absurdalne?

ocenił(a) serial na 7
ZGR

Dokładnie. Tym bardziej, że w przypadku sceny śmierci księdza potwór teleportował się znikąd i chlasną go podrzynając gardło. Teraz 4 potwory stoją i czekają co zrobi Boyd. Powoli sobie podchodzi, rozcina potworowi szyje i łapie go za gardło. Powinien już nie żyć biorąc pod uwagę poprzednie akcje z potworami...

pauldianno

Boyd idzie odwalić najgrubsza akcje w calym serialu, a jego kompanii nawet tego nie obserwuja z okna :)
Zwróćie uwagę, że jak wraca, to są porozrzucani po całym pokoju, jakby mięli wazniejsze rzeczy do roboty :) No komedia.
Potem zabieraja delikwenta (potwora) do domu jakby mieli pewnosc ze nic zlego sie nie stanie :)) Przeciez w kazdej chwili moze sie przebudzic i ich pocwiartowac, ale co tam, kazdy tam ma stalowe jaja i takie rzeczy to dla niego pestka.
Powiem szczerze, ze jestem o wlos, zeby kolejny glupkowaty serial po prostu przestac ogladac.
Chyba lepiej poczekac i za rok czy dwa obejrzec sobie streszczenie i zaoszczedzic wiele godzin zycia....
Bo się okaże jak wiekszość: ze serial nie daży do jakiegokolwiek sensownego zakonczenia.

ocenił(a) serial na 9
pauldianno

ale potwory nic nie robiły, bo Boyd im zrobił wstęp - "mam dla was gre.. sprawdzcie to.." zaciekawił ich to bawi, nie raz to było mówione

pawel051_fw

SPOILER!!!!pokojnie, nie ubili go na amen.

pawel051_fw

SPOILER!!!!pokojnie, nie ubili go na amen.